Duitse beurs onderuit na omzetalarm SAP

Door AFN op 26 oktober 2020 09:13 | Views: 8.005

Duitse beurs onderuit na omzetalarm SAP

AMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Frankfurt ging maandag onderuit na een omzetalarm van de grote Duitse softwaremaker SAP. Ook de andere Europese beurzen stonden in het rood. De strengere maatregelen in veel Europese landen om de tweede coronagolf in te dammen zorgden voor terughoudendheid bij beleggers. Daarnaast ging de aandacht uit naar de bedrijfsresultaten, de aanstaande Amerikaanse presidentsverkiezingen en de onderhandelingen over een extra coronasteunpakket in Washington.

De DAX in Frankfurt verloor 2,4 procent. SAP liet het grootste dagverlies in jaren zien en raakte 16 procent kwijt. De Duitse producent van bedrijfssoftware is negatiever gestemd over dit jaar omdat het herstel van de coronacrisis minder sterk verloopt dan eerder gedacht.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde in de ochtendhandel 0,9 procent lager op 549,52 punten. De MidKap daalde 1,1 procent tot 818,68 punten. De beurzen in Londen en Parijs zakten tot 1,1 procent.

Basic-Fit

Op het Damrak zakte Basic-Fit 6 procent bij de middelgrote fondsen, na een handelsupdate. De uitbater van fitnessclubs heeft veel sportscholen in Frankrijk en België weer moeten sluiten vanwege de sterke opleving van het aantal coronabesmettingen in die landen. Het bedrijf zegt verder de bouw van nieuwe clubs voorlopig uit te stellen vanwege de pandemie. Beursintermediair Flow Traders profiteerde van de onrust op de beurzen en ging aan kop met een winst van 1,7 procent.

ABN AMRO en ING stonden in de staartgroep van de AEX met minnen van rond 2 procent. Volgens persbureau Bloomberg duurt het door de tweede coronagolf mogelijk langer voor banken weer dividend mogen uitkeren aan hun aandeelhouders. Eerder leken er bij de Europese Centrale Bank (ECB) nog stemmen op te gaan om het eerder dit jaar ingestelde dividendverbod weer op te heffen. Olie- en gasconcern Shell kampte met een forse daling van de olieprijzen en verloor dik 2 procent. Biotechnoloog Galapagos voerde de schaarse stijgers aan met een winst van 0,7 procent.

Lufthansa

Lufthansa daalde 3 procent. Het Duitse luchtvaartconcern gaat extra besparen en neemt nog eens 125 vliegtuigen uit de roulatie. Ook wordt verder gesneden in administratieve functies. In Stockholm verloor SSAB 1,7 procent na mediaberichten dat de Zweedse staalmaker de Nederlandse tak van Tata Steel Europe zou willen inlijven.

De euro was 1,1817 dollar waard, tegenover 1,1844 dollar op vrijdag. De prijs van een vat Amerikaanse olie daalde 3,4 procent tot 38,50 dollar. Brentolie werd 3,2 procent goedkoper op 40,45 dollar per vat.

Reacties

10 Posts
Flowermountain
2
quote:

Rowi62 schreef op 26 oktober 2020 09:17:


Neem Flow Traders als bescherming in je beleggingsportefeuille.


Is nu inderdaad een mooi instap moment met de afstraffing van afgelopen week.
Met de roerige tijd voor ons gaat Flow wel profiteren.
Stock-King24
1
Basic-Fit -7%. Denk dat de nog wel wat heen-en-weer gaat komende weken met alle onzekerheid. Koers terug op 14-15 euro zoals in april zou me niets verbazen.
Flowermountain
2
quote:

Stock-King24 schreef op 26 oktober 2020 09:24:


Basic-Fit -7%. Denk dat de nog wel wat heen-en-weer gaat komende weken met alle onzekerheid. Koers terug op 14-15 euro zoals in april zou me niets verbazen.


Als deze week de overheid beslist dat fitnessclubs weer dicht moeten is dat zeker mogelijk. Er zijn nu 109 vestigingen dicht en nog 446 open.
Rowi62
2
Bosche marktkoopman
2
quote:

Flowermountain schreef op 26 oktober 2020 09:21:


[...]

Is nu inderdaad een mooi instap moment met de afstraffing van afgelopen week.
Met de roerige tijd voor ons gaat Flow wel profiteren.
En een mooi dividend begin 2021 zeker 2,74 p/a
mok
4
quote:

Rowi62 schreef op 26 oktober 2020 09:33:


Gisteren 16.990.000 fitte mensen niet besmet! Respect !!! Geen lock-down !

De mensen die eergisteren positief getest zijn lopen weer fit rond? Ik ben niet voor een lock-down, maar dit soort infantiele rekensommen irriteren wel.
mok
0
Enorme winstmarge bij SAP en voor bedrijven die SAP binnengehaald hebben is er geen weg terug. Perfect bedrijfsmodel.
Maan Arkenbosch
0
Onder elkaar moed inspreken! De echte klappen komen nog!Bijkopen! Er staat veel geld aan de zijlijn. Er is geen ander alternatief! Er komen weer stimulering maatregelen. De drukpers draait straks op volle toeren. Het geld moet toch ergens heen! OP naar de onderkant van de W formatie!!!!!
10 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.