Winst Puma met sprongen vooruit

Door AFN op 12 februari 2018 11:24 | Views: 1.158

HERZOGENAURACH (AFN/DPA) - Sportartikelenfabrikant Puma kijkt met veel vertrouwen uit naar de prestaties dit jaar. De groeiende verkoop van sneakers, hoodies en andere artikelen moeten zorgen voor een winstsprong van 25 tot 33 procent. De omzetgroei zal wel iets minder sterk zijn in vergelijking met 2017.

Puma zei vorig jaar al dat de operationele winst dit jaar fors hoger zou uitvallen. De vooruitzichten die maandag werden geschetst waren beter dan waar kenners in doorsnee rekening mee hielden. Puma voorziet een resultaat van 305 miljoen tot 325 miljoen euro. Afgelopen jaar werd een operationele winst van 245 miljoen euro in de boeken gezet.

Voor heel 2018 verwacht Puma een omzetgroei van 10 procent. Dat is iets minder dan de verkoopplus van 14 procent afgelopen jaar, waarmee de omzet tot boven de 4 miljard euro steeg.

Puma maakt volop werk van het vergroten van zijn naamsbekendheid. Sterren als Rihanna, Kylie Jenner, Selena Gomez en Cara Delevnigne werden eerder al gestrikt als uithangbord. Vanaf volgend voetbalseizoen is Puma ook sponsor van AC Milan.

Meld u aan voor de EuroBench.com dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.