Aziatische beurzen noteren overwegend hoger

Door ABM Financial News op 30 april 2024 06:56 | Views: 2.128

Aziatische beurzen noteren overwegend hoger
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) De Aziatische beurzen noteerden dinsdagochtend overwegend in het groen, in aanloop naar een drukke cijferdag.

Koploper was de Nikkei index in Hongkong met een stijging van ruim een procent. De Shanghai Composite was de dissonant met een nipt verlies.

Het muntpaar dollar/yen noteerde vanochtend vrij vlak op 156,76. Maandag daalde de yen ten opzichte van de dollar aanvankelijk nog met maar liefst 1,7 procent naar het laagste niveau sinds 1990, op een stand van 160,21, om vanaf dat niveau plotseling bijna twee procent te herstellen naar een stand van 155,70.

Valutahandelaren vermoeden dat er sprake was van een interventie van de Bank of Japan, maar een officiële bevestiging hiervan is vooralsnog achterwege gebleven.

In China lieten vanochtend volgens inkoopmanagersindices de dienstensector en de industriële sector in april minder groei zien.

Op Wall Street wisten de hoofdindices maandagavond de weg omhoog te vinden, maar de winsten bleven wel beperkt tot minder dan een half procent. De tienjaarsrente deed maandag een stapje terug met een daling van ruim een procent naar 4,62 procent, hetgeen aandelenbeleggers wat lucht gaf.

Olie koerste daarnaast maandag 1,3 procent lager op 82,71 dollar per vat. Vanochtend noteerde de future vrij vlak.

De Europese beurzen maken zich op voor een neutrale opening.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de EuroBench.com dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.