'Dividend Akzo basis voor koers'

Door AFN op 1 juni 2017 15:37 | Views: 3.151

AMSTERDAM (AFN) - Het door AkzoNobel aangekondigde speciale dividend vormt tot november de enige zekere basis voor de koers van het aandeel. Dat stelden analisten van Baader Helvea donderdag nadat PPG afzag van een vijandig bod op de Nederlandse verf- en chemiegigant.

Baader Helvea denkt dat de door PPG geboden aandeelhouderswaarde de komende jaren niet op eigen kracht door Akzo behaald zal worden. De nieuwe strategie van Akzo lijkt misschien aantrekkelijk, maar Baader Helvea moet nog maar zien of het bedrijf aan de groeiverwachtingen kan voldoen en dividend kan uitbetalen.

Het speciale dividend dat in november komt na het afsplitsen van de afdeling speciaalchemie, zorgt er echter voor dat de koers van het aandeel Akzo niet te laag zakt. Als het speciale dividend is uitbetaald stappen de nodige investeerders naar verwachting uit Akzo, wat de beurskoers dan onder druk kan zetten.

Baader helvea heeft een sell-advies op Akzo. Het aandeel stond omstreeks 15.15 uur 0,1 procent in de min op 74,45 euro.

Meld u aan voor de EuroBench.com dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 

Reacties

4 Posts
nb
0
snap ik niet(helemaal). Dividend betaal je uit je eigen broekzak. Meestal herstelt de koers weliswaar weer vrij snel, maar niet als je er snel uitstapt. Toch?
erjee-ff
0
Bij normaal dividend is dat inderdaad correct. Echter, dit gaat om een extra dividend dat uitgekeerd zal worden na de verkoop van de specialty chemicals. Na die verkoop is Akzo een stuk kleiner, en dat za de koers van het aandeel beïnvloeden.
nb
0
dank je. Moet je dan wachten, vraag ik me af?
ik kijk het even aan. vandaag valt alles mee, het is ook geen gek bedrijf. Een paar % rendement op jaarbasis moet toch lukken, zonder gekke gebeurtenissen.
4 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.