'Wall Street staat voor lagere opening'

Door AFN op 9 september 2016 14:19 | Views: 3.617

'Wall Street staat voor lagere opening'

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York openen vrijdag naar verwachting met verlies. Daarmee volgt Wall Street het voorbeeld van Europa. Beleggers in de Verenigde Staten letten vrijdag op een aantal speeches van Fed-bestuurders, die vooruitlopen op het rentebesluit van 21 september. De agenda is verder nagenoeg leeg.

Bestuurder Eric Rosengren van de Federal Reserve van Bosten en zijn collega Robert Kaplan van de Fed in Dallas laten vrijdag hun licht schijnen over de staat van de Amerikaanse economie. Beleggers zullen daarbij gespitst zijn op mogelijke aanwijzingen omtrent de kans op een snelle volgende rentestap.

De energiesector staat naar verachting weer in de aandacht. Donderdag zorgde een onverwachte daling van de oliereserves in de VS voor een opleving van de olieprijs. In het kielzog zaten ook de aandelen van oliereuzen ExxonMobil en Chevron in de lift, net als die van oliedienstverleners als Schlumberger, Halliburton en Baker Hughes. Vrijdag ging de olieprijs weer circa 1,5 procent omlaag.

Nucleaire test

Apple-adepten kunnen hun hart ophalen. Vrijdag start de voorverkoop voor de nieuwe iPhones. De techreus gaf eerder aan dat het geen cijfers over de verkopen in de eerste dagen bekend zal maken. Dat deed het bedrijf voorheen wel. Apple zei wel er zeker van te zijn dat de eerste oplage van de nieuwe iPhone zal uitverkopen.

De luxueuze woninginrichter Restoration Hardware lijkt een koerssprong te kunnen maken na beter dan verwachte winst-en omzetcijfers.

Het sentiment op Wall Street staat mogelijk enigszins onder druk door de nucleaire test die Noord-Korea eerder op vrijdag uitvoerde.

De beurzen in New York sloten donderdag met kleine minnen. De Dow-Jonesindex eindigde 0,3 procent lager op 18.479,91 punten. De breed samengestelde S&P 500 zakte 0,3 procent tot 2181,30 punten. De technologiebeurs Nasdaq daalde 0,5 procent naar 5259,48 punten.

Meld u aan voor de EuroBench.com dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.