'AEX verwerkt Jackson Hole'

Door AFN op 29 augustus 2016 08:12 | Views: 8.951

'AEX verwerkt Jackson Hole'

AMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam opent maandag naar verwachting lager. Beleggers kauwen na op de woorden van Fed-president Janet Yellen, die vrijdag in een speech liet doorschemeren dat de kans op een snelle renteverhoging in de VS is toegenomen.

Yellen liet niet weten of de Fed al komende maand in actie komt. Heel wat stelliger was naderhand de vicevoorzitter van de Fed, Stanley Fischer. Voor de camera van CNBC stipte hij zelfs de mogelijkheid aan dat de rente dit jaar nog nog twee keer wordt verhoogd, te beginnen in september.

De Europese beurzen sloten vrijdag na de toespraak van Yellen, waar al de hele week naar uit werd gekeken, in de plus. In Amsterdam eindigde de toonaangevende AEX-index 0,7 procent hoger op 453,01 punten. De MidKap eindigde nagenoeg vlak op 644,94 punten. In New York gingen de Dow Jones en S&P 500 vrijdag licht achteruit.

Staartje

In Londen blijven de beurzen maandag gesloten wegens een vrije dag. Beleggers krijgen deze week het laatste staartje van de halfjaarcijferperiode te verwerken, maar maandag openen in Amsterdam en elders in Europa geen bedrijven de boeken.

Wel liet stamcelbedrijf Esperite weten nieuwe aandelen en converteerbare obligaties uit te geven als onderdeel van de eerder gemelde externe financieringsronde. Volgens het bedrijf zal tot maximaal 20 procent van het huidige uitstaande aandelenkapitaal aan nieuwe stukken worden uitgegeven. Verder meldde NN Bank maandagochtend de mogelijkheid om tot 3 miljard euro op te halen met obligaties.

Belangstelling

In Frankfurt staat het aandeel Volkswagen in de belangstelling. De toenmalige top van de automaker was in maart 2015 al op de hoogte van het verschil in emissies bij testen van dieselauto's en bij werkelijk gebruik, zo meldde Bild am Sonntag.

De prijs van een vat Amerikaanse olie daalde voorbeurs 1,4 procent naar 46,98 dollar. Brentolie werd 1,2 procent goedkoper en kostte per vat 49,32 dollar. De euro werd verhandeld voor 1,1205 dollar, tegen 1,1240 dollar aan het einde van de Europese beurshandel op vrijdag.

Meld u aan voor de EuroBench.com dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 

Reacties

3 Posts
3 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.