Alfen « Terug naar discussie overzicht

GROOT CONTRACT ALFEN!

16 Posts
Nakennis
0
Aandacht voor laadpalenmaker Alfen op Damrak na groot contract

nieuws Op de Amsterdamse beurs gaat de aandacht dinsdag onder meer uit naar Alfen. De fabrikant van laadpalen heeft een miljoenencontract getekend met de Belgische openbaarvervoermaatschappij TEC. Onder de overeenkomst zal Alfen op maat gemaakte betreedbare cabines leveren voor ongeveer vijftig locaties voor het snel opladen van elektrische bussen. De cabines, die worden geleverd door Alfen België, verlagen de hoogspanning van het transmissienet naar een lagere spanning die geschikt is voor lokale distributie.

Beleggers kijken verder uit naar de Amerikaanse winkelverkopen, die later op de dag bekend worden gemaakt. Die cijfers geven mogelijk meer inzicht in de kooplust van de Amerikaanse consument. Afgelopen vrijdag bleek nog dat het consumentenvertrouwen in de Amerikaanse economie onverwacht is gedaald, door zorgen bij huishoudens over de inflatie en koopkracht.

De AEX-index op het Damrak koerst af op een licht hoger begin. Ook de andere Europese beurzen lijken met kleine winsten te openen. De Aziatische aandelenmarkten gingen overwegend omhoog, na de hogere slotstanden op Wall Street. Vooral de techbedrijven stonden in de belangstelling nadat de Amerikaanse techbeurs Nasdaq het slotrecord wist aan te scherpen.

Vloeibaar aardgas

De Nikkei in Tokio klom 1 procent, onder aanvoering van de Japanse chipbedrijven. De beurs in Sydney steeg 0,9 procent na het besluit van de Australische centrale bank om de rente conform verwachting onveranderd te laten. De Hang Seng-index in Hongkong bleef achter met een min van 0,1 procent en de hoofdindex in Shanghai won 0,4 procent.

Shell kondigde aan een akkoord te hebben bereikt over de aankoop van Pavilion Energy. Het olie- en gasconcern neemt de handelaar in vloeibaar gemaakt aardgas (lng) over van het staatsinvesteringsfonds Temasek uit Singapore. Een overnamesom werd niet vermeld. Persbureau Bloomberg meldde eerder dat Temasek zo’n 2 miljard dollar wilde hebben voor Pavilion.

Strategie

Ook ING blijft in de belangstelling staan. De bank won een dag eerder bijna 3 procent dankzij een goed ontvangen update van de strategie. ING liet weten de winstgevendheid in de komende jaren structureel te willen verbeteren. De Duitse investeringsbank Berenberg schroefde het koersdoel voor ING licht op en handhaafde het koopadvies.

De euro bleef onveranderd op 1,0722 dollar. Een vat Amerikaanse olie kostte 0,2 procent minder op 80,21 dollar per vat. Brentolie daalde 0,1 procent in prijs, tot 84,15 dollar per vat.

www.nd.nl/varia/varia/1228577/aandach...
Nakennis
0
Alfen tekent miljoenencontract met TEC

Vandaag 07:38,
Bron: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) Alfen heeft met het openbaarvervoerbedrijf TEC uit het Belgische Wallonië een "dubbelcijferig miljoenencontract" getekend om de bussen van TEC te elektrificeren. Dit maakt Alfen dinsdagochtend bekend.

Het gaat om een raamovereenkomst van twee jaar, maar met zes opties tot verlenging van steeds een jaar.

Volgens het persbericht van Alfen gaat het om de levering van "op maat gemaakte betreedbare cabines als integrale onderdelen van het elektrische distributiesysteem".

Alfen zal na een uitgebreide ontwerpfase met de productie beginnen.

Bron: ABM Financial News
Nakennis
0
Nakennis
0
Nakennis
0
Hierbij de analisten adviezen. Gemiddeld koersdoel ligt enorn veel hoger dan huidige koers!
Aandeel is gedaald van 65 euro naa 33! Koopkans???

www.guruwatch.nl/aandeel/613004/Alfen...
Nakennis
0
Koersstijging valt me vies tegen guys. Had vandaag een flinke opleving verwacht nadat aandeel 30 euro is gedaald sinds februari. Bijna gehalveerd!

En zelfs een enorme order doet nauelijks wat met de koers
Wiemaa
0
[Modbreak IEX: Gelieve elkaar niet persoonlijk aan te vallen en inhoudelijk te reageren, bericht is bij dezen verwijderd.]
David Fernández
1
Zo recent nog een mooi contract binnengehaald en nu een koers minus 43%

Ben je daar nog Nakennis?
16 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 12 jul 2024 17:35
Koers 18,505
Verschil -0,355 (-1,88%)
Hoog 18,990
Laag 18,450
Volume 247.085
Volume gemiddeld 480.620
Volume gisteren 506.571

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront