Goud « Terug naar discussie overzicht

beleggen in goud 2023

7 Posts
[verwijderd]
0
Goud daalt door sterkere dollar, vrees voor renteverhoging
Vandaag om 03.30 u

De goudprijzen tikten maandag lager aan toen de dollar steviger werd, met een nieuwe reeks gegevens die de vrees bevestigen dat centrale banken overal ter wereld de rente zullen blijven verhogen om de aanhoudende inflatie te beteugelen.

FUNDAMENTALS

* Spotgoud was 0,1% lager op $1.853,19 per ounce, vanaf 0037 GMT, na een klim naar het hoogste punt sinds 15 februari op vrijdag. Amerikaanse goudfutures stegen 0,3% naar $1.859,60.

* De dollarindex steeg, waardoor goud minder betaalbaar werd voor kopers die andere valuta aanhielden. [USD/]

* Gegevens van vrijdag toonden aan dat de Amerikaanse dienstensector in februari gestaag is gegroeid, met nieuwe orders en werkgelegenheid die meer dan een jaar hoger lagen, wat suggereert dat de economie in het eerste kwartaal is blijven groeien.

* Mary Daly, voorzitter van de San Francisco Federal Reserve, zei zaterdag dat als de inflatie- en arbeidsmarktcijfers warmer blijven dan verwacht, de rente hoger moet worden en langer moet blijven dan de beleidsmakers van de Fed in december hadden voorspeld.

* Thomas Barkin, voorzitter van de Richmond Fed, zei vrijdag dat hij zich een scenario kan voorstellen waarin de centrale bank de Amerikaanse beleidsrente verhoogt tot 5,5%-5,75%.

* De geldmarkten verwachten dat het richttarief van de Fed in september een piek zal bereiken van 5,442%.

* De onderliggende inflatie in de eurozone zal op korte termijn hoog blijven, zodat een renteverhoging met 50 basispunten door de Europese Centrale Bank later deze maand steeds zekerder wordt, vertelde ECB-president Christine Lagarde aan de Spaanse mediagroep Vocento.

* Hoewel goud wordt beschouwd als een hedge tegen inflatie, verhogen renteverhogingen om de prijsdruk te verlagen de opportuniteitskosten van het aanhouden van niet-renderend edelmetaal.

* Spot zilver daalde 0,2% tot $21,20 per ounce, platina verloor 0,7% tot $970,84 en palladium gleed 0,6% naar $1.443,65.

DATA/EVENEMENTEN (GMT)

0930 UK All-Sector PMI Feb

1500 US Factory Orders MM jan
[verwijderd]
0
Goud kantelt hoger als beleggers zich richten op getuigenis Powell
Vandaag om 05:31

De goudprijs steeg dinsdag marginaal terwijl beleggers wachtten op de getuigenis van Jerome Powell, voorzitter van de Amerikaanse Federal Reserve, in het Congres en op de maandelijkse banendata, die beide van invloed kunnen zijn op het rentebeleid.

Spotgoud stond vanaf 0344 GMT 0,1% hoger op $1.847,81 per ounce. Amerikaanse goudfutures daalden 0,1% naar $1.853,20.

Een hogere rente om de stijgende prijzen te beteugelen, vermindert de belangstelling van beleggers voor niet-renderend edelmetaal.

Goud wist hoger te klimmen toen de dollar daalde, zei OCBC FX strateeg Christopher Wong.

"Zachter dan verwachte Amerikaanse cijfers vorige week doen de vraag rijzen of de solide cijfers van februari slechts een eenmalige seizoens- of statistische gril waren," zei hij.

Gegevens van vorige week toonden een groter dan verwachte daling van 4,5% voor duurzame goederen in januari, de grootste daling sinds april 2020.

Uit gegevens van maandag bleek dat de nieuwe orders voor Amerikaanse productiegoederen in januari zijn gedaald, onder meer door een daling van het aantal reserveringen voor burgervliegtuigen, maar de stijging van machines en een reeks andere producten suggereert dat de verwerkende industrie weer voet aan de grond krijgt.

De dollarindex daalde met 0,1%, waardoor edelmetaal betaalbaarder werd voor kopers met andere valuta. [USD/]

Powell zal dinsdag en woensdag zijn halfjaarlijkse getuigenis afleggen voor het Congres, die nauwlettend in de gaten zal worden gehouden voor eventuele hints over het verkrappingspad van de Amerikaanse centrale bank.

"Goud kan consolideren in de aanloop naar Powells verklaring, maar omdat de verkrapping door de Fed zich uitstrekt tot in de late cyclus, kan goud opveren zodra de Fed klaar is - de vraag is alleen wat de timing is", aldus Wong van OCBC.

Marktdeelnemers verwachten dat de Fed de rente met 25 basispunten zal verhogen tijdens haar vergadering van 21-22 maart, met een piek van 5,475% in september.

Het Amerikaanse banenrapport voor februari wordt vrijdag verwacht.

Goud zou meer kunnen dalen tot $1.837 per ounce, nadat het er niet in is geslaagd om een belangrijke weerstand op $1.857 te doorbreken, aldus technisch analist Wang Tao van Reuters.

Spotzilver steeg 0,1% tot $21,07 per ounce, platina daalde 0,1% tot $974,68 en palladium daalde 0,1% tot $1.438,76.
[verwijderd]
0
Goud stijgt op zachtere dollar terwijl traders wachten op Amerikaanse inflatiecijfers
Vandaag om 06:32

De goudprijs steeg dinsdag na een daling van meer dan 1% in de vorige sessie, toen de dollar afzwakte terwijl beleggers wachtten op de Amerikaanse inflatiecijfers van deze week, die het monetaire beleidstraject van de Federal Reserve zouden kunnen beïnvloeden.

Spotgoud steeg met 0,4% tot $1.997,69 per ounce, vanaf 0304 GMT. Amerikaanse goudfutures stegen 0,4% tot $2.012,30.

De dollarindex stond 0,1% lager, waardoor goud goedkoper werd voor buitenlandse kopers. [USD/]

Handelaren richten zich nu op de Amerikaanse consumentenprijsgegevens die woensdag verschijnen, voor meer duidelijkheid over het rentepad in de aanloop naar de beleidsvergadering van de Fed in mei.

"Een hoger dan verwachte productie kan suggereren dat de Fed de rente in mei nog een keer zou kunnen verhogen... de hogere rally van goud is enigszins buitensporig geweest... de kans op nog een Fed-verhoging zou de overshoot omlaag kunnen brengen," zei OCBC FX strateeg Christopher Wong.

Een vrijdag gepubliceerd Amerikaans werkgelegenheidsrapport wees op een krappe arbeidsmarkt en verhoogde de kans op een renteverhoging door de Amerikaanse centrale bank volgende maand. Volgens het CME FedWatch-instrument gaan de markten uit van een kans van 71% op een renteverhoging met 25 basispunten.

De opportuniteitskosten van het aanhouden van niet-renderend edelmetaal stijgen wanneer de rente wordt verhoogd om de inflatie te verlagen.

De notulen van de beleidsvergadering van de Fed van 21 en 22 maart worden woensdag ook gescand.

"Op korte termijn zijn er ook bearish technische setups voor een correctieve beweging lager" in de goudprijs, voegde OCBC's Wong eraan toe.

President John Williams van de Federal Reserve Bank of New York zei maandag dat de problemen met het financiële systeem, die de centrale bank ertoe hebben aangezet om grote hoeveelheden krediet te verstrekken aan banken, geen bijkomende schade waren van de agressieve inspanning van de Fed om de inflatie te verlagen.

Gegevens op dinsdag toonden aan dat de Chinese consumenteninflatie in maart het traagste tempo sinds september 2021 had bereikt en suggereerden dat de zwakke vraag aanhoudt in een ongelijkmatig economisch herstel.

Spotzilver steeg 0,2% tot $24,94 per ounce, platina voegde 0,4% toe tot $995,71 en palladium won 1,4% tot $1.431,54.
JBbeursduivel
0

1 van de beste junior mining companies die er bestaat met het meeste opwaartse potentieel en 3 fantastische projecten welke altijd 1 wel money making cashflow zal worden :)
Kijk volgende interview helemaal uit en je zal begrijpen wat ik bedoel !!!!!

www.youtube.com/watch?v=tLVOv6NMD08

Enjoy, PS only for people who wants to make a lot of money but has enough patient because their is seriously volatility in this company. Je moet over ijzeren zenuwen beschikken maar op het einde van de rit zal het allemaal waard zijn geweest. De video zal alles verder uitleggen !!
7 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 20 mei 2024 20:19
Koers 2.435,62
Verschil +20,41 (+0,85%)
Hoog 2.450,14
Laag 2.407,36
Volume 0
Volume gemiddeld 0
Volume gisteren 0

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront