Nationale Nederlanden « Terug naar discussie overzicht

Koersdoel NN meer dan € 50,00

13 Posts
Erwin S
0
koersdoel 50 is nog maar een paar procent verwijderd. Gezien de toestanden in de wereld verwacht ik een forse winst over 2021 en een goed dividend van 2.60 tot 2.70 per aandeel. Verwachte winst per aandeel heb ik staan op 6.50-6.75
Erwin S
1
Bij 10 keer de winst kom je uit op 65-68 per aandeel. Als het vertrouwen in banken//verzekeringen in algemene contekst weer wat hoger wordt en de rente iets aantreft kunnen we zo richting de 65-70
De Zwervertjes
0
Helemaal mee eens. Koers van € 50 zal n.n.m. zeer binnenkort worden gehaald. Daarna is een verdere stijging naar € 60 - € 65 binnen 12 maanden n.m.m. nagenoeg zeker. De oorzaken zijn het torenhoge dividend, de toekomstige winst en omzetverwachting en natuurlijk het nieuwe pensioenstelsel dat vele voordelen zal opleveren.
Erwin S
0
New dawn
0
Nu ik dit schrijf (12:00 uur) blijft de koers van NN sterk staan. Dat valt me erg mee omdat bij een algemene daling ETF´s op de markt komen. In een ETF zit de hele index, dus NN ook.

Ik kan me niet voorstellen dat de cijfers tegenvallen. De centrale banken zullen de rente gaan verhogen, dat werkt niet tegen NN. Maar een hogere rente is niet goed voor de meeste aandelen.

Erwin S
0
Casper4711
0
Value-eter
2
Persoonlijk verwacht ik in 2023 een verdere daling. Dit door het effect van rentestijging op de waardering van de obligaties waarin NN belegd.
Wildboy11
1
Gezien onderstaand heb ik een stevige positie genomen in NN, men probeert de koers te gijzelen door vooral de voordelen van een hogere rente alleen bij ASR te benoemen, weer een taktiek om de koers bij NN in bedwang te houden.

Bij hogere rente stroomt meer naar NN Group
In dit artikel vind u onder andere informatie over: NN Group,

NN Group zal blijven profiteren van een klimaat met hogere rentes, maar de sterke kapitaalaanwas in het afgelopen jaar was deels te danken aan factoren die niet terugkeren. Die boodschap gaf de verzekeraar donderdag af, na de publicatie van sterker dan verwachte resultaten.

In 2021 werd er voor 1,6 miljard euro aan kapitaal gegenereerd, wat boven de doelstelling was van 1,5 miljard euro die het bedrijf voor 2023 heeft gesteld.

NN genereerde fors meer kapitaal bij alle onderdelen, zei CEO David Knibbe van NN Group donderdag in een toelichting op de cijfers.

Onder andere bij de schadeverzekeringen was het resultaat goed, mede door de lagere activiteit als gevolg van de pandemie. Die impact zal waarschijnlijk wegvallen als de economie weer geheel opengaat.

Ook de sterke stijging van de huizenprijzen droeg bij aan een beter resultaat van de bank. En ook dit zal zich in 2022 waaarschijnlijk niet herhalen. De verkoop van nieuwe verzekeringen steeg sterk in Europa en Japan, benadrukte de topman.

Toch werd er vooral meer kapitaal gegenereerd dankzij de stijgende marktrente. NN Group mag zijn lange verplichtingen disconteren tegen een rekenrente die hoger ligt dan de marktrente in de afgelopen jaren. Dit verschil zorgde voor een negatief effect op de doorlopende resultaten. Nu de marktrente oploopt, is dat negatieve effect, de 'UFR drag' in verzekeraarstaal, minder groot. De rente is de laatste maanden aan het stijgen, omdat centrale banken hun monetaire beleid gaan verkrappen om de hoge inflatie in toom te houden.

Een tweede voordeel van de hoge rente voor NN is dat ook de risico-opslagen op vastrentende beleggingen stijgen en dat is goed voor de beleggingsresultaten.

Vooruitkijkend naar 2022, merkte Knibbe op dat er door de aanstaande verkoop van NN Investment Partners 135 miljoen aan kapitaalaanwas zal wegvallen. Zoals gezegd zullen ook de lagere schades door de coronacrisis en de bijdrage van de snel gestegen huizenprijzen minder positief worden. Daar zullen wel weer andere positieve zaken tegenover staan, waaronder de overnames die in 2021 werden gedaan, die ook weer kapitaal gaan opleveren.

?We zijn duidelijk goed op weg", aldus Knibbe.

De hoge inflatie deed NN Group afgelopen jaar nog weinig pijn. Chief risk officer Bernard Kaufmann zei dat de kosten hiervan niet meer dan enkele procentpunten van de solvabiliteit afknabbelden. NN Group heeft niet veel toezeggingen met inflatiecorrectie in zijn levensverzekeringen, merkte de risicomanager op.
Wildboy11
1
NN zit momenteel op een K/W van minder dan 6 en een dividend van meer dan 7 %, dus er heel zeker sprake van onderwaardering !!!
Bakkiekoffie
2
Tegenover dat rendement van 9% staat een aanzienlijke koerdaling van afgelopen maanden. Om dat te compernseren heb je wel 3-4 jaren dit dividendpercentage nodig. Ik hoop en verwacht dat we dit wel eerder recht gaan trekken.
13 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 19 jul 2024 17:35
Koers 45,420
Verschil -0,140 (-0,31%)
Hoog 45,670
Laag 45,390
Volume 657.422
Volume gemiddeld 768.102
Volume gisteren 587.762

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront