Brunel « Terug naar discussie overzicht

Brunel 2020

363 Posts, Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 15 16 17 18 19 » | Laatste
Plein777
0
Tijd voor een nieuw draadje, na het rampzalig jaar 2019 voor Brunel. Hopelijk zal dit jaar weer voor een terugkeer van vertrouwen zijn ? Hierbij de allerlaatste van presentatie van de CEO over de stand van zaken bij Brunel:

Uit Add Value van Willem Burgers:

Tijdens een analistenbijeenkomst schetste CEO Jilko Andringa het perspectief voor de komende jaren.

Brunel wil in meerdere verticale markten actief zijn waar vraag is naar technisch specialisme met ervaring.

De grootste verticale markt is Olie & Gas (40% van de omzet), vervolgens zijn de Automotive en Mining verticals goed voor ieder meer dan 10%, Infrastructuur is minder dan 10% en Renewables is nog minder dan 5%. Renewables is vooral offshore wind, maar omdat deze sector geen groot technisch specialisme vereist, ziet Brunel dit niet als een groeimarkt. In piekjaar 2014 was de groepsomzet € 1,4 miljard, waarvan € 1 miljard van de Olie & Gas-vertical met een EBIT-marge van 5%. In geval van een nieuwe stijging van de olieprijs zal Brunel wederom een miljard omzet genereren, maar ditmaal met een hogere marge;

Andringa verwacht de meeste groei uit de Olie & Gas- en Mining-verticals. In de Olie & Gassector is een groot aantal projecten de laatste jaren uitgesteld vanwege de lage olieprijs. Echter, veel projecten zitten nu tegen hun Final Investment Decision (FID) aan. De cashflow van de olie- en gasmaatschappijen viel tegen in Q3
2019, waardoor de FIDs nog meer vertraging hebben opgelopen. Brunel verwacht de komende jaren in dit
segment geen hockeystick effect, maar wel een gestage groei te realiseren;

Het Brunel Industrial Services (BIS) echec heeft Brunel in 2019 uiteindelijk circa € 22,5 miljoen gekost. De
cash out is inmiddels gestopt en Brunel verwacht dat er werkkapitaal is vrijgekomen in Q4 2019, waardoor de netto kaspositie per jaarultimo iets omhoog gaat. In Q2 2020 is BIS naar verwachting gesloten.

Brunel kan de schaliemarkt in de Verenigde Staten overigens nog steeds bedienen, zij het dat deze vanwege de nu geldende fixed pricing structuur momenteel niet aantrekkelijk is;
De vanaf 1 januari 2020 geldende Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB) impliceert dat de WW-premie voor tijdelijke contracten omhoog gaat. Brunel heeft echter veel werknemers in dienst met een contract voor onbepaalde tijd, waardoor de impact slechts beperkt negatief is en positief in vergelijking met uitzendbureaus. De transitievergoeding gaat toenemen, maar omdat Brunel maar weinig gedwongen afscheid neemt van werknemers, valt ook hier de impact mee;

In de thuismarkt Nederland ervaart Brunel de negatieve invloed van de schaarste in de markt. Hierdoor vinden er enerzijds veel overnames plaats, terwijl bedrijven ook de eigen recruiting gaan doen. Daarnaast is er te weinig focus in de Brunel-portefeuille: Engineering is minder dan 50% van de portefeuille, de verticals Tax, Finance en IT hebben het erg lastig in de markt, terwijl de Nederlandse detacheringsmarkt traditioneel de meest ontwikkelde, dus professionele en competitieve markt is.

Brunel verwacht wel de marges te gaan verhogen in Nederland, er zijn al verhogingen in gang gezet in Q3 2019;

Brunel houdt onveranderd een stevige netto kaspositie aan vanwege (1) een veilige basis om in lastige tijden te kunnen overleven (2) dividend te kunnen blijven uitkeren (3) Financiering van groei.

Er zijn dit jaar tientallen acquisitiegesprekken gevoerd, maar deze hebben niet geresulteerd in een overname omdat de gevraagde prijs (> 10x EBIT) als te duur werd aangemerkt.

Conclusie: Jilko Andringa is uiterst positief over de project pipeline in de Olie & Gas-vertical en verwacht hier de komende jaren een mooie groei te kunnen laten zien.
Automotive zal aanvankelijk nog een moeilijke markt zijn, om vervolgens weer te groeien vooral dankzij de toenemende investeringen in elektrificatie. Nederland blijft een lastige markt, maar Brunel hoopt hier de marges te kunnen verbeteren. De EBIT (uit voortgezette activiteiten) zal over 2019 zijn uitgekomen op circa € 40 miljoen.

Met een enterprise value van € 375 miljoen noteert Brunel op dit moment minder dan 10x EV/EBIT 2019, hetgeen redelijk bescheiden is in het licht van te verwachten groei in de komende jaren. Nadeel blijft de afhankelijkheid van de cyclische Olie- en Gas-vertical, waardoor omzet en resultaten lastig voorspelbaar blijven.

www.brunelinternational.net/en/invest...

www.addvaluefund.nl/nieuws/maandberic...
[verwijderd]
0
De verhandelde aandelen is echt om te huilen. Wanneer gaat de vraag weer aannemen? Vlak voor de cijfers.
Plein777
0
quote:

Carrera710 schreef op 14 januari 2020 13:56:

De verhandelde aandelen is echt om te huilen. Wanneer gaat de vraag weer aannemen? Vlak voor de cijfers.
Dat klopt dan heb je al vaak dat analisten al vooruitlopen/speculeren op de komende cijfers of wanneer Brunel weer een roadshow geeft in het buitenland of met een persbericht komt.

De cijfers komen 14 Februari voorbeurs uit, en een aantal dagen ervoor heb je al beleggers die gokken op al dan niet mooie of tegenvallende cijfers, en dus dan hogere omzetten.

www.brunelinternational.net/en/financ...

Nog 1 maand geduld Carrera :-)
[verwijderd]
0
Beursblik: Duitse prestaties Hays geven somber beeld voor Randstad en Brunel
De zwakke resultaten van de Britse detacheerder Hays in Duitsland in het afgelopen kwartaal bieden een somber perspectief voor de Duitse operaties van Randstad en Brunel. Dit stelde ING donderdag.

ING plaatste de tussentijdse kwartaalrapportage van de Britten tegenover de activiteiten van Randstad en Brunel in Duitsland, een regio die bij beide bedrijven een belangrijke bijdrage aan de omzet en resultaten levert, waarbij de bank opmerkte dat Hays geen verbetering in de Duitse markt signaleert.


ING verwacht dat Randstad een voorzichtige outlook zal geven, waarbij de bank wel aanstipte dat een deel van de zwakte die Hays ervaart bedrijfsspecifieke oorzaken heeft.

Met betrekking tot Brunel merkte ING op dat deze in Duitsland een iets gunstiger positionering heeft. Duitsland is voor Brunel overigens een veel belangrijkere regio dan voor Randstad.

ING heeft een koopadvies op Brunel en Houden op Randstad,

Op een groen Damrak noteerde het aandeel Randstad 1,2 procent lager en Brunel 0,5 procent hoger.
[verwijderd]
0
Slechte eindveiling zet hem nog eens 4 cent lager. Ik heb het idee dat dit de nieuwe bodem is. Zo rond de € 8,85
[verwijderd]
0
Carrera710 inderdaad goed te zien is dat er een bodem ontstaat rond de € 8,82. aantal verhandelde aandelen is natuurlijk veel te laag. maar koers blijft mooi rond dit bedrag hangen.Zou leuk zijn als er weer eens wat positief nieuws komt.
Plein777
0
Voor in jullie agenda, voorbeurs :-)

14 February 2020 Publication Full Year 2019 results

30 April 2020 Publication trading update Q1 2020

14 May 2020 Annual General Meeting of Shareholders

31 July 2020 Publication Half Year 2020 results

30 October 2020 Publication trading update Q3 2020 results
voda
0
LOYS verkleint belang in Brunel fractioneel

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Brunel International
8,85 0,00 0,00 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) LOYS Investment heeft een iets kleiner belang in Brunel International gemeld. Dit bleek uit een melding in het kader van de Wet op het financieel toezicht, gedateerd op 20 januari 2020.

LOYS meldde een kapitaalbelang en stemrecht van 4,99 procent. Daarvan wordt 3,00 procent rechtstreeks reëel gehouden en 1,98 procent middellijk reëel.

Op 7 november 2019 meldde LOYS een kapitaalbelang van 5,01 procent met een dito stemrecht.

Wet op het financieel toezicht

De melding valt onder de Wet melding zeggenschap, die sinds 1 januari 2007 onder de overkoepelende Wet op het financieel toezicht valt. Volgens deze wet moeten aandeelhouders met een belang groter dan 3 procent elke wijziging in hun belang melden bij het overschrijden van de volgende drempelwaarden: 3, 5, 10, 15, 20, 25, 30, 40, 50, 60, 75 en 95 procent. Dit geldt zowel bij het opbouwen als het afbouwen van een belang.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
max2
0
Overdreven reactie. ING geeft in het bericht van Mr Brunel van 16 januari (zie boven)
Nog steeds een koopadvies voor Brunel.
Bovendien komt een overname met de dag dichter bij.

Plein777
0
Die jongens van LOYS hadden natuurlijk niet goed geteld voordat ze de melding deden van een 5,01% belang in Brunel bij de AFM op 7 November 2019.

Van 5,01 naar 4,99 % per 20 januari 2020 slaat natuurlijk nergens op :-)
Goldcity
0
Nu kunnen ze verder afbouwen naar 3,01% zonder dat jij en ik het doorhebben. Reken maar dat ze kunnen tellen ...
[verwijderd]
0
Ja dat is geen goed nieuws en zullen inderdaad verder afbouwen. Zag dit ook niet aankomen, redelijk nat gegaan met mijn turbo long. Twijfel om een nieuwe aan te schaffen..
Plein777
0
quote:

Sander1234 schreef op 23 januari 2020 18:53:

Ja dat is geen goed nieuws en zullen inderdaad verder afbouwen. Zag dit ook niet aankomen, redelijk nat gegaan met mijn turbo long. Twijfel om een nieuwe aan te schaffen..
Ik zou rustig de cijfers afwachten 14 Februari voorbeurs, en pas instappen als we een duidelijke positieve guidance krijgen van CEO Jilko Andringa over 2020.

Bij de 1 KW had hij nog een record winst in het vooruitzicht gesteld en daar is niks van terecht gekomen vanwege missers in de USA.

www.brunelinternational.net/en/invest...

.
[verwijderd]
0
Misschien wordt de koers wel bewust laag gehouden. ik houd mijn stukken vast in ieder geval.
Goldcity
0
Er staat een leuk artikel in de quote van februari (ligt al in de schappen): 'Stuurloos'. Ik raad iedereen hier aan het te lezen.
363 Posts, Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 15 16 17 18 19 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 20 mei 2024 17:35
Koers 11,080
Verschil -0,360 (-3,15%)
Hoog 11,120
Laag 10,900
Volume 132.382
Volume gemiddeld 78.319
Volume gisteren 204.369

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront