Nationale Nederlanden « Terug naar discussie overzicht

NN Group 2020

586 Posts, Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 26 27 28 29 30 » | Laatste
voda
0
Beursblik: Adyen favoriete aandeel beursexperts voor 2020

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS

NN Group NV
33,49 -0,70 -2,05 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) De verwachtingen van beursexperts voor 2020 zijn niet hoog. Dit bleek uit de maandelijkse enquête die Actiam houdt.

Gemiddeld rekenen de experts voor 2020 op een AEX van 610 punten, wat slechts een heel kleine winst zou zijn in vergelijking tot de slotkoers van 2019.

"De laatste keer dat de experts als groep zo terughoudend waren, was in 1999", aldus analist Corne van Zeijl, die namens Actiam verantwoordelijk is voor de maandelijkse enquête.

"Er zijn wel meer opmerkelijke overeenkomsten met 1999. Ook toen hadden we een ruim monetair beleid. Toen was dat ruime beleid vanwege de vrees voor de millenniumbug. Verder liggen alle belangrijke factoren van 2019 nog gewoon op de plank voor 2020. Brexit, handelsoorlog en een mogelijk rentestijging", zei Van Zeijl, die er wel op wees dat dit jaar ook de Amerikaanse verkiezingen er nog bij komen.

Overigens zijn de experts voor januari wel positief gestemd. Maar liefst 44 procent verwacht een mooie stijging, en maar 20 procent voorziet een daling.

Top & flop

Voor 2020 is Adyen het meest populaire aandeel onder de experts, gevolgd door ABN AMRO en Aegon. Wegblijven moeten beleggers volgens de experts bij Randstad, ArcelorMittal en Unilever en NN Group.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Credit Suisse verlaagt koersdoel NN Group van 40,00 naar 37,00 euro
08:20
*Credit Suisse verlaagt advies NN Group van Outperform naar Neutraal

bron Binck
voda
0
Beursblik: Credit Suisse haalt NN van kooplijst

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
NN Group NV
33,60 -0,36 -1,06 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) Credit Suisse heeft maandag het advies voor NN Group verlaagd van Outperform naar Neutraal en het koersdoel ging daarbij van 40,00 naar 37,00 euro.

In een sectorrapport keek Credit Suisse naar diverse Europese verzekeraars. Vooral de verzekeraars die zich richten op schade- en ongevallenverzekeringen zijn volgens de analisten nog steeds aantrekkelijke gewaardeerd, ondanks de sterke koersprestaties in 2019.

Wel haalde Credit Suisse drie levensverzekeraars, waaronder NN Group, van de kooplijst. Volgens de marktvorsers van de Zwitserse zakenbank zijn de risico's ten opzichte van de eventuele opbrengsten minder aantrekkelijk. Bovendien krijgen de levensverzekeraars te kampen met tegenwind qua regelgeving.

Het aandeel NN daalde maandagochtend met 1,2 procent tot 33,56 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Beursblik: Kempen noemt Altice, Besi en NN nieuwe favorieten

(ABM FN-Dow Jones) Kempen & Co heeft Altice Europe, BE Semiconductor Industries en NN Group op de favorietenlijst geplaatst. Dit bleek woensdag.

Intertrust werd door de analisten van deze lijst gehaald.

Basic-Fit, Euronext, OCI, SBM Offshore, Tessenderlo en TKH Group behielden hun plekje op de favorietenlijst.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
Gouwe Gerrie
0
Heeft iemand een idee waarom NN vandaag wederom weer zo slecht ligt (+/- -3% rond 11:00)? Ondanks het bericht dat Kempen het aandeel op de Local Alpha Favourites List 2020 heeft gezet.

Dit was de afgelopen twee weken al vaker het geval. Positieve analyses en upgrades worden vrijwel genegeerd en downgrades lijken veel impact te hebben. Dit kan toch niet alleen de lage rentestanden zijn? Op dat vlak zijn er nou niet echt schokkende ontwikkelingen.

Ik zie hierover weinig in de IEX opiniestukken langskomen. Benieuwd naar jullie ideeën!

Bij voorbaat dank

Erny
0
quote:

Gouwe Gerrie schreef op 15 januari 2020 11:26:

Heeft iemand een idee waarom NN vandaag wederom weer zo slecht ligt (+/- -3% rond 11:00)? Ondanks het bericht dat Kempen het aandeel op de Local Alpha Favourites List 2020 heeft gezet.

Dit was de afgelopen twee weken al vaker het geval. Positieve analyses en upgrades worden vrijwel genegeerd en downgrades lijken veel impact te hebben. Dit kan toch niet alleen de lage rentestanden zijn? Op dat vlak zijn er nou niet echt schokkende ontwikkelingen.

Ik zie hierover weinig in de IEX opiniestukken langskomen. Benieuwd naar jullie ideeën!

Bij voorbaat dank

De rentes ?
Gouwe Gerrie
0
Ik zie zojuist informatie hieromtrent in de liveblog van vandaag. Arend Jan lijkt mijn mening te delen dat de lagere rentes een dergelijke daling toch niet (volledig) kunnen verklaren:

"Nog even over de verzekeraars, want het is bar en boos. Banken ook, maar u ziet vooral ASR en NN kelderen. Ja, de rentes dalen drie à vier basispunten. Dat speelt wellicht/zeker mee, maar dat gebeurt de laatste maanden vaker - en nog wel meer ook - en dan reageren de koersen er amper op.”

Een potentiële onruststoker kan de Solvency II 2020 review zijn aangezien het de solvency ratios van verzekeraars kan/zal verslechteren. Maar ja, volgens mij zit ik dan nog redelijk goed met NN.

In ieder geval bedankt voor de snelle reactie en de aanvullende informatie!!
voda
0
Topman Vivat stapt op na overname door NN Group en Athora

Vivat-bestuursvoorzitter Ron van Oijen legt eind januari zijn functie neer 'met wederzijdse overeenstemming'. De topman noemt de aanstaande overname van de verzekeraar door private-equitypartijen 'een natuurlijk moment om het bedrijf te verlaten', zo stelt hij in een persbericht dat de instelling donderdagavond naar buiten bracht.

In afwachting van de benoeming van zijn opvolger neemt de rest van het bestuur zijn taken over. Zij krijgen daarbij hulp van president-commissaris Maarten Dijkshoorn. 'Ron speelde een belangrijke rol in de uitvoerige transformatie van Vivat tot een leidend, klantgerichte en innovatiegedreven verzekeringsmaatschappij', zegt Dijkshoorn in de verklaring. 'Ik wil hem persoonlijk bedanken en wens hem succes toe in de toekomst.'

Overname door NN
Vivat is bekend van de merken Reaal, Zwitserleven en Actiam. Afgelopen zomer kondigden NN, Ohra, Be Frank en de Amerikaanse investeerder Athora aan dat zij samen alle activiteiten van Vivat overnemen van Dajia Insurance, voorheen Anbang Group. Marktpartijen Achmea, ASR en Aegon hadden het nakijken in het verkoopproces.

NN NN€32,63-0,40% betaalt €416 mln voor het schadedeel (300.000 klanten), dat zo'n 20% van de gehele business is, en neemt voor €150 mln aan achtergestelde leningen over. De totale overnamesom ligt volgens ingewijden op €2,5 mrd.

'Overname verliep niet soepel'
De overname door onder meer Athora zou echter niet bepaald soepel zijn verlopen, zo meldde De Telegraaf eind oktober. Zo dreigde die koper een fikse bijstorting te moeten doen als gevolg van de dalende rente, meldde de krant. Vivat en Athora wilden destijds niet reageren op het bericht.

De voltooiing van de overname staat nog steeds gepland voor het eerste kwartaal van 2020 zoals eerder werd verwacht. De afronding is onderhevig aan de goedkeuring van toezichthouder De Nederlandsche Bank (DNB), aldus de verzekeraar in het persbericht.

fd.nl/ondernemen/1331267/topman-vivat...
voda
0
NN vindt rechter aan zijn zijde in zaak boeterente

Gepubliceerd op 17 jan 2020 om 11:55 | Views: 1.360
e
NN Group 12:34
32,68 +0,05 (+0,15%)

AMSTERDAM (AFN) - Verzekeraar Delta Lloyd heeft in de periode vóór 14 juli 2016 geen onredelijke voorwaarden gesteld bij de berekening van de boeterente voor het oversluiten van hypotheken. Dat oordeelt de rechtbank in Amsterdam in een zaak die door de Vereniging Eigen Huis en de Consumentenbond was aangespannen.

De belangenorganisaties spanden de rechtszaak aan vanwege de in hun ogen onredelijke berekening van boeterentes aan klanten van Delta Lloyd, dat inmiddels is overgenomen door Nationale-Nederlanden. Het gaat dan om de periode voor 14 juli 2016. Vanaf 2011 hebben veel huiseigenaren, mede door de toen sterk dalende rente, hun hypotheek overgesloten en boeterentes betaald die hoger waren dan het financiële nadeel van hun bank. Richtlijnen van toezichthouder AFM stellen dat hypotheekverstrekkers boeteberekeningen vanaf 14 juli 2016 moeten compenseren.

De rechter wees in deze zaak een collectieve vordering af. Volgens de klagers werd niet uitgesloten dat woningeigenaren in individuele gevallen een te hoge boeterente hebben betaald. De VEH en Consumentenbond zijn teleurgesteld over de beslissing. Ze bestuderen momenteel het vonnis en kijken of er mogelijkheden zijn voor een hoger beroep.
voda
0
NN Group koersdoel naar 42,00 euro bij HSBC
09:58
*NN Group advies verhoogd van Houden naar Kopen bij HSBC

bron Binck
voda
0
RBC handhaaft advies NN Group op Sectorperform
15:53
*RBC verlaagt koersdoel NN Group van 35,00 naar 34,00 euro

bron Binck
voda
0
Beursblik: RBC verlaagt koersdoel NN Group

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
NN Group NV
32,70 0,17 0,52 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) RBC heeft zijn koersdoel voor NN Group licht verlaagd van 35,00 naar 34,00 euro, maar houdt vast aan het Sector Perform advies. Dat maakte de Canadese bank donderdag bekend.

De waardering is gebaseerd op een koerswinstverhouding van 9,5 voor Nederlandse levensverzekeringen en van 9,4 voor de Nederlandse schadeverzekeringen. De Europese verzekeringen en het bankbedrijf worden op 14 en 12 keer de winst gewaardeerd.

De Nederlandse verzekeraar heeft aanzienlijke risico's op zich genomen met Nederlandse pensioenen van het type 'defined benefit' met looptijden tot zeventig jaar, stelt RBC. De risico's van de financiële markten kunnen wel worden afgedekt, maar die van langer of korter levende polishouders niet, zo stellen de marktvorsers.

De afgelopen paar jaar waren er meer sterfgevallen in Nederland, met een piek in 2017, het jaar dat het hoogste sterftecijfer kende in een halve eeuw. Ook in 2018 overleden er in de winter meer mensen dan gemiddeld in de voorgaande jaren. Volgens RBC vraagt zich af hoe zich dit de komende jaren zal ontwikkelen.

Ook de woekerpolissen blijven boven de verzekeraar hangen, ondanks het lage aantal schikkingen en het lage aantal nog lopende zaken tot nu toe, omdat polishouders alsnog naar de rechter kunnen stappen, stelde RBC.

Tenslotte is het uitfaseren van de rekenrente, de Ultimate Forward Rate, ongunstig voor de kapitaalpositie van Nederlandse verzekeraars. Het is volgens RBC onduidelijk wat toezichthouders hierover uiteindelijk beslissen.

Het aandeel NN Group stond donderdag 0,4 procent hoger op 32,67 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
viermeiden
0
AMSTERDAM (AFN) - Bij verzekeraar NN Group (Nationale-Nederlanden) is mogelijk ruimte voor een extra aandeleninkoop of een andere vorm van beloning voor aandeelhouders. Dat concluderen kenners van ING vooruitlopend op de cijferpublicatie van het fonds donderdag voorbeurs. ING ziet ruimte voor een extra aandeleninkoopprogramma tot wel 300 miljoen euro dit jaar. In 2021 zou NN voor kunnen kiezen om nog eens een half miljard euro uit te keren, denken de analisten.

Verder zullen de prestaties van levensverzekeringen, de grootste divisie van NN, de nodige aandacht trekken. Dat onderdeel presteerde volgens kenners vooral qua winstgevendheid de voorbije kwartalen wat minder, merken marktvorsers bij Bloomberg Intelligence op. Verder gebeurt er een hoop bij het Japanse levensbedrijf, waar onder meer met het productenaanbod wordt geschoven. De omzet in Japan viel in de voorbije twee kwartalen overigens lager uit.

Bij het schadebedrijf van NN is de blik van beleggers vooral gericht op de aanstaande overname van de schadeverzekeringen van Vivat. Die zou in het lopende kwartaal moeten worden afgerond. De aandacht van beleggers gaat vooral uit naar de prognoses. Met het inlijven van Vivat krijgt NN aanzienlijk meer schaalgrootte op de Nederlandse schademarkt.

Kapitaalpositie

Ook wordt op de kapitaalpositie van NN gelet. De verzekeraar blijft voor de uitdaging staan om zijn kapitaalbuffer op peil te houden ondanks zeer lage rente. Topman David Knibbe zei bij de vorige cijferupdate dat NN de moeilijke marktsituatie aan kan. De kapitaalbuffer (Solvency II) stond eind september nog op 217 procent.

Over de gehele linie kwam de winst van NN in het vierde kwartaal hoger uit dan een jaar eerder, aldus analisten gepolst door persbureau Bloomberg. Onder de streep blijft naar verwachting 253 miljoen euro over. Dat was in dezelfde periode in 2018 een verlies van min 533 miljoen euro.
voda
0
Beursblik: Nederlandse tak stuwt resultaat NN Group

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
NN Group NV
32,48 0,23 0,71 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) NN Group zal donderdag naar verwachting een aanzienlijk hoger operationeel resultaat bekendmaken dan een jaar eerder, dankzij gestegen inkomsten bij de Nederlandse verzekeringsactiviteiten en de vermogensbeheertak. Dat blijkt uit een consensusverwachting die is ingezien door ABM Financial News.

Waar NN Group in het vierde kwartaal van vorig jaar nog een half miljard verlies boekte, door afwaardering op goodwill na de overname van Delta Lloyd, wordt nu een nettowinst verwacht van 276 miljoen euro. Dat is wel lager dan de 515 miljoen euro winst in het voorgaande kwartaal.

Het operationele resultaat stijgt op jaarbasis naar verwachting met 40 miljoen euro, van 343 miljoen een jaar eerder tot 383 miljoen. Bij de Nederlandse levensverzekeringen stijgt het resultaat van 192 miljoen euro tot 204 miljoen euro, ongeveer gelijk aan het derde kwartaal.
Bij het Nederlandse niet-levenbedrijf, dat wil zeggen de schadeverzekeringen, zou het resultaat zelfs met 20 procent verbeteren tot 48 miljoen euro.

Ook bij Asset management wordt een verbetering voorzien van 30 miljoen naar 40 miljoen euro.

Bij de Europese verzekeringen gaat het resultaat naar verwachting omlaag van 72 miljoen naar 67 miljoen euro.

De gecombineerde ratio van kosten en claims voor de Non-Life-tak blijft vrijwel gelijk aan een jaar eerder, voorspellen de analisten, op een winstgevend niveau van 96,3 procent.

Dankzij het positieve resultaat wordt de solvabiliteit van de verzekeraar volgens de consensus sterker, van 217 procent een kwartaal eerder tot 226 procent. Een jaar eerder was de solvabiliteit nog 230 procent.

De dochterbedrijven zullen naar verwachting 305 miljoen euro bijdragen aan de resultaten van de holding. Het dividend wordt ingeschat op 1,28 euro per aandeel.

Analist Robin van den Broek van Mediobanca verwacht niet dat NN een nieuw aandeleninkoopprogramma zal aankondigen bij de jaarcijfers en houdt rekening met een tegenvallende kapitaalaanwas, door de zogeheten UFR-drag: het voortschrijdende effect dat elk kwartaal een deel van de portefeuille niet meer kan worden verdisconteerd tegen de UFR-rekenrente, die gunstiger is dan de zeer lage huidige marktrente.

De kwartaalcijfers verschijnen donderdag voorbeurs.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
Dividend Hunter
0
Data m.b.t dividend Nationale Nederlanden:

Nationale Nederlanden stelt op de jaarvergadering van 28 mei 2020 een slotdividend voor € 1,40. Het interim-dividend in augustus 2019 bedroeg € 0,76. Daarmee komt het totale dividend over 2019 uit op € 2,16. Een stijging van bijna 14 % t.o.v het dividend van  € 3,16 over 2018. Het dividend is naar keuze in contanten of aandelen (keuzedividend).
 
ex-dividenddatum : maandag  01 juni 2020
betaalbaarstelling : woensdag 24 juni 2020   

Aanvullende info: dividendinfo.nl/nn-group
voda
0
Operationele winst NN Group kwart hoger

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
NN Group NV
33,11 0,00 0,00 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) NN Group heeft in het vierde kwartaal van 2019 een sterker dan verwacht resultaat neergezet, met een stijging van het resultaat met 25 procent, en gaat een progressief dividend uitkeren en jaarlijks voor ten minste 250 miljoen euro aan eigen aandelen inkopen. Dit maakte de verzekeraar donderdag voorbeurs bekend.

De verzekeraar boekte een nettowinst van 329 miljoen euro, nadat een jaar eerder nog een fors verlies werd geboekt van 533 miljoen euro, door de afwaardering van goodwill van de overname van Delta Lloyd. De winst was hoger dan de verwachting van analisten van 276 miljoen euro.

Het operationeel resultaat verbeterde met 25 procent, van 343 miljoen naar 428 miljoen euro. Ook dit was hoger dan de verwachting van 383 miljoen euro. Volgens NN Group verbeterde het resultaat in alle segmenten. Over het hele jaar steeg het operationele resultaat met ruim 10 procent.

Vooral de Nederlandse schadeverzekeraar deed het beter, met een stijging van 59 procent tot 63 miljoen euro. Ook vermogensbeheer en de Japanse levensverzekeringen presteerden sterk, evenals de bank. Allen de Europese verzekeraar presteerde iets lager.

Er werd afgelopen kwartaal voor 36 miljoen euro aan extra kosten bespaard, stelde CEO David Knibbe. Ook verbeterde de klanttevredenheid.

De winstgevendheid van de schadeverzekeringen verbeterde aanzienlijk in 2019, met een gecombineerde ratio van kosten en claims van 95,4 procent voor het jaar, tegen 99,4 procent een jaar eerder.

De solvabiliteit steeg van 217 naar 218 procent. Dit was lager dan de 226 procent die analisten gemiddeld verwachtten.

De kaspositie van de holding steeg naar 1,99 miljard euro.

Update van dividendbeleid

NN Group wil een slotdividend uitkeren van 1,40 euro per aandeel, waarmee het jaardividend op 2,16 euro per aandeel komt. Daarnaast start de verzekeraar in maart een aandeleninkoopprogramma van 250 miljoen euro.

In een update van het dividendbeleid gaat de verzekeraar voortaan jaarlijks voor ten minste dat bedrag eigen aandelen inkopen, terwijl er daarnaast een progressief dividend per aandeel zal worden uitgekeerd.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Verzekeringsreus NN sluit slotkwartaal 2019 af met winst

Gepubliceerd op 13 februari 2020 07:30 | Views: 806

NN Group 12 feb
33,11 0,00 (0,00%)

DEN HAAG (AFN) - NN Group (Nationale-Nederlanden) heeft in het vierde kwartaal van vorig jaar weer winst gemaakt, na het verlies in het slotkwartaal van 2018. De grootste verzekeraar van Nederland deed in de periode goede zaken met vrijwel al zijn onderdelen ondanks de aanhoudend lage rente. Het operationele bedrijfsresultaat steeg met een kwart.

Het schadebedrijf blonk in het bijzonder uit, aldus topman David Knibbe. Volgens hem werpen de ingrepen bij die tak hun vruchten af. De verzekeraar is al een tijdje bezig om kosten omlaag te krijgen. Dat liep op rolletjes vorig kwartaal. NN bespaarde in de drie maanden tot december 36 miljoen euro. De verzekeraar deed dat door waar mogelijk taken bij één team onder te brengen.

Verder verstrekte NN een recordaantal aan hypotheken in het afgelopen jaar. Dat is een relatief nieuwe tak van sport voor verzekeraars die marktaandeel van banken proberen af te snoepen. Ook het vermogensbeheer bracht meer geld in het laatje dankzij de positieve situatie op de financiële markten. Op de aandelenmarkten was er vorig kwartaal sprake van meerdere recordstanden dankzij het bereikte tussenakkoord in de handelsoorlog tussen China en de Verenigde Staten.

Eenmalige last

De nettowinst in het vierde kwartaal bedroeg 329 miljoen euro. Een jaar eerder was daar nog een verlies van 533 miljoen euro. Dat had te maken met een eenmalige last. NN zette toen kosten gerelateerd aan het inlijven van branchegenoot Delta Lloyd in de boeken. De kapitaalbuffer (Solvency II) van de verzekeraar nam ondanks lastige marktomstandigheden licht toe, tot 218 procent.

NN denkt ook aan zijn aandeelhouders. Die krijgen dankzij de betere prestaties een hoger dividend over 2019 uitgekeerd, van 2,16 euro per aandeel. Ook gaat de verzekeraar vanaf maart voor 250 miljoen euro aan aandelen inkopen. Daarnaast wil het concern zijn commissarissen Clara Streit en Robert Jenkins herbenoemen.
Kleinbelang
0
En nu ben ik benieuwd wat dit aandeel gaat doen. Ik vraag me af of de resultaten beter zijn dan de verwachtingen van de analisten. Dan zou je zeggen dat we omlaag gaan. Echter maakt NN Group jaarlijks meer winst, het zijn gewoon hartstikke goede resultaten terwijl de rentes zo achterlijk laag staan. Om dan te zien dat de koers het afgelopen jaar alleen maar omlaag is gegaan, en niet eens zo'n klein beetje. Maarja we gaan het straks wel zien.
ToniPantaloni
0
Ik zit te azen op een klein ritje vandaag. Lijkt me goed mogelijk. Lijkt in het orderboek verkoopdruk te ontstaan. Heb helaas niet meer de volledige versie, dus kan niet zien tegen welke prijzen. Maar verwacht een dipje en opstijgende lijn later in de middag.
voda
0
Beursblik: NN Group pleziert met dividend

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
NN Group NV
33,11 0,00 0,00 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) De markt zal positief reageren op het hoger dan verwachte dividend en nieuwe aandeleninkoopprogramma van NN Group. Dat voorspelt analist Fulin Liang van Morgan Stanley donderdag voorbeurs, na de kwartaalcijfers van de verzekeraar.

Het dividend van 2,16 euro in 2019 is 14 procent hoger dan een jaar eerder en 6 procent hoger dan de consensusverwachting, volgens de Amerikaanse zakenbank. De aandeleninkoop van 250 miljoen euro is misschien iets lager dan de 300 miljoen euro waar Morgan Stanley op hoopte, maar komt misschien wel eerder dan sommige beleggers hadden voorzien.

Het opgefriste dividendbeleid, met een progressief dividend per aandeel en een jaarlijkse inkoop van tenminste een kwart miljard euro ziet Liang als een formalisering van de gang van zaken.

Het operationele resultaat in het vierde kwartaal was ongeveer 12 procent hoger dan de consensusverwachting, vooral dankzij sterker dan voorspelde resultaten bij de Nederlandse schadeverzekeraar en het bankbedrijf. De bank profiteerde wel van een eenmalige meevaller van 20 miljoen euro, merkten den analisten op.

De kostenbesparingen zijn goed op weg, met 90 procent van de doelstelling voor 2020 behaald.

De solvabiliteit van 218 procent viel wat tegen, omdat de positieve impact van de financiële markten wat achterbleef bij de verwachtingen. Morgan Stanley en de analistenconsensus mikten op 226 procent.

De bank heeft een Gelijkgewogen advies en koersdoel van 37,20 euro op NN.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
586 Posts, Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 26 27 28 29 30 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 19 jul 2024 17:35
Koers 45,420
Verschil -0,140 (-0,31%)
Hoog 45,670
Laag 45,390
Volume 657.422
Volume gemiddeld 768.102
Volume gisteren 587.762

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront