Reed Elsevier « Terug naar discussie overzicht

Reed Elsevier (RELX) in 2019

49 Posts, Pagina: 1 2 3 » | Laatste
voda
0
Video: Cees Smit tipt voor 2019

(ABM FN-Dow Jones) Vermogensbeheerder Cees Smit van Today's Groep tipt General Electric en Daimler, in combinatie met een short op Nederlandse uitgevers als RELX en Wolters Kluwer. Smit licht toe.

www.youtube.com/watch?v=TtDMgUkVLLg

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Bestuurswijziging bij informatiebedrijf RELX

Gepubliceerd op 9 jan 2019 om 08:30 | Views: 859

RELX 16:32
18,14 -0,19 (-1,04%)

LONDEN (AFN) - Ben van der Veer treedt terug als niet-uitvoerend bestuurder bij informatieleverancier en data-analysebedrijf RELX en zal worden opgevolgd door Andrew Sukawaty. De bestuurswijziging wordt effectief na de algemene aandeelhoudersvergadering op 25 april.

Van der Veer is sinds 2009 niet-uitvoerend bestuurder van RELX. Sukawaty vervult momenteel een bestuursfunctie bij Inmarsat, een Brits telecommunicatiebedrijf gespecialiseerd in satellieten.
voda
0
Redactie wetenschappelijk tijdschrift Elsevier stapt op - media

(ABM FN-Dow Jones) De redactie van één van de tijdschriften van de wetenschappelijke uitgeverij Elsevier, onderdeel van beursbedrijf RELX, stapt vandaag op. Dit schrijft het Financieele Dagblad maandag.

De 26 leden van de redactieraad van het tijdschrift Journal of Informetrics kunnen zich niet vinden in het besloten publicatiemodel van Elsevier en gaan een nieuw tijdschrift oprichten, onder de naam Quantitive Science Studies, aldus het FD.

De redactieraad is voorstander van het 'open access' model, dat er naar streeft een grote verscheidenheid aan met publiek geld gefinancierde wetenschappelijke publicaties vrij toegankelijk beschikbaar te maken.

Elsevier en sectorgenoten verkopen deze informatie juist voor forse bedragen door middel van onder meer tijdschriftabonnementen.

Het aandeel RELX sloot vrijdag op de beurs in Amsterdam 0,1 procent hoger op 21,16 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
RELX neemt Britse Mack Brooks over

(ABM FN-Dow Jones) RELX neemt Britse Mack Brooks Exhibitions over, dat bedrijfsevenementen en -beurzen organiseert. Dat maakte het Brits-Nederlandse bedrijf dinsdag bekend.

De overname wordt in de eerste helft van 2019 afgerond. Er werden geen financiële details bekendgemaakt.

Mack Brooks Exhibitions organiseert meer dan dertig bedrijfsevenementen in veertien landen. De overname zal de portfolio van de divisie Reed Exhibitions versterken.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Premier Rutte op bezoek bij Elsevier

Gepubliceerd op 6 feb 2019 om 11:23 | Views: 1.693

RELX 16:35
19,55 -0,19 (-0,96%)

AMSTERDAM (AFN) - Wetenschappelijk uitgever Elsevier heeft bezoek gekregen van premier Mark Rutte. Bij de dochteronderneming van informatieleverancier RELX opende de minister-president de zogeheten Tech Hub, waar datawetenschappers aan nieuwe technologieën werken.

Bij de Tech Hub werken op dit moment vijftig mensen. Als het aan Elsevier ligt, komen daar dit jaar nog eens tachtig medewerkers bij. Rutte kreeg tijdens zijn bezoek ook demonstraties van andere RELX-bedrijven, waaronder ThreatMetrix, Accuity en LexisNexis.

Het bezoek van Rutte is onderdeel van een rondgang langs Amsterdamse bedrijven en projecten. Zo stonden ook een bezoek aan Booking.com en een lunch met start-ups in de hoofdstad op het programma.
voda
0
Blik op voorspelbaarheid bij RELX

Gepubliceerd op 19 feb 2019 om 10:31 | Views: 800

RELX 15:57
19,24 -0,07 (-0,36%)

AMSTERDAM (AFN) - Bij de cijfers van RELX zullen de ogen donderdag met name gericht zijn op de zogeheten voorspelbaarheid van de prestaties van de informatieleverancier en data- en analysebedrijf. Het bedrijf mikt doorgaans op het ideaalplaatje van een omzetgroei van circa 4 procent en een stijging van de operationele winst van circa 6 procent.

Door de recente wijzigingen van de duale structuur van de onderneming worden de cijfers van het concern louter in ponden gemeld. Het is voor het eerst dat RELX als op papier volledig Brits bedrijf de jaarresultaten presenteert. Valuta-effecten spelen mogelijk een nadrukkelijkere rol in de cijfers.

Analisten gepolst door persbureau Bloomberg rekenen op een omzet van gemiddeld 7,5 miljard pond. Daarmee is de groei met 2 procent minder dan het ijkpunt van RELX. De operationele winst van het concern zal naar verwachting uitkomen op 2,4 miljard pond. Het bedrijfsresultaat zal met bijna 2,7 miljard pond bijna 4 procent zijn gestegen.

Overnames

RELX trok het voorbije jaar het nodige uit de kast voor overnames. Begin 2018 werd het Amerikaanse ThreatMetrix overgenomen voor een bedrag van omgerekend 660 miljoen euro. Alleen al door die deal ligt het totale bedrag dat werd uitgetrokken voor acquisities hoger dan het gemiddelde van de voorbije jaren, van circa 300 miljoen tot 400 miljoen euro. In 2017 deed RELX het relatief rustig aan op het overnamefront, toen trok het voor 140 miljoen euro de portemonnee voor overnames.

De publicatie van de halfjaarresultaten in juli vorig jaar waren volgens kenners weinig verrassend. Het bedrijf zei destijds zelf voor dit jaar te rekenen op een hogere omzet en meer winst. Percentages werden daarbij niet genoemd.
voda
0
Hogere resultaten voor RELX

(ABM FN-Dow Jones) RELX heeft over 2018 meer autonome omzet en een hoger operationeel resultaat geboekt dan in 2017 het geval was. Dit maakte de leverancier van informatie en data-analyse donderdag voorbeurs bekend met zijn jaarcijfers.

De omzet steeg over de verslagperiode onderliggend met 4 procent naar 7.492 miljoen Britse pond. Het aangepaste operationele resultaat liep onderliggend met 6 procent op naar 2.346 Britse pond.

RELX publiceert vandaag zijn resultaten voor het eerste alleen in Britse ponden.

De sterkste onderliggende groei van het aangepaste operationeel resultaat tekende zich bij RELX in 2018 af bij de divisie Risk & Business Analytics, waar onderliggend een groei werd gerealiseerd van 8 procent op jaarbasis.

De aangepaste winst per aandeel nam, gerekend tegen constante wisselkoersen, met 7 procent toe naar 0,847 pond. De gerapporteerde winst per aandeel bedroeg 0,719 pond. Dat was minder dan de 0,816 pond in 2017 als gevolg van lagere buitengewone belastingmeevallers.

Leverage

RELX kende aan het eind van 2018 een verhouding tussen de netto-schuld en het operationeel resultaat van 2,4.

Dividend

RELX stelt voor 2018 een dividend voor van 0,421 Britse pond per aandeel RELX, 7 procent meer dan over 2017.

Aandeleninkoop

Het bedrijf wil dit jaar ook voor 600 miljoen Britse pond aan eigen aandelen inkopen en heeft daar tot nog toe al 100 miljoen Britse pond van gerealiseerd.

Outlook

RELX stelde donderdag dat de trends van 2018 in zijn visie overeenkomen met de trends zoals deze zich tot nog toe aftekenden in 2019 en heeft er vertrouwen in dat de onderliggende omzet en het aangepaste, onderliggende resultaat dit jaar verder groeien. Dat geldt ook voor de aangepaste winst per aandeel tegen constante valuta.

Het aandeel RELX sloot woensdag op een groen Damrak 0,5 procent hoger op 19,37 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Beursblik: RELX presteerde conform verwachting

(ABM FN-Dow Jones) De resultaten van RELX over 2018 kwamen in grote lijnen overeen met de verwachtingen. Dit is de conclusie van UBS na een eerste analyse van de resultaten over het afgelopen boekjaar.

Analisten van UBS vinden de aandeleninkoop voor dit jaar ter waarde van 600 miljoen Britse pond positief. Dat geldt ook voor de consistente guidance voor de divisies Scientific, Technical & Medical, Risk & Business Analytics en Legal.

Minpuntje is volgens UBS de guidance voor Exhibitions, waarvoor RELX vanwege het cyclische effect druk in de omzetgroei voorziet. Een relatief belangrijk deel van de evenementen die RELX organiseert en die onder Exhibitions vallen worden eens in de twee jaar georganiseerd. De oneven jaren kennen met deze cyclus minder evenementen.

UBS heeft het advies voor het aandeel RELX op Verkopen staan met een koersdoel van 15,50 Britse pond.

De koers van het aandeel RELX noteerde donderdag op een groen Damrak 2,1 procent hoger op 19,79 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Universiteit van Californië verlengt abonnement Elsevier niet

(ABM FN-Dow Jones) De Universiteit van Californië heeft het abonnement op wetenschappelijke tijdschriften van RELX-onderdeel Elsevier niet verlengd. Dit maakte de universiteit op zijn website bekend.

In een verklaring geeft de universiteit aan dat het met dit besluit open access een impuls wil geven. Dit impliceert dat wetenschappelijke publicaties in principe voor iedereen openbaar komen, zonder welke beperking dan ook.

De universiteit zegt maanden lang met Elsevier te hebben onderhandeld, maar zonder succes.

Het abonnement waar het om gaat omvatte volgens de universiteit vele miljoenen dollars.

De universiteit zegt goed te zijn voor 10 procent van alle wetenschappelijke output in de Verenigde Staten. Elsevier neemt van dit aantal 18 procent voor zijn rekening in de diverse tijdschriften, zoals bijvoorbeeld The Lancet.

Het debat over open access wordt al jaren gevoerd en gaat over wetenschappelijk artikelen die na een uitgebreide review in toonaangevende wetenschappelijke tijdschriften worden gepubliceerd. Deze artikelen zijn de weerslag van universiteitsonderzoek waar de wetenschappelijke instanties bij publicatie geen vergoeding voor ontvangen, maar die wel geld hebben gekost. Wel moeten zij voor de de tijdschriften betalen om hun bibliotheken te kunnen blijven voorzien van deze tijdschriften om zo bij te blijven.

En daar wringt dan ook de schoen. De prijzen voor de tijdschriften vindt de universiteit te hoog.

Het aandeel RELX noteerde vrijdag op een groen Damrak 2,5 procent lager op 19,70 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
RELX speelde 6,2 procent kwijt en stond daarmee ruimschoots onderaan in de AEX. Het concern beleefde een domper in de VS, waar de University of California besloot om zijn abonnementen bij Elsevier niet te verlengen. Grootste stijger was kabel en telecomconcern Altice Europe met een winst van 3,9 procent.

www.iex.nl/Nieuws/ANP-010319-260/RELX...
Geschorst en weet niet waarom
0
quote:

voda schreef op 1 maart 2019 16:06:

RELX speelde 6,2 procent kwijt en stond daarmee ruimschoots onderaan in de AEX. Het concern beleefde een domper in de VS, waar de University of California besloot om zijn abonnementen bij Elsevier niet te verlengen. Grootste stijger was kabel en telecomconcern Altice Europe met een winst van 3,9 procent.

www.iex.nl/Nieuws/ANP-010319-260/RELX...
Dank je Voda. Elsvier had zo juist mooie jaarcijfers.
voda
0
Update: Universiteit van Californië verlengt abonnement Elsevier niet

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
RELX
18,70 -1,49 -7,38 % Euronext Amsterdam
RELX PLC
£ 16,4374 -0,8526 -4,93 % London Stock Exchange

(ABM FN-Dow Jones) De Universiteit van Californië heeft het abonnement op wetenschappelijke tijdschriften van RELX-onderdeel Elsevier niet verlengd. Dit maakte de universiteit op zijn website bekend.

In een verklaring geeft de universiteit aan dat het met dit besluit open access een impuls wil geven. Dit impliceert dat wetenschappelijke publicaties in principe voor iedereen openbaar komen, zonder welke beperking dan ook.

De universiteit zegt maanden lang met Elsevier te hebben onderhandeld, maar zonder succes.

Het abonnement waar het om gaat omvatte volgens de universiteit vele miljoenen dollars.

De universiteit zegt goed te zijn voor 10 procent van alle wetenschappelijke output in de Verenigde Staten. Elsevier neemt van dit aantal 18 procent voor zijn rekening in de diverse tijdschriften, zoals bijvoorbeeld The Lancet.

Het debat over open access wordt al jaren gevoerd en gaat over wetenschappelijk artikelen die na een uitgebreide review in toonaangevende wetenschappelijke tijdschriften worden gepubliceerd. Deze artikelen zijn de weerslag van universiteitsonderzoek waar de wetenschappelijke instanties bij publicatie geen vergoeding voor ontvangen, maar die wel geld hebben gekost. Wel moeten zij voor de de tijdschriften betalen om hun bibliotheken te kunnen blijven voorzien van deze tijdschriften om zo bij te blijven.

En daar wringt dan ook de schoen. De prijzen voor de tijdschriften vindt de universiteit te hoog.

Het aandeel RELX sloot vrijdag 7,4 procent lager op 18,70 euro.

Update: om slotkoers toe te voegen.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Beursblik: abonnementsmodel RELX onder druk

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
RELX
19,165 0,465 2,49 % Euronext Amsterdam
RELX PLC
£ 16,46 0,355 2,20 % London Stock Exchange

(ABM FN-Dow Jones) Het abonnementsmodel van RELX staat onder druk en een verschuiving naar een betaalmodel per artikel kan druk zetten op de EBIT van Elsevier. Dit stelden analisten van UBS maandag in een rapport.

Vrijdag werd bekend dat de Universiteit van Californië het abonnement op de wetenschappelijke tijdschriften van RELX-onderdeel Elsevier niet heeft verlengd. Het abonnement waar het om gaat heeft volgens de universiteit een waarde van vele miljoenen dollars.

Op de korte termijn betekent dit volgens analisten van UBS dat de onderliggende groei van RELX in de eerste helft van 2019 onder de twee procent kan uitkomen, mede door het opzeggen van diverse contracten sinds juni 2018. Hoe de contractonderhandelingen in Frankrijk verlopen, zal belangrijk zijn voor de prestaties in de eerste zes maanden van dit jaar, zo stelden de analisten.

In een verklaring gaf de Amerikaanse universiteit vrijdag aan dat het met dit besluit open access een impuls wil geven. Dit impliceert dat wetenschappelijke publicaties in principe voor iedereen openbaar komen, zonder enige beperking.

Volgens UBS kan dit betekenen dat meer partijen hun abonnementen gaan opzeggen en dat het abonnementsmodel van RELX flink onder druk komt te staan. De neerwaartse druk op de EBIT van Elsevier kan zelfs oplopen tot 30 procent, aldus UBS.

UBS hanteert een verkoopadvies voor RELX met een koersdoel van 15,50 Britse pond..

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
Geschorst en weet niet waarom
0
Elsevier bij de toppers van maart. Elsevier herstelt toch best wel goed van de forse dreun. Ik zie overeenkomsten met Wessanen. Herstellen zich toch weer. Het is een defensief fonds en in dit onzekere klimaat doen dit soort aandelen het vaak erg goed.
voda
0
RELX ziet trends vorig jaar doorzetten

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
RELX
20,15 0,15 0,75 % Euronext Amsterdam
RELX PLC
£ 17,405 0,10 0,58 % London Stock Exchange

(ABM FN-Dow Jones) RELX heeft in eerste maanden van 2019 de trends uit 2018 zien doorzetten. Dit maakte de leverancier van informatie en data-analyse donderdag bekend in een kwalitatieve trading update.

In 2018 behaalde RELX nog een onderliggende omzetgroei van 4 procent.

Het bedrijf blijft zich richten op een herschikking van de bedrijfsportefeuille en selectieve overnames. Dit jaar rondde het bedrijf vijf overnames af waar in totaal 236 miljoen pond mee was gemoeid.

Van het aandeleninkoopprogramma van 600 miljoen Britse pond voor dit jaar is tot nog toe 250 miljoen Britse pond ingekocht. De inkoop van de resterende 350 miljoen Britse pond volgt in de loop van 2019.

Outlook

RELX herhaalde de eerder afgegeven outlook voor heel 2019 en heeft er vertrouwen in dat de onderliggende omzet en het aangepaste onderliggende resultaat dit jaar verder groeien. Dat geldt ook voor de aangepaste winst per aandeel tegen constante valuta.

Het aandeel RELX handelde sloot woensdag 0,1 procent lager op 20,00 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
'Update RELX geruststellend saai'

Gepubliceerd op 25 apr 2019 om 10:00 | Views: 712

RELX 14:13
20,15 +0,15 (+0,75%)

AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - De handelsupdate van informatieleverancier en data-analysebedrijf RELX is geruststellend saai. Dat schrijven kenners van Morgan Stanley in een reactie. Al met al spreken de kenners van een licht positief bericht.

RELX handhaafde zijn verwachtingen nadat de positieve trend van vorig jaar ook dit jaar voortzet. Morgen Stanley wijst er op dat het ontbreken van updates over specifieke onderdelen er op wijst dat aan de gemiddelde verwachting zal zijn voldaan. De Amerikaanse bank wijst in het bijzonder op de kwestie over contractverleningen die spelen bij Elsevier en de moeizame vergelijkingsbasis gelet op het sterke eerste kwartaal van 2018.

Al met al had Morgan Stanley niet gerekend op vuurwerk van RELX. Dat deed het bedrijf ook niet, concluderen ze.

Morgan Stanley hanteert een een advies equal-weight op RELX. Het aandeel noteerde donderdag omstreeks 09.40 uur 0,2 procent hoger op 20,04 euro.
voda
0
RELX-dochter koopt Indiase vakbeurzen

Gepubliceerd op 1 mei 2019 om 10:14 | Views: 436

RELX 30 apr
20,46 +0,09 (+0,44%)

LONDEN (AFN) - Reed Exhibitions, de divisie voor vakbeurzen van informatieleverancier RELX, heeft Indiase evenementen voor de verpakkingssector overgenomen van branchegenoot Next Events. Financiële details zijn niet bekendgemaakt.

Het gaat onder andere om de vakbeurs PackPlus, die sinds 2006 jaarlijks plaatsvindt in de Indiase hoofdstad New Delhi. Ook de regionale edities PackPlus South in Bangalore en India Packaging Show in Mumbai vallen voortaan onder Reed Exhibitions.

Reed Exhibitions is naar eigen zeggen met ruim 500 evenementen actief in dertig landen.

[Modbreak IEX: Gelieve niet voortdurend dezelfde berichten op het forum te plaatsen, bericht is verwijderd.]
49 Posts, Pagina: 1 2 3 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 24 jun 2024 17:35
Koers 42,740
Verschil +0,180 (+0,42%)
Hoog 42,960
Laag 42,520
Volume 552.746
Volume gemiddeld 621.103
Volume gisteren 795.763

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront