Forum: Reed Elsevier » Reed Elsevier (RELX) in 2019 | Eurobench.com

Reed Elsevier (RELX) in 2019

36 Posts, Pagina: « 1 2 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
JosBouma
0
Het aandeel doet het prachtig! Eerder gekocht en recent een flinke positie bijgekocht. De koers stijgt gestadig. Wellicht liftte dit mee op de overname van Axel Springer op de DAX door KKR maar de koers blijft doorstijgen. De koopadviezen stemmen hierbij zeker gunstig. Het was altijd een wat 'suf' aandeel maar ik vind het erg de moeite waard om te blijven volgen. Over ca 4 weken komt men met cijfers.
JosBouma
0
Dat is heel mooi natuurlijk en vast ook nog exclusief het dividend. Trouwens grappig, ik ontving dit voorjaar het dividend als Bruto bedrag en niet Netto (verminderd met dividendbelasting) . Wellicht heeft dit te maken met de wijziging van de juridische structuur van het bedrijf?
voda
0
Elsevier positief over onderhandelingen open access Nederland

(ABM FN-Dow Jones) Leverancier van wetenschappelijke en medische informatie en data-analyse Elsevier is positief gestemd over de onderhandelingen met de Nederlandse universiteiten over open access. Dit zei een woordvoerder van Elsevier tegen ABM Financial News.

Vorige week liet de Vereniging van Universiteiten VSNU aan Het Financieele Dagblad weten het met uitgever Elsevier niet eens te worden over een nieuw contract voor toegang tot wetenschappelijke tijdschriften 'met als struikelblok de voorwaarden voor de 'open access' publicaties: artikelen die na publicatie voor iedereen toegankelijk zijn en niet alleen voor universitaire bibliotheken met een duur abonnement', aldus het FD.

In een nieuwsbrief over 'open access' liet de VSNU volgens de krant vrijdag 28 juni weten dat het contract opnieuw met zes maanden is verlengd 'om de onderhandelingen meer tijd te geven'.

"Ook in Duitsland, Frankrijk en Zweden wordt nog gepraat, Polen en Noorwegen zijn aan boord gebleven. Zo voeren we per land gesprekken over deze contracten en over open access", aldus een woordvoerder van Elsevier. Vorige week donderdag werd bekend dat er ook een overeenkomst met Hongarije is bereikt, inclusief een open access component.

Recent werd duidelijk dat het kabinet vindt dat de Nederlandse universiteiten meer accent moeten leggen op beta-wetenschappen, maar dan zonder extra financiële middelen uit Den Haag. Hierdoor lijkt er door de universiteiten intern met de beschikbare budgetten geschoven te moeten worden ten koste van alfa- en gammawetenschappen.

De discussie over de tarieven die Elsevier aan abonnees als universiteiten vraagt voor zijn wetenschappelijk tijdschriften als The Lancet, is al twee decennia oud en gaat over de hoogte ervan in combinatie met de gratis, maar ook noodzakelijke publicatie in die tijdschriften door wetenschappers. Het argument dat veelvuldig valt, luidt dat wetenschappers met gemeenschapsgeld onderzoek doen, waarna hun resultaten ter publicatie worden aangeboden zonder dat daar een vergoeding voor wordt betaald, terwijl hun werkgevers, de universiteiten, uitgevers als Elsevier geld moeten betalen om voor hun werknemers en studenten de beschikking te hebben over die tijdschriften waarin wordt gepubliceerd om zo bij te blijven.

Elsevier is een belangrijke partij in het mondiale speelveld van wetenschappelijke publicaties, Springer Nature is een andere bepalende uitgever en is onder meer verantwoordelijk voor het wetenschappelijke tijdschrift Nature. En dan zijn er tientallen andere uitgevers wereldwijd, waaronder universiteiten die een eigen publicatielijn hebben, zoals Oxford en Cambridge. Elsevier geeft 18 procent van de wetenschappelijke artikelen wereldwijd uit.

RELX, de beursgenoteerde onderneming waarvan Elsevier deel uitmaakt, vindt dat er voldoende concurrentie is. Bovendien betoogt het bedrijf dat het met Elsevier een grote toegevoegde waarde biedt met redactie en reviews door vrijwilligers.

Elsevier ziet geen risico's voor het huidige verdienmodel. Circa 85 procent van de wereldwijde wetenschappelijke publicaties valt onder abonnementen en de verkoop van primaire research aan wetenschappelijke instellingen vertegenwoordigt circa 15 procent van de wereldwijde omzet van RELX.

In de ramingen van analisten wordt tussen de 30 tot 40 procent van het aangepaste operationele resultaat, de zogeheten adjusted EBITA, gedragen door de 2.500 titels die Elsevier uitgeeft.

De VSNU was vooralsnog niet in de gelegenheid vragen van ABM Financial News te beantwoorden over beschikbare budgetten en het potentieel van een onafhankelijke internationale samenwerking op publicatiegebied van universiteiten.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Beursblik: RELX boekt naar verwachting meer omzet en operationeel resultaat

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
RELX
21,85 0,24 1,11 % Euronext Amsterdam
RELX PLC
£ 19,57 0,15 0,77 % London Stock Exchange

(ABM FN-Dow Jones) RELX heeft naar verwachting van analisten over de eerste zes maanden meer omzet en een dito aangepast operationeel resultaat geboekt.

Degroof Petercam verwacht een omzet van 3.994 miljoen Britse pond tegen 3.653 miljoen pond een jaar eerder en een autonome omzetgroei van 4,0 procent. KBC Securities gaat uit van 3.885 miljoen pond en 3,1 procent aan autonome omzetgroei.

Voor het aangepaste operationeel resultaat voorziet Degroof Petercam 1.264 miljoen pond tegen 1.149 miljoen pond over de eerste zes maanden van 2018. KBC Securities komt voor deze post uit op 1.232 miljoen pond.

RELX publiceert tegenwoordig de resultaten alleen nog in Britse ponden.

De geraadpleegde analisten verwachten dat de aandacht bij de publicatie van de resultaten komt te liggen bij open access en de implicaties hiervan voor de divisie Scientific, Technical & Medical.

RELX moest in de voorbij maanden melden dat een aantal universiteiten hun contracten voor wetenschappelijke tijdschriften niet verlengden, omdat ze deze te duur vonden. De publicatie van deze tijdschrift valt onder Elsevier dat onderdeel is van de STM-tak.

RELX herhaalde bij de update over het eerste kwartaal de eerder afgegeven outlook voor heel 2019 en zei er vertrouwen in te hebben dat de onderliggende omzet en het aangepaste onderliggende resultaat dit jaar verder zullen groeien. Dat geldt ook voor de aangepaste winst per aandeel tegen constante wisselkoersen.

RELX publiceert aanstaande donderdag om 08.00 uur de resultaten over het eerste halfjaar.

De koers van het aandeel RELX noteerde dinsdag op een groen Damrak 0,6 procent hoger op 21,74 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
Dividend Hunter
0
Interim-dividend 2019 Relx :

"We have announced an interim dividend 2019 of 13.6p". Bij de huidige koers komt dit overeen met € 0,152. Hiermee stijgt het interim-dividend 10% t.o.v. van de 12,4 GBp uit 2018

Voor aanvullende info:

dividendinfo.nl/relx

Happy Hunting.
voda
0
Informatieleverancier RELX groeit door

Gepubliceerd op 25 jul 2019 om 08:30 | Views: 273

AMSTERDAM (AFN) - Informatieleverancier en data-analysebedrijf RELX is in de eerste helft van dit jaar gegroeid. Het concern houdt daarnaast vast aan zijn doelstellingen voor dit jaar en zegt op koers te liggen deze te halen. RELX gaat voor 2019 uit van verdere groei van zowel de omzet als de operationele winst.

De opbrengsten van de informatieleverancier bedroegen in de afgelopen zes maanden 3,9 miljard pond, omgerekend 4,4 miljard euro. Volgens de onderneming betekende dat een groei op eigen kracht van 3 procent. De operationele winst dikte eveneens aan tot ruim 1 miljard pond.

Verder deed RELX dit jaar tot nu toe acht overnames voor in totaal 246 miljoen pond. Daar onder vielen bedrijven die zich onder meer bezig houden met content en het analyseren van data.

RELX kondigde ook aan dat dit jaar al voor circa 400 miljoen pond aan eigen aandelen zijn ingekocht. Dat is onderdeel van het eerder aangekondigde aandeleninkoopprogramma van 600 miljoen pond.
voda
0
'Resultaten RELX in lijn met verwachting'

Gepubliceerd op 25 jul 2019 om 10:23 | Views: 0

RELX 10:08
20,68 -1,05 (-4,83%)

AMSTERDAM (AFN) - De cijferupdate van RELX over het eerste halfjaar was in lijn met de verwachtingen van kenners bij KBC Securities. Zij houden vast aan hun hold-advies en een koersdoel van 18,20 euro.

De omzet en de winst van RELX hadden weinig verrassingen, aldus marktvorsers. De informatieleverancier zette een opbrengsten van 3,9 miljard pond, omgerekend 4,4 miljard euro in de boeken. De operationele winst kwam uit op 1 miljard pond. RELX herhaalde zijn vooruitzichten voor een groei in omzet en operationele winst dit jaar.

Dat de groei op eigen kracht tot 3 procent zakte, is wel een lichte teleurstelling, schrijven de analisten. Dat is een daling van 1 procentpunt ten opzichte van de voorgaande periode. Dat gebeurde volgens de marktkenners voor het eerst sinds 2015. De vertraging in groei blijkt te komen van de grootste divisie, de zogenaamde STM (Scientific, Technical en Medical).

Het aandeel RELX stond omstreeks 10.00 uur 4,9 procent lager op 20,67 euro. Daarmee was het bedrijf de grootste daler in de Amsterdamse AEX-index.
voda
0
quote:

Ali Baba 1001 schreef op 25 jul 2019 om 09:55:


Heeft iemand een verklaring voor de afstraffing vandaag?

Zijn naar Pharming vertyrokken? :-)
Ali Baba 1001
0
quote:

voda schreef op 25 jul 2019 om 10:28:


[...]
Zijn naar Pharming vertyrokken? :-)


Dat vind ik prima!
Had een kleine positie in RELX genomen, ben er inmiddels weer uit, klein verliesje.
Maakt Pharming meer dan goed ;)
Wolfie67
1
Is enorm stevig aan de prijs door recente vlucht naar veiligheid, koers van 18/19 is wat realistischer
PjotrIEX
0
quote:

Wolfie67 schreef op 25 jul 2019 om 15:20:


Is enorm stevig aan de prijs door recente vlucht naar veiligheid, koers van 18/19 is wat realistischer


Dit zie je denk ik met meer aandelen die als veilig worden beschouwd. Ik verwacht dat zolang de rentes zo laag blijven, men voor deze bedrijven meer zal blijven betalen. Sommige analisten verwachten nog decennia aan lage rentes, dus misschien wordt de waardering op basis van K/W verhouding ook wel structureel anders en gaat een RELX met 24x de winst naar normaal i.p.v. duur.

Gewoon een gedachtegang...
Watermannetje2012
0
Wat dacht je van dit veilige aandeel dan?!

Een mooi koersadvies van ABN AMRO op 24 juli jl.: EUR 57,00 voor het Vopak aandeel... De top cijfers komen op dinsdag 31 juli a.s. Maandag nog alle tijd om VOPAK aandeeltjes in te kopen, ook op warme dagen -))
voda
0
RELX-dochter Elsevier doet overname in VS

Gepubliceerd op 30 jul 2019 om 15:33 | Views: 151

RELX 15:40
21,65 -0,08 (-0,37%)

NEW YORK (AFN) - RELX-dochter Elsevier neemt het Amerikaanse Parity Computing over. Dat bedrijf maakt gebruik van kunstmatige intelligentie voor allerlei toepassingen voor onderzoekers van bijvoorbeeld universiteiten. Er zijn geen financiële details naar buiten gebracht.

Parity en Elsevier zullen komende tijd gaan samenwerken. Daarbij willen ze de capaciteiten van Parity via het platform van Elsevier gaan inzetten. "We zijn verheugd om ons bij Elsevier aan te sluiten. Samen kunnen zullen onderzoekers, universiteiten en onderzoeks- en ontwikkelingsorganisaties beter van dienst zijn," zegt Ramamohan Paturi, oprichter en voorzitter van Parity. Het bedrijf heeft een hoofdkantoor in San Diego, Californië, en meerdere kantoren in India.
Wolfie67
0
Kans dat RELX dit jaar nog met winstwaarschuwing komt acht ik zeer aanzienlijk.
Zal dan grote impact hebben, daar de huidige waardering nu al niet strookt met de winstgevendheid/groei van het bedrijf
36 Posts, Pagina: « 1 2 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 16-aug-19 17:35
Koers 21,060
Verschil +0,140 (+0,67%)
Hoog 21,250
Laag 20,810
Volume 2.089.223
Volume gemiddeld 1.770.007
Volume gisteren 1.548.337