Reed Elsevier « Terug naar discussie overzicht

Reed Elsevier in 2018

51 Posts, Pagina: 1 2 3 » | Laatste
voda
0
Beursblik: Ethereum techniek voor RELX Legal om goed te volgen
Technologie dreigt juristen te vervangen.

(ABM FN-Dow Jones) Blockchain-toepassingen zoals het platform Ethereum kunnen de markt voor juridische dienstverlening substantieel verstoren, maar de nieuwe technologie biedt ook kansen voor een toeleverancier aan deze markt zoals RELX. Dat bleek uit een vorige week gepubliceerd rapport van analisten van Goldman Sachs.

Met het open-source platform Ethereum kunnen twee personen een contract afsluiten dat automatisch in werking treedt zodra aan vooraf gestelde voorwaarden is voldaan, met een ingebouwde beveiligingsstructuur die storingen, censuur, fraude of inmenging van derden zou uitsluiten.

Als het gebruik van dit soort 'smart contracts' zou aanslaan, zijn er straks misschien minder juristen nodig voor het opstellen van documenten bij contracten en om rechtszaken over contractbreuk af te handelen. Dat zou op termijn kunnen leiden tot inkomstenverlies voor RELX Legal, dat informatie en 'tools' levert aan juristen en dat goed is voor bijna een kwart van de omzet van RELX. Reden voor de analisten om dit risico eens goed te onderzoeken.

Wat kan Ethereum?

Ethereum, een digitaal platform voor blockchaintoepassingen dat sinds juli 2015 actief is, maakt het mogelijk om registers aan te leggen van contracten, zoals testamenten die in de toekomst geld kunnen uitkeren op basis van instructies in het verleden, zonder tussenkomst van een jurist en zonder enig tegenpartijrisico. Futurescontracten zijn een andere mogelijke toepassing.

Ook kunnen via het platform verschillende partijen samen een document opstellen, waarvan elke aanpassing moeten goedgekeurd door alle betrokkenen.

De veiligheid wordt gegarandeerd doordat het platform verspreid draait op talloze computers, zodat het alleen kan worden platgelegd door het internet uit te schakelen. Aan het platform is ook een cryptomunt verbonden, Ether genaamd, die als het kleine broertje van Bitcoin vorig jaar in duizelingwekkend tempo in waarde is gestegen. Het Ethereum-platform wordt ook gebruikt voor de lancering van nieuwe cryptomunten of 'tokens'.

Meer werk voor Legal

Zelfs als een deel van het werk dat juristen doen overbodig zou worden door de opkomst van 'smart contracts', kunnen Ethereum en andere blockchaintoepassingen juist meer werk creëren voor RELX Legal, menen de analisten van Goldman Sachs.

Juristen krijgen er namelijk op korte termijn meer werk door, omdat ze traditionele contracten moeten gaan vertalen naar 'smart contracts' en regelgevingskwesties moeten oplossen. Bij het opstellen van 'slimme contracten' kunnen ze RELX-producten gebruiken die wetgeving en jurisprudentie bevatten. Die producten van RELX kunnen meer waard worden door ze op te nemen in blockchain-systemen, denken de analisten.

Versplintering

In bredere zin verwacht Goldman Sachs dat de juridische markt steeds meer versplinterd raakt door nieuwkomers op de markt met nieuwe technologieën en dat RELX daarvan kan profiteren.

Deze "fundamentele verandering" in de juridische markt biedt klanten meer keuze, waardoor deze druk zullen gaan zetten op juristen om diensten te ontbundelen en transparanter te zijn over de prijzen. In een dergelijk klimaat zouden advocatenkantoren en andere zelfstandige juristen meer behoefte hebben aan de workflow-tools die bedrijven als RELX en Wolters Kluwer maken om efficiënter te kunnen werken, volgens het Goldman Sachs-rapport.

In het algemeen zien de analisten veel ruimte voor groei in nieuwe juridische technologie en analyse. De zakenbank denkt dat RELX Legal zijn marge zelfs zou kunnen verdubbelen als het bedrijf zich meer zou richten op het zelfde soort producten als de RELX-divisie Risk and Business Analytics aanbiedt.

Onderschat

RELX heeft de afgelopen jaren veel tijdschriften verkocht en richt zich steeds meer op digitale media. Volgens Goldman Sachs onderschat de markt hoe goed RELX disruptie vermijdt door zich steeds te vernieuwen en te richten op nieuwe groeimogelijkheden.

Het aandeel is in dertig jaar tien keer zo veel waard geworden, terwijl dat voor mediabedrijven in de Europese Stoxx600 index slechts een verviervoudiging was. Vooral sinds 2012 doet RELX het beter dan de markt, constateerde de Amerikaanse zakenbank.

De bank heeft het aandeel RELX op de kooplijst staan, met een koersdoel van 23,00 euro.

Het aandeel noteerde maandag 0,9 procent lager op 18,26 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
RELX neemt ThreatMetrix over
Overnamesom van 580 miljoen Britse pond.

(ABM FN-Dow Jones) RELX neemt het Californische ThreatMetrix over voor 580 miljoen Britse pond. Dit maakte het uitgeefconcern maandag voorbeurs bekend.

ThreatMetrix, dat 225 werknemers telt, zal onderdeel worden van LexisNexis Risk Solutions. De overnameprooi controleert meer dan 100 miljoen transacties per dag op 35.000 websites en voor 5.000 klanten op fraude.

Gemiddeld geeft RELX jaarlijks 300 miljoen pond uit aan overnames. ThreatMetrix is de grootste overname in een decennium, liet RELX weten.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Beursblik: RELX zet nieuwe stap in cybersecurity
KBC verwacht wel toename concurrentie.

(ABM FN-Dow Jones) RELX heeft met de overname van ThreatMetrix zijn positie binnen cybersecurity vergroot, hetgeen voor bedrijven wereldwijd een belangrijk onderwerp blijft. Dit stelde analist Ruben Devos van KBC Securities dinsdag.

Op maandag werd bekend dat het uitgeefconcern het Californische ThreatMetrix overneemt voor 580 miljoen Britse pond.

ThreatMetrix, dat 225 werknemers telt, zal deel uitmaken van LexisNexis Risk Solutions. Samengevoegd biedt dit volgens Devos een sterke propositie op het vlak van het beheersen van fraude en identiteitsrisico's.

Wel stelde de analist dat RELX tegen concurrentie aanloopt van andere bekende beveiligingsplatforms als FireEye, Palo Alto Networks, OpenDNS en Checkpoint. Volgens een analyse van PitchBook werd ThreatMetrix in 2014 nog gewaardeerd op circa 237 miljoen dollar, aldus Devos.

ThreatMetrix wordt onderdeel van de tak Risk & Business Analytics van RELX, waarvan Devos verwacht dat deze op autonome basis met zeven procent kan groeien in 2018. De marktvorser ziet de divisie als een belangrijke aanjager voor de groei van RELX, met hoge marges die vergelijkbaar zijn met die van de takken Scientific en Technical & Medical van het uitgeefconcern.

Devos voorziet dat RELX onverminderd eigen aandelen zal blijven inkopen, vermoedelijk voor 700 miljoen pond per jaar.

KBC Securities heeft een Houden advies op RELX met een koersdoel van 17,50 euro. Het aandeel koerste dinsdagochtend 0,2 procent hoger op 17,84 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
Positivist
0
Gaat lekker vandaag (not). Weet iemand de reden van de koersval?
heb ze net een euro te hoog gekocht.
Delftse fietsenmaker
0
Het volgende wordt vermeld in de AEX-update in de Telegraaf: "Dataconcern RELX verloor 1,8% na een adviesverlaging door Exane en was daarmee hekkensluiter in de AEX-index."

Er wordt niet vermeld wat deze verlaging inhoudt: www.telegraaf.nl/nieuws/1614203/beurs...
voda
0
'Bescheiden groei voor RELX in 2017'

Gepubliceerd op 9 feb 2018 om 14:25 | Views: 39

RELX 14:33
16,68 +0,05 (+0,27%)

AMSTERDAM (AFN) - Informatieleverancier RELX heeft zijn omzet en winst in 2017 naar verwachting licht opgekrikt ten opzichte van een jaar eerder. Dat blijkt uit een consensus van analistenschattingen opgesteld door Bloomberg. RELX maakt donderdag voorbeurs cijfers bekend.

Volgens de consensus zijn de onderliggende opbrengsten naar verwachting aangedikt tot 8,5 miljard euro, tegen 8,4 miljard euro in 2016. De nettowinst is waarschijnlijk gegroeid van 1,4 miljard naar 1,5 miljard euro. RELX, het voormalige Reed Elsevier, heeft voor 2017 een prognose uitgesproken voor een toename van de omzet en de winst.

Over de eerste negen maanden van het jaar meldde het Brits-Nederlandse bedrijf ook al verdere groei. Alle divisies droegen toen hun steentje bij, maar de divisie Risico- en Bedrijfsanalyse deed het het beste.

De informatieleverancier is na een relatief rustige periode inmiddels ook weer actiever aan het overnamefront. Dat constateerden analisten van KBC Securities onlangs, toen RELX bekendmaakte dat het voor omgerekend zo'n 660 miljoen euro het Amerikaanse ThreatMetrix overneemt. Dat bedrijf houdt zich bezig met data-analyse op het gebied van betalingstransacties.

Acht overnames

RELX heeft in 2017 in totaal acht overnames afgerond, met een totale waarde van omgerekend 140 miljoen euro. Daarnaast werden zeventien desinvesteringen gedaan, voor in totaal omgerekend 99 miljoen euro. In de voorgaande vijf jaar lag de gemiddelde som voor overnames op ruim 340 miljoen euro per jaar.

Enkele dagen voor de deal met ThreatMetrix zeiden marktkenners van Morgan Stanley nog dat de rek voorlopig een beetje uit het aandeel leek. Branchegenoot Wolters Kluwer zou het bijvoorbeeld momenteel allemaal wat beter voor elkaar hebben. Vooral bij de divisie wetenschappelijk, technisch en medisch (STM) van RELX zou de omzet onder druk staan, aldus Morgan Stanley. Daarnaast was de kans op verbeteringen van de marges volgens de Amerikanen beperkt.
Tuut
0
www.deaandeelhouder.nl/nieuws/2018/02...
Hoger dividend voorgesteld.

RELX Group heeft over het afgelopen jaar zowel de omzet als de winst zien oplopen en kan daardoor aan aandeelhouders een hoger dividend voorstellen. Dit maakte de leverancier van informatie en data-analyse donderdag voorbeurs bekend in een trading update.

RELX meldde over afgelopen jaar een onderliggende omzetgroei van 4 procent naar 8.385 miljoen euro, hetgeen in lijn lag met de groei over de eerste drie kwartalen van 2017. Alle vier divisies van de onderneming droegen bij aan de hogere omzet en winst. Vooral Risk & Business Analytics deed het goed, met een onderliggende omzetgroei van 8 procent.

De onderliggende aangepaste operationele winst kwam zes procent hoger uit op 2.604 miljoen euro. Dit bleek goed voor een aangepaste winst per aandeel, tegen constante wisselkoersen, van 0,923 euro. Dit was circa zeven procent meer dan een jaar eerder.

RELX wil een dividend voorstellen van 0,448 euro per aandeel, hetgeen zes procent meer is dan in 2016.

Het concern kocht in 2017 al voor 700 miljoen pond aan eigen aandelen in en is ook dit jaar van plan om voor dit bedrag aan aandelen in te kopen. In het lopende jaar werd er al voor 100 miljoen pond aan aandelen gekocht.

Verder kondigde RELX aan de bedrijfsstructuur te versimpelen. Er zal een moederbedrijf worden gemaakt, waarbij aandeelhouders van RELX NV voor elk aandeel in de NV een aandeel RELX PLC krijgen. RELX blijft genoteerd staan in Londen, Amsterdam en New York. De nieuwe structuur moet na goedkeuring van aandeelhouders in het derde kwartaal van dit jaar worden doorgevoerd. De wijziging heeft geen impact op de hoofdkantoren of divisies van RELX.

Outlook

RELX herhaalde de eerder afgegeven outlook voor heel 2018, met de verwachting van een groeiende onderliggende omzet en winstgevendheid voor dit jaar.

Het aandeel RELX sloot woensdag op 16,40 euro.
voda
0
Beursblik: resultaten RELX in lijn met verwachting
Door hoge premie weinig opwaarts potentieel volgens NIBC.

(ABM FN-Dow Jones)RELX heeft in 2017 op onderliggende basis in lijn met de verwachting gepresteerd, al vielen de resultaten op gerapporteerde basis evenwel iets lager dan voorzien uit. Dit stelde analist Johan van den Hooven van NIBC donderdag in een rapport.

Volgens de analist blijft het uitgeefconcern een hoge kasstroom genereren, hetgeen goed is voor het realiseren van autonome omzetgroei, extra overnames, een dividendrendement van circa drie procent en het opkopen van eigen aandelen.

Van den Hooven is van mening dat RELX tegen een premie noteert ten opzichte van sectorgenoten, maar dat dit niet meer dan terecht is gezien de "superieure prestaties" van het databedrijf. Evenwel laat de huidige premie van 15 tot 20 procent weinig ruimte over voor een verdere opwaartse beweging, denkt de analist.

NIBC hanteerde dan ook het Neutraal advies op RELX met een koersdoel van 18,00 euro. Het aandeel koerste donderdagochtend 0,1 procent lager op 16,38 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Norges Bank verkleint belang in RELX
Belang onder meldingsdrempel.

(ABM FN-Dow Jones) Norges Bank heeft een kleiner belang in RELX gemeld. Dit bleek uit een melding in het kader van de Wet op het financieel toezicht, gedateerd op 13 februari 2018.

Norges Bank meldde een kapitaalbelang van 2,99 procent met eenzelfde stemrecht.

Op 8 februari dit jaar meldde NorgesBank nog een kapitaalbelang van 3,08 procent met een dito stemrecht.

Wet op het financieel toezicht

De melding valt onder de Wet melding zeggenschap, die sinds 1 januari 2007 onder de overkoepelende Wet op het financieel toezicht valt. Volgens deze wet moeten aandeelhouders met een belang groter dan 3 procent elke wijziging in hun belang melden bij het overschrijden van de volgende drempelwaarden: 3, 5, 10, 15, 20, 25, 30, 40, 50, 60, 75 en 95 procent. Dit geldt zowel bij het opbouwen als het afbouwen van een belang.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
RELX ziet autonome omzet verder oplopen
Hoger dividend voorgesteld.

(ABM FN-Dow Jones)RELX Group heeft over het afgelopen jaar zowel de omzet als de winst zien oplopen en kan daardoor aan aandeelhouders een hoger dividend voorstellen. Dit maakte de leverancier van informatie en data-analyse donderdag voorbeurs bekend in een trading update.

RELX meldde over afgelopen jaar een onderliggende omzetgroei van 4 procent naar 8.385 miljoen euro, hetgeen in lijn lag met de groei over de eerste drie kwartalen van 2017. Alle vier divisies van de onderneming droegen bij aan de hogere omzet en winst. Vooral Risk & Business Analytics deed het goed, met een onderliggende omzetgroei van 8 procent.

De onderliggende aangepaste operationele winst kwam zes procent hoger uit op 2.604 miljoen euro. Dit bleek goed voor een aangepaste winst per aandeel, tegen constante wisselkoersen, van 0,923 euro. Dit was circa zeven procent meer dan een jaar eerder.

RELX wil een dividend voorstellen van 0,448 euro per aandeel, hetgeen zes procent meer is dan in 2016.

Het concern kocht in 2017 al voor 700 miljoen pond aan eigen aandelen in en is ook dit jaar van plan om voor dit bedrag aan aandelen in te kopen. In het lopende jaar werd er al voor 100 miljoen pond aan aandelen gekocht.

Verder kondigde RELX aan de bedrijfsstructuur te versimpelen. Er zal een moederbedrijf worden gemaakt, waarbij aandeelhouders van RELX NV voor elk aandeel in de NV een aandeel RELX PLC krijgen. RELX blijft genoteerd staan in Londen, Amsterdam en New York. De nieuwe structuur moet na goedkeuring van aandeelhouders in het derde kwartaal van dit jaar worden doorgevoerd. De wijziging heeft geen impact op de hoofdkantoren of divisies van RELX.

Outlook

RELX herhaalde de eerder afgegeven outlook voor heel 2018, met de verwachting van een groeiende onderliggende omzet en winstgevendheid voor dit jaar.

Het aandeel RELX sloot woensdag op 16,40 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
'Cijfers RELX iets beter dan verwacht'

Gepubliceerd op 15 feb 2018 om 10:03 | Views: 835

RELX 16:21
16,56 +0,16 (+0,98%)

AMSTERDAM (AFNBLOOMBERG) - De resultaten over 2017 die de Brits-Nederlandse informatieleverancier RELX donderdag publiceerde waren ietsje beter dan verwacht. Dat meldden analisten van KBC Securities in een rapport over de onderneming.

De onderliggende omzetgroei van RELX kwam uit op 4 procent. Dat was iets beter dan de 3,6 procent die de Belgen voorzagen. Verder was de operationele winst vrijwel als verwacht en viel de winst per aandeel met een stijging met 7 procent iets hoger uit dan voorzien. KBC wijst daarbij naar de resultaten in Britse ponden.

De kenners repten niet over de structuurwijziging waar RELX voor staat. Het bedrijf versimpelt de duale structuur, waarbij RELX op papier volledig Brits wordt. Volgens kenners van Liberum zal de versimpeling van de structuur, welke in het derde kwartaal van dit jaar moet worden afgerond, geen hele lastige kwestie zijn.

Daling

Verder wijzen de analisten van Liberum op de recente daling van het aandeel RELX. Deze wordt als ongegrond bestempeld en werd mede veroorzaakt door de zwakte van de dollar. Verder zorgde een geschil met Duitse universiteiten over de prijzen voor tijdschriften van de wetenschappelijke tak Elsevier voor vraagtekens bij beleggers.

Voor het lopende boekjaar liet RELX de outlook ongewijzigd. Dat wijst volgens KBC op een trend voor 2018 die gelijk ligt aan een jaar eerder. KBC ging ook niet uit van verrassingen bij de vooruitzichten. Ook Liberum sprak van de ,,gebruikelijke" vooruitzichten.

Liberum hanteert een koopadvies op RELX, terwijl KBC vasthoudt aan een hold-advies. Het aandeel RELX stond na krap een uur handelen op donderdag 0,2 procent lager op 16,38 euro in een hogere AEX-index. Het aandeel maakte bij de openingsbel nog een koerssprongetje.
voda
1
RELX wordt volledig Brits bedrijf

Gepubliceerd op 15 feb 2018 om 08:35 | Views: 1.725

RELX 16:29
16,53 +0,13 (+0,76%)

AMSTERDAM (AFN) - RELX, het voormalige Reed Elsevier, wordt op papier een volledig Brits bedrijf. De informatieleverancier en data-analysebedrijf kondigde aan de structuur van de houdstermaatschappij te wijzigen, waarbij de aandelen van het Nederlandse RELX NV worden omgezet in Britse aandelen RELX PLC. De beursnoteringen in Amsterdam, Londen en New York blijven behouden.

De wijziging heeft geen impact op kantoren, activiteiten of personeel. Het hoofdkantoor van RELX was al gevestigd in Londen. De wetenschappelijke tak van RELX blijft ook na de structuurwijziging in Amsterdam gevestigd. Een woordvoerder benadrukte dat belastingwetgeving, die in doorsnee in het Verenigd Koninkrijk iets soepeler is, geen rol heeft gespeeld in de beslissing waarover al jaren op de achtergrond discussie wordt gevoerd. RELX blijft volgens hem ook gewoon in Nederland belasting betalen.

Onlangs presenteerde het nieuwe kabinet-Rutte de plannen de dividendbelasting af te schaffen. Dat moet de aantrekkelijkheid van Nederland als vestigingsland voor grote bedrijven vergroten. Concerns als Unilever en Shell, die ook Nederland-Brits zijn, zouden daar op hebben aangedrongen. Unilever overweegt ook om de huidige duale structuur te wijzigen.

Structuur

De nieuwe structuur van RELX moet in het derde kwartaal van dit jaar zijn doorgevoerd, na goedkeuring van de aandeelhouders. Volgens voorzitter Anthony Habgood komt de wijziging ook de transparantie weer ten goede.

RELX deed de aankondiging tezamen met de publicatie van de jaarcijfers. De informatieleverancier sloot 2017 af met de hoogste omzet ooit. Bij alle onderdelen van de RELX was sprake van een opleving. Ook de winst viel hoger uit. Bij de printactiviteiten ging de omzet wel weer omlaag. De onderliggende omzet van RELX steeg met 4 procent tot 8,4 miljard euro. De onderliggende operationele winst viel met ruim 2,6 miljard euro circa 6 procent hoger uit.

Omzetgroei

De omzetgroei bij de divisie Risk & Business Analytics was 8 procent. Bij de divisies Legal en Scientific, Technical & Medical was sprake van een omzetgroei van 2 procent. Exhibitions zag de onderliggende opbrengsten met 6 procent stijgen.

Voor 2018 gaat RELX uit van verdere groei van zowel de omzet als de operationele winst. Daarnaast kondigde het bedrijf aan dit jaar, net als afgelopen jaar, voor 700 miljoen pond aan eigen aandelen in te zullen kopen. Daarvan is volgens RELX in al 100 miljoen pond gerealiseerd.
voda
0
Beursblik: S&P Equity Research verlaagt koersdoel RELX
Koersdoel naar 18,00 euro.

(ABM FN-Dow Jones)S&P Equity Research heeft het koersdoel voor RELX verlaagd van 20,00 naar 18,00 euro, maar handhaafde het Houden advies.

De voor 2018 afgegeven outlook noemde S&P "weinig spannend".

Met het nieuwe koersdoel is RELX nog altijd hoger gewaardeerd dan sectorgenoten, hetgeen volgens de analisten van S&P ook gerechtvaardigd is vanwege de "superieure" marges van het databedrijf. RELX zit op 25 procent tegenover gemiddeld 14 procent bij sectorgenoten.

De donderdag gepresenteerde cijfers waren volgens S&P grotendeels conform verwachting en aanleiding om de winstraming voor dit jaar te verhogen van 0,94 naar 1,00 euro er aandeel. In 2019 denken de analisten dat RELX 1,03 euro per aandeel zal verdienen.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
FIL Limited verkleint belang in RELX
Kapitaalbelang teruggebracht tot onder meldingsgrens.

(ABM FN-Dow Jones)FIL Limited heeft een kleiner belang in RELX gemeld. Dit bleek uit een melding in het kader van de Wet op het financieel toezicht, gedateerd op 2 maart 2018.

FIL meldde een kapitaalbelang van 2,86 procent met eenzelfde stemrecht.

Op 7 december afgelopen jaar meldde FIL nog een kapitaalbelang van 3,37 procent met een stemrecht van 2,99 procent.

Wet op het financieel toezicht

De melding valt onder de Wet melding zeggenschap, die sinds 1 januari 2007 onder de overkoepelende Wet op het financieel toezicht valt. Volgens deze wet moeten aandeelhouders met een belang groter dan 3 procent elke wijziging in hun belang melden bij het overschrijden van de volgende drempelwaarden: 3, 5, 10, 15, 20, 25, 30, 40, 50, 60, 75 en 95 procent. Dit geldt zowel bij het opbouwen als het afbouwen van een belang.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Norges Bank vergroot belang in RELX nipt
Kapitaalbelang op meldingsgrens.

(ABM FN-Dow Jones)Norges Bank heeft een iets groter belang in RELX gemeld. Dit bleek uit een melding in het kader van de Wet op het financieel toezicht, gedateerd op 13 maart 2018.

Norges Bank meldde een kapitaalbelang van 3,00 procent met eenzelfde stemrecht.

Op 13 februari dit jaar meldde RELX nog een kapitaalbelang van 2,99 procent met een dito stemrecht.

Wet op het financieel toezicht

De melding valt onder de Wet melding zeggenschap, die sinds 1 januari 2007 onder de overkoepelende Wet op het financieel toezicht valt. Volgens deze wet moeten aandeelhouders met een belang groter dan 3 procent elke wijziging in hun belang melden bij het overschrijden van de volgende drempelwaarden: 3, 5, 10, 15, 20, 25, 30, 40, 50, 60, 75 en 95 procent. Dit geldt zowel bij het opbouwen als het afbouwen van een belang.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Norges Bank verkleint belang in RELX fractioneel
Kapitaalbelang teruggebracht tot onder meldingsgrens.

(ABM FN-Dow Jones)Norges Bank heeft een kleiner belang in RELX gemeld. Dit bleek uit een melding in het kader van de Wet op het financieel toezicht, gedateerd op 14 maart 2018.

Norges Bank meldde een kapitaalbelang van 2,97 procent met eenzelfde stemrecht.

Op 13 maart dit jaar meldde Norges Bank nog een kapitaalbelang van 3,00 procent met een dito stemrecht.

Wet op het financieel toezicht

De melding valt onder de Wet melding zeggenschap, die sinds 1 januari 2007 onder de overkoepelende Wet op het financieel toezicht valt. Volgens deze wet moeten aandeelhouders met een belang groter dan 3 procent elke wijziging in hun belang melden bij het overschrijden van de volgende drempelwaarden: 3, 5, 10, 15, 20, 25, 30, 40, 50, 60, 75 en 95 procent. Dit geldt zowel bij het opbouwen als het afbouwen van een belang.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Norges Bank vergroot belang in RELX
Zowel kapitaalbelang als stemrecht verhoogd.

(ABM FN-Dow Jones)Norges Bank heeft een groter belang in RELX gemeld. Dit bleek uit een melding in het kader van de Wet op het financieel toezicht, gedateerd op 20 maart 2018.

Norges Bank meldde een kapitaalbelang van 3,09 procent met een dito stemrecht.

Op 14 maart dit jaar meldde Norges Bank nog een kapitaalbelang van 2,97 procent met eenzelfde stemrecht.

Wet op het financieel toezicht

De melding valt onder de Wet melding zeggenschap, die sinds 1 januari 2007 onder de overkoepelende Wet op het financieel toezicht valt. Volgens deze wet moeten aandeelhouders met een belang groter dan 3 procent elke wijziging in hun belang melden bij het overschrijden van de volgende drempelwaarden: 3, 5, 10, 15, 20, 25, 30, 40, 50, 60, 75 en 95 procent. Dit geldt zowel bij het opbouwen als het afbouwen van een belang.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Norges Bank vergroot belang in RELX licht
Kapitaalbelang boven meldingsgrens.

(ABM FN-Dow Jones)Norges Bank heeft een groter belang in RELX gemeld. Dit bleek uit een melding in het kader van de Wet op het financieel toezicht, gedateerd op 27 maart 2018.

Norges Bank meldde een kapitaalbelang van 3,01 procent met een dito stemrecht.

Op 22 maart dit jaar meldde Norges Bank nog een kapitaalbelang van 2,98 procent met eenzelfde stemrecht.

Wet op het financieel toezicht

De melding valt onder de Wet melding zeggenschap, die sinds 1 januari 2007 onder de overkoepelende Wet op het financieel toezicht valt. Volgens deze wet moeten aandeelhouders met een belang groter dan 3 procent elke wijziging in hun belang melden bij het overschrijden van de volgende drempelwaarden: 3, 5, 10, 15, 20, 25, 30, 40, 50, 60, 75 en 95 procent. Dit geldt zowel bij het opbouwen als het afbouwen van een belang.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Norges Bank verkleint belang in RELX licht
Kapitaalbelang onder meldingsgrens.

(ABM FN-Dow Jones) Norges Bank heeft een iets kleiner belang in RELX gemeld. Dit bleek uit een melding in het kader van de Wet op het financieel toezicht, gedateerd op 6 april 2018.

Norges Bank meldde een kapitaalbelang van 2,99 procent met een dito stemrecht.

Op 27 maart dit jaar meldde Norges Bank nog een kapitaalbelang van 3,01 procent met eenzelfde stemrecht.

Wet op het financieel toezicht

De melding valt onder de Wet melding zeggenschap, die sinds 1 januari 2007 onder de overkoepelende Wet op het financieel toezicht valt. Volgens deze wet moeten aandeelhouders met een belang groter dan 3 procent elke wijziging in hun belang melden bij het overschrijden van de volgende drempelwaarden: 3, 5, 10, 15, 20, 25, 30, 40, 50, 60, 75 en 95 procent. Dit geldt zowel bij het opbouwen als het afbouwen van een belang.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
51 Posts, Pagina: 1 2 3 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 24 jun 2024 17:35
Koers 42,740
Verschil +0,180 (+0,42%)
Hoog 42,960
Laag 42,520
Volume 552.746
Volume gemiddeld 621.103
Volume gisteren 795.763

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront