CFE « Terug naar discussie overzicht

Forum CFE geopend

154 Posts, Pagina: 1 2 3 4 5 6 7 8 » | Laatste
IEX - Forummoderator
0
CFE is een industriële Belgische groep die actief is in 3 verschillende vakgebieden: Bagger- en waterbouwwerken en milieu, Contracting en Vastgoedontwikkeling:

bagger- & waterbouwwerken en milieu: bagger- en maritieme werken, steenstort- en offshore-activiteiten, bodemsaneringswerken, vernieuwbare energie, enz.;
contracting (bouw, multitechnieken en rail): bouw en renovatie van kantoren, industriële en residentiële gebouwen, algemene en industriële elektriciteit, automatisatie, HVAC, spoorinfra, enz.;
vastgoedontwikkeling.
CFE is wereldwijd actief voornamelijk door haar activiteit Bagger- en maritieme werken, die wordt uitgevoerd door haar 100%-dochter DEME, één van de wereldleiders inzake baggerwerken.

www.beurs.be/products/equities/BE0003...

Groet Henk
voda
0
Beursblik: resultaten CFE iets onder verwachting

KBC Securities rekent op lichte neerwaartse bijstelling consensus.

(ABM FN) CFE heeft in het derde kwartaal iets minder gepresteerd dan verwacht. Dit stelde analist David Vagman van KBC Securities woensdag.

De omzet viel met 795 miljoen euro volgens de analist 3 procent lager uit dan voorzien, hoewel CFE op jaarbasis een stijging wist te boeken van 7 procent. Het orderboek was 2 procent lager dan waarop Vagman rekende.

De consensus voor de winst per aandeel zal volgens Vagman vermoedelijk neerwaarts worden bijgesteld, na deze kwartaalupdate van CFE. Toch zal de bijstelling minder dan 5 procent zijn. De analist wees daarbij op projectvertragingen en de hogere capex die wellicht een negatieve verrassing is voor beleggers. Daarentegen is de orderinstroom sterk, "maar dat is geen verrassing".

KBC Securities heeft een Houden advies op CFE met een koersdoel van 125,00 euro. Woensdag steeg het aandeel 1,4 procent naar 124,35 euro.

Door: ABM Financial News.

pers@abmfn.be

Redactie: +32(0)78 486 481

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
JdeFL
0
14 aug. 2019 - Investeerders in CFE zullen het graag horen, want het aandeel werd vandaag toegevoegd aan de Top Pick Selectie van KBC Securities.

Had zijdelings mijn interesse gewekt....

Scheepsonderhoud en hogere bouwkosten knagen aan winst CFE
Vandaag om 07:46
Bij een stabiele activiteit zag baggeraar DEME de winst dalen door onderhoudskosten en een waardevermindering. Oplopende kosten duwden de bouwactiviteiten van CFE in het rood.
De bouwgroep CFE die voor 60,4 procent in handen is van Ackermans & van Haaren heeft een gemengd eerste halfjaar achter de rug. De omzet bleef nagenoeg stabiel (-0,7%) op 1,85 miljard euro, maar de winst stond in alle divisies onder druk. De bedrijfswinst (ebit) kwam een vijfde lager uit op 61,2 miljoen euro en de nettowinst daalde met 17,6 procent tot 42,7 miljoen euro. Beide cijfers zijn duidelijk minder dan verwacht: analisten rekenden respectievelijk op 79 en 58 miljoen volgens Bloomberg.
Bij DEME, de grootste tak van de groep, speelden eenmalige kosten een rol. De activiteit van het baggerconcern – tegenwoordig ook een grote speler in de aanleg van windmolenparken op zee – bleef op een hoog peil. De omzet groeide licht (+1,5%) tot 1,35 miljard euro. De divisie Baggerwerken kende een drukke activiteit door middelgrote projecten in West-Europa, Afrika en het Midden-Oosten. De divisie Offshore werkte twee grote projecten bijna helemaal af: de windmolenparken Hohe See in Duitsland en Hornsea One in het VK.

De brutobedrijfswinst (ebitda) steeg met 6,4 procent tot 199,1 miljoen euro, onder meer dankzij IFRS 16 (het boeken van leaseovereenkomsten, red.) dat een positieve impact van 8,6 miljoen euro had. De ebitda-marge daalde tot 14,7 procent, wat lager is dan het historisch gemiddelde van DEME (tussen 16 en 20 procent).
De bedrijfswinst (ebit) daalde echter met bijna 13 procent tot 58,5 miljoen euro en netto schoot er 8,5 procent minder winst over dan een jaar eerder, met name 44,3 miljoen euro. Daarvoor is er een dubbele verklaring: 8,2 miljoen kosten voor het groot onderhoud van het installatieschip Innovation en een waardevermindering van 10,8 miljoen op de vorderingen op het Duitse bedrijf Senvion.
Het orderboek van DEME blijft wel goed op peil. Eind juni was het 3,94 miljard euro zwaar, terwijl twee belangrijke contracten – de Fehmarnbelt-verbinding tussen Denemarken en Duitsland en het offshore windmolenpark in Saint-Nazaire – nog niet zijn opgenomen.
De bouwactiviteiten van CFE, tegenwoordig de pool Contracting genoemd, doken in de eerste jaarhelft in het rood. Zowel in België als internationaal werd er meer gebouwd, wat zich vertaalde in een omzetgroei van 7,1 procent tot 501,4 miljoen euro.
De bedrijfswinst kelderde echter met 80 procent tot 1,4 miljoen euro en netto dook de pool 2,9 miljoen euro in het rood. CFE verwijst in het persbericht naar de zeer competitieve marktomstandigheden in België. ‘Het prijsniveau op de markt laat niet altijd toe om de sterke kostenstijging van materialen, onderaanneming en arbeid te compenseren’, luidt het.
De activiteit van de pool Vastgoedontwikkeling lag lager dan in de eerste helft van 2018, maar de resultaten blijven wel goed. Op een omzet van 24 miljoen euro werd een nettowinst van 4,5 miljoen euro behaald.
Beterschap
Uit de vooruitzichten valt af te leiden dat CFE wat de winst betreft beterschap verwacht in de tweede jaarhelft. Voor DEME wordt een ebitda-marge voorspeld die vergelijkbaar is met vorig jaar (17,3%) en Contracting zou een bedrijfsresultaat moeten behalen in lijn met 2018 (22,7 miljoen euro). Voor Vastgoedontwikkeling wordt een hogere bedrijfs- en nettowinst verwacht.
Bron: Bloomberg
JdeFL
0
Uit Bolero:
De omzet van bouw- en baggergroep CFE (1,84 miljard euro) lag in lijn der verwachtingen, maar de bedrijfskasstroom (EBITDA) van 207 miljoen euro en het nettoresultaat van 42,7 miljoen euro stelden wel teleur, zowel bij DEME als bij Aannemingen. Bij DEME steeg de omzet boven verwachting tot 1,35 miljard euro, maar daalde de EBITDA tot 199 miljoen euro, tegenover 229 verwacht. Eén en ander doet KBC Securities vrezen dat de schattingen voor 2019 zullen moeten worden aangepast. Koersdoel van 115 euro en “Kopen”-advies blijven behouden. •
[verwijderd]
0
Wat een stil draadje hier zeg.
Zijn het enkel de kwartaalsresultaten die de koers van CFE beïnvloeden?
[verwijderd]
0
quote:

Plein777 schreef op 28 februari 2020 11:54:

Vandaag 14% lager .
Oh 'k zal het nooit leren, stond 30% groen denkende dat er meer in zat bij kwartaalcijfers.
lekker terug met de voeten op de grond.
Plein777
0
quote:

loebas schreef op 28 februari 2020 15:47:

[...]

Oh 'k zal het nooit leren, stond 30% groen denkende dat er meer in zat bij kwartaalcijfers.
lekker terug met de voeten op de grond.
No worries, de baggersector zal altijd nodig zijn, vooral met de opwarming van de aarde en de overstromingen overal in wereld :-)

Heb wel met verlies mijn aandelen in de hotelketen Accor van de hand gedaan.
aertj
0
Veel te stil hier.
LT zal CFE ongetwijfeld groeien. Veel beleggers hebben CFE nog niet ontdekt of geloven er nog niet in.
De grote terugval van de laatste maanden zal hier wellicht geen goed aan gedaan hebben.
Ik geloof er wel in. Hopelijk keert het tij snel.
Geduld hebben.
Stofda
0
Ik weet momenteel niet goed wat te denken van CFE. Door sterke daling wegens Covid-crash nog wat bijgekocht maar vandaag opnieuw -3,13 % zonder een voor mij duidelijke reden. Ik geloof ook wel in het aandeel (net als vele anderen) maar CFE moet zijn potentieel in de realiteit nog waarmaken. Volgens mij wachten velen af of de investeringen bij DEME (en de daardoor opgebouwde schuldenberg) zich omzet naar een grotere winst (wat nog niet dadelijk het geval was de laatste kwartalen). Winst zal alleszins nodig zijn om hun schuldenberg te verminderen. Ik supporter alleszins voor CFE!
voda
0
Beursblik: forse koersdoelverlaging voor CFE door ING

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
CFE Groupe SA
58,70 -0,80 -1,34 % Euronext Brussel

(ABM FN-Dow Jones) ING heeft het koersdoel voor het aandeel CFE fiks verlaagd van 108,00 euro naar 61,00 euro met handhaving van het Houden advies. Dit bleek woensdag uit een analyse van de bank.

De bank motiveert het nieuwe koersdoel met zijn ramingen voor 2020 en 2021 voor onder andere de bedrijfskasstroom (EBITDA) en de daarmee samenhangende ratio's voor de bouw- en baggertak.

ING verwacht dat het bouw- en baggerbedrijf zich de komende kwartalen geheel richt op het openhouden van bouwplaatsen en op de kasstroom om zo de in de ogen van de bank hoge schulden te kunnen verlagen.

Tot nog toe zijn er niet veel baggerprojecten stopgezet, terwijl de bouwtak van CFE in het tweede kwartaal volgens ING wel hard geraakt werd door de coronamaatregelen in België.

Voor het gehele boekjaar verwacht ING een EBITDA voor CFE van 342 miljoen euro, met een nettoschuld van 859 miljoen euro. Aangepast voor IFRS zijn de bedragen respectievelijk 316 miljoen en 756 miljoen euro.

Daarmee komt CFE op een schuldratio van 2,4. Een veilig niveau, oordeelde ING, mits zich geen onverwachte projectverliezen voordoen.

Op een rode beurs in Brussel zakte het aandeel CFE woensdag 0,8 procent naar 59,00 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
bankwerker
1
154 Posts, Pagina: 1 2 3 4 5 6 7 8 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 23 feb 2024 17:35
Koers 7,530
Verschil -0,090 (-1,18%)
Hoog 7,650
Laag 7,530
Volume 2.780
Volume gemiddeld 4.927
Volume gisteren 3.689

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront