Ajax in 2015

114 Posts, Pagina: 1 2 3 4 5 6 » | Laatste
voda
0
Ajax neemt doelman Onana per direct over van FC Barcelona

AMSTERDAM (Dow Jones)--AFC Ajax nv (AJAX.AE) en FC Barcelona hebben overeenstemming bereikt over de directe overgang van doelman Andre Onana naar de Amsterdamse voetbalclub.

Op 3 januari maakte Ajax al bekend dat de doelman per 1 juli 2015 de overstap zou maken. De 18-jarige keeper uit Kameroen tekende vandaag een contract met Ajax dat per direct ingaat en loopt tot en met 30 juni 2018. De overeenkomst met zijn huidige club FC Barcelona liep nog tot 30 juni 2015.

Hij speelde sinds 2010 in de jeugdopleiding van FC Barcelona. Dit seizoen kwam Onana uit voor het elftal onder 19 jaar van FC Barcelona.

Door Bart Koster; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 571 5201; bart.koster@wsj.com


voda
0
Ajax speler Tobias Sana vertrekt naar Malmo FF

AMSTERDAM (Dow Jones)--AFC Ajax nv (AJAX.AE) en het Zweedse Malmo FF hebben overeenstemming bereikt over de directe overgang van Tobias Sana naar de Zweedse club, meldt het Amsterdamse voetbalbedrijf woensdag. De buitenspeler stond nog tot en met 30 juni 2015 onder contract bij Ajax.

De 25-jarige Zweedse aanvaller maakte zijn debuut op 12 augustus 2012 in de competitiewedstrijd Ajax-AZ. Hij speelde 23 officiële wedstrijden in het eerste elftal van Ajax en hij scoorde daarin vijf keer.

Door Bart Koster; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 571 5201; bart.koster@wsj.com


mr.Franz
0
Goed dat Sana eindelijk weg is. Scheelt weer de nodige loonkosten, en maakt de ruimte vrij voor eigen jeugd in Jong Ajax. Ik hoop dat Sigthorsson ook nog vertrekt deze winter.
mr.Franz
0
Begin december is aangegeven dat er binnenkort meer duidelijkheid gegeven gaat worden over het ''masterplan''.

Aangezien de doelstelling van AJAX, aansluiting vinden bij de Europese (sub)top, is, ben ik van mening dat er maar weinig opties overblijven wat men met het eigen vermogen wil gaan doen. Aangezien er net weer lange termijn sponsorcontracten zijn binnengehaald, en AJAX winstgevend is zelfs zonder Europees voetbal, is het ondanks de beperkte verhandelbaarheid een prima fonds om een pluk van in je portefeuille op te nemen.

Optie 1
Ajax koopt de Arena, kan hierdoor jaarlijks 10 miljoen euro besparen op stadion huur. De Arena is sinds kort winstgevend, en het middel om de omzet verder te verhogen.

Optie 2
Ajax koopt de uitstaande aandelen in, beëindigd de beursgang. Behalve bezuinigen op toezichtkosten heeft dit weinig voordelen voor de voetbalclub

Optie 3
Ajax gaat een volledig eigen stadion bouwen en spreekt hier het vermogen voor aan + eventuele emissie.

Optie 4
Ajax verhoogd het salarisplafond aanzienlijk en probeert op deze wijze met top aankopen het niveau te verhogen.

m.b.t. bovenstaande opties zie ik er geen een tussen staan die slecht/nadelig uitpakt voor aandeelhouders. Het neerwaartse risico van het aandeel is in mijn ogen dan ook nihil. Terwijl er juist wel kans is op een mooi rendement.
mr.Franz
0
Tegen welke koers verwachten jullie dat Ajax de aandelen gaat inkopen? Zou het tegen de oude introductie koers zijn van toen 25 gulden? circa 11 euro? Of kunnen de aandeelhouders een hogere premie verwachten?
Erg chebbi
0
Durf daar niets over te zeggen mr. Franz

Ben ook blij dat Sana weg is. Heb nu nog hoofdpijn van Dortmund-Ajax. De Boer hield hem in de ploeg (bij 0-0), terwijl Schone (waarvan we nu allemaal weten wat zijn waarde is) op de bank moest blijven. Drama! Hele dure fout.

Optie vijf: dividend uitkeren.
Mr Greenspan
0
@ mr.Franz: vooralsnog werd gespeculeerd op de introductiekoers van 11,34 maar dat hangt ook een beetje van het verdere koersverloop af. Over een maand komen ze met de halfjaarcijfers als de koers dan verder oploopt naar bijv ruim 10 euro dan zullen ze meer moeten gaan betalen lijkt me. Op dit moment staat Ajax er veel beter voor dan het moment dat ze naar de beurs gingen. Op zich is een rendement van 1% per beursjaar bonus bovenop de introductiekoers ook wel redelijk, dan hebben investeerders die er vanaf het begin aan inzitten ook nog rendement.
@ Erg chebbi: dividend is een reële optie, ze kunnen moeilijk jaar in jaar uit hoge winsten maken en nooit dividend uitkeren. De roep om dividend wordt ook steeds groter. Ze hebben een tijdje beweerd dat dat niet kon vanwege de negatieve reserve maar dat bleek onjuist. Maar dat bedrag is maar zou maar een heel klein zijn tov de cash positie, er staan maar weinig aandelen uit bij derden en al zou het dividend 50 cent per aandeel zijn dan gaat het om een paar miljoen. Maar ik denk dat ze dan liever van de beurs gaan.
mr.Franz
0
@ MR Greenspan, heb je zelf ook een pluk ajax in de portefeuille? Ik wel, in mijn ogen zijn er weinig neerwaartste risico's momenteel. En is de kans op een beter rendement dan de gemiddelde spaarrekening zeker aanwezig. Je zou toch verwachten dat er meer beleggers zijn die een speculatief plukje opnemen in de portefeuille. Aangezien iedereen weet dat er binnenkort nieuws aan zit te komen wat ze met het giga eigen vermogen gaan doen.
mr.Franz
0
Ook al staat borussia dortmund 17e in de bundesliga, de marktwaarde op de beurs bedraagt is nog altijd van een andere categorie dan Ajax. www.bloomberg.com/quote/BVB:GR

Actuele Beurswaarde Borussia: 356 Miljoen euro
Actuele Beurswaarde Ajax: 170,5 Miljoen euro
Actuele Beurswaarde Man Utd Meer dan 2 miljard Euro
Mr Greenspan
0
quote:

mr.Franz schreef op 18 januari 2015 18:12:


@ MR Greenspan, heb je zelf ook een pluk ajax in de portefeuille? Ik wel, in mijn ogen zijn er weinig neerwaartste risico's momenteel. En is de kans op een beter rendement dan de gemiddelde spaarrekening zeker aanwezig. Je zou toch verwachten dat er meer beleggers zijn die een speculatief plukje opnemen in de portefeuille. Aangezien iedereen weet dat er binnenkort nieuws aan zit te komen wat ze met het giga eigen vermogen gaan doen.


Jazeker. Ik denk dat laag in de 9 wel een mooie bodem is (tenzij er hele gekke dingen op de beurs gebeuren), en het opwaarts potentieel is veeeel groter dan het neerwaartse potentieel. Daarnaast blijft het EV elk jaar groeien dus zal de bodem ook steeds hoger komen denk ik. Maar ik denk dat de kans groot is dat Ajax van de beurs gaat, als het niet dit jaar is dan wel volgend jaar of het jaar er op, doen ze dat niet zullen ze toch dividend moeten gaan betalen lijkt me.
voda
0
Ajax verhuurt Ruben Ligeon aan NAC

AMSTERDAM (Dow Jones)--AFC Ajax nv (AJAX.AE) en voetbalclub NAC uit Breda hebben overeenstemming bereikt over de verhuur van Ruben Ligeon. De verhuur is per direct en loopt tot en met 30 juni 2015.

De 22-jarige verdediger speelt sinds 2000 in de jeugdopleiding van Ajax. Ligeon maakte in oktober 2011 zijn debuut in het eerste elftal. Tot nu toe speelde hij 21 officiele wedstrijden in het eerste elftal van Ajax.

Door Bart Koster; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 571 5201; bart.koster@wsj.com

voda
0
Ajax verlengt contract met jeugdspeler Acolatse

AMSTERDAM (Dow Jones)--AFC Ajax nv (AJAX.AE) heeft met Elton-Ofoi Acolatse overeenstemming bereikt over de verlenging van zijn contract dat liep tot en met 30 juni 2015. De nieuwe en verbeterde verbintenis gaat in op 1 juli 2015 en loopt tot en met 30 juni 2018.

De 19-jarige buitenspeler speelt sinds 2003 in de jeugdopleiding van Ajax. In januari 2014 maakte hij zijn debuut in het betaald voetbal voor Jong Ajax in de Jupiler League. Tot nu toe speelde hij met dat elftal 21 officiële wedstrijden, waarin hij vier keer tot scoren kwam.

Door Bart Koster; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 571 5201; bart.koster@wsj.com

mr.Franz
0
Mike Verweij
Ajax doet verwoede pogingen om zich deze transferperiode nog te versterken. De beleidsbepalers vinden – na de uit Amsterdams oogpunt – onthutsend zwakke klassieker tegen Feyenoord (0-0) dat het elftal van Frank de Boer toch een kwaliteitsinjectie kan gebruiken.
Tijdens het trainingskamp in Qatar zei De Boer nog dat er wat hem betreft geen spelers bij hoefden te komen. Door de blessures van Joël Veltman en Davy Klaassen en de zwakke optredens tegen FC Groningen (2-0 winst) en Feyenoord (0-0) leeft nu in de Ajax-top echter het besef dat alle zeilen moeten worden bijgezet om PSV te kunnen bijhouden in de titelrace.
Om van een rigoureuze koerswijziging te spreken, gaat te ver, omdat De Boer altijd een voorbehoud maakte. „We blijven zoeken naar buitenkansjes”, zei hij in december, hetgeen hij een maand later in Qatar herhaalde. „Maar de lat ligt hoog. We willen alleen spelers die ons echt beter maken. Anders doen we het liever met onze eigen jeugd.”
Het wegvallen van Veltman en Klaassen, plus de wisselvalligheid van de jongelingen, maakte duidelijk dat de selectie van De Boer nu onevenwichtig is. Het gemor van de fans was na Ajax-Feyenoord duidelijk hoorbaar. En de vijfde titel op rij staat zondag bij Vitesse al nadrukkelijk op het spel.
Mr Greenspan
0
Hmm, misschien niet onverstandig een aankoop te doen, maar het ging al wat langer niet zo best, dus wel apart dat ze nu opeens omslaan. Heeft naar mijn idee ook een beetje met instelling te maken. Feyenoord is veel fanatieker. PSV moet ook nog naar de kuip, daar gaat psv ook 3 punten verspelen dus het kan zeker nog. psv is ook absoluut geen top.
voda
0
Ajax-jeugdspeler gaat terug naar Heerenveen

AMSTERDAM (Dow Jones)--AFC Ajax nv (AJAX.AE) en SC Heerenveen hebben een akkoord bereikt over de overgang van verdediger Robert van Koesveld naar de Friese voetbalclub.

De 20-jarige Van Koesveld stond nog tot 1 juli 2015 onder contract bij Ajax. Hij kwam medio 2012 vanuit de jeugdopleiding van SC Heerenveen over naar Amsterdam. In augustus 2014 maakte hij zijn debuut in het betaald voetbal voor Jong Ajax in de Jupiler League. In totaal speelde Van Koesveld tien officiele wedstrijden voor het beloftenelftal.

Door Bart Koster; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 571 5201; bart.koster@wsj.com

mr.Franz
0
Zo het aandeel is weer als vanouds zo dood als een pier. Ik ben benieuwd wanneer er meer duidelijkheid gaat komen over de aankoop van de arena of eventuele beurs exit. Dat nieuws zou de koers een impuls kunnen geven richting de 11 euro.
voda
0
Ajax contracteert doelman Indy Groothuizen

AMSTERDAM (Dow Jones)--AFC Ajax nv (AJAX.AE) heeft doelman Indy Groothuizen gecontracteerd, maakt de Amsterdamse beursgenoteerde voetbalclub vrijdag bekend.

De 18-jarige A-junior speelt sinds 2008 in de jeugdopleiding van Ajax. Hij tekende zijn eerste contract, dat met terugwerkende kracht op 1 januari 2015 ingaat en loopt tot en met 30 juni 2018.

Groothuizen maakte in december 2014 zijn debuut in het betaald voetbal voor Jong Ajax in de Jupiler League. In totaal speelde hij vier officiële wedstrijden voor het beloftenelftal.

Door Bart Koster; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 571 5201; bart.koster@wsj.com


mr.Franz
0
is er bij iemand bekend wanneer de financiele halfjaarcijfers komen? Afgelopen jaren was dit vaak medio februari.

www.tussendelinies.nl/financiele-half...
Mr Greenspan
0
quote:

mr.Franz schreef op 11 februari 2015 09:39:


is er bij iemand bekend wanneer de financiele halfjaarcijfers komen? Afgelopen jaren was dit vaak medio februari.

www.tussendelinies.nl/financiele-half...


13 februari
114 Posts, Pagina: 1 2 3 4 5 6 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 10 jul 2020 17:35
Koers 15,240
Verschil -0,200 (-1,30%)
Hoog 15,580
Laag 15,200
Volume 355
Volume gemiddeld 2.568
Volume gisteren 1.254