TIE « Terug naar discussie overzicht

Alfred en Sam

10 Posts
marcello106
1
Dinald
0
Compliment dat je deze nieuwe EU-project-ontwikkelingen scherp volgt.
Eigenlijk het enige 'nieuws' van TIE.
TIE is -en ik verwacht ook de komende maanden- dood kapitaal. Na de prutsprestatie in voorgaande kwartaal zien we vrijwel geen handel, ondanks de SNS adviezen (heel voorzichtig hold, logisch na de Q1 prutsprestatie en het intrekken van de winstverwachting van 700k), ondanks de Liquidity Provider die netjes ervoor zorgt dat er noch naar boven, noch naar beneden de koers uit de bocht vliegt. Ik heb wel wat twijfels over de Zwitserse club en dat BI verhaal. Ik heb een eerste indruk van veel gebakken lucht als je dat wat nader beschouwt, maar goed, daarop zijn de marges fantastisch.
Beleggert ziet veel heil in opsplitsen, terwijl feitelijk het omgekeerde gebeurt. Ik ben benieuwd naar zijn volgende bijdrages.
marcello106
0
Wellicht aardig om eens het SNS oordeel naast de realiteit te leggen.

TIE realiseerde in het eerste halfjaar van 2013 een omzet van 478k aan EU projecten. SNS rekent de komende jaren met een jaaromzet van 500k.

Een conservatieve 800k per jaar lijkt mij niet overdreven. Dat is maar 300k verschil, maar op een omzet van 15 miljoen is dat 2%. En als je slechts met een totaalgroei van 2,5% rekent.....
aextracker
0
In het kader "meld wat je melden kan" ; gaat TIE deze projekten al vermelden terwijl er nog geen researchbudgetten voor zijn vrijgegeven.
Vormt het 2 keer een nieuwsfeit.

Tracker
[verwijderd]
0
ik zou niet zo hoog opgeven van die EU projecten, daar zit geen winst in. Zet pagina 109 van het jaarrapport maar eens af tegen de inkomsten van de EU en corrigeer nog even voor de afschrijving dan zie je dat EU projecten niet uit kan. Dus die 800k zou leuk zijn maar als daar 800-900k kosten tegenover staat schiet je niet veel mee op. EU projecten leveren geen ready to market oplossingen op, tel uit je bottom line.
marcello106
0
U suggereert dat SNS bij een omzet van 500k rekening houdt met 300-400k minder kosten. Dat zie ik echter niet terug in de cijfers. 800k omzet zorgt dus in het SNS plaatje wel degelijk voor hogere marges.
ff_relativeren
0
quote:

marcello106 schreef op 11 juli 2013 19:32:

Wellicht aardig om eens het SNS oordeel naast de realiteit te leggen.

TIE realiseerde in het eerste halfjaar van 2013 een omzet van 478k aan EU projecten. SNS rekent de komende jaren met een jaaromzet van 500k.

Een conservatieve 800k per jaar lijkt mij niet overdreven. Dat is maar 300k verschil, maar op een omzet van 15 miljoen is dat 2%. En als je slechts met een totaalgroei van 2,5% rekent.....
Hmmm,

Als TIE in het eerste halfjaar een omzet van 478k realiseerde aan EU projecten, ga ik me eerst even afvragen of de jaaromzet direkt in het begin van het jaar geboekt is. Just a Lucky Guess ... en als SNS dan voor hetzelfde jaar uit gaat van 500k, dan zijn ze misschien zelfs ruimhartig geweest in hun schatting ..

2%, of dus iets minder, op een totaal van 2,5% groei zou dat een voorzichtige schatting of een "incluis bij SNS reeds bekende tegenvaller / eenmalige kosten" kunnen zijn waardoor TIE niet verder komt dan 2,5% groei ?

Voorlopig ga ik er vanuit dat SNS een correcte weergave heeft gegeven van de TIE realiteit. Simpel omdat ik me niet kan indenken dat SNS het niet zou snappen, of zich zou vergissen.

En ik denk dat voorgaande schrijver de visie van SNS wel zal onderschrijven. Wie de aanpak van de Liquidity Provider SNS volledig steunt, zal ongetwijfeld ook de rapportage van SNS volledig omhelzen.

Mochten de cijfers in augustus, en in het kwartaal erna, toch beduidend beter uitvallen, dan zijn we allemaal blij. En dan hebben we een meetbare, verifieerbare aanleiding om het inzicht van SNS -op alle taken- nog eens kritisch te bezien.

Nog een optie : ten tijde van het opstellen van het rapport stemden de beschikbare gegevens overeen met de realiteit van die dag. TIE zit in een groeiproces, en de progressie daarvan gaat steeds duidelijker onderscheid maken met het verleden.

1 rationele vraag : hoeveel kan er veranderen in slechts 1 kwartaal (verschil tussen opstellen rapport en resultaten volgende kwartaal) ? En daarmee zijn we terug bij mijn vorige vergelijk ; omarm de LP, dan omarm je ook het rapport. Toch ? (of je stelt vraagtekens bij het rapport + koersdoel + advies, en je stelt consequent ook vraagtekens bij de overige SNS activiteiten)

En dat brengt me bij een slot-overweging. Binnen 4 weken krijgen we de nieuwe kwartaalcijfers. (En dus binnen 1 week aanvang van de silent period) Wat verwachten jullie van een opvolgend (nieuw) koersdoel en advies ?

Huidig koersdoel en advies : eur. 8,75, hold.
Worst Case scenario ?? : eur. = < 8,00, sell ?
Expected scenario ?? no changes, too short a period, eur. 8,75, hold ?
Wenselijk scenario ?? : eur. 9,50, accumulate ?
[verwijderd]
0
relativeren: volgens jouw staatje zit de Tie koers in een Worst Case scenario. Daar komen ze voorlopig niet uit.
ff_relativeren
0
Beste De_Beleggert,

dank voor je feedback. Op dit moment zit mijn inschatting ergens halverwege tussen "no change, too short a period. Eur. 8,75, hold" en het wat positievere scenario van "Eur. 9,50, Accumulate".

De eerste van de 2 is gewoon een nuchtere benadering. De tweede is gebaseerd op de publicaties over uitbreidingen van modules, en, uiteraard het feit dat te nemen lasten al in het vorige kwartaal waren aangekondigd (en genomen?), waardoor ik in augustus geen verrassingen meer verwacht. Zonder verrassingen zullen de cijfers een solide(r) beeld geven.

Met een solide(r) cijfermatig beeld is het logisch om te verwachten dat SNS haar advies (voorzichtig) verhoogt. Een koers-doel van eur. 9,50 met een hold-advies op huidige koers eur. 7,40 zou ik daarbij niet logisch vinden omdat die twee waarden te ver uit elkaar liggen.

Vandaar mijn verwachting : koersdoel 9,50 met advies Accumulate.
aextracker
0
ff relativeren,

Lijkt me te vroeg voor een advieswijziging, anders dan bestendiging van eerdere advies. Boekjaar 2013 is vanuit commercieel en financieel perspectief een teleurstelling.
Er is nagenoeg geen reden om iets te vieren, noch iets positiefs te verwachten;
a.) Q3 is eerste kwartaal zonder Cnet -> herstellen kost tijd.
b.) Synergy search en scholing DACH & FR in volle gang om te gaan cross selling -> doorlooptijd naar business development
c.) Geen CFO full time bezig kan zijn met "opschoning van oud vuil".
d.) Mambo-5 sales al enige tijd achter op plan -> wat is daar aan de hand ?
e.) Geen echte wapenfeiten gemeld van enige substanTIE.
f.) Samar gerelateerde kosten (legal) met een 0-resultaat i.r.t. de "openstaande euro 250 K".

Ik verwacht een lager dan 3 yrs avg. omzetgroei (< 6%) en een opschoning van kosten - issues.

Trackrecord ; Boekjaar 2013 rendeerde een belegging in TIE -/- 25%.
Dat zal de professionele belegger voorlopig o.b.v. de cijfers niet zien als een reidende trein om op te springen.

Conclusie ; Kabbelend op vlak water gaat TIE op weg naar Q4 en de jaarcijfers in Nov.
Zonder een overtuigende outlook en visie gaat het kaarsje in boekjaar 2013 langzaam uit en schuiven we geruiloss over in boekjaar 2014. Al met al een weinig sprankelende beweging. TIE zoekt bij een flakkerend kaarslichtje naar competenties die TIE op diverse vlakken hard nodig heeft. Het knettert niet van "exictement" rondom TIE. Lijkt alsof er andere prio's gelden.

Tracker

10 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 23 mei 2024 17:13
Koers 1,450
Verschil 0,000 (0,00%)
Hoog 1,450
Laag 1,450
Volume 749
Volume gemiddeld 5.219
Volume gisteren 1.799

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront