Nedap « Terug naar discussie overzicht

jaarverslag 2012

4 Posts
[verwijderd]
0
Aan aandeelhouders
Hierbij bieden wij het verslag van de raad van
commissarissen over het jaar 2012 aan. Ondanks
de moeilijke, economische omstandigheden in veel
markten heeft Nedap opnieuw een goed jaar achter
de rug. De toeleveringsactiviteiten zijn in 2012,
zoals verwacht, geheel afgebouwd.
De omzet van eigen producten en diensten is voor
het derde jaar op rij solide autonoom gegroeid.
Bijna alle marktgroepen hebben bijgedragen aan
deze omzetgroei.

www.nedap.com/fileadmin/user_upload/d...

Aantal uitstaande aandelen per 5 maart 2013
6.692.920 gewone aandelen à €0,10= €669.292,-
Ieder gewoon aandeel geeft recht op 1 stem.
[verwijderd]
0
AGENDA
voor de jaarlijkse Algemene Vergadering van Aandeelhouders van de
N.V. Nederlandsche Apparatenfabriek “Nedap”, gevestigd te Groenlo,
te houden op 16 april 2013, ‘s morgens om 11.00 uur in de Hermitage Amsterdam,
Nieuwe Keizersgracht 1, 1018 DR Amsterdam.

www.nedap.com/fileadmin/user_upload/d...
[verwijderd]
0
Terug van weggeweest: de stemcomputer?

tags: office


Minister Plasterk wil dat de stemcomputers weer terugkomen nu fabrikant Nedap claimt dat elektronisch stemmen wel veilig zou kunnen.

In 2008 verbood de politiek het gebruik van stemcomputers in Nederland, nadat er veel problemen met die apparaten aan het licht waren gekomen. Het stemgeheim was niet te garanderen omdat de keuze via straling was af te luisteren. Ook was de stemmenteller in de stemmachines van de firma Nedap niet foutloos en storingsvrij. De beslissing was een grote overwinning voor de actiegroep Wij Vertrouwen Stemcomputers Niet, die meermaals de technische problemen met de stemcomputers had aangetoond. Op papier stemmen bleek het veiligst voor betrouwbare verkiezingen.

Maar woensdag heeft minister Plasterk het onderwerp stemcomputers weer op de agenda gezet. Volgens hem is de techniek nu verbeterd, waardoor de politiek moet overwegen om elektronisch stemmen weer mogelijk te maken, ondanks alle eerder geuite bezwaren. Vooral de VVD is voorstander van elektronisch stemmen. Er komt een nieuwe commissie die zich over het onderwerp gaat buigen.

Ook Nedap is weer terug, met nieuwe claims dat zijn stemcomputers nu wel te vertrouwen zouden zijn. Nedap stelt voor om de machine een printje te laten maken, waarna dat printje wordt gescand bij het deponeren in de stembus. Voordeel zou zijn dat de verkiezingsuitslag sneller bekend is en dat er bij twijfel over de uitslag altijd nog met de hand kan worden geteld. Nadeel is dat het bij het printen en scannen wellicht fout gaat.

Het is nog maar de vraag of via straling van dedoor Tonie van Ringelestijn, 07-03-2013 09:25 machine of de printer niet alsnog de stem is te achterhalen. De hacktivisten van Wij Vertrouwen Stemcomputers Niet kunnen wellicht binnenkort weer aan de bak.

door Tonie van Ringelestijn, 07-03-2013 09:25

www.gelderlander.nl/regio/achterhoek/...
[verwijderd]
0
Genomineerden ParkeerVak Innovatieprijs bekend

7 maart 2013 | 23 keer gelezen | Mail | Print

inShare.


Producten van Schmit Parkeersystemen, de combinatie Vialis/Nedap en TKH Parking Solutions zijn genomineerd voor de ParkeerVak Innovatieprijs die dinsdag 9 april op de vakbeurs ParkeerVak in de Brabanthallen in ’s Hertogenbosch wordt uitgereikt. De jury kon kiezen uit twaalf inzendingen. De prijs gaat naar de meest innovatieve parkeeroplossing van 2013.

Schmit Parkeersystemen is genomineerd met een systeem, waarmee winkeliers hun klanten op een gebruiksvriendelijke manier korting kunnen geven op het parkeergeld. Deze korting wordt gegeven via de barcode op de kassabon. De parkeerder scant de barcode bij de betaalautomaat of uitgang in de parkeergarage. De korting wordt automatisch in mindering gebracht op het parkeergeld.
De jury is onder de indruk van de klantvriendelijkheid van het systeem. Geen gedoe met verschillende bonnetjes en cards. Eén kassabon met één barcode volstaat. De detailhandel die recentelijk te hoop liep tegen de gestegen parkeerkosten, kan hierdoor op eenvoudige wijze een deel van de parkeerkosten van de klant voor hun rekening nemen, aldus de jury. Elke winkelier kan zelf bepalen hoeveel korting hij wil geven. Er zijn volgens genomineerde Schmit geen andere systemen waarmee korting wordt verleend op basis van een bestaande barcode van de winkelkassa.

De combinatie Vialis / Nedap is genomineerd met een nieuw ‘Slim parkeren’-concept om het vinden van een vrije parkeerplek in de stad gemakkelijker te maken. Tot op heden is het alleen mogelijk automobilisten te informeren waar zij ‘lege’ parkeerplaatsen achter de slagboom kunnen vinden. Vialis en Nedap hebben bestaande systemen gecombineerd tot een geïntegreerde oplossing. Uiteindelijk worden automobilisten tot op straatniveau geïnformeerd waar zij lege plekken kunnen vinden. De informatie kan door in-car systemen aan de automobilist worden doorgegeven. Handig voor de zoekende automobilist, efficiënt voor de exploitant van de parkeerlocaties, die hierdoor in staat is de beschi


TKH Parking Solutions is genomineerd met de Lightpipe ParkAssist, een combinatie van duurzame LED verlichting en een parkeerverwijssysteem in één. Het systeem zorgt voor een goede en energiezuinige verlichting in de parkeergarage en helpt de automobilist bij het vinden van een parkeerplaats. De jury noemt de milieuvoordelen. Het systeem reduceert het zoekgedrag van automobilisten, met een lager brandstofgebruik tot gevolg. Minder voertuigkilometers in de garage leiden ook tot verlaging van energiekosten van afzuiginstallaties. De Lightpipe ParkAssist biedt de exploitant de mogelijkheid om de parkeerfaciliteit effectiever in te zetten en combinatie van twee functies in één systeem betekent minder bekabeling en installatiekosten.kbare parkeercapaciteit beter te benutten, wat uiteindelijk zal leiden tot minder zoekverkeer en een efficiënter gebruik van parkeercapaciteit.
De jury is onder de indruk van de samenwerking van beide leveranciers om tot een gezamenlijke oplossing te komen. Ze verwachten dat dit een belangrijke stap is naar een systeem dat de automobilist via zijn navigatie naar de dichtsbijzijnde beschikbare parkeerlocatie op straat brengt.
4 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 29 apr 2024 13:38
Koers 63,000
Verschil +0,600 (+0,96%)
Hoog 63,600
Laag 62,800
Volume 2.284
Volume gemiddeld 4.746
Volume gisteren 1.939

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront