TIE « Terug naar discussie overzicht

gepubliceerde jaarcijfers 2012

23 Posts, Pagina: 1 2 » | Laatste
[verwijderd]
0
korte analyse van de gepubliceerde jaarcijfers FY 2012.

Alle 4 omzet categorien laten groei zien. Dat is natuurlijk mooi, wel opmerkelijk aangezien Tie zich vooral richt op SaaS.

bij de operationele kosten staat een kostenreductie van 280.000 onder de noemer reversal of impairment csp trademark. geen idee wat dat is.

Er is weer fiscaal compensabel verlies geactiveerd. Mooi dat ze geen vpb hoeven te dokken, ze zijn 25K te ver doorgeschoten, binnen de perken.

winst per aandeel is afgerond naar boven 1 cent, in werkelijkheid 0,007 cent.

Eigen vermogen is gestegen, de solvabiliteit is met 1% niet noemenswaardig gestegen.

Positieve cashflow geeft aan dat er echt geld verdiend wordt.

Er zitten een paar hoofpijn dossiers: Tie France, Samar en kennelijk een conflict over csp trademark. Het is maar de vraag wat de bijdrage van de acquisitie zal zijn. Best veel risico punten voor een klein bedrijfje als Tie.

Mijn voorspelling dat het aandeel van 0,09 naar 0,097 stijgt, is in lijn met bovenstaande highlights. Aandeel staat nu op 0,010, morgen is het eerst enthousiasme ter waarde van 0,003 er weer af.
marcello106
0
quote:

de_beleggert schreef op 21 november 2012 14:50:

bij de operationele kosten staat een kostenreductie van 280.000 onder de noemer reversal of impairment csp trademark. geen idee wat dat is.

Er zitten een paar hoofpijn dossiers: Tie France, Samar en kennelijk een conflict over csp trademark. Het is maar de vraag wat de bijdrage van de acquisitie zal zijn. Best veel risico punten voor een klein bedrijfje als Tie.

Je hebt geen idee wat het is, maar je ziet het "conflict" wel als een hoofdpijn dossier.....;-)

Er is geen conflict. Tie heeft net als vorig jaar gewoon de waarde van CS opnieuw berekend en is tot de conclusie gekomen dat het 280k meer waard is geworden.

Zakt de hoofdpijn al een beetje?
[verwijderd]
0
tsja, ik heb geen hoofdpijn. Vermoeden was dat het ging over een rechtzaak met een andere partij die et iets vergelijkbaars op de markt kwam. Bij nader inzien wordt het operationeel inkomen van 364K voor 280K bepaald door verhoging van de waardering van het CSP trademark. Dat is toch een minder interessant cijfer, want het is puur boekhoudkundig. Zonder deze papieren herwaardering is het netto resultaat 280K lager. Als het activeren van fiscaal compensabele verliezen ook buiten beschouwing wordt gelaten, blijft er niet zo heel veel over. Minder positief dus.

Het bevestigt mijn beeld dat de groei van Tie alleen gerealiseerd kan worden als Tie de operationele kosten verhoogt. Er blijft dus weinig marge over, oftewel weinig voor de aandeelhouders.
[verwijderd]
0
@de beleggert, ja, resultaat 360K wordt voor 280K bepaald door verhoging waardering en voor 216K door verlaging goodwill. Dat laatste hoort er wel bij. Zonder fiscaal compensabel verlies blijft er in het 4e kw over € 300K.
aextracker
0
Het is boeiend te lezen, dat "de bril waardoor iemand kijkt de inkleuring van het TIE-resultaat bepaald" en daarmee tevens zijn eigen mening etaleert. An sich spreken de verschillende forumisten wel over hetzelfde eindresultaat.
Ik vind de cijfers en ontwikkelingen "in lijn met de verwachting" door het MT uitgesproken tijdens de AvA. Dat an sich is positief , temeer wanneer je bedenkt, dat een klant als ADEC met een geschatte jaaromzet van 400 K en Newco Food retail aan de achterkant enige omzetremming voor haar rekening nam en daarbij de euro 250 K vanuit Samar ook niet in de cijfers zitten, net als het pro-rato meewaarderen van de geacquireerde omzet in de TIE reporting van 2012.
Dat TIE ondanks alles strak op de kosten blijft focussen geeft daarmee aan wat dit management van het vorige management geleerd heeft.

Al met al staat er nu een verwacht financieel plaatje en een onderliggende gespreide groei trend (dubbeldigit groei) welke de voorgangers van dit MT niet konden presenteren zonder "creatief met kurk te worden".
Daarnaast vind ik de investor gerichte aanpak getuigen van een "serieuze ondertoon" waar de ambitie en daadkracht wordt bewezen die op de afgelopen AvA door de aanwezige aandeelhouders is gevraagd en is toegezegd.
Ik zie daarin vertrouwen wekkend gedrag en een consistente lijn in uitvoering van de eerder gepresenteerde strategie door het nieuwe MT van TIE Holding.
Het moet Dick Raman toch ook goed doen in te zien , dat zijn TIE Holding onder een gedegen leiding inmiddels wel tot gerichte groei en bloei kan komen zonder de support van een "hypende economie en marktomgeving". Dat TIE ook zonder een in house catering bedrijf een beter belegde boterham kan realiseren , dan inhouse gesmeerde bammen is het het ultieme bewijs van zingeving en oprechte intenties het bedrijf op te stuwen naar een beurswaardige omvang en waardering.
Volgend jaar operereert TIE vanuit een goed gelegen centrale kosten efficiente lokatie te Breukelen . Dat zal qua kosten efficientie ook bijdragen tot een sneller en meer geintegreerde uitrol van TIE KINETIX en centrale aansturing van een breder wordende geografische organisatie structuur, bij gemiddeld lagere kosten per miljoen euro omzetgroei.

Met een nu structureel beter wordende omzetmix en brutomargevorming, bij het beheersen van kosten, zal de ratio's k\w en omzet\FTE de goede richting uitkrijgen. Er zullen dan vast enkele parameters overblijfen om op in te zoomen en de gerealiseerde resultaten af te waarderen.

Mijn interesse is getriggered of en hoe TIE Holding een reversed stock split gaat inzetten i.r.t. de vermelde en beoogde te acquireren omzet- en geografische spreiding en groei.
Dat er gisteren met 1 Mln stuks omzet ruimt 15% bij kwam en vandaag redelijk stand houdt is een aardig begin, nu de draai van TIE gemaakt is en we op weg kunnen naar een brede digitale snelweg en vol gas de Autobahn op rijden.
Het rijtje met peers vind ik een aardige ambitie uitstralen. Let's see where this journey goes.

Wishing TIE team all the best and just that bit of luck that seem to have failed to arrive for some years.

Tracker
marcello106
0
quote:

aextracker schreef op 22 november 2012 22:39:

Mijn interesse is getriggered of en hoe TIE Holding een reversed stock split gaat inzetten i.r.t. de vermelde en beoogde te acquireren omzet- en geografische spreiding en groei.

Tracker
Dit werd mij terloops vandaag ook nog eens gemeld. Vreemd gezien de vraag die hier in maart op de Ava nog over werd gesteld.....

Uit de notulen;

De heer Abrahamse: Heeft TIE wel eens overwogen om een omgekeerde aandelen splitsing door te voeren?
Antwoord de heer Veth: Hier is jaren geleden uitgebreid over gesproken. Na onderzoek van de mogelijke effecten aan de hand van de literatuur en van diverse case studies kwamen tot de conclusie dat dit een enorme kapitaal vernietiging tot gevolg zou hebben.
Dinald
0
Mijn verwachtingen werden overtroffen. De impact van de negatieve zaken werd ruimschoots gecompenseerd door de groei.

Ik vond dit stukje interessant, want er was nog geen info over verstrekt:
As of October 1, 2012 the Company acquired ascention, a consultancy company offering consultancy for Business Intelligence and Business Analytics. Ascention is located in Germany, Austria and Switzerland. The total purchase price amounts to € 1,180k of which € 525k was paid out of the operational cash flow on October 1, € 180k is payable in 12 quarterly installments and € 500k through an earn out until 2014. The total purchase price approximates to one time revenue.
Aanslag van de overname op de kasstroom is en blijft redelijk beperkt.

Het houdt in dat ook voor het volgende kwartaal de groei zeer fors zal zijn, omdat die overname in het huidige Q4 nog nauwelijks/niet is verwerkt. Groei van ca. 30 % zet denk ik door. FY 2013 > 15 mln. Balans ziet er ook steeds beter uit, steeds minder lucht in de assets. De ontwikkeling van de inkomsten is prima.
Als het aandeel wat gaat doen (men besteedt veel aandacht aan goede positionering van het aandeel, zie de extra aandacht ná de bekendmaking resultaten vanmiddag) kan het ook (weer?) gebruikt worden als betaalmiddel bij overnames. Maar dat kan nog wel poosje duren. Volgens Beleggert tot sint juttemis. :)


marcello106
0
quote:

de_beleggert schreef op 22 november 2012 20:22:

Het bevestigt mijn beeld dat de groei van Tie alleen gerealiseerd kan worden als Tie de operationele kosten verhoogt. Er blijft dus weinig marge over, oftewel weinig voor de aandeelhouders.
Zoals Kwirk al aangeeft is juist het tegenovergestelde waar.

Zoals je weet gaan de kosten voor de baat. TIE heeft met zeer geringe middelen investeringen gedaan om de omzet te verhogen. Daarbij werd iedere verdiende euro gelijk weer opnieuw geïnvesteerd om verdere groei te bewerkstelligen.

In beginsel leek TIE niet in staat om de omzet te verhogen. Licentieomzet werd omgezet in langjarige Saas contracten. Wie de moeite nam om na te denken over de consequenties voor de omzet moest tot de conclusie komen dat het eigenlijk opvallend was dat de omzet niet verder daalde. Dat de omzet op min of meer gelijk niveau bleef was een indicatie dat TIE in feite onderliggend groeide.

Vanaf Q3 2011 (euro 2.548.000) laat TIE dus met enige vertraging ieder kwartaal een sterke stijging in de omzet zien. (Q4 2012 euro 3.451.000).

Tot het derde kwartaal bleef daar als gevolg van eerder genoemde investeringen weinig van over. De stijging van de omzet lijkt met dezelfde vertraging vat te krijgen op de geschoonde operationele winst voor belasting. In Q4 zomaar 300k en dat is dan nog inclusief eenmalige lasten.

Gezien de voortdurende schreeuw om nieuw personeel heb ik het vermoeden dat TIE nog steeds tot over de oren in het werk zit. Ik verwacht dan ook dat de ingezette groei zal doorzetten. O.b.v. Q4 (als daar geen gekke meevallers in blijken te zitten) lijkt een operationele winst van euro 1,5 miljoen niet uitgesloten. Terwijl ik dit schrijf heeft iemand blijkbaar besloten dat het niet zo'n vaart gaat lopen...;-)

14:25:36 66.000 0,094
14:25:36 45.500 0,095
14:25:36 15.000 0,095
14:25:36 8.500 0,095
[verwijderd]
0
Zoals ik al schreef, des te opmerkelijker dat de licentieomzet in 2012 stijgt.

De voortdurende schreeuw om personeel: operationele kosten zullen dus meestijgen met de groeiende omzet.

Fundamenteel zit Tie met een te grote variatie aan producten en markten. Elk product moet apart vermarkt worden, ontwikkeld, verkocht, ondersteund en per markt heb je een verkoopstaf nodig. Groei vereist dus telkens wat mannetjes en vrouwtjes erbij plussen om dit allemaal waar te maken.

De aandeelhouders hebben het inmiddels door, 2 dagen na publicatie staat het aandeel op 0,096
marcello106
0
Tsja,

Dat je de omzetstijging niet zag aankomen kan ik nog begrijpen. Dat je de toenemende winstgevendheid nog niet herkend als het een feit is.......

Afijn, we gaan zien of TIE in staat zal zijn om deze lijn door te trekken.

Tijdens de Ava zat ik naast iemand die beweerde dat de koers als een speer naar de € 1,00 zou gaan. Ik heb hem proberen duidelijk te maken dat dat een niet erg realistisch scenario zou zijn.......

Ik moet iets bekennen........ Ik ben er niet meer zo zeker van......
aextracker
0
Marcello,

Zou het interessant vinden de komende AvA elkaar de hand schudden. Ik lees een visie en humor in je teksten. Altijd leerzaam en prettig die combinatie.
Ik weet niet welke hoopvolle aandeelhouder naast je zat , maar optimisme kan je de man niet ontzeggen. Hopelijk was het Bob Out :).

Ik zat tijdens de AvA, maart dit jaar naast free lance pief van de VEB (leek me handig voor wat achtergrondinfo en zijn visie op TIE).
Helaas het was een pennenlikker en onervaren free lancer die uurtje factuurtje werkt en slechts zijn plicht deed.
Hopelijk stuurt de VEB komend jaar een insider met sectorkennis. Niet waarschijnlijk, daar pennies niet hoog op het VEB interesse lijstje scoren.

Een reversed split ben ik als zittend aandeelhouder geen voorstander van. Hoe zit jij daar in ?
Eerder vertolkte Ton Vetheen een duidelijke visie; niet zonder risico voor TIE en aandeelhouders. Waarom zou die nu anders zijn ?
Ik vermoed toch "ambitieuzere groei ambities" dan toen. Middels acquisities en daarmee nieuwe aandelen uitgeven op betere ratio's k\w zal dan de motivatie vormen.
Echter bij het blijven passeren van enig dividend en de aanhoudend lage beurskoers , vind ik het belang van zittend aandeelhouders niet gediend met een RSS. Het TIE management zal echt allereerst moeten investeren in het bedrijf om winstgroei , cashflowuitbouw op niveau te brengen en bestendigheid te tonen. Dat zou normaliter dan eerst tot aandeelhouderswaarde moeten leiden. Die is tevens bij monde van de RvC toegezegd als hoge prioriteit.
Ben van mening dat TIE eerst autonoom een reeks van 4 kwartalen dubbeldigit omzetgroei en winstgroei naar level Euro 2 - 2.5 Mln per jaar moet presenteren met een cash flow uit operations van euro 1.5 - 2 Mln\jaar. Dat zal dan tevens zijn uitwerking hebben op koerswaarde.
Bij een hogere penny koers is een RSS altijd een te overwegen optie. Naar mijn mening dient TIE de groei en bloei in de omzet, winst en cashflow uit te bouwen "as is". Acquisities daarna (2014) in een beheerste en gerichte (geografische danwel sector specifieke) vorm die een steviger fundament onder de LT omzet\winstgroei legt.

Afgelopen week overigens idd toch een deel van mijn KPN puts kunnen verzilveren en omgezett in TIE's (LT).

Vind het verder interessant hoe beleggers die principieel niet beleggen in TIE zich cynisch blijven manifesteren, twijfel zaaien en op fora terugkeren.
Je zou haast kunnen gaan denken dat ze een slechte tijd\herinnering aan TIE bij zich dragen en zwaar gefrustreerd zijn geraakt. Hoe diep kan zoiets zitten denk je?
Lijkt me toch beter en lekkerder om die mentale ellende uit je lichaam te zweten in een voorgefinancierde sauna. Kost tevens minder moeite dan een boek schrijven. Hoewel; schrijven kan een heilzame werking hebben. dat geldt zeker voor mijzelf.

Zou prettig zijn wanneer TIE een goed Q1 2013 realiseert en ze met ADEC & Newco de bleeders hebben gehad in hun zorgzaam opgebouwde klantenkring. Ik zag nl. toch een knikje in de "order forecast\pipeline" in te verwachten omzet.
Misschien houdt verlies ADEC als klant verband met de door TIE aangegane partnership met Gothia\Medius ? Het speelde al tijdens de AvA in maart 2012. ADEC, Gothia zijn immers concurrenten, hoewel acterend vanuit verschillende geografische accenten. Maar ook in die sector is "to eat or be eaten" een trend.

Ik ga de datum AvA in mijn agenda reserveren. Alleen de soep en broodjes na afloop zijn de moeite van het gaan al waard. Wellicht tot dan !

Tracker
Dinald
0
Het viel me op dat er weer een lening op de balans stond. 138 K. Wellicht een verband met de overname? Iemand een idee?
Verder vraag ik me af waar die 500K die nog betaald moet worden op de balans staat. Sowieso hoe die overname 1180 K op de balans is weergegeven, is me onduidelijk. Kennelijk is er voor ascention geen goodwill betaald, want die post goodwill is juist weer gedaald met 163K.

The total purchase price amounts to € 1,180k of which € 525k was paid out of the operational cash flow on October 1, € 180k is payable in 12 quarterly installments and € 500k through an earn out until 2014. The total purchase price approximates to one time revenue.
aextracker
0
De Euro 180 K uitkeren in 12 kwartalen lijkt een "gefaseerde prikkel" om de Ascention mensen te behouden gedurende de komende 3 jaar.
Die 8 FTE's lijken een fors deel van de assets\goodwill uit te maken, meer dan klanten\techniek. Ik kan me voorstellen , dat daar de goodwill (om mensen te behouden) daarmee is betaald en afgedaan.
Tegelijkertijd heeft TIE hiermee snel resources (i.c.m. Light)aangetrokken om de volle orderpipeline sneller in de omzet te halen. dat zou dan in 2013 zichtbaar kunnen worden.

Het bovenstaande principe zou ca. Euro 15 K per kwartaal betekenen , gelijk aan ca. 1500\FTE\Q = euro 500\Q\FTE extra beschikbaar. Mocht dat zo zijn, dan noem ik het een "gefaseerde blijfpremie".

De earn out zal wsl. met een bottomline beoogde groeiresultaat van de Ascention operations verband houden, waar klanten en projecten i.c.m. toevoeging aan resultaat TIE Holding de earn kan conditioneren.

Organisationele push & pull i.r.t. resultaat TIE 2013.

Tracker
Dinald
0
Tracker,
Die overwegingen snap ik.
Die 1180 K moet op de balans terug te vinden zijn, maar waar? Kas snap ik, want er was vorig kwartaal nog 1 mln in kas, daar is een paar ton vanaf (in lopende kwartaal kwam natuurlijk ook kasstroom binnen, samen verklaart dat wel 500K). Goodwill is teruggelopen. Waar staat dan 680K?
marcello106
0
quote:

aextracker schreef op 24 november 2012 15:37:

Marcello,

Ik weet niet welke hoopvolle aandeelhouder naast je zat , maar optimisme kan je de man niet ontzeggen. Hopelijk was het Bob Out :).

Een reversed split ben ik als zittend aandeelhouder geen voorstander van. Hoe zit jij daar in ?
Eerder vertolkte Ton Vetheen een duidelijke visie; niet zonder risico voor TIE en aandeelhouders. Waarom zou die nu anders zijn ?
Tracker
Het was Bob niet, maar zijn optimisme is na te lezen in zijn eerdere rapporten. (Voor 2012 is overigens zijn omzetverwachting overtroffen en blijft de winst achter bij zijn verwachtingen)

TIE is momenteel 10 miljoen waard. Het maakt mij niet uit of dat 100 miljoen aandelen van een dubbeltje zijn of 1 miljoen aandelen van een tientje. Dat in het verleden bij veel bedrijven een reverse split in kapitaalvernietiging heeft geresulteerd kan m.i. verklaard worden door de overwaardering die voor de reverse split nog in deze bedrijven zat. Daar is bij TIE nu geen sprake van.

Ik vraag mij eerder af waar de plotselinge aandacht van TIE voor het aandeel vandaan komt. Het kan niet alleen het uitgesproken ongenoegen van een aantal aandeelhouders zijn. Het thema van de jaarrekening zal zelfs "total shareholder return" zijn.

Moet de koers omhoog om de uitgifte van aandelen weer mogelijk te maken om acquisities mee te financieren? Wil een groot aandeelhouder van zijn stukken af?

Graag zou ik willen weten of de 25 miljoen omzet die Tie binnen 5 jaar wil halen zonder verwatering mogelijk is. (Ik denk het wel)
marcello106
0
quote:

Dinald schreef op 25 november 2012 10:27:

Tracker,
Die overwegingen snap ik.
Die 1180 K moet op de balans terug te vinden zijn, maar waar? Kas snap ik, want er was vorig kwartaal nog 1 mln in kas, daar is een paar ton vanaf (in lopende kwartaal kwam natuurlijk ook kasstroom binnen, samen verklaart dat wel 500K). Goodwill is teruggelopen. Waar staat dan 680K?
Dinald,

Je kijkt naar de balans per 30 september. Overname Ascention was per 1 oktober.

De ontbrekende euro's hebben denk ik te maken met de overname van Light. Mogelijk zijn er wat schulden overgenomen die TIE heeft voldaan.
Dinald
0
Yep, thnx. Je hebt denk ik gelijk.

K Ben benieuwd naar de Q1 update en de balans op dat moment. Overigens als je de waarde van TIE op 10 miljoen neerzet, is dat beneden de prijs die ze voor die Zwitserse club betaald hebben: daar was het 1 keer de jaaromzet:). Als je ziet hoe er tegenwoordig met de aandeelhouders (en potentiële nieuwe!) wordt gecommuniceerd, geeft dat moed. TIE was tijden een bijna letterlijk "waardeloos" aandeel, het heeft er de schijn van dat die tijden nu eindelijk voorbij zijn. Werd tijd ook...lelijke eendje kon wel eens een hele mooie zwaan worden.
23 Posts, Pagina: 1 2 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 6 jun 2024 11:03
Koers 1,420
Verschil -0,020 (-1,39%)
Hoog 1,450
Laag 1,420
Volume 26
Volume gemiddeld 4.707
Volume gisteren 440

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront