AFC Ajax « Terug naar discussie overzicht

Ajax kiest voor Belgisch bier

7 Posts
voda
0
Ajax kiest voor Belgisch bier


AMSTERDAM (Dow Jones)--AFC Ajax nv (AJAX.AE) ruilt op 1 augustus het oer-Hollandse Amstel-bier van Heineken nv (HEIA.AE) in voor het Belgische Jupiler van Anheuser-Busch InBev nv (ABI.BT), meldt het Amsterdamse voetbalbedrijf donderdag.

Ajax heeft met AB InBev Nederland een sponsorcontract getekend dat op 1 augustus ingaat en loopt tot en met 30 juni 2015, met een optie om de overeenkomst met nog twee jaar te verlengen.

Het partnercontract met Amstel liep af en volgens een woordvoerder van Ajax heeft de club nu "puur om commerciele redenen" voor Jupiler gekozen.

Ajax maakt geen financiele details van de overeenkomst bekend.


- Door Bart Koster; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 571 5201; bart.koster@dowjones.com


mr.Franz
0
AMSTERDAM (AFN) - Ajax heeft Marc Overmars aangesteld als directeur voetbalzaken. Dat maakte de Amsterdamse club vrijdag bekend.

De 39-jarige Overmars stopte afgelopen seizoen bij Go Ahead Eagles, waar hij sinds 2005 werkzaam was als commissaris voetbalzaken. Tevens was hij de afgelopen voetbaljaargang parttime in dienst bij Ajax als techniektrainer.

Zijn functie is nieuw in de organisatie. Overmars gaat deel uit maken van de directie, die verder bestaat uit Henri van der Aat en Jeroen Slop. Hij gaat zich met name bezig houden met transferzaken, de jeugdopleiding en scouting.
mr.Franz
0
Zondagmiddag maakte Ajax via de officiële kanalen bekend dat Jan Vertonghen verkast naar Tottenham Hotspur. De 25-jarige Belg was aanvoerder van de club uit Amsterdam en pakte sinds zijn debuut in 2006 een KNVB-beker en twee landstitels. Vertonghen werd verkocht voor een ‘kaal bedrag’ van negen miljoen euro, dat kan oplopen tot twaalf miljoen.

In de historie van Ajax werden er slechts vier verdedigers verkocht voor een hoger bedrag. Cristian Chivu ging voor achttien miljoen euro naar Intenazionale, terwijl Thomas Vermaelen voor twaalf miljoen euro verkaste naar Arsenal. De huidige Ajax-coach Frank de Boer ging voor elf miljoen euro naar Barcelona, terwijl John Heitinga voor tien miljoen vertrok naar Atlético Madrid.

Vertonghen ontpopte zich de afgelopen seizoenen tot een veel scorende verdediger. De mandekker maakte 23 doelpunten in de Eredivisie en alleen De Boer en Danny Blind maakten er als verdediger meer in Amsterdam. De Belg komt bij Tottenham Hotspur een bekende tegen: in de Eredivsie speelde hij nog tegen Heurelho Gomes, die van PSV naar Londen vertrok.
mr.Franz
0
Niet Bram Nuytinck van NEC maar Niklas Moisander van AZ is volgens het Algemeen Dagblad de eerste keus om Jan Vertonghen op te volgen. Na het rondkomen van de transfer van Vertonghen zou Marc Overmars zaterdag direct contact op hebben genomen met Earnest Stewart van AZ.

Vandaag zit de kersverse directeur voetbalzaken met het technisch hart, Frank de Boer, Dennis Bergkamp en Wim Jonk, om de tafel. "Om knopen door te hakken", geeft De Boer in het Algemeen Dagblad aan. Het management van Nuytinck ontkent dat de verdediger van NEC onlangs een gesprek heeft gehad met Overmars, zoals de afgelopen dagen werd beweerd.

Volgens het Algemeen Dagblad komt Nuytinck pas in beeld als de komst van Moisander niet haalbaar is. "In Nederland is hij samen met Nick Viergever de beste optie", oordeelt Vertonghen over Moisander. "Ajax heeft iemand nodig die kan meevoetballen en goed is in de coaching."

voetbalzone.nl
mr.Franz
0
Vurnon Anita zit deze week met Ajax om de tafel, samen met zijn vader en zaakwaarnemer Harry Lulofs. De verdediger annex middenvelder heeft het onderhoud naar eigen zeggen zelf aangevraagd. "Er zijn geruchten, er is een club voor me, maar ik heb nog niet eens met de trainer gesproken", stelt de linkspoot. "Het is goed om eens bij elkaar te zitten. Kijken hoe we ervoor staan."

Newcastle United is zeer concreet voor Anita. De club uit de Premier League bracht een serieus bod op de linkspoot uit, maar de Amsterdammers veegden het voorstel van tafel. "We gaan lang tegenstribbelen", reageerde trainer Frank De Boer. Anita: 'Dat een club serieuze interesse toont, is nieuw voor me. Het geeft me voldoening en natuurlijk ga je dan serieus nadenken, samen met mijn ouders."
"De Premier League is een topcompetitie, waar ik absoluut zou willen voetballen", benadrukt Anita in het Algemeen Dagblad. "Ik heb begrepen dat Ajax me niet laat gaan. Ik heb ook niet voor niets bijgetekend tot 2014, maar in de voetballerij weet je het nooit. Het is natuurlijk ook geen straf om te blijven.
mr.Franz
0
14 aandelen alweer verhandeld en het is nog geen 12.30 uur.

zal tom Muller ooit nog gelijk krijgen

Analist: 'Ajax zal van de beurs gaan'

Door sv
, 4 mei 2012 14:36
, 8408 views
, Bron: RTL7 |
Verstand van voetbal? Nu € 50 sport-bonus pakken!

Volgens beursanalist Tom Muller van Theodoor Gilissen Bankiers (TGB) moet Ajax van de beurs gaan en zullen ze dat op termijn ook gaan doen. Hij komt met drie argumenten.

'Een beursnotering dient voor het ophalen van geld, waarde creëren voor aandeelhouders of als uithangbord naar klanten en dat is bij Ajax alledrie niet het geval', aldus Muller tegen RTL Z.

Ajax heeft alleen maar last van de beursnotering meent hij. Op 14 juni komt er een BAVA en zullen Leo van Wijk, Hans Wijers en Theo van Duivenbode benoemd worden tot commissaris. De drie zullen volgens Muller een scheiding gaan maken tussen technisch en commercieel beleid. Daarnaast verwacht hij dat de communicatie en relatie naar de aandeelhouders zal gaan verbeteren.

De Amsterdammers kunnen voorlopig financieel nog wel vooruit door de naderende Champions League en een eventuele verkoop van Jan Vertonghen en Gregory van der Wiel. 'Maar structureel zijn de personele kosten vooralsnog veel te hoog om een financieel solide bedrijf te kunnen zijn', weet Muller.

De analist van TGB verwacht dat Ajax ook echt van de beurs zal gaan.
7 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 26 apr 2024 17:35
Koers 10,400
Verschil 0,000 (0,00%)
Hoog 10,450
Laag 10,100
Volume 3.365
Volume gemiddeld 2.259
Volume gisteren 3.365

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront