Nedap « Terug naar discussie overzicht

Persbericht "tussentijdse verslaggeving"

13 Posts
[verwijderd]
1
Persbericht "tussentijdse verslaggeving"

Opbrengsten en winst Nedap N.V. in 2011 duidelijk hoger dan vorig jaar

De opbrengsten en winst van N.V. Nederlandsche Apparatenfabriek “Nedap” zullen over 2011 - onder voorbehoud van onvoorziene omstandigheden - duidelijk* hoger zijn dan over 2010 (2010: opbrengsten
€ 133,6 miljoen, winst € 8,8 miljoen). De opbrengstengroei komt van vrijwel alle marktgroepen, te weten Agri, AVI, Healthcare, Power Supplies, Retail en Security Management**. Zoals verwacht blijven alleen de opbrengsten van de groep Library Solutions achter. De toeleveringsactiviteiten van de marktgroep Specials zijn aan het einde van het jaar nagenoeg afgebouwd.

Gezien de flinke autonome groei van de opbrengsten in zowel 2010 als 2011, werpen de stappen die in 2009 zijn genomen om de Nedap-organisatie te versterken duidelijk vruchten af. De opbrengstengroei is nog robuuster als rekening wordt gehouden met de gefaseerde afbouw van de toeleveringsactiviteiten, zoals die in 2009 werd ingezet. Enkele jaren geleden maakten deze toeleveringen, aan onder meer telecom en automotive, nog ongeveer 20% van de totale opbrengsten uit. Over 2011 zullen deze minder zijn dan 7% en over 2012 nagenoeg nihil.

Het onderbrengen van serieproductie bij onze dochterorganisatie Inventi B.V. te Neede en het blijven investeren in de ontwikkeling van nieuwe producten, in het verbeteren van de marketingmaterialen en het versterken van de commerciële organisatie - twee andere stappen die in 2009 werden geïnitieerd - zijn volop in uitvoering en brengen nog relatief hoge kosten met zich mee. De aanhoudende schaarste aan componenten op de wereldmarkt verstoort de productie- en logistieke processen en zorgt daardoor voor extra kosten.
Het aantal vaste medewerkers is na een flinke uitbreiding in 2010 (51 medewerkers) gedurende het jaar verder gestegen (met 30 medewerkers) naar 682 (stand per 16 november). De winst na belastingen zal, door genoemde ontwikkelingen en door een eenmalige belastingbate in 2010, dit jaar minder sterk stijgen, maar wel duidelijk hoger zijn dan over 2010.

In 2011 is fors geïnvesteerd in productiemiddelen, ontwikkelingsprojecten, voorraden en in aanpassing van de bedrijfshuisvesting. De toename van de voorraden wordt o.a. veroorzaakt door de beslissing om op meerdere locaties in de wereld voorraden aan te houden om sneller en efficiënter te kunnen leveren. Als gevolg van deze investeringen stijgt het balanstotaal en zal de solvabiliteit aan het einde van het jaar licht zijn gedaald (ultimo 2010: 39,5%).

De opbrengsten van de marktgroep Agri (automatisering van processen in de veehouderij, die de veehouder helpt zijn bedrijfsvoering te optimaliseren en het welzijn van het dier te verhogen) zullen dit jaar een flinke stijging laten zien vergeleken met het vorige jaar. Dit is vooral het gevolg van stevige investeringen in productontwikkeling en marktbewerking in de afgelopen jaren. Voorbeelden hiervan zijn nieuwe bronstdetectieproducten voor melkvee en nieuwe sorteersystemen voor vleesvarkens, evenals het opzetten van alternatieve verkoopkanalen en een eigen verkooporganisatie in China. Een verbeterde marktsituatie in de melkveehouderij, met name dankzij hogere melkprijzen, stimuleerde daarnaast de investeringsbereidheid in de sector.

De marktgroep AVI (producten voor het identificeren van voertuigen en bestuurders en voor draadloze parkeersystemen) ziet na een lichte terugval in 2010 haar opbrengsten weer toenemen. De introductie van nieuwe producten, bijvoorbeeld draadloze sensoren voor parkeerdetectie, heeft hieraan bijgedragen, evenals een herstel op de Amerikaanse markt. In Europa en Azië is vooralsnog sprake van een achterblijvende groei. Ook de Nederlandse overheidsinvesteringen in systemen voor stadstoegang laten vooralsnog geen groei zien.

Door haar voortdurende aandacht voor productvernieuwing en marketing heeft de marktgroep Healthcare (automatisering van administratieve werkzaamheden van zorgprofessionals, waardoor er meer tijd voor zorg overblijft) haar positie in de zorgmarkt ook in 2011 verder kunnen versterken. De marktgroep biedt een breed pakket diensten aan onder de naam ONS voor thuiszorgorganisaties, verzorgings- en verpleeghuizen. Met haar gratis webapplicatie CAREN ondersteunt zij steeds meer mantelzorgers bij hun werkzaamheden. Ook de door de marktgroep ontwikkelde oplossing voor de uitzendbranche PEP (gedigitaliseerde urenregistratie) draagt bij aan de opbrengstengroei.

De groep Library Solutions (RFID zelfbedieningssystemen voor bibliotheken) ondervindt dit jaar vooral in Nederland de negatieve gevolgen van overheidsbezuinigingen. De groep is intensief bezig haar huidige afzetgebieden - Nederland, België, Duitsland, Frankrijk en Spanje - verder uit te breiden naar andere delen van Europa, naar Azië en naar het Amerikaanse continent.

De marktgroep Power Supplies (elektronische besturingen gebaseerd op vermogenselektronica voor o.a. licht en autonome energiesystemen) laat, met steeds meer eigen producten onder het Nedap merk, een fraaie stijging zien van haar opbrengsten. Gemak en energiebesparing zijn de leidende kenmerken van deze nieuwe producten. In Noord-Amerika heeft de groep dit jaar haar verkoopkanalen aanzienlijk uitgebreid. In dit werelddeel werden ook toonaangevende opdrachten binnengehaald voor elektronische voorschakelapparatuur voor straatverlichting en voor binnenverlichting van grote hallen.

De forse investeringen in productontwikkeling en marktbewerking bij de marktgroep Retail (beveiligings-, beheer- en informatiesystemen voor de detailhandel) oogsten succes. De laatste maanden zijn enkele aansprekende meerjarige contracten afgesloten met grote retailorganisaties. Nieuwe producten als Cube (uitgebreid beheer- en informatiesysteem) en Store!d (RFID toepassingen voor winkels) en nieuwe verkoopkanalen zoals het Nedap Global Label Center in Hongkong, dragen bij aan de beduidende opbrengstengroei van de groep.

Ook de marktgroep Security Management (systemen voor toegangscontrole, registratie, betaling, brand- en inbraakmelding, observatie, beheer van lockers en biometrie) laat dit jaar opnieuw een mooie stijging van haar opbrengsten zien. Ze weet met het technologisch hoogwaardige security platform AEOS steeds meer strategisch belangrijke partners aan zich te binden. AEOS is een krachtig, intelligent en gebruiksvriendelijk, webbased security managementsysteem. Dit combineert en integreert onder meer toegangscontrole, bezoekersmanagement, inbraakdetectie, lockermanagement, parkeerbeheer en (ip-)videomanagement in realtime. Door haar bijzondere softwarearchitectuur en het gebruik van open IT-standaarden kan AEOS eenvoudig worden geïntegreerd met bestaande software- en hardwaresystemen van andere leveranciers. De groep levert deze systemen wereldwijd.

De bovenstaande verwachtingen voor het jaar 2011 zijn gebaseerd op de, op het moment van schrijven van dit persbericht, bekende feiten. Door het projectmatige karakter van een groot deel van de opbrengsten kunnen er echter nog wezenlijke afwijkingen optreden in de laatste weken van dit jaar.

www.nedap.com/fileadmin/user_upload/i...
[verwijderd]
0
vr 18 nov 2011, 10:28 'Nedap bevestigt gunstige trend' AMSTERDAM (AFN) - De groei van Nedap is volkomen autonoom en stoelt op de meeste productgroepen van de apparatenproducent. Het handelsbericht dat Nedap vrijdag voorbeurs publiceerde ,,bevestigt het organische groeipad van Nedap, dat gedreven wordt door investeringen en nieuwe producten'', schrijven analisten van SNS Securities.

Nedap 18-11-2011 (10:22)
20,20 EUR -0,98% -0,20







De bank merkt op dat Nedap veel nieuw personeel aanneemt om de groei te faciliteren. Het aantal werknemers steeg dit jaar al met 30 tot 682.

Nedap zei vrijdag een winst over heel 2011 te verwachten die 7 tot 12 procent hoger zal liggen dan vorig jaar. SNS denkt dat dit een conservatieve schatting is en verwacht eerder een groei die in ieder geval boven de 10 procent ligt.

Vrijdag om 10.15 uur noteerde het aandeel Nedap 0,5 procent lager op 20,30 euro.

[verwijderd]
0
Jasper Pool - 23 november 2011, 08:33
Decico heeft een belang van 5,01 procent gemeld in Nedap.

Decico B.V. heeft een belang van meer dan 5 procent in N.V. Nederlandsche Apparatenfabriek 'Nedap' bekend gemaakt. Dat blijkt uit een melding in het kader van de Wet op het financieel toezicht. Decico B.V meldt een kapitaalbelang van 5,01 procent met dito stemrecht. De meldingsplicht is ontstaan op 21 november 2011. Het betreft de eerste melding van Decico in Nedap.



Door: ABM Financial News.
Info@abmfn.nl
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78
[verwijderd]
0
vorig jaar eur 8.8m winst incl bel bate E0.9 dus basis E 7.9m
nu 10% MEER DAN 8.8M = 9.7 dat is echt veel = E 1.8m beter dan E 7.9 m.
gaat echt veel beter dan netto winst cijfers aangeven.

betere productmix en dus betere marge.

quote:

de vale schreef op 18 november 2011 10:51:

vr 18 nov 2011, 10:28 'Nedap bevestigt gunstige trend' AMSTERDAM (AFN) - De groei van Nedap is volkomen autonoom en stoelt op de meeste productgroepen van de apparatenproducent. Het handelsbericht dat Nedap vrijdag voorbeurs publiceerde ,,bevestigt het organische groeipad van Nedap, dat gedreven wordt door investeringen en nieuwe producten'', schrijven analisten van SNS Securities.

Nedap 18-11-2011 (10:22)
20,20 EUR -0,98% -0,20







De bank merkt op dat Nedap veel nieuw personeel aanneemt om de groei te faciliteren. Het aantal werknemers steeg dit jaar al met 30 tot 682.

Nedap zei vrijdag een winst over heel 2011 te verwachten die 7 tot 12 procent hoger zal liggen dan vorig jaar. SNS denkt dat dit een conservatieve schatting is en verwacht eerder een groei die in ieder geval boven de 10 procent ligt.

Vrijdag om 10.15 uur noteerde het aandeel Nedap 0,5 procent lager op 20,30 euro.

[verwijderd]
0
Nieuw gezicht voor Nedap

vrijdag 25-11-2011

Dit is een origineel bericht van Nedap N.V.

Vandaag lanceert Nedap haar nieuwe visuele corporate identity. Hiermee draagt Nedap uit waar zij voor staat: technology that matters. Met deze nieuwe identiteit en propositie verhoogt zij de zichtbaarheid van het merk en vergroot zij haar aantrekkingskracht voor jong talent.

Nedap wil wereldwijd een inspirerend merk zijn voor de nieuwe generatie klanten en medewerkers. Daarom gaat het merk zich de aankomende jaren sterker profileren. Eén onderdeel daarvan is de nieuwe visuele corporate identity en propositie. Het succes van de afzonderlijke marktgroepen wordt doorvertaald naar het overkoepelende merk Nedap op nationaal en internationaal niveau.

Technologie die ertoe doet
Voor de nieuwe corporate identity veranderde Nedap kleuren, logo, propositie en huisstijl. Het vernieuwde logo springt daarbij meteen in het oog dankzij de pay-off 'technology that matters' en een sprankelende asterisk. Deze asterisk symboliseert de verdieping achter de oplossingen van het bedrijf: Nedap ontwikkelt intelligente, technologische oplossingen voor relevante vraagstukken. Daarnaast staat de asterisk voor de vonk van inspiratie die Nedap intern en extern wil overbrengen. De pay-off 'technology that matters' benadrukt dat Nedap werkt aan technologie die ertoe doet.

Nieuwe website
Samen met merkstrategiebureau Ubachs Full Contact is onderzoek verricht naar het merk Nedap. Hieruit kwam naar voren dat Nedap staat voor ondernemen op het snijvlak van technologie, markt en maatschappij. Designbureau Studio Kluif uit Den Bosch ontwikkelde op basis hiervan de nieuwe visuele identiteit die vanaf december 2011 uitgerold wordt. De nieuwe algemene website is reeds gerealiseerd in samenwerking met eFocus: www.nedap.com.

Oplossingen voor relevante vraagstukken
Nedap is een internationaal bedrijf dat bestaat uit meerdere marktgroepen. Iedere marktgroep bedient een ander marktsegment. Allemaal ontwikkelen zij technologie die ertoe doet in markten die ertoe doen. Nedap werkt aan oplossingen voor onderwerpen zoals voldoende voedsel voor een groeiende bevolking, veilige leef- en werkomgevingen, schoon drinkwater over de hele wereld en slimme netwerken voor duurzame energie.
[verwijderd]
0
Nedap iets optimistischer

Print
Reacties
Nieuwsbrief
RSS

29-11-2011 10:13:14 Redactie

Nedap is optimistischer over de uitkomsten over dit jaar dan bij de halfjaarcijfers. De resultaten worden 'duidelijk hoger dan over 2010'.

Nedap heeft de jaarprognose, gedaan bij de publicatie van de halfjaarcijfers, aangescherpt, van 'een verdere groei van opbrengsten en resultaat', tot 'duidelijk hogere resultaten'. Deze formulering wijst op een stijging tussen de 7 en 12%.

Uiteraard voegt Nedap er het gebruikelijke 'voorbehoud van onvoorziene omstandigheden' aan toe. De fabrikant van elektronische componenten, producten en systemen stevent af op een omzet van circa €145 mln en een nettowinst van rond €10 mln. De winst per aandeel is dan ongeveer €1,50.

De directieprognose is waarschijnlijk te mager, want in het eerste halfjaar ging de omzet met 14% omhoog en de nettowinst met 25%. In de 'trading update' zitten geen elementen, die kunnen duiden op een verslechtering van de gang van zaken in het tweede halfjaar. De omzetstijging krijgt nog wat meer reliëf, omdat Nedap bezig is de toelevering aan de automotive- en telecomsector te verminderen.

Innovatie
Met nieuwe producten (bijvoorbeeld bronstdetectiesystemen voor melkvee) en het betreden van nieuwe markten (zoals een verkoopkantoor in China) weet het bedrijf de resultaten - die in 2009 aanzienlijk daalden - op te voeren.

Met het doorberekenen van duurder ingekochte componenten lijkt Nedap geen grote problemen te hebben. Bij systemen voor stadstoegang en bibliotheken voelt Nedap de overheidsbezuiningen, maar dat heeft op het totaal niet veel invloed.

De overige activiteiten, gericht op de automatisering van bedrijfsprocessen, efficiency, beveiliging, identificatie en energiebesparing, lopen naar wens. Natuurlijk is Nedap niet conjunctuurongevoelig, maar heeft wel producten waaraan ook in mindere tijden behoefte is.

De koers is de laatste weken vrij stabiel rond €19. De k/w van 12,2 is door de winststijging schappelijker geworden dan bij ons verkoopadvies van 12 augustus. Wij adviseren nu 'houden'.

Tekst: Berend Izaks, 25 november 2011
[verwijderd]
0
Aalberts Industries ST: Technische Analyse

Door Tradingcentral op 29 nov 2011 om 12:24 | Views: 16
Artikel
Reacties
Gerelateerde instrumenten

Email
Print
Plaats reactie

12.1 is ons omslagpunt.

Onze voorkeur : zolang 12.1 weerstand biedt, staan we negatief tegenover Aalberts Industries. In dit geval zal de neerwaartse onderbreking van 10.1 een versnelde baisse naar 9.5 uitlokken.

Alternatief scenario :als een verdere stijging gewenst is, moet het scenario overwogen worden dat 12.1 opgegeven zal worden met 13 en vervolgens 13.5 als volgende koersobjectieven.

Analyse: de dagelijkse technische indicatoren vertonen een dalende trend. De RSI is onder het neutrale gebied op 50. De MACD is onder de signaallijn en negatief.

steunpuntenenweerstanden: 13 *, 12.1 **, 11.8, 11.375, 10.1, 9.5 **, 9 *
[verwijderd]
0
Indien Swedish Automobile uit de index wordt verwijderd dan wordt de plaats ingenomen door Nedap.

In de samenstelling van de verschillende indexen van NYSE Euronext verandert weinig. Nabeurs maakte het beursbedrijf de nieuwe indeling voor de AEX, AMX en AScX bekend. Alleen bij de smallcaps vindt er een wijziging plaats. AMT Holding wordt opgenomen in de AScX. Er worden geen fondsen verwijderd. De wijziging is per 19 december van kracht.

Indien Swedish Automobile ten tijde van de close of business op 12 december nog altijd op het 'strafbankje' zit, zal fonds worden verwijderd uit de AScX ten tijde van de review. Indien Swedish Automobile verwijderd wordt zal NYSE Euronext Nederlandsche Apparatenfabriek “Nedap” opnemen in de AScX-Index per 19 december.



Door: ABM Financial News.
Info@abmfn.nl
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78
harvester
0
aardig zo een opname in een index, maar veel interessanter is de verandering in de peoducten door de innovatie investeringen en verder de veegroting van het netwerk van eigen vestigingen en van agenten.

Volgend jaar zal omzet en resultaatgroei weer sterker zijn dan dit jaar omdat die dit jaar nog gedrukt zijn door de gerealiseerde daling van omzet in verkoop van onderdelen en door de lage marges op die omzet.

quote:

de vale schreef op 2 december 2011 12:36:

Indien Swedish Automobile uit de index wordt verwijderd dan wordt de plaats ingenomen door Nedap.

In de samenstelling van de verschillende indexen van NYSE Euronext verandert weinig. Nabeurs maakte het beursbedrijf de nieuwe indeling voor de AEX, AMX en AScX bekend. Alleen bij de smallcaps vindt er een wijziging plaats. AMT Holding wordt opgenomen in de AScX. Er worden geen fondsen verwijderd. De wijziging is per 19 december van kracht.

Indien Swedish Automobile ten tijde van de close of business op 12 december nog altijd op het 'strafbankje' zit, zal fonds worden verwijderd uit de AScX ten tijde van de review. Indien Swedish Automobile verwijderd wordt zal NYSE Euronext Nederlandsche Apparatenfabriek “Nedap” opnemen in de AScX-Index per 19 december.



Door: ABM Financial News.
Info@abmfn.nl
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

[verwijderd]
0
accountancynieuws.....

www.accountancynieuws.nl/Uploads/File...

Eumedion: accountant moet controleopdracht teruggeven als bestuur weigert accountant tot AVA toe te laten

15-12-2011

De accountant moet overwegen zijn controleopdracht terug te geven als het bestuur en de raad van commissarissen (RvC) van een beursgenoteerde onderneming weigeren de accountant tot de aandeelhoudersvergadering (AVA) toe te laten en van dit feit melding maken in zijn controleverklaring. Dit voorstel doet Eumedion in haar vandaag verzonden reactie op de concept praktijkhandleiding van de Nederlandse Beroepsorganisatie van Accountants (NBA) over het optreden van de accountant in de AVA.

Eumedion schrijft in de brief dat er in ieder geval twee beursgenoteerde ondernemingen (Aalberts Industries en Nedap) zijn die afwijken van de bepaling uit de Code Tabaksblat om de accountant toegang te verlenen tot de AVA. Eumedion heeft twijfels of de accountants van de genoemde ondernemingen bij het bestuur en de RvC wel voldoende aandringen op aanwezigheid in de AVA. Eumedion vindt verder dat de accountant een onvoorwaardelijke herstelplicht moet hebben wanneer hij in de AVA constateert dat het bestuur en/of de RvC op de AVA mededelingen doet die een materieel onjuiste voorstelling van zaken geven.
[verwijderd]
0
Hedgevestor: koop Nedap

Tags: Fondsen, Hedgevestor, Nedap
Door Satilmis Ersintepe | 25 januari 2012 | in Fondsen | Geen reacties » | 48 keer gelezen

Hedgevestor heeft een nieuwe positie ingenomen. Wij hebben gisteren 500 aandelen van apparatenproducent Nedap op de openingskoers gekocht op 20,50 euro. De huidige koers is 20,84 euro. Dat is een winst van 1,7%.

Ondanks de economische tegenwind laat Nedap een winststijging zien. De winststjging is te danken aan met name organische groei. De actuele outlook voor 2011 spreekt van een 7 tot 12 procent hogere winst dan vorig jaar.

Technisch heeft Nedap in eerste instantie ruimte richting 25 euro.

Het hele artikel kunt u lezen op: www.dekritischebelegger.nl/forum/aand...

Hedgevestor

We zijn aan begin van dit jaar gestart met Hedgevestor, een hedgefonds portefeuille die bestaat uit individuele aandelen. Wij hebben een succesvolle vermogensbeheerder en een professionele handelaar bereid gevonden deze voor ons bij te houden. Jasper gelooft in duidelijkheid en alle posities worden dan ook beargumenteerd.

Een hedge fonds heeft als doelstelling om in zowel opgaande als neergaande markten een positief rendement te behalen. Dit betekent dat een hedge fund een absoluut positief rendement nastreeft, onafhankelijk van alle kuren van de aandelenmarkt.

De portefeuille wordt geleidelijk opgebouwd. Elke positie wordt fundamenteel en technisch toegelicht. U krijgt inzage in de motieven en kunt de portefeuille schaduwen zonder de traditioneel aan hedgefondsen verbonden kosten : 2 procent beheer fee & 20 performance fee. Hedgevestor volgen is dus gratis.

De eerste 4 posities zijn ingenomen. Tot nu toe is winst gemaakt van 1.421 euro oftewel 1,4%.

Volgen

Bent u geïnteresseerd in het beleggen in individuele aandelen en heeft u niet dagelijks de tijd om de beurs te volgen, dan is Hedgevestor wellicht wat voor u. Er wordt gestreefd naar een absoluut positief rendement.

U kunt Hedgevestor gratis volgen op www.dekritischebelegger.nl/forum/aand...

Ook kunt u de portefeuille per e-mail volgen. Dit kunt u doen door u aan te melden als forumlid. Plaats vervolgens een reactie in het draadje www.dekritischebelegger.nl/forum/aand... waarbij u kenbaar maakt dat u de updates van de portefeuille per e-mail wilt ontvangen.

Daarnaast kunt u het forum volgen op Twitter: twitter.com/Beursforum
13 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 29 apr 2024 14:28
Koers 63,200
Verschil +0,800 (+1,28%)
Hoog 63,600
Laag 62,800
Volume 2.285
Volume gemiddeld 4.746
Volume gisteren 1.939

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront