C/Tac « Terug naar discussie overzicht

Henry Nostradamus

36 Posts, Pagina: 1 2 » | Laatste
Beate
0
Weer een nieuwe (!?) ster op het forum.

Waar is trouwens SuperTelstar gebleven? Die mis ik wel.

Groetjes,
Beate

[verwijderd]
0
C/TAC-Align
Persbericht
's-Hertogenbosch, 12 september 2011

Canal Company kiest voor Ctac Leisure & Hospitalityoplossing Organisator van arrangementen op en rond de Amsterdamse grachten brengt alle processen onder in één automatiseringspakket Canal Company, organisator van toonaangevende en innovatieve arrangementen op en rond de Amsterdamse grachten, neemt de recent geïntroduceerde versie van Ctac Leisure & Hospitality in gebruik. Dit is het eerste volledig geïntegreerde automatiseringssysteem voor de dagrecreatiesector. Canal Company profiteert van diverse modules van de onlangs gelanceerde branchespecifieke oplossing, waaronder reservering & planning, CRM, Point-of-Sale (POS)/Kassa, webshop, logistiek/inkoop en financiën. Ctac Leisure & Hospitality ondersteunt Canal Company bij alle kernprocessen; van frontdesk, personeelsplanning en (internet)boekingen tot aan de kassa. Doordat het systeem werkt met één database profiteert het bedrijf van correcte en up-to-date gegevens en behoort dubbele data-invoer tot het verleden. Ctac Leisure & Hospitality biedt Canal Company grafische planningmogelijkheden, waarbij activiteiten, locaties en medewerkers in één scherm zijn te tonen. Hierdoor is direct inzicht in bijvoorbeeld overboekingen en de beschikbaarheid van medewerkers op basis van competenties. Daarnaast kunnen medewerkers vanuit het POS-systeem een reservering aanmaken. De Ctac-oplossing voor de dagrecreatiesector is naadloos te integreren met ERPmodules van Microsoft Dynamics NAV en met Microsoft Office. Gebruikers beschikken hierdoor over een bekende, gebruiksvriendelijke interface. "Met Ctac Leisure & Hospitality beschikken we over een totaaloplossing voor al onze kernactiviteiten", zegt Peter Duwel, financieel directeur van Canal Company. "We kunnen hierdoor onze klanten nog sneller en beter van dienst zijn. Het complete inzicht in onze activiteiten dat deze oplossing biedt, zorgt voor efficiëntere processen. Ook de financiële afhandeling van boekingen is met de oplossing sterk gestroomlijnd."

Over Canal Company Canal Company is de grootste rederij van Amsterdam met de merknamen Canal Bike, Canal Bus, Canal Hopper, Amsterdam ECO Tours, Holland International Rondvaart en Gray Line Amsterdam. Het begon in 1984 met Canal Bike, waterfietsverhuur geschikt voor sightseeing door de grachten van Amsterdam. In 1990 werd Canal Bus geïntroduceerd, dé officiële hop on, hop off canal cruise. Als eerste in Europa heeft Canal Company destijds haar boten uitgerust met CNG-aardgasmotoren. In 2007 was de introductie van Canal Hopper een logisch vervolg. Negen elektrisch aangedreven open sloepen en een sloep aangedreven op waterstof. In 2010 opende Canal Company op Damrak Pier 6 Amsterdam ECO Tours. Vanaf deze steiger vertrekken milieuvriendelijke rondvaarten door de Amsterdamse grachten en tevens is dit het startpunt voor actieve wandel- en fietstochten.

Over Ctac Ctac is een van de grootste SAP Gold Partners in de Benelux en Gold Partner van Microsoft. Het bedrijf bouwt op basis van deze marktleidende software en de jarenlange ervaring van zijn consultants in diverse markten op maat gemaakte templates voor specifieke sectoren. Deze voorgeconfigureerde oplossingen zijn daardoor snel in gebruik te nemen en bieden binnen korte tijd rendement. Ctac levert maatoplossingen voor onder andere groothandels, retailers, food & beverage-organisaties en woningcorporaties. Daarnaast biedt het bedrijf een breed spectrum van ICT-oplossingen voor middelgrote en grote organisaties voor onder meer business intelligence, warehouse management, portaloplossingen en customer relationship management. Het bedrijf completeert deze oplossingen met een uitgebreid portfolio van trainingen, detachering , E-business- en consultancydiensten. Ctac is genoteerd aan Euronext Amsterdam (ticker: CTAC). Bij het bedrijf werken per ultimo juli 2011 511 medewerkers. Het hoofdkantoor is gevestigd in 'sHertogenbosch. Ctac is daarnaast ook actief in Duitsland, België en Frankrijk. Voor meer informatie: www.ctac.nl.

Beate
0
Eerlijk is eerlijk, na alle misere toch weer eens een goed bericht. Het zal de wereld niet veranderen, maar toch...
Henri Nostradamus
0
Zoals ik er naar kijk zijn dit hele kleine opdrachtjes waar misschien een man of 2 op kunnen worden ingezet. CTAC met z'n 400+ consultants moet op veel grotere klanten mikken om voldoende werk binnen te krijgen. Er zijn voldoende grote projecten in de markt met 100+ of zelfs 1000+ consultants aan boord (Shell etc), maar CTAC speelt in dat segment (helaas) totaal geen rol.
De organisatie is erg lokaal en naar binnen gericht en stelt zich qua sales en marketing veel te zwak en zelfs introvert op. Ze moeten gewoon een doorgewinterde sales in de top aannemen - dan komt het misschien nog goed. Zoals het nu gaat is het "sprokkelen" zoals Wienbelt het noemde. Dat klinkt nou niet alsof ze voldoende werk op de plank hebben. Al die faillissementen bij klanten in de retail sector (ITS etc) helpen ook niet echt. Bakens zullen verzet moeten worden. Ctac - Quo Vadis?

Koers komt ondertussen wel steeds zwaarder onder druk te staan - als er (gedwongen) margin verkopen komen dan gaan we heel snel onder de 0,75 en voor je het weet staan we op 0,50. Opvallend is dat er nauwelijks support is van bestaande aandeelhouders (ook niet van de grote jongens). Dit is een teken aan de wand. Als het goed zou gaan of als er perspectief op verbetering zou zijn, dan zouden die zeker inspringen bij koersen onder 1. Doen ze niet. Vooruitzichten cijfers Q3 zijn daarom op z'n minst zorgelijk en zullen m.i. zeker geen winst laten zien. Na de slechte Q3-cijfers en nog beroerdere vooruitzichten zal er een mooi aankoopmoment zijn. Je moet altijd kopen als de rest het niet meer ziet zitten - betaal je in ieder geval niet de top-koers en heb je kans dat je op een dieptepunt instapt. Nog even wachten dus met instappen, want na de regen komt ooit wel weer de zon. Volgend jaar zomer ziet alles er anders uit.

HN
MegaTelstar
0
quote:

Beate schreef:

Weer een nieuwe (!?) ster op het forum.

Waar is trouwens SuperTelstar gebleven? Die mis ik wel.

Groetjes,
Beate

Beste Beate,
Ben eergisteren weer begonnen na een (wat mij betreft) welverdiende vakantie. Wie geschoren wordt moet stilzitten. Nou dat heb ik geweten. Had ik maar naar Andy geluisterd... Wat er tot nu toe gebeurd is had hij zelfs niet voorzien en ik met mijn gekleurde CTAC-bril op al helemaal niet. Mijn verlies de afgelopen 5 maanden zeg maar een leuke nieuwe middenklasauto... Gelukkig het nieuws dat er gesneden wordt in de (veel te optimistische) personeelskosten en dat er weer eens een nieuw klant is toegevoegd. Maar wat gaan bijv. de structurele meerkosten zijn van de binnenkort te betrekken nieuwbouw? Hoe lang blijven investeringsbeslissingen bij potentiële klanten uit. Kan worden volstaan met een bezuiniging van 300K per maand? Vragen te over en helaas heeft Andy zijn glazen bol mee naar boven genomen.

vr. gr. SuperTelstar
Henri Nostradamus
0
Zoals eerder gezegd is er over de hele linie een ernstig tekort aan ervaren SAP consultants - de meeste SAP consultancy bedrijven draaien dan ook overuren (behalve CTAC). Hier een recent berichtje van het internationale front (Harrie doe je best):

SAP Recruitment Demand

As published in Computerworld UK on August 11th, many firms found SAP skills in short supply last month. This was according to the latest jobs report from the Recruitment and Employment Confederation (REC) and KPMG. The monthly report surveys 400 UK recruitment consultants and asks them to name specific skills that are in short supply.

In addition, Reuters in Frankfurt reported on September 7th that SAP Chief Financial Officer Werner Brandt said he has no indication that the euro zone debt crisis is having an impact on the world's real economy. "What we see is that the real economy is not impacted, and we have no reason to change the outlook we gave at mid-year,"
<Click here to read more>

HN

MegaTelstar
0
quote:

Henri Nostradamus schreef:

Zoals eerder gezegd is er over de hele linie een ernstig tekort aan ervaren SAP consultants - de meeste SAP consultancy bedrijven draaien dan ook overuren (behalve CTAC). Hier een recent berichtje van het internationale front (Harrie doe je best):

SAP Recruitment Demand

As published in Computerworld UK on August 11th, many firms found SAP skills in short supply last month. This was according to the latest jobs report from the Recruitment and Employment Confederation (REC) and KPMG. The monthly report surveys 400 UK recruitment consultants and asks them to name specific skills that are in short supply.

In addition, Reuters in Frankfurt reported on September 7th that SAP Chief Financial Officer Werner Brandt said he has no indication that the euro zone debt crisis is having an impact on the world's real economy. &quot;What we see is that the real economy is not impacted, and we have no reason to change the outlook we gave at mid-year,&quot;
&lt;Click here to read more&gt;

HN

Dan moet CTAC met haar consultantsuitzendbureau toch personeel aan het werk kunnen zetten en moet dat wat opleveren i.p.v. kosten?

vr. gr. SuperTelstar
Henri Nostradamus
0
Tja, Tja ...... Probleem is dat deze situatie al 10 jaar bestaat. Ernstig tekort aan goede SAPPERS. CTAC profiteert daar totaal niet van. Kan verschillende oorzaken hebben:
1) CTAC heeft geen goed personeel (dat klopt deels - veel beheerders en technici - die functies zijn verschoven naar India - tekort op SAP zit vooral in de functionele hoek - dus ECHTE consultants en geen techneuten).
2) CTAC kan niet internationaal werken. Steeds meer projecten gaan over de grenzen heen - je moet dan wel consultants hebben die in het vliegtuig willen stappen. Die heeft CTAC te weinig. Meeste werknemers zijn in de gouden tijden aangenomen - dure leaseauto en te hoog salaris - bovendien werken ze lang niet allemaal 40 uur per week (want ze moeten de kinderen tijdig van school halen etc). Ga met dat soort mensen maar eens in internationale projecten meedoen..... Zie je het voor je?
3) Sales - je moet sterke salesmensen hebben om in die grote projecten in te breken. CTAC is niet gewend aan sales te doen. Werk kwam altijd vanzelf wel aanwaaien. Dat werkt al een tijdje niet meer zo in de SAP wereld. Vroeger deden IBM en Accenture geen SAP werk - nu wel. Die groten pakken alle leuke projecten - CTAC brengt daar niets tegen in - jammer. Heeft ook wat met het ambitie niveau van die club te maken. Zijn toch van oudsher programmeurs en beheerders die liever om de hoek willen werken en het allemaal al snel best vinden. Helaas is het werk om de hoek even niet meer aanwezig - men zal iets verderop moeten kijken en wat flexibeler moeten worden.

Desalniettemin is er volgens een recent onderzoek een tekort van ruim 3400 SAP consultants in Nederland....... Zal thans wel tijdelijk opgevuld worden door de Wipro's en andere Indiers. Zou toch mooi zijn als CTAC versneld in dat gat dook. Werk genoeg blijkbaar. Maar laat ze aub niet meer zeggen dat klanten investeringen uitstellen etc. etc. Wat een onzin.

HN
Beate
0
Interessant. Waar de kracht van Ctac moet liggen laten ze het dus afweten. Doodzonde!

Groetjes,
Beate
Henri Nostradamus
0
Tja, 't is te hopen dat het mgt. de bakens gaat verzetten. Nieuw bloed zou helpen. Volgens mij was Harrie op de goed weg maar werd hij niet gesteund. 't is te hopen dat de boekhouders niet aan de macht komen want dan is het perspectief slechts in de achteruitkijkspiegel te zien. Ik neem aan dat Hugo het niet zo ver laat komen.

HN
Henri Nostradamus
0
83 cent is niet veel, maar het kan nog lager. Weinig kopers in de markt en heeeel, veeeel beleggers die graag van hun stukjes af willen. Ik hoor uit de markt dat de lucht nog niet opgeklaard is. Een andere SAP-speler (Magma IT) is in handen van Centric gevallen voor 3x niets (http://www.computable.nl/artikel/ict_topics/erp/4145458/1276992/sapdienstverlener-magma-is-failliet.html ). Daar heeft C/TAC een kans laten lopen om een paar mooie klanten voor weinig erbij te krijgen. En er verdwijnen overigens meer spelers van het SAP-toneel (http://www.computable.nl/artikel/ict_topics/erp/4197857/1276992/saphuis-illumni-gaat-ongemerkt-failliet.html ). Is C/Tac next?

HN
[verwijderd]
0
Nauwelijks handel. Inside info over een ophanden failliet van C-tac lijkt er niet te zijn. De rit van 2 euro naar beneden vond op minimale omzetjes plaats. Rond 1,20 - 1,40 zijn er enige tienduizenden verhandeld. En nu weer wat vraag boven de euro. Een pennystock lijkt 'de markt' het nog niet waard te vinden.

Ik ben benieuwd of de balans van C-tac nog een beetje veilig is. Zo ja, dan hoop ik dat de boekhouders dat zo weten te houden. Laat C-tac maar rustig klantjes sprokkelen. Uiteindelijk moet je het toch van een goed functionerend betaalbaar product hebben. Voor die paar centen die dit aandeel nu nog oplevert, is elk klein klantje meegenomen. Kleine tevreden klantjes alstublieft.

En in godsnaam geen dure salesnarcist die ijskasten aan Escimo's kan verkopen. Die kost miljoenen aan oprotpremie.

Ondertussen is elke cent beweging in dit schitterende aandeel een procent rendement. Voor een ton kun je de C-tac shuffle doen!
Henri Nostradamus
0
C/Tac zit al langere tijd op de "JUMBO"-opdracht (supermarktketen) te wachten. Zou kunnen dat die opdracht gevallen is. Zou de opleving verklaren. Overigens hebben ze inderdaad hun salesteam inmiddels versterkt. Lijkt erop dat ze de boodschap van de beurs begrepen hebben en nu eindelijk wat aan de slechte performance willen gaan doen. Als C/TAc conform consultancy power gewaardeerd zou worden dan zou het bedrijf 500*200k= 100 miljoen waard moeten zijn. Op dit moment doen ze met moeite 10. Oftewel het management haalt absoluut niet uit het bedrijf wat erin zit. C/Tac heeft vooral een management probleem.

HN
Beate
0
Ctac tussen nul en 100 miljoen. Zo kun je het ook zien. Misschien geen gek idee van Bart om even in Rood Testhouse te zitten en zodra de opdrachten bij Ctac binnenstromen weer terug.

Groetjes,
Beate
Henri Nostradamus
0
Een functionerende SAP consultant heeft een marktwaarde (gekapitaliseerd) van 200k. Aangezien Ctac op de beurs op pakweg 11.000k gewaardeerd wordt zou je ook kunnen beredeneren dat ze dus schijnbaar maar (11.000/200)=55 werkende SAPPERS aan de slag hebben. Met andere woorden het werk dat al die anderen doen wordt gecompenseerd (lees: geelimineerd) door al die anderen die niets doen (=overhead). Kortom C/Tac wordt op de beurs gewaardeerd als een goed draaiend softwarehuis met 55 fte. Niet erg inspirerend dus en zeker niet bijzonder - want dat soort clubs zijn er bij tientallen te vinden. Om in die situatie verandering te brengen is het management aan zet. Tot nog toe zie ik weinig tot geen beweging. Misschien is het een idee dat het mgt geen vast salaris meer krijgt maar uitbetaald wordt naar gelang resultaat. Zullen we zeggen dat ze 10% van de bruto-winst mogen hebben als salaris? Over HJ1 moeten ze dan fors bijlappen. Ik durf te wedden dat met zo'n regel het management zeer snel en gemakkelijk te vervangen zal zijn. Misschien een goed voorstel voor de eerstkomende aandeelhoudersvergadering. Weten we zeker dat we echte ondernemers aan de top krijgen en geen mislukte managers zoals die ex-SAPPER etc.
Ik ken er nog wel een paar die het goed zouden kunnen en voor zo'n regeling "in" zijn (Ad N?).

HN
[verwijderd]
0
Henri,
enkele jaren geleden was ik op de aandeelhoudersvergadering aanwezig,
Huyben was toen nog ceo (werd daags na deze adv ontslagen meen ik)
en ik was de enige die kritiek had en dat ook verwoordde.
Het is vervolgens nooit meer wat met Ctac geworden,
ze hebben het altijd over een uitdagende markt en dat ze hun uiterste
best doen blablabla.

Echter je best doen is niet voldoende als je de capaciteiten mist
en dat mag je na de laatste drie jaar wel stellen.

Wat mij nu veel zorgen baart is dat er met fors minder mensen
aan de slag gegaan dient te worden, waardoor het break even point
wellicht helemaal niet gehaald gaat worden, laat staan dat er
ook nog wat verdiend gaat worden.
Ik kijk daarbij tevens naar de nieuwe duurdere huisvesting.

Waldo

Henri Nostradamus
0
quote:

waldolala schreef op 12 oktober 2011 09:53:

Henri,
enkele jaren geleden was ik op de aandeelhoudersvergadering aanwezig,
Huyben was toen nog ceo (werd daags na deze adv ontslagen meen ik)
en ik was de enige die kritiek had en dat ook verwoordde.
Het is vervolgens nooit meer wat met Ctac geworden,
ze hebben het altijd over een uitdagende markt en dat ze hun uiterste
best doen blablabla.

Echter je best doen is niet voldoende als je de capaciteiten mist
en dat mag je na de laatste drie jaar wel stellen.

Wat mij nu veel zorgen baart is dat er met fors minder mensen
aan de slag gegaan dient te worden, waardoor het break even point
wellicht helemaal niet gehaald gaat worden, laat staan dat er
ook nog wat verdiend gaat worden.
Ik kijk daarbij tevens naar de nieuwe duurdere huisvesting.

Waldo

Key is de bezettingsgraad. Minder is vaak meer. Als men de overhead (die m.i. gedecimeerd kan worden) er uitsnijdt dan is het in no-time een zeer winstgevend bedrijf. C/TAC denkt dat de bomen nog tot in de hemel groeien (zie hun nieuwe pand aan de A2), maar die tijden zijn al sinds 2008 voorbij. Ik vraag me af wie hen dit gaat zeggen, want schijnbaar hebben ze het zelf nog niet door. Overhead dient 1:20 te zijn - bij C/TAC is het 10:20. (Bij de overhead tel ik iedereen die "niets" oplevert - dus ook de langdurig onplaatsbare consultants die men vaak uit "arremoede" dan maar een plaatsje in de organisatie geeft zodat de persoon in kwestie wat te doen heeft). Uitgaande van deze kerncijfers zouden er bij CTC dus 90% van 250 is 225 man uitmoeten. Ze ontslaan er dus ca. 100 te weinig. Dat is dus weer typisch C/TAC halve en slappe maatregelen. Zolang er niet HARD aan de bel getrokken wordt blijft het sukkelen daar in Den Bosch. Met de koers wil het derhalve ook niet vlotten (Helaas!).

HN

P.S. Bij 275 man met een overhead van 1:20 - uitgaande van een goede bezettingsgraad (85-90%) - is C/TAC ca. 55 miljoen euro waard oftewel ca. 5 euro per aandeel. Op 0,50 kopen kan dus interessant zijn - men heeft dan een aandeel met een potentieel van 10x de aankoopkoers te pakken.

[verwijderd]
0
Jeetje Henri,

jij hebt kennis van de business als geen ander op dit forum,
waar ben je al die jaren geweest vraag ik me af.

Tja Henri,
er zijn ceo's gekomen, maar ze zijn ook allemaal weer gegaan.

Feit is is dat er nu weer hetzelfde management zit als 4 jaar geleden,
ben bang heel erg bang dat oprichter Cooymans nog veel te veel of
wellicht nog alles te zeggen heeft, immers hoe jij schrijft hoe het
zou moeten gaan (let wel; ik ben het volledig met jou eens) en hoe Ctac
nu bestuurd wordt is volledig met elkaar in tegenspraak.

Je zou je gaan afvragen willen ze wel wat verdienen,
maar het is toch een profitorganisatie moet ik dan toch weer stellen.

Hoe het ook zei, aan het management van Ctac kan ik geen touw
meer vastknopen, ik begrijp totaal niet wat die mensen bezielt en drijft.

Het management zit veel te lang zonder echt resultaat te boeken,
tis meer een ouwe jongens krentebrood mentaliteit,
echter de krenten voor de aandeelhouders zijn allang uit de pap
met een koers van 6,30 naar nu onder de 1 euro.

Ooit zijn ze voor 9,53 euro op de beurs gekomen,
tot op heden hebben ze het (nog) niet waar kunnen maken.

Hopelijk blijf je posten op dit forum Henri,
met jouw kennis van de materie kunnen we je hier niet missen.

Time for Change,
Waldo

Henri Nostradamus
0
Waldo,

ik kan niet anders constateren dat je gelijk hebt. Is dus vooral een mentaliteitsprobleem (geen echte ondernemende mentaliteit en weinig zakelijk). Ik denk niet dat Hugo genoeg gewicht in de schaal legt om daarin verandering te brengen. Volgens mij is hij met andere zaken bezig (zoals een pand bouwen (Zuidwal))aan de A2 dat dan aan CTAC verhuurt wordt met fors rendement). Er zal zo nu en dan wel winst gemaakt worden bij C/TAC maar er zijn ook veel zijwegen zodat die winst eruit kan lopen zonder dat de aandeelhouders daar wat over te zeggen hebben. De afkoop van Bartje was daar zo'n typisch voorbeeld van. Laten we maar hopen dat de grootaandeelhouders hun aandelen ergens in onderpand hebben gegeven want dan worden ze bij de huidige koers naar ik verwacht gedwongen om te steunen (liquidatie zal wel geen optie zijn, want dan is het afgelopen met de koopman).

Ik hoor in de markt dat ze druk aan het sprokkelen zijn, maar het wil nog niet zo vlotten. Verontrustend is wel dat het in Belgie nu ook minder gaat lopen. Dat is toch de kurk waar ze tot nog toe op drijven (NL maakt al jaren verlies). Het is ook te hopen dat het kernteam daar zal blijven (het rommelt) - zou een echte klap zijn als de Belgische moneymakers opstappen.

HN
[verwijderd]
0
Henri,

als het maar voor de helft waar is wat je post,
dan is er al genoeg reden voor een boekenonderzoek bij Ctac.

Grootaandeelhouder verhuurt(belangenverstengeling)zijn onroerendgoed
aan het beursgenoteerd bedrijf waar hij aanmerkelijkbelanghouder
(meer dan 5% van de aandelen)van is.

Ik heb jaren geleden op dit forum al gesteld dat er in de raad
van commissarissen een vertegenwoordiger van de kleine aandeelhouders
dient te participeren, als ik jouw mail (althans) goed lees,
mag daar nu geen seconde meer mee gewacht worden.

Ik zou nu echt wel eens willen weten hoe het intern reilt en zeilt
en zou de boekhouding wel eens willen doorlichten,
en.......voor commissaris ben ik (jij lijkt me beter)ook beschikbaar,
begin nu toch wel een heel apart gevoel te krijgen.

Kleine aandeelhouders zijn door de lage koers uit de boom geschud
en de harddies zit de schrik ook van top tot teen in de benen.

Mocht het inderdaad waar zijn dat Cooymans onroerendgoed in zijn bezit
aan Ctac verhuurt of gaat verhuren, tja dan zijn de rapen helemaal gaar.

Het enige wat ik nu kan doen is een mail naar Ctac versturen
en vragen of het inderdaad waar is of Cooymans onroerendgoed
in zijn bezit aan Ctac verhuurt of gaat verhuren,
als dat inderdaad zo zou zijn, tja, dan wordt of is het heel
erg eng daar in DenBosch.

Waldo

36 Posts, Pagina: 1 2 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 26 apr 2024 17:35
Koers 3,300
Verschil -0,060 (-1,79%)
Hoog 3,420
Laag 3,280
Volume 48.512
Volume gemiddeld 19.096
Volume gisteren 22.403

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront