C/Tac « Terug naar discussie overzicht

Richt 2 jv's op

7 Posts
[verwijderd]
0
ma 31 jan 2011, 08:20
Ctac-dochter richt twee joint ventures op DEN BOSCH (AFN) - Ctac Nederland, dochter van de beursgenoteerde ICT-dienstverlener Ctac, heeft samen met Persity Recruitment twee joint ventures opgericht. Dat is maandag bekendgemaakt.

Met Persity Resourcing richten de twee samenwerkende partijen zich op detachering van SAP-consultants. Persity Search mikt op werving en selectie van (SAP)-professionals en sales, zowel voor Ctac als voor derden.

Ctac houdt 51 procent van de aandelen in Persity Resourcing en Persity Search. Dat belang zal de komende jaren geleidelijk worden vergroot naar 100 procent. De prijs die voor het uitbreiden van het belang zal worden betaald, hangt af van de toekomstige resultaten, aldus Ctac.

[verwijderd]
0
Lastig in te schatten hoe je dit nieuws moet waarderen, maar bij C-tac ondernemen ze tenminste wat!
[verwijderd]
0
Nederlandse it-bedrijfjes worden internationaal gewaardeerd. Dus hoe meer hoe beter; zou je denken:

ma 31 jan 2011, 08:31
NIEUWE TECHNOLOGIEBEDRIJFJES ’BIJNA AMERIKAANS’ AMBITIEUS

Oranje ict’ers populair
door Theo Besteman
AMSTERDAM - Nederlandse technologiebedrijven behoren tot de meest vernieuwende in de wereld. Directeur Marcos Battisti van Intel Capital, de investeringstak van de grootste chipproducent die eerder 10 miljoen investeerde in de Amsterdamse starter Layar, ziet veel meer van zulke ict-parels. ,,Er zijn meer aankopen mogelijk.” Durfinvesteerders volgen Intel.

Vrijdag kwam de Almeerse ict-dienstverlener Avensus in handen van het Indiase Omnitech Infosolutions, tegen een prijs van $9 miljoen. Het Amerikaanse internetbedrijf Rightnow, genoteerd aan de Nasdaq, telde $34 miljoen neer voor de in Nederland ontwikkelde zoekmachine Q-go. Durfinvesteerder Henq zag brood in SEOShop, dat met software zelfstandigen in enkele minuten een professionele webshop helpt bouwen.

In november werd online marktplaats Quadrem voor de bedrijvenmarkt gekocht voor $150 miljoen. Concurrent Ariba trok deze concurrent, met hoofdkantoor in Amsterdam, in stilte van de markt. Samsung kocht lcd-schermvernieuwer Liquivista, voortgekomen uit Philips.

Tientallen Nederlandse bedrijfjes, stelt Intels Battisti, staan aan de vooravond van een vervolgstap met een kapitaalinjectie. Intel Capital gaf nog nooit zoveel geld uit aan een starter als Layar. „Maar dit is ook een echte showcase van wat technisch mogelijk is”, zegt de Intel Capital-directeur voor West-Europa over het bedrijf gespecialiseerd in augmented reality . Dat legt een laagje met computergemaakte beelden, zoals advertenties, op het uitzicht dat iemand krijgt als hij zijn mobieltjescamera ergens haalt. Zoomt de camera in op een modewinkel, dan verschijnen kledingaanbiedingen. Het Stedelijk Museum en het New Yorkse MoMa-museum gebruiken Layar. „Dit hadden we niet eerder gezien. Ze zijn leidend in die techniek”, aldus Battista.

„Buitenlandse investeerders waarderen niet alleen de techniekvoorsprong, maar gelet op de prijzen ook de groeipotentie die Nederlandse techbedrijven bieden”, zegt Daan Witteveen, verantwoordelijk voor fusies- en overnames bij adviseur Deloitte.

Nederland kent een goede technische humuslaag, ontstaan uit goed onderwijs, onderzoekservaring bij bedrijven als Philips. Sinds enige jaren, aldus Battista, is er een bedrijfseconomische pioniersgeest van starters bij gekomen. „Het is niet alleen de techniek, maar ook hun managementkracht. Ze zijn heel gedreven, bijna Amerikaans. Ze werken flexibel om hun techniek in de markt te krijgen.”

Nederland is een van de meest vernieuwende landen in ict geworden, zegt Willem van Enter, directeur Benelux bij Vmware ( 2,1 miljard omzet), gespecialiseerd in cloud computing, diensten rond het online netwerk van te huren datacenters. „Ik zie dat nieuwe oplossingen bij veel bedrijven eerst in Nederland worden getest. Nederlanders zijn niet bang te experimenteren. Mits”, nuanceert hij, „we zien dat het financieel wat opbrengt.”

Debit or Credit
0
Goed nieuws in mijn ogen. Perfect moment om joint ventures aan te gaan. Dit gaat op LT zeker zijn vruchten afwerpen!

Beate
0
[verwijderd]
0
Er wordt nauwelijks gehandeld. Afwachten welke resultaten ctac op 16 maart met de jaarcijfers laat zien.

Wel laat hoor, maar goed.
[verwijderd]
0
Nog even wat extra info uit het persbericht van gisteren:

"Ctac werkt nu veelal op project- en beheerbasis, en breidt zijn portfolio
nu ook uit met een detacheringstak. Daarnaast zal Persity Resourcing in de toekomst eigen medewerkers in dienst nemen. Hierbij gaat het om consultants die kiezen voor een meer ondernemend model. De beloning van de consultants is sterk gekoppeld aan hun omzetgenererend vermogen. Door zich aan te sluiten bij Persity Resourcing, profiteren medewerkers van het nationale netwerk en de expertise van zowel Ctac als Persity."

"Door deze samenwerking is Ctac de komende jaren beter in staat om zijn HRdoelstellingen op het gebied van in- en doorstroom van medewerkers te realiseren. Dat is met name van belang met het oog op de bestaande en verwachte schaarste aan SAPprofessionals."

Komt op mij over als een even realistische als creatieve zet om van de toekomstige uitdagingen te kunnen profiteren. Zonder grote bedragen uit te moeten trekken voor overnames bijvoorbeeld. Je kunt het geld beter meteen aan de profs betalen. Dan is de kans ook groter dat ze blijven.
7 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 26 apr 2024 17:35
Koers 3,300
Verschil -0,060 (-1,79%)
Hoog 3,420
Laag 3,280
Volume 48.512
Volume gemiddeld 19.096
Volume gisteren 22.403

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront