Ctac en Prologys richten joint venture op
14 september 2010, 8:19 uur | DJ

AMSTERDAM (Dow Jones)--ICT-dienstverlener Ctac nv kondigt dinsdag aan samen met logistiek specialist Prologys een joint venture op te richten die zich volledig richt op optimalisatie van processen in grootschalige magazijnen.

Binnen de joint venture brengt Ctac de algemene SAP-expertise en een omvangrijk klantenbestand in.

De nieuwe joint venture, waarvan de naam nog onbekend is, biedt per direct consultancy op het gebied van warehouse-optimalisatie. Daarbij speelt analyse een belangrijke rol.

Door nauwkeurige bestudering van klantdata is het volgens Ctac mogelijk om tot 65% ruimtebesparing te realiseren en 30% in tijd zonder ingrijpende wijzigingen in de processen. Verder is tot 15% besparing mogelijk op operationele kosten door het picking-proces opnieuw te ontwerpen.

Prologys heeft al jaren een sterke focus op magazijnlogistiek en beschikt over uitgebreide ervaring met de optimale inzet van SAP WM (Warehousemanagement). Het bedrijf voerde zeer succesvolle projecten uit bij onder meer de KLM, Kenya Airways, Klaas Puul en Wavin Italie.

Ctac en Prologys starten tevens met de ontwikkeling van een generieke applicatie waarmee SAP WM-gebruikers hun warehouse-processen kunnen optimaliseren. Deze nieuwe softwareapplicatie zal op termijn als Software-as-a-Service (SaaS) op de markt beschikbaar komen.