C/Tac « Terug naar discussie overzicht

half jaar cijfers?

14 Posts
trab33
0
volgende week hebben we de cijfers waar ik toch wel iets van verwacht
vorig jaar hadden we in het 1e kw een omzet van 20.6 milj en met 0.5 milj winst

bij de halfjaarcijfers kwam echter aan het licht dat de winst zou verdampen en het jaar met een ferm verlies zou afgesloten worden. omzet 37.5 milj en een winst van 0.2 milj dus eigenlijk hadden ze in kw2 0.3 milj verlies

dit jaar hadden ze met minder omzet relatief meer winst in kw1 dus dat gaf de belegger moed voor de verdere toekomst
vanuit de hoek van ctac spreken ze zelf van een aantrekkende markt en wie kan dit beter weten .............
nu in kw1 hadden ze een omzet van 18 milj met een winst van 0.2 milj
ik durf bij een aantrekkende markt rekening te houden met een omzet van 27 milj en een winst van 0.7
voor minder zijn we niet happy

iemand anders een voorspelling??
[verwijderd]
0
quote:

trab33 schreef:

vanuit de hoek van ctac spreken ze zelf van een aantrekkende markt en wie kan dit beter weten .............

ik durf bij een aantrekkende markt rekening te houden met een omzet van 27 milj en een winst van 0.7

voor minder zijn we niet happy

Kanttekeningen (bij onderbouwde posting reageer ik nog)

(a) Aantrekkende markt? Tja, er waren ff tekenen? USA/china/EU hebben nu grote erkende strukturele problemen. Ordina? SAP? Double dip wordt verwacht door grote beleggers.

(b) Meestal maakte CTAC na cijfers 'n duik.

(c) De huidige charts met steeds lagere highs and lows doen me nog steeds voor 'n halvering vrezen (niet alleen CTAC)

Sukkes

trab33
0
ben ook wel benieuwd naar de omzetten per regio
in 2009 nam deze flink af in Nederland maar er was toch nog een enorme groei in Belgie ,Duitsland werd op de kaart gezet en dit jaar komt Frankrijk erbij
niet te onderschatten de groei die er mogelijk is en aankomt bij jullie zuiderburen die in het rotjaar 2009 nog een omzet had van 16.7 milj in r komende van 11.3 milj een jaar eerder ,dus ik verwacht dat de grootste winst komt uit Belgie waar de marges ook hoger zijn
helleborus51
0
[verwijderd]
0

Hoogendoorn: 'Vertrek Ctac was teleurstelling'

HP Nederland-topman Bart Hogendoorn

HP Nederland-topman Bart HogendoornDirecteur Bart Hogendoorn van HP Nederland heeft zijn plotselinge vertrek als topman bij de beursgenoteerde SAP-dienstverlener Ctac als een teleurstelling ervaren. 'Je zit op zo'n post om er een succes van te maken. Niet om na zestien maanden de deur achter je dicht te trekken.' Ctac maakte op 5 januari 2010 bekend dat Hogendoorn per direct vertrok als CEO.

Hogendoorn trad op 7 juni 2010 in dienst van ict-leverancier HP als directeur Nederland en vice president Enterprise Business. Hij is de opvolger van Hans Daniëls, die binnen HP doorschuift naar de positie van directeur West-Europa. Wat precies de aanleiding was voor de onenigheid met de raad van commissarissen bij Ctac wil Hogendoorn niet zeggen. 'Het was een kort gesprek, dat met wederzijds respect werd gevoerd.'

Volgens de Vereniging van Effectenbezitters (VEB) bleek dit jaar tijdens de algemene vergadering van aandeelhouders dat kort voor de kerst in 2009 de twee mededirecteuren bij Ctac het vertrouwen in Hogendoorn opzegden. Aanleiding was een slepend conflict over Hogendoorns stijl van leidinggeven. Hij vond dat Ctac strakker moest worden geleid. Dat stuitte op weerstand binnen 'de door ondernemerschap en gemoedelijkheid gekenmerkte, decentrale organisatie', analyseert de VEB. Vertrekpremie
Na het vertrek van Hogendoorn ontstond ophef over de vertrekpremie van 960.000 euro die de commissarissen hem toekenden. 'Die regeling is vastgesteld bij mijn indiensttreding', zegt Hogendoorn. 'Ik heb er bij mijn vertrek niet over onderhandeld. De commissarissen zijn de gemaakte afspraken nagekomen.' Hogendoorn bedong bij zijn overstap van SAP naar Ctac een vertrekpremie om het 'trackrecord dat Ctac heeft in het verslijten van ceo's.'

Aanvankelijk was Hogendoorn na zijn plotselinge vertrek van plan een eigen onderneming op te zetten. Dat bedrijf zou SAP-klanten in een bepaalde branche voorzien van adviezen en hulp bij implementaties. Toen hij door een headhunter werd gebeld over de toppositie bij HP Nederland ging hij daar enthousiast op in. 'Ik dacht: als ik zo'n entrepreneur was, had ik het misschien wel eerder gedaan. Je zou kunnen zeggen dat ik voor de veilige weg heb gekozen

Read more: www.computable.nl/artikel/ict_topics/...
MegaTelstar
0
quote:

de vale schreef:

tijdens de algemene vergadering van ...
Sorry De Vale, dit is wel érg oud zeer wat je bovenhaalt.
De onenigheid over de wijze van leidinggeven zal best wel ontstaan zijn door de tegenvallende resultaten maar wij zijn nu een half jaar verder en de markt is licht aangetrokken. Ik verwacht een omzet van € 30 mln. en een netto winst van € 0,4 mln.
A.s. dinsdag is CTAC een van de vele bedrijven die haar halfjaarcijfers publiceert. Als er de komende weken veel meevallende halfjaarcijfers worden gepubliceerd, dan kan het wel eens meevallen met de beurs á contrario het doemdenken van Brussels lof.

Groet, SuperTelstar
[verwijderd]
0
kan zo zijn maar kreeg het vandaag in mijn postvak
27-08-2010 08:17 | Door Johannes van Bentum | Tags: Enterprise, SAP | Gerelateerde bedrijven: Ctac,
HP Nederland
Bekijk bedrijfsprofiel van HPAlle artikelen over HP
HP,
SAP NederlandSAP is de grootste softwareleverancier van Europa en behoort tot de drie grootste softwarebedrijven ter wereld. SAP is marktleider op het gebied van business softwareoplossingen.
Bekijk bedrijfsprofiel van SAPAlle artikelen over SAP
SAP | Er zijn nog geen reacties op dit artikel | Permalink
Hogendoorn: 'Vertrek Ctac was teleurstelling'

Read more: www.computable.nl/artikel/ict_topics/...

en deze ook.....

27-08-2010 09:47 | Door Pim van der Beek | Tags: Applicaties, Licenties, Databases | Gerelateerde bedrijven: Ctac,
mYuiceVoor levering en implementatie van mySAP Business All-in-One en SAP Business One, het beheer of de implementatie, voor U als klant betekent dit mYuice.
Bekijk bedrijfsprofiel van mYuiceAlle artikelen over mYuice
mYuice,
SAP NederlandSAP is de grootste softwareleverancier van Europa en behoort tot de drie grootste softwarebedrijven ter wereld. SAP is marktleider op het gebied van business softwareoplossingen.
Bekijk bedrijfsprofiel van SAPAlle artikelen over SAP
SAP,
VCD AutomatiseringVCD Automatisering richt zich op het leveren van softwaretoepassingen en -diensten in diverse markten
Bekijk bedrijfsprofiel van VCDAlle artikelen over VCD
VCD | Er zijn nog geen reacties op dit artikel | Permalink
VCD en mYuice leveren BI-toevoeging op SAP
De Nederlandse SAP-dienstverleners VCD Business Intelligence en mYuice hebben een samenwerkingsovereenkomst getekend. De bedrijven zetten gezamenlijk business intelligence-applicaties in de markt die draaien op de bedrijfssoftware SAP Business One. Het gaat om add-on applicaties. VCD ontwikkelt de producten, levert de licenties en verzorgt de implementaties. mYuice biedt zijn klanten de oplossing aan en verzorgt de eerstelijns supportdiensten rondom de software.

Met de nieuwe bi-oplossingen moeten alle bedrijfsprestaties in één oogopslag inzichtelijk zijn en medewerkers in staat stellen zelfstandig flexibele managementrapportages te verzorgen, zonder dat zij daarvoor technische kennis van databases nodig hebben. De Business One bedrijfssoftware van SAP is gericht op middelgrote en kleine bedrijven.

Volgens de bedrijven die de samenwerkingovereenkomst aankondigen vraagt de markt om betaalbare, laagdrempelige en flexibele rapportagesoftware. De nieuwe bi-oplossingen bieden volgens de leveranciers analyse- en rapportagemogelijkheden waarmee ook kleine bedrijven snel en eenvoudig stuurinformatie kunnen genereren.

Ctac
Er wordt bijvoorbeeld gewerkt aan een bi-applicatie die een financieel overzicht geeft aan de hand van industrie specifieke parameters.

Bij mYuice werkt ongeveer vijftig man. Het bedrijf is onderdeel van dienstverlener Ctac uit Den Bosch. VCD Business Intelligence is onderdeel van de VCD Groep. Bij de bi-divisie werken ongeveer zestig mensen.

Read more: www.computable.nl/artikel/ict_topics/...
Beate
0
Het boek Hoogendoorn is allang gesloten. Laten we maar zeggen, dat was geen succes. Heeft Ctac zeer veel geld gekost en dus een zeer goede les voor de toekomst opgeleverd. Slechter dan met Hoogendoorn is nauwelijks denkbaar.

Groetjes,
Beate
trab33
1
en toch denk ik dat het gemoedelijke er bij ctac uit moet en daar was Hoogendoorn mee bezig
het personeel mag een schouderklopje maar je hoeft hun poep niet af te kuisen

als je ziet dat het personeel een laptop dito gsm krijgen alsook een bedrijfsvoertuig + verschillende premies dan mag het als het wat minder gaat van 2 kanten komen
Beate
0
Nou, Trab, gemotiveerde mensen zijn veel waard. Je hebt wel gelijk dat mensen die in goede tijden goed beloond worden, in slechte tijden gewoon even de broekriem moeten aantrekken en doorbuffelen. Ik verwacht dat de Ctaccers dat goed kunnen. Er zal heus geen superwinst worden bericht, want Ctac heeft weinig nieuwe klanten gemeld. Toch verwacht ik dat ze zullen laten zien dat het Hoogendoornsyndroom overwonnen is. Ik vermoed zelfs dat ze nu zullen laten zien dat ze ook zonder kille zakkenvuller op eigen kracht efficienter kunnen werken. We zullen het as. dinsdag zien. De voortekenen zijn zondermeer gunstig.

Groetjes,
Beate

PS. leuk dat je van andijvie spinazie kunt maken!

[verwijderd]
0
quote:

De vriendin van Beate schreef:

Nou, Trab, gemotiveerde mensen zijn veel waard. Je hebt wel gelijk dat mensen die in goede tijden goed beloond worden, in slechte tijden gewoon even de broekriem moeten aantrekken en doorbuffelen. Ik verwacht dat de Ctaccers dat goed kunnen. Er zal heus geen superwinst worden bericht, want Ctac heeft weinig nieuwe klanten gemeld. Toch verwacht ik dat ze zullen laten zien dat het Hoogendoornsyndroom overwonnen is. Ik vermoed zelfs dat ze nu zullen laten zien dat ze ook zonder kille zakkenvuller op eigen kracht efficienter kunnen werken. We zullen het as. dinsdag zien. De voortekenen zijn zondermeer gunstig.

Groetjes,
Beate

PS. leuk dat je van andijvie spinazie kunt maken!

Waren die voortekenen dan wel zo gunstig?

Enfin diegenen die er snel in trapten ( bijv. gisteren) die zaten vandaag al meteen opgezadeld met 'n dikke 10% koersdaling op 1 dag.

Ik denk dat er een paar qua macro/micro-inschattingen behoorlijk minder naïef geworden zijn. Sowieso de cijferdagen CTAC waren zèlden feestdagen... (zoals ik hierboven ergens al opmerkte)

Voorheen was hier vaak het commentaar dat ze 'n aardig dividend geven. Dit is ook niet meer. Ander argumant was overname-fantasie. Dat heb ik ook al 'n paar jaar gelezen. Tja, hoop doet inderdaad leven.

Het huidige beurssentiment doet denken aan dat van eind 2007/begin 2008. Zie bijlage. Ben op Uw hoede.

Bijlage:
Beate
0
quote:

andy schreef:

[quote=De vriendin van Beate]
Nou, Trab, gemotiveerde mensen zijn veel waard. Je hebt wel gelijk dat mensen die in goede tijden goed beloond worden, in slechte tijden gewoon even de broekriem moeten aantrekken en doorbuffelen. Ik verwacht dat de Ctaccers dat goed kunnen. Er zal heus geen superwinst worden bericht, want Ctac heeft weinig nieuwe klanten gemeld. Toch verwacht ik dat ze zullen laten zien dat het Hoogendoornsyndroom overwonnen is. Ik vermoed zelfs dat ze nu zullen laten zien dat ze ook zonder kille zakkenvuller op eigen kracht efficienter kunnen werken. We zullen het as. dinsdag zien. De voortekenen zijn zondermeer gunstig.

Groetjes,
Beate

PS. leuk dat je van andijvie spinazie kunt maken!

[/quote]

Waren die voortekenen dan wel zo gunstig?

Enfin diegenen die er snel in trapten ( bijv. gisteren) die zaten vandaag al meteen opgezadeld met 'n dikke 10% koersdaling op 1 dag.

Ik denk dat er een paar qua macro/micro-inschattingen behoorlijk minder naïef geworden zijn. Sowieso de cijferdagen CTAC waren zèlden feestdagen... (zoals ik hierboven ergens al opmerkte)

Voorheen was hier vaak het commentaar dat ze 'n aardig dividend geven. Dit is ook niet meer. Ander argumant was overname-fantasie. Dat heb ik ook al 'n paar jaar gelezen. Tja, hoop doet inderdaad leven.

Het huidige beurssentiment doet denken aan dat van eind 2007/begin 2008. Zie bijlage. Ben op Uw hoede.

Prietpraat weer van andijvie, spinazie, andy, cees etc. We zitten qua beurs eerder in een periode die vbergelijkbaar is met 2003/2004. We komen uit een dal. Natuurlijk gaat dat met enige hobbels gepaard. Dat was in het verleden zo, dat is nu zo en zal ook zo in de toekomst blijven. Cees roept al sinds maart 2009 hel en verdoemenis. Kijk eens naar je XBears, cees. Niets meer waard. De shorters van toen zijn allemaal verdwenen, alleen jij blijft nog roepen. Zet je donkerbruine bril eens af!

Groetjes,
Beate
[verwijderd]
1
quote:

Beate schreef:

We zitten qua beurs eerder in een periode die vbergelijkbaar is met 2003/2004. We komen uit een dal.

Cees roept al sinds maart 2009 hel en verdoemenis. Kijk eens naar je XBears, cees. Niets meer waard.
In de quote heb ik alle niet-elementaire zaken achterwege gelaten. Rest me nog (met enige moeite) slechts te reageren op 2 puntjes:

1) In 2003 was je nog 45? Die upswing werd overigens gevolgd door 'n HALVERENDE dip...

2) Wéér wat "foutjes":

a) sinds mijn "verdoemenis" verloor CTAC dikke 25% in 'n dik jaar. Heb je dat al je vriend verteld?

b) XBEARS;je snapt er weer eens geen reet van! Ik doe afwisselend van XBears in XBulls. Dit vind ik toch wel 'n bewijs dat je er qua beurs niet veel van snapt. En dat het je toch wel zou sieren om 'n kleinere "kwek" te openen?

waarom post ik überhaupt nog?

Ik word kwaad bij dom omhooggelul

Ik houd niet van domme praat.

Ik had ooit 'n aardig pakketje.

Ik had ooit ook hoop.

Ik ging druit op €6+

Ik zie alleen maar down.

De markt/ niet CTAC as such.

[verwijderd]
0
[Modbreak IEX]: Gelieve elkaar niet persoonlijk aan te vallen, een aantal berichten is verwijderd.]
14 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 10 mei 2024 17:26
Koers 3,070
Verschil -0,010 (-0,32%)
Hoog 3,090
Laag 3,060
Volume 6.157
Volume gemiddeld 20.139
Volume gisteren 8.845

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront