Iep Invest (voorheen Punch International) « Terug naar discussie overzicht

PREVIEW: Punch Graphix komt vrijdag met tradi

5 Posts
voda
0
PREVIEW: Punch Graphix komt vrijdag met trading update


AMSTERDAM (Dow Jones)--Punch Graphix nv zal vrijdag over het eerste kwartaal een 2% lagere omzet bekendmaken ten opzichte van een jaar eerder, zo verwacht analist Maarten Altena van SNS Securities. Volgens de analist komt de omzet uit op EUR31 miljoen ten opzichte van EUR31,6 miljoen een jaar eerder. Daarnaast verwacht Altena dat het bedrijf een verlies heeft geleden in de eerste drie maanden, aangezien het kostenbeheersingsprogramma pas vanaf het tweede kwartaal volledig effectief zal zijn. Altena hoopt vrijdag op meer informatie over de afgeketse overname van het bedrijf door NPM Capital. "De annulering van het bod van NPM op Punch Graphix was teleurstellend en hierdoor zullen we ons weer richten op de moeilijke printermarkt. Hoewel we geen groot herstel verwachten, denken we dat de jaarlijkse omzetdalingen zullen uitbodemen", aldus de analist, die een hold-advies hanteert en een koersdoel van EUR4,82. Rond 14.30 uur noteert het aandeel onveranderd op EUR2,25. (MAN)



Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com



viermeiden
0
L.s.,

IEPER (AFN) - Grafisch bedrijf Punch Graphix heeft zijn omzet in het eerste kwartaal met ten opzichte van vorig jaar met 4,9 procent zien dalen. Dit bleek vrijdag uit een tussentijds handelsbericht van het Belgische moederbedrijf Punch International.

Het bedrijf zag de omzet afnemen van 31,6 miljoen euro in 2009 naar 30,1 miljoen euro dit jaar. Dit was te wijten aan een afname van de verkoop van machines. De omzet uit verbruiksgoederen groeide juist sterk. Volgens Punch wijst de sterke vraag naar verbruiksgoederen op herstel van de digitale printingmarkt.

Punch Graphix, dat is genoteerd aan de Amsterdamse beurs, zou worden verkocht aan de Nederlandse investeringsmaatschappij NPM Capital. Deze maakte deze week echter bekend van de koop af te zien.

viermeiden
voda
0
Punch Graphix omzet daalt 4,9% in KW1 2010


Door Maaike Noordhuis

Van DOW JONES NIEUWSDIENST



AMSTERDAM (Dow Jones)--Punch Graphix nv, onderdeel van Punch International nv, heeft in het eerste kwartaal van 2010 de omzet zien dalen op jaarbasis, maar ziet in sommige markten tekenen van stabilisatie en herstel.

De omzet daalde in het eerste kwartaal met 4,9% ten opzicht van een jaar geleden. De omzet uit machineverkoop daalde met 26,9% ten opzichte van een jaar geleden, terwijl de omzet van consumables (printbenodigdheden) toenam met 24,3%.

"De machineverkoop staat onder druk als gevolg van de financieringsproblemen bij klanten die met name te wijten zijn aan de wereldwijde kredietcrisis. Dit probleem doet zich vooral voor bij de duurdere machines", aldus Punch Graphix.

In het huidige economische klimaat heeft het bedrijf naar eigen zeggen onvoldoende zicht op de toekomst om zeer concrete doelstellingen kenbaar te maken.

De effecten van de genomen kostenbesparende maatregelen zullen vanaf het tweede kwartaal 2010 in de cijfers tot uitdrukking komen. Punch Graphix verwacht dat de omzet over het tweede kwartaal 2010 (licht) beter zal zijn dan die over het eerste kwartaal 2010.

Eerder deze week werd bekend dat NPM Capital afziet van de overname van Punch Graphix nv. Het overnameproces werd beeindigd nadat Punch niet voldeed aan bepaalde voorwaarden voor de transactie.



Door Maaike Noordhuis; Dow Jones Nieuwsdienst; +31-20-5715201; maaike.noordhuis@dowjones.com

voda
0
Punch Graphix advies omhoog naar buy - SNS


AMSTERDAM (Dow Jones)--SNS Securities verhoogt het advies voor Punch Graphix naar buy van hold, na de trading update van het bedrijf, die grotendeels in lijn met verwachtingen van analist Maarten Altena was. Hij stelt dat de waardering tegen de huidige niveaus laag is. Het koersdoel is verlaagd naar EUR2,85 van EUR4,82. Omstreeks 10.00 uur noteert het aandeel 1,4% lager op EUR2,10. (MAN)



Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com

[verwijderd]
0
5 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 3 mei 2024 16:42
Koers 5,650
Verschil 0,000 (0,00%)
Hoog 5,650
Laag 5,650
Volume 1.099
Volume gemiddeld 1.981
Volume gisteren 2.117

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront