Stern « Terug naar discussie overzicht

Grote overname op komst

3 Posts
[verwijderd]
0
Hoe wordt dit gefinancierd ??
Is dit een mooi bericht ?

28-10-2009 | Gepubliceerd 14:19

Autobedrijf Stern Groep werkt aan een grote overname. Topman Henk van der Kwast is in gesprek met een 'grote partij'.
Service

Van der Kwast maakte dat bekend in een interview met het ANP op woensdag 28 oktober. Hij wilde geen details geven over de overnamekandidaat.

Overnamepad
Stern Groep is meestal ruim een jaar bezig met overnamekandidaten, voordat de kogel door kerk is. "We gaan niet over een nacht ijs. Die grote partij waar we nu aan denken, daar praten we natuurlijk al lang mee", aldus Van der Kwast.

"Het meest voor de hand liggend voor overnames zijn middelgrote bedrijven", aldus de topman. Het aan de Amsterdamse beurs genoteerde Stern nam, met Van der Kwast aan het roer, de afgelopen zestien jaar meer dan vijftig van die middelgrote bedrijven over. "We zijn eigenlijk altijd op overnamepad. We zoeken steeds naar bedrijven die goed bij ons passen."

Gunstig klimaat
Het economische klimaat is volgens hem nu gunstig voor een grotere overname. Concurrerende autobedrijven zijn volgens Van der Kwast het afgelopen jaar door de recessie "in ieder geval niet versterkt".

Stern is de grootste dealer in Nederland. Het bedrijf zag in het eerste halfjaar de winst kelderen door de aanhoudende malaise op de automarkt. De winst daalde tot 1,5 miljoen euro van 6,7 miljoen euro een jaar eerder.

De omzet daalde met meer dan 15 procent naar 423 miljoen euro. Dat kwam door de sterk teruglopende verkoop van nieuwe personenauto's en bedrijfsauto's. Stern verkoopt ongeveer twintig verschillende automerken waaronder Mercedes-Benz, Ford en Jaguar.

Markt verzadigd
Van der Kwast is niet positief over het komende jaar voor de Nederlandse autobranche. Volgens de topman is de markt verzadigd. "We zullen nog geruime tijd rond het niveau van 400.000 auto's op jaarbasis moeten leven", aldus de Stern-topman. Hij houdt er rekening mee dat het aantal verkopen volgend jaar nog lager zal zijn.

Maar Van der Kwast ziet ook kansen. "Een periode van recessie heeft ook voordelen. Je kunt alles weer op scherp zetten." Het autobedrijf lanceerde vorig jaar een kostenbesparingsprogramma met de naam Stormvogel. De besparingen van 20 miljoen euro zijn volgens Van der Kwast nu voor 80 procent gehaald. Hij verwacht aan het einde van het jaar volledige realisatie.

Bovendien is de Sterntopman bezig het bedrijf, dat ook actief is in autolease, schadeherstel en financiële producten, te 'kantelen'. "We zijn begonnen als een recht-op-en-neer autobedrijf. De laatste jaren zijn we vooral bezig de dienstverlening verder uit te bouwen."
[verwijderd]
0
meer dan 3 maanden geleden kwam dit nieuws over een verwachtte overname.
het duurt wel erg lang tot de aandeelhouders weer wat horen................
mickey1399
0
Stam Groep Amersfoort met Renault en Opel.

Hebben zich totaal vertild aan de overname van de Opel bedrijven in Maarssen-Houten-Utrecht-IJsselstein.
(voorheen Terberg autobedrijven)
3 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 26 apr 2024 09:40
Koers 2,960
Verschil 0,000 (0,00%)
Hoog 2,960
Laag 2,900
Volume 10.925
Volume gemiddeld 8.124
Volume gisteren 158

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront