Arcadis: financiering project Coentunnel is rond
10-06-2008 18:47:09
Amsterdam (BETTEN FINANCIAL NEWS) - Arcadis heeft dinsdag bekendgemaakt dat het consortium Coentunnel Company, waarvan het deel uitmaakt, de financiering voor de uitbreiding van de Coentunnel rond heeft.

Op 22 april meldde Arcadis al dat het consortium de opdracht van Rijkswaterstaat had gekregen. Het project heeft een looptijd van dertig jaar en is ongeveer EUR 595 miljoen waard inclusief financieringskosten. Eerder meldde het advies- en ingenieursbureau nog een waarde van circa EUR 500 miljoen.

Arcadis schrijft in het persbericht dat het vandaag 'financiele faciliteiten met een waarde van ruim EUR 550 miljoen' heeft getekend. Het gaat om een overeenkomst met onder meer de Europese Investeringsbank, Fortis, Royal Bank of Scotland en Bank Nederlandse Gemeenten.

De opdracht is een zogeheten DBFM (Design, Build, Finance en Maintain) overeenkomst, waarbij de opdrachtnemer het ontwerp, de realisatie, het onderhoud en ook de financiering voor rekening neemt. Coentunnel Company ontvangt de opbrengsten uit toekomstige betalingen, die gebaseerd worden op de daadwerkelijke beschikbaarheid van het wegensysteem voor weggebruikers in de periode 2008-2038.

Naast Arcadis bestaat de groep ook uit Besix, CFE, Dredging International, Dura Vermeer, TBI Bouw en Vinci. Hoe groot het aandeel van Arcadis is binnen het consortium, is niet bekend.

Uiteindelijk zal de route bestaan uit twee Coentunnels met in totaal acht rijstroken.

Carlie van Tongeren
carlie@bfn.com

(c) BETTEN FINANCIAL NEWS (tel: +31 20 710 1756; fax: +31 20 710 1875)