Arcadis neemt Pools bedrijf Elekol over

2 apr 2008, 08:25 uur
Amsterdam (BETTEN FINANCIAL NEWS) - Arcadis neemt het Poolse bedrijf Elekol over. Dat heeft het advies- en ingenieursbureau woensdag bekendgemaakt. Elekol, dat actief is op het gebied van railinfrastructuur en transport, heeft 40 werknemers en een jaaromzet van circa EUR 3 miljoen. Een overnamebedrag wordt niet bekendgemaakt.

De marges van Elekol liggen volgens Arcadis boven de doelstelling voor de infrastructuur business line. De verkopende partners zullen na de overname allen werkzaam blijven bij Elekol.

De overname past volgens Arcadis binnen de strategie die onder andere gericht is op versterking van de positie in de snelgroeiende infrastructuurmarkt in een aantal Oost-Europese markten, waaronder Polen.

Volgens bestuurslid Michiel Jaski is Arcadis nu in Polen met 400 mensen de grootste advies- en ingenieursonderneming. De Poolse regering en de Europese Unie willen volgens de bestuurder samen een bedrag van EUR 28 miljard investeren in 2007-2013 in infrastructuur. 'Daarom is Polen een aantrekkelijke markt en Elekol de juiste partij om deze uitdaging met ons aan te gaan', zo stelt Jaski.

Elekol en Arcadis begonnen hun samenwerking een aantal jaar geleden, wat onder andere leidde tot een project voor de Biala - Podlaska - Terespol spoorlijn.

(c) BETTEN FINANCIAL NEWS (tel: +31 20 710 1756; fax: +31 20 710 1875)