Arcadis krijgt grondsaneringscontract VS leger twv $10 mln


AMSTERDAM (Dow Jones)--Aracdis nv heeft een contract binnengehaald van het Amerikaanse leger voor de sanering van de Radford Army Ammunitions Plant ter waarde van $10 miljoen. Dat meldt het Nederlandse ingenieurs- en adviesbureau vrijdag voorbeurs.

Het gaat om een zogeheten GRIP-contract, waarbij Arcadis een stuk grond reinigt tegen een vooraf vastgesteld bedrag, door eventuele meerkosten te verzekeren. De opdrachtgever betaalt voor deze verzekering.

Steve Blake, verantwoordelijk voor de Amerikaanse operaties van Arcadis, zegt in een verklaring: "We hebben er vertrouwen in dat we deze hoogwaardige dienstverlening verder kunnen uitbreiden, aangezien het leger doorgaat met toepassing van deze gegarandeerde aanpak voor haar verontreinigde locaties".

De Radford Army Ammunitions Plant ligt circa 60 kilometer ten westen van Roanoke, Virginia, en is in 1941 gebouwd, voornamelijk voor het fabriceren van drijfstoffen voor gebruik in munitie. De sanering zal vooral gericht zijn op het opruimen van de resten van explosieven en van metaalresiduen, aldus Arcadis.



Door Inger Kuin; Dow Jones Nieuwsdienst; +31-20-5715201; inger.kuin@dowjones.com