Arcadis « Terug naar discussie overzicht

Arcadis wil aandeel splitsen verhouding 1:3

17 Posts
[verwijderd]
0
23 mrt 2008, 08:11 uur

Amsterdam (BETTEN FINANCIAL NEWS) - Arcadis wil zijn aandeel splitsen in de verhouding 1:3. Dat blijkt maandag uit een advertentie in Het Financieele Dagblad. Het bedrijf wil drie nieuwe aandelen uitgeven voor ieder aandeel.

De onderneming zal op maandag 31 maart 2008 in Arnhem een buitengewone algemene vergadering van aandeelhouders organiseren.

De reden voor de voorgestelde splitsing is het vergroten van de verhandelbaarheid voor zowel particuliere als institutionele beleggers, ook nadat het aandeel per 4 maart 2008 deel uitmaakt van de Midkap Index van Euronext Amsterdam.
[verwijderd]
0
Het is maandag dus zover.Aandeel splitsing: drie voor één oud stuk. Wat voor gevolg mogen we verwachten ?
[verwijderd]
0
quote:

joske7 schreef:

Het is maandag dus zover.Aandeel splitsing: drie voor één oud stuk. Wat voor gevolg mogen we verwachten ?
Niet te hopen dat ze een Sharia fonds worden ala Sopheon of Tie.
Dangr
0
quote:

joske7 schreef:

Het is maandag dus zover.Aandeel splitsing: drie voor één oud stuk. Wat voor gevolg mogen we verwachten ?
Normaal gesproken zie je in aanloop naar zo'n splitsing een positieve koersreactie. Het wordt ook wel eens tijd voor wat positieve impulsen.
[verwijderd]
0
Beslissing aandeel splitsing uitgesteld naar AVA van 5 mei a.s. Vereiste quorum werd niet bereikt.
Er zal bijgevolg intussen weinig beweging in de koers zijn.
herve1
0
Het is jammer dat meer dan 50 % van dit fonds bij aandeelhouders zit die meer dan +- 5% van dit fonds hebben. Free flow is beperkt.

Het splitsen van aandelen doet wel iets aan de verhandelbaarheid, maar niets aan de free flow.

Als particulier speel je met een 6-tal reuzen die een miljoen aandelen of meer hebben.

Om in de midcap te blijven is er volgens het rekensommetje (aantal verhandelde aandelen maal de beurskoers) toch wel behoefte aan wat meer handel dan het huidige gemiddelde van 60-70k per dag. Heeft ooit iemand uitgerekend wat de omzet dient te zijn om in de midcap te blijven? Anders totteren ze er zo weer uit.

Het aandeel op zich ligt er erg verwachtingsvol bij (20-35% onder de geïndexeerde jaar-beurskoers van haar concurrenten), maar de marktwerking is soms erg lastig. Het is te hopen dat één van de partijen wat bij gaat kopen, dan kan de koers zo weer naar de 50-55 Euro.

gerrit 69
0
Het is jammer, dat de verhandelbaarheid van Arcadis niet zo groot is.
De splitsing van het aandeel van 1 naar 3, zal het aandeel misschien een betere performance geven.
Arcadis, voortgekomen uit de Heidemij., is gewoon een fantastisch bedrijf geworden.
Als ik geld over heb, dan zal ik zeker Arcadis bij willen kopen, hoewel ik een beetje twijfel tussen Grontmij. en Arcadis.
Ik laat mij graag adviseren op dit forum.

Groet van Gerrit
herve1
0
Dag Gerrit,

Bij
- de huidige (lage) beurskoers
- een toenemende omzet en winst door aankopen
- geen verwatering van de aandelen
zal het dividendrendement rond de 3,5-4% uitkomen. Uitbetaling in mei.

Hoewel ik het als natuurliefhebber graag anders zou zien, is de markt waarin Arcadis opereert gegarandeerd groeiende voor de komende 10 jaar.

Maar waarschijnlijk schrijf ik je niets nieuws.

De tijden dat Arcadis (en Grondmij) de AEX flink versloegen is echter een beetje voorbij. De verwachting lijkt te zijn ingelost.

Ik denk dus dat je Arcadis kunt zien als een stabiele belegging die minder conjunctuurgevoelig is dan de bouw, zonder een ingeprijsde verwachting. Alleen een samengaan met één van de concurrenten zou hierin verandering kunnen brengen.

Laat maar lekker groeien. Ze staan nu laag, naar half mei toe zie ik ze nog wel een 10 % stijgen (iig ik zie geen enkele reden tot daling) en dan zie ik wel weer.
gerrit 69
0
Bedankt herve1 voor je reactie.

Nu is een dividend rendement van 3,5% tot 4% nog geen garantie voor een koersstijging, maar ik beschouw Arcadis als een stabiele belegging en ik zal dit aandeel dan ook nauwgezet volgen in de toekomst, want dit fonds hoort in iedere portefeuille thuis.
Nog één vraag van mijn kant.
Weet je ook nog, wanneer de splitsing van 1 naar 3 aandelen plaats vind??
Prettig weekend

Groet van Gerrit

herve1
0
Dag Gerrit,

Op 7 mij is de bijzondere aandeelhoudersvergadering. Op dat moment wordt het dividend bepaald/goedgekeurd. Tijdens diezelfde vergadering wordt dan ook waarschijnlijk de beslissing genomen om het aandeel in 3 te delen.

Een bepaald dividend is inderdaad geen reden voor een koersstijging. Wel zie je een dividendstijging (zie hieronder) die gebaseerd is op een winst per aandeel stijging. Arcadis betaalt altijd iets van 35% van haar winst uit.

2007 € 1,23 -> dividendrendement 3,4%
2006 € 1,00
2005 € 0,66
2004 € 0,48
2003 € 0,48
2002 € 0,48

Dit vindt de ING ervan: Amsterdam (BETTEN BEURSMEDIA NEWS) - Analist Quirijn Mulder van ING Wholesale Banking heeft het koersdoel voor Arcadis verlaagd van EUR 67,00 naar EUR 60,00, als gevolg van een re-rating in de sector. Het advies blijft buy.

Voor 2007 taxeert hij de winst per aandeel op EUR 3,05, voor 2008 op EUR 3,69 en voor 2009 op EUR 4,18.

Hij had de winst per aandeel dus vrijwel goed, ik verwacht dat de voorspellingen dan ook wel ongeveer zullen kloppen.

Reken je de koers door op de winstverwachtingen, dan staat deze rond April 2009 op 44,60.

Ik verwacht dat we tussendoor nog wel weer even de 50 of zelfs de 55 aantippen.

Delta Deelnemingen zal weer wat in willen slaan (heeft wel klappen gehad) en ik denk dat Fortis ook wat verkocht heeft (wat ze nog niet teruggekocht hebben). Dus loopt het eenmaal weer, dan zit je zo aan de 45 Euro en dat is toch 20%.

Grtz
Hervé

[verwijderd]
0
quote:

herve1 schreef:


2007 € 1,23 -> dividendrendement 3,4%
2006 € 1,00
2005 € 0,66
2004 € 0,48
2003 € 0,48
2002 € 0,48

Een groeiend dividend is goud waard.
herve1
0
Een stijgende koers ook ;-).

Eigenlijk ongelofelijk. Elke dag verkopen hier mensen dit aandeel met verlies: we staan op een all time low van ongeveer 1,5-2 jaar!!

Als er een addertje onder het gras zit...laat het dan zien of laat de koers weer stijgen!
herve1
0
Het enige wat ik me kan voorstellen is dat de koers spectaculair is gestegen omdat er onderhands bij de betaling van de aankoop aandelen zijn verhandeld. Bij een hoge beurskoers hoef je dus minder aandelen te verkopen. Een soort opgeklopte prijsstijging.

De huidige koers is volgens mij vrij van enige speculatie of druk van institutionele aandeelhouders. De vraag is wanneer dat eventueel weer gaat spelen.

Dhr. Noy speculeerde over een grote overname dit jaar, aangezien hij een kas hiervoor heeft van meer dan 200 miljoen. Als dan mogelijk (weer) een deel in aandelen gaat en onderhands, dan kan de koers weer stijgen.

Wat de kansen zijn op een dalende koers? Ik weet het niet? Een stagnerende winstontwikkeling mogelijk. Er is tenslotte veel aangekocht en de integratie ervan is mogelijk kostbaar/drukt de winst. Van de andere kant is er geen grote verplichting tot volledige integratie, zoals bijvoorbeeld bij een distributeur, maar gaat het meer over netwerkvergroting en capaciteitsvergroting.

In de meeste gevallen is het ook wel belangrijk om locaal aanwezig / bekend te zijn om een order te kunnen krijgen. De zet richting Oost-Europa is dan ook heel gezond. Als er nog iets zou moeten volgen dan is het óf nog iets in Oost-Europa (Roemenië/Bulgarije/Oekraine) of iets in het Verre Oosten. Daarvan heb ik al héél lang niets meer gehoord.

Heeft iemand een goed zicht op de groeirichtingen van de concurrenten, Tetra Tech, Jaako Pöyry en WS Atkins? Waar focussen die op? Zijn hier mooie onderzoeksrapporten van of staat er iets over in het jaarverslag?

Grtz

Hervé
herve1
0
In bijgaand overzicht kunt u de koersontwikkeling van ARCADIS zien ten opzichte van één van haar belangrijkste concurrenten / peers. Jaako Pöyry loopt lange tijd met een maximale afwijking van 10-15% mee in de koers van ARCADIS. Dan is de afwijking ineens meer dan 40% ten voordele van Jaako Pöyry en dan komt de koers weer op 10% bij elkaar. De laatste maand is dit echter vergroot tot meer dan 30%. Ik vermoed dat de koers van ARCADIS ondergewaardeerd is t.o.v. deze concurrent en ook van de andere buitenlandse concurrenten.

Ik zie tot nu toe geen reden waarom ARCADIS de komende weken niet weer zal stijgen. Slechts de uitbetaling van het dividend kan hierin iets veranderen, maar dat is cash money.
Bijlage:
herve1
0
Beleggen op lange termijn. Nu heeft het begrip lange termijn voor iedereen een andere invulling, maar als je het hebt over meer dan 2 jaar, dan is ARCADIS een aandeel waar je een hypotheek op kunt bouwen.

- De markten waarop ARCADIS zich begeeft kennen alleen maar groei er is geen reden om een terugval in deze groei te verwachten.

- De groei in vrijwel alle deelmarkten is stabiel. 50 % van de omzet komt van overheden en de andere 50 % uit private ondernemingen.

- Aandelen van ARCADIS zijn voor meer dan voor 50% in handen van grote beleggers, zij zullen nooit toestaan dat de koers te ver terug valt, zij hebben daar eenvoudig grip op.

- Het bedrijf maakt winst en keert 40% van de winst uit aan de aandeelhouders, de rest wordt vrijwel integraal besteed aan uitbreiding van de onderneming.

Hervé
herve1
0
Nog even een officieel bericht. De strekking van het verhaal is dat wanneer bestuursvoorzitters doen wat ze zeggen, dit positief is voor de koers(performance).

ARCADIS wordt in ieder geval geprezen om haar hoge waarheidsgetrouwe uitspraken. Fraai toch! Geeft maar weer eens aan dat de markt voorspelbaar is, vanwege een gestage groei en weinig bedreigingen. Super voor de lange termijn dus.

Heb je genoeg van bedrijven die veel beloven en weinig geven en daarmee de gek in blijdschap laten leven, beleg dan voor de lange termijn in één van de onderstaande aandelen.

Amsterdam (BETTEN FINANCIAL NEWS) - Er is een positieve correlatie tussen het nakomen van uitspraken door bestuursvoorzitters en de koersperformance van de aandelen. Dat schrijft zakenbank Theodoor Gilissen na een onderzoek onder Nederlandse Midcap- en Smallcapbedrijven. 'Zowel intern als extern is het creeren en uitspreken van betrouwbare verwachtingen van groot belang.'

Bedrijven als Fugro, Aalberts, Sligro en Arcadis voldoen vaak aan de verwachtingen uitgesproken door de bestuursvoorzitter, zo blijkt uit het onderzoek. Onder meer Oce, Heijmans, Wessanen en Telegraaf vallen juist in 'negatieve zin' op.

Gilissen ontwikkelde zelf schaal waaruit duidelijk zou worden dat er een verband bestaat tussen het nakomen van uitspraken van bestuursvoorzitters omtrent winst, omzet en lange termijn doelstellingen en de koersperformance van het aandeel in de
periode dat de bestuursvoorzitter in dienst is.

'Aan de hand van het soort uitspraak van de ceo, het tijdstip en het resultaat wordt een score gevormd die de
betrouwbaarheid van uitspraken weergeeft', zo staat in het rapport.

De schaal kan volgens Gilissen worden gebruikt als extra factor voor de waardering van een fonds. 'De bestuursvoorzitter heeft een grote invloed op de gang van zaken in en de uitstraling van de onderneming, zowel naar de eigen werknemers als de financiele gemeenschap.'

'Investeerders moeten een afweging maken over de betrouwbaarheid van een inkomsten-gerelateerde uitspraak om zich zo een goed beeld te vormen over de werkelijke prestaties van de onderneming', valt verder te lezen. 'De algemene gedachte hierbij is dat bedrijven beloond zullen worden voor hun transparantie.'

Voor de Midcap-index is een positieve correlatie gemeten van 66% tussen de score op de betrouwbaarheidsschaal en het rendement ten opzichte van de index in de tijd dat de bestuursvoorzitter in functie was. Voor de Smallcap kwam de positieve correlatie uit op ongeveer 49%. 'Door de uitzonderlijk hoge rendementen die de Smallcapfondsen de afgelopen jaren hebben gehaald is een goede vergelijking veel moeilijker te maken.'

Ben Zwirs
ben@bfn.com
aextracker
0
quote:

herve1 schreef:

Beleggen op lange termijn. Nu heeft het begrip lange termijn voor iedereen een andere invulling, maar als je het hebt over meer dan 2 jaar, dan is ARCADIS een aandeel waar je een hypotheek op kunt bouwen.

- De markten waarop ARCADIS zich begeeft kennen alleen maar groei er is geen reden om een terugval in deze groei te verwachten.

- De groei in vrijwel alle deelmarkten is stabiel. 50 % van de omzet komt van overheden en de andere 50 % uit private ondernemingen.

- Aandelen van ARCADIS zijn voor meer dan voor 50% in handen van grote beleggers, zij zullen nooit toestaan dat de koers te ver terug valt, zij hebben daar eenvoudig grip op.

- Het bedrijf maakt winst en keert 40% van de winst uit aan de aandeelhouders, de rest wordt vrijwel integraal besteed aan uitbreiding van de onderneming.

Hervé

Na een rit met ARCADIS van euro 8,46 naar euro 48.64 uitgestapt en nadien nog regelmatig gedacht weer in te stappen.
Met meer geluk dan wijsheid niet gedaan en nu weer in dubio om in te stappen.

ARCADIS ; gezond bedrijf, bezig met infra en milieu (twee groeimarkten op termijn), schaalgrootte voldoende om te overleven, maar toch een twijfel opnieuw in te stappen. Met name t.g.v. bericht splitsing en nog uit te keren dividend. Beide elementen zullen de koers steunen t\m begin mei. Verhandelbaarheid moet echt omhoog, wellicht stapt een enkele grootaandeelhouder uit, bouwt af, zodat er wat extra free float bij komt.
Ik wacht dat nog even af en daarna komt ARCADIS weer in portefeuille. het was jarenlang een soldie dividend brenger en daarenboven een succesvol groeirendement brengend aandeel. Denk dat "het heilige beleggers vuur" er uit is voor de komende jaren.
Tracker
17 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 7 jun 2024 17:35
Koers 58,950
Verschil -3,100 (-5,00%)
Hoog 62,100
Laag 58,550
Volume 451.675
Volume gemiddeld 184.651
Volume gisteren 128.128

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront