Forum: Air France - KLM » Sectornieuws » Laatste pagina | Eurobench.com

Sectornieuws

1.951 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 93 94 95 96 97 98 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
voda
0
British Airways annuleert alle vluchten naar China

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
International Consolidated Airlines SA
£ 5,924 0,00 0,00 % London Stock Exchange
International Consolidated Airlines SA
6,984 0,00 0,00 % Bolsa de Madrid

(ABM FN-Dow Jones) British Airways heeft per direct alle vluchten naar het Chinese vasteland geannuleerd vanwege het coronavirus. Dit maakte de Britse luchtvaartmaatschappij woensdagochtend bekend.

De vluchten naar Beijing en Shanghai werden geannuleerd, terwijl de vluchten naar Hongkong doorgaan, aldus British Airways.

"Wij verontschuldigen ons aan klanten voor het ongemak, maar de veiligheid van onze klanten en bemanning is altijd onze prioriteit", aldus de luchtvaartmaatschappij.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
FairValue
0
Onvoorstelbaar dat een AFK nog groen staat. Dit worden weken en maanden van toestellen aan de grond en wel doorbetalen. Koop er nog wat bij.... ik ook alleen putjes!
voda
0
'Koersval in luchtvaart om coronavirus overdreven'

Gepubliceerd op 30 januari 2020 08:54 | Views: 0

AMSTERDAM (AFN) - De recente flinke koersval van luchtvaartaandelen vanwege de uitbraak van het nieuwe coronavirus, is overdreven. Dat vinden analisten van Bernstein. Ze hebben hun advies voor het aandeel Air France-KLM verhoogd naar outperform.

Volgens de marktvorsers raakt de virusuitbraak vooral de lokale vervoersstromen in China. De grote luchtvaartconcerns zijn echter wereldwijd actief. Bovendien zijn de vooruitzichten voor de sector dit jaar verder erg gunstig. Voor Air France-KLM in het bijzonder speelt dat de capaciteit in Europa is verbeterd. Ook de ingevoerde nieuwe strategie bij het bedrijf en goedkopere brandstof helpen mee.

Bernstein hanteert als koersdoel 11,50 euro. Dit bedrag is niet gewijzigd. Het aandeel Air France-KLM sloot woensdag op 8,49 euro. Daarmee is de koers de laatste dagen flink gedaald. Eerder deze maand was het aandeel nog meer dan 10 euro waard.
voda
0
Beursblik: coronavirus mogelijk instapmoment voor luchtvaartmaatschappijen

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Air France - KLM
8,53 0,032 0,38 % Euronext Paris
Air France-KLM nominatif adm
8,53 0,032 0,38 % Euronext Paris
Deutsche Lufthansa AG
13,97 -0,06 -0,43 % Frankfurter Wertpapierbörse (Xetra)

(ABM FN-Dow Jones) De uitbraak van het coronavirus zorgt voor koersdruk bij luchtvaartmaatschappijen en dat kan op korte termijn wat koopkansen creëren. Dit stelde analist Muneeba Kayani van Bank of America.

De analist merkte op dat Europese luchtvaartmaatschappijen als British Airways, Air France, KLM en Lufthansa in de afgelopen dagen vluchten naar China opschortten. Sinds de uitbraak van het virus bekend werd, zag de analist de koersen van Europese luchtvaartmaatschappijen met circa 10 procent dalen. Volgens Kayani is het nog steeds onduidelijk hoe lang de verstoring in vluchten naar China en in de vraag naar vluchten zal voortduren.

De marktvorser keek naar eerdere soortgelijke virusuitbraken en constateerde dat dergelijke situaties in het verleden vaak op korte termijn tot koopkansen leidden voor Europese luchtvaartmaatschappijen. "Maar een verergering van het virus kan een neerwaarts risico vormen voor onze verwachtingen."

De marktvorser merkte op dat Air France-KLM en Lufthansa de grootste blootstelling hebben aan China. Voor Air France-KLM wordt de blootstelling aan China geschat op 6 procent en aan heel Azië op 22 procent. Bij Lufthansa is China goed voor 4 procent.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Staking cabinepersoneel Lufthansa afgewend

Gepubliceerd op 31 januari 2020 10:02 | Views: 230

FRANKFURT (AFN/DPA/RTR) - Het cabinepersoneel van het Duitse luchtvaartconcern Lufthansa en dochterondernemingen Germanwings en Eurowings gaat voorlopig niet staken. Vakbond Ufo en Lufthansa zijn overeengekomen verder te praten over loon en arbeidsvoorwaarden. In de tussentijd wordt afgezien van acties.

Verder keert Lufthansa een speciale betaling uit aan het cabinepersoneel van 1500 euro, bij het volgende salaris. Donderdag werd nog bekend dat de Ufo dreigde met stakingen. De partijen zijn al maanden in overleg. Naast loon zouden er ook organisatorische kwesties spelen. Ook zou het ontslag van Ufo-voorzitter Nicoley Baublies, die als purser voor Lufthansa werkte, onderwerp zijn in de gesprekken.

Eerder dit jaar legde het cabinepersoneel ook al meerdere keren het werk neer om hun eisen kracht bij te zetten. Daardoor gingen honderden vluchten niet door en werden tienduizenden reizigers gedupeerd. Lufthansa heeft ongeveer 22.000 cabinemedewerkers in dienst.
voda
0
Ook Delta staakt alle vluchten naar China

Gepubliceerd op 31 januari 2020 17:09 | Views: 0

ATLANTA (AFN/BLOOMBERG) - Luchtvaartmaatschappij Delta Air Lines staakt vanaf volgende week alle vluchten naar China. Zorgen over de verspreiding van het nieuwe coronavirus in dat land noopten het bedrijf tot die maatregel. Delta is daarmee de eerste Amerikaanse luchtvaartmaatschappij die het voorbeeld volgt van onder andere KLM, Air France en British Airways.

Delta, een van 's werelds grootste vliegmaatschappijen, vliegt nog tot en met aanstaande woensdag naar Chinese bestemmingen. Een dag later staakt de samenwerkingspartner van KLM tot en met 30 april alle vluchten naar het Aziatische land. De vliegmaatschappij kondigde eerder al aan de helft van zijn in totaal 42 wekelijkse vluchten naar China te schrappen.

Bij een ander Amerikaans luchtvaartbedrijf, American Airlines, heeft het coronavirus tot een rechtszaak geleid. De pilotenvakbond Allied Pilots Association (APA) stapte deze week naar de rechter om het concern te dwingen vluchten naar China te staken.
voda
0
Ryanair boekt weer winst

(ABM FN) Ryanair heeft in het derde kwartaal van het gebroken boekjaar 2020 weer winst geboekt en besloot het inkoopprogramma van eigen aandelen te verlengen tot eind juli. Dit maakte de luchtvaartmaatschappij maandagochtend bekend.

In het afgelopen kwartaal, dat eindigde op 31 december, kwam de nettowinst uit op 87,8 miljoen euro tegen een verlies van 66,1 miljoen euro een jaar eerder.

De omzet steeg van 1,58 miljard tot 1,91 miljard euro.

Ryanair liet weten dat het inkoopprogramma van eigen aandelen ter waarde van 700 miljoen euro wordt verlengd tot juli, vanwege de onzekerheden gerelateerd aan de levering van de Boeing 737 MAX-vliegtuigen. Het inkoopprogramma liep eigenlijk tot eind mei.

De luchtvaarder liet weten dat het overgenomen Lauda nog steeds ondermaats presteert, vanwege de sterke concurrentie vanuit Deutsche Lufthansa-dochtermaatschappijen in Oostenrijk en Duitsland. Ryanair rolt momenteel een nieuw plan uit om de kosten verder te verlagen.

In januari dit jaar liet Ryanair nog weten een nettowinst te voorzien voor het lopende boekjaar, dat eindigt op 31 maart, van 950 miljoen tot 1,05 miljard euro. Vooralsnog zit de maatschappij op koers om halverwege deze bandbreedte uit te komen. De boekingen voor het laatste kwartaal liggen 1 procent voor op schema.

Ryanair mikt voor dit boekjaar op 154 miljoen passagiers, een stijging van 8 procent. Door de problemen met de 737 MAX duurt het volgens Ryanair vermoedelijk één tot twee jaar langer om op de gewenste 200 miljoen passagiers per jaar uit te komen. Ook de kostenbesparingen vertragen door de problemen met de 737 MAX.

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Ryanair vervoert meer passagiers

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Ryanair Holdings PLC
15,77 0,00 0,00 % Irish Stock Exchange
Ryanair Holdings PLC (EUR)
15,38123 0,00 0,00 % London Stock Exchange

(ABM FN) Ryanair heeft in januari op jaarbasis meer passagiers vervoerd. Dit bleek dinsdag uit vervoerscijfers van de Ierse prijsvechter.

Ryanair vervoerde afgelopen maand 10,8 miljoen passagiers, wat een stijging was van 5 procent op jaarbasis. In december werden 11,2 miljoen passagiers vervoerd.

De bezettingsgraad kwam in januari uit op 92 procent, hetgeen lager was dan de 95 tot 96 procent in de maanden ervoor. In januari 2019 lag de bezettingsgraad echter op 91 procent.

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Slecht 2019 voor wereldwijde luchtvrachtsector

Gepubliceerd op 5 februari 2020 12:41 | Views: 130

GENÈVE (AFN) - De internationale luchtvrachtsector heeft een tegenvallend 2019 achter de rug. Volgens de internationale brancheorganisatie IATA kromp de vraag vorig jaar met 3,3 procent, wat de eerste krimp sinds 2012 was en de zwakste prestatie in de sector sinds de financiële crisis van 2009.

IATA verklaarde dat de neergang vooral samenhangt met de wereldwijde handelsspanningen waardoor de mondiale handel onder druk kwam te staan. Ook het verslechterde vertrouwen onder bedrijven en consumenten droeg bij aan de daling van de vraag. In bijna alle markten was sprake van een afgenomen vraag. Vooral in Azië stond het vrachtvervoer door de lucht flink onder druk, als gevolg van de handelsvete tussen China en de Verenigde Staten.

IATA-topman Alexandre de Juniac vreest dat 2020 opnieuw een uitdagend jaar zal worden voor de luchtvrachtindustrie. De uitbraak van het nieuwe coronavirus zal volgens hem zeker voor tegenwind gaan zorgen voor de wereldeconomie. Het is volgens De Juniac nog te vroeg om te zeggen wat de effecten van het virus op langere termijn op de luchtvracht zullen zijn.
voda
0
Norwegian Air schrapt routes in hoop op meer winst

Gepubliceerd op 6 februari 2020 11:10 | Views: 91

OSLO (AFN/RTR) - Luchtvaartmaatschappij Norwegian Air heeft in januari veel routes geschrapt in een poging om de winstgevendheid een boost te geven. Het aantal beschikbare stoelen nam volgens nieuwe maandcijfers met bijna een derde af vergeleken met een jaar eerder. Dat was een sterkere daling dan waar kenners in doorsnee op rekenden.

De Noorse prijsvechter zette een streep door zijn minst rendabele routes. Om welke specifieke bestemmingen het gaat, stond niet in het bericht. Norwegian Air schrapte in september al enkele van zijn trans-Atlantische routes. Met vluchten die nog wel uitgevoerd werden, deed het bedrijf goede zaken. De maatschappij laat weten dat de inkomsten per vervoerde passagier op verschillende routes in januari met een zesde aandikten.

Norwegian Air waarschuwde afgelopen najaar al dat de capaciteit dit jaar zal afnemen. De luchtvaartmaatschappij schatte toen nog in dat er ongeveer een tiende minder aan stoelen in de verkoop zou komen. Norwegian Air worstelt onder meer met verliezen omdat zijn Boeing 737 MAX-toestellen momenteel niet mogen vliegen vanwege gebreken in de software. Dit type vliegtuig staat al bijna een jaar wereldwijd aan de grond na twee crashes relatief kort na elkaar.
voda
0
Amerikaanse Delta Air Lines brengt uitstoot naar nul

Gepubliceerd op 14 februari 2020 15:13 | Views: 0

Air France-KLM 14:58
9,61 +0,01 (+0,06%)

ATLANTA (AFN) - De Amerikaanse luchtvaartmaatschappij Delta Air Lines wordt vanaf maart CO2-neutraal. De vliegtuigen van de onderneming blijven wel op brandstof vliegen, maar de uitstoot wordt volledig gecompenseerd.

Delta Air Lines trekt 1 miljard dollar uit in de komende tien jaar om zijn CO2-uitstoot te compenseren. Dat geld zal worden gebruikt voor initiatieven die CO2 uit de atmosfeer halen, als het planten van bossen of herstellen van grasvlaktes. Daarnaast investeert de Amerikaanse vlieger in technologie die emissies omlaag brengt. Verder wordt waar mogelijk de vloot gemoderniseerd met efficiëntere vliegtuigen of minder vervuilende brandstoffen.

Delta Air Lines is naar eigen zeggen de eerste vliegmaatschappij ter wereld die op nettobasis binnenkort geen CO2 meer uitstoot. Het Engelse easyJet kondigde eind vorig jaar wel al aan de CO2-uitstoot van al zijn passagiers te compenseren.

Onlangs kwamen olieconcerns Repsol en BP met beloftes om over dertig jaar de netto-uitstoot naar nul te brengen. Het klimaat staat hoog op de agenda bij veel bedrijven. Veel investeerders, zoals de grootste vermogensbeheerder ter wereld BlackRock, stellen steeds meer milieueisen.
1.951 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 93 94 95 96 97 98 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 20 feb 2020 17:39
Koers 9,390
Verschil 0,000 (0,00%)
Hoog 9,600
Laag 8,808
Volume 9.947.997
Volume gemiddeld 3.015.027
Volume gisteren 9.947.997