Publicatiedatum: 5-1-2006 17:20

Sivex Agro mag van beroepscollege bod op Begemann doorzetten

AMSTERDAM (FD.nl/Betten) - Sivex Agro, een door de Belg Van Waeyenberge gecontroleerd bedrijf, mag het eerder gedane bod op participatiemaatschappij Begemann doorzetten. Dat heeft het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) donderdag bepaald. Het beroep van twee aandeelhouders tegen het besluit van de beurswaakhond AFM om niet op te treden tegen de overname, bleek ongegrond.

Tegen de Begemann-overname loopt ook een onderzoek van de Ondernemingskamer. In verband met het aflopen van de aanmeldingstermijn van het openbaar bod op woensdag 11 januari 2006 om 15.00 uur zullen de door de Ondernemingskamer benoemde aanvullende bestuurder en commissaris van Begemann vrijdag voorbeurs via een persbericht nader verslag doen van hun bevindingen, aldus het bedrijf.

Op 27 december 2005 waren volgens Sivex Agro 4.329.808 aandelen A van Begemann aangemeld ofwel 76,8% van de uitstaande aandelen. Sivex Agro biedt euro 1 per aandeel in contanten plus 18 aandelen Tulip per aandeel A van Begemann. Begebel, dat ongeveer 46% houdt in Begemann, steunt het bod.

Edwin van der Aa
edwin@bfn.com

(c) Het Financieele Dagblad in samenwerking met Betten Beursmedia News (contact: webred@fd.nl/ 020-5928456)

--------------------------------------------------------------------------------