BAM Groep « Terug naar discussie overzicht

BAM februari 2017

2.159 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 ... 104 105 106 107 108 » | Laatste
€d_Modus Vivendi
3
quote:

HenkdeV schreef op 20 februari 2017 21:48:

[...]

Nou meer de hele dag mopperen. Op alles nog wat en iedereen. Maar ik begrijp (nu pas) dat dat humor is. Dat zet alles wel in een heel ander daglicht.
ik heb het over parkeerwachten en andijvie waaraan ik een hekel heb in navolging op bankadviseurs analisten etc uit de voorgaande posting. Maar jij moet het uit zijn verband halen. Relativeren maakt het een stuk makkelijker dan steeds graven en het laatste woord op iedere posting moeten hebben. Wie moppert tijdens een dagverloop heeft daar een eigen reden voor.
[verwijderd]
0
quote:

€d_Modus Vivendi schreef op 20 februari 2017 22:05:

[...]ik heb het over parkeerwachten en andijvie waaraan ik een hekel heb in navolging op bankadviseurs analisten etc uit de voorgaande posting. Maar jij moet het uit zijn verband halen. Relativeren maakt het een stuk makkelijker dan steeds graven en het laatste woord op iedere posting moeten hebben. Wie moppert tijdens een dagverloop heeft daar een eigen reden voor.
Waarom daar een ander steeds mee lastig vallen, mij doe je er geen plezier mee. En wellicht voor jouw gemoedsrust: Dit was mijn laatste reactie over dit onderwerp. Ik ga slapen, morgen een hectische dag (hoop ik) voor de boeg. Hopelijk met eindelijk wel eens goede cijfers van BAM.
LarryNL
0
www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20170219_027...

Grimbergen - De gemeente Grimbergen gaf vanavond een negatief advies wat betreft de bouwvergunning voor het Eurostadion op Parking C. Het schepencollege oordeelde dat niet alleen de buurtweg een probleem was, het vermeldde nog meer bezwaren. Onder meer over het niet-naleven van het gemeentelijk ruimtelijk uitvoeringsplan (GRUP) en mobiliteit. Eind maart volgt het definitieve oordeel.

Het college van burgemeester en schepen leverde een ongunstig advies af omdat verschillende aspecten van de ingediende projectaanvraag onverenigbaar bleken met de vereisten van een goede ruimtelijke ordening. Het college haalde onder meer aan dat het project niet in overeenstemming is met het GRUP. Dat schrijft voor dat een project op parking C maximaal 20.000 m² kantooroppervlakte en maximaal 50.000 m² recreatieve oppervlakte mag omvatten. Daarnaast zijn er nog vragen rond openbaar vervoer, parkeercapaciteit, de effecten voor de buurt en de (momenteel niet gebruikte) buurtweg die over parking C loopt. Het preadvies van de gemeente wordt nu naar de gewestelijk stedenbouwkundig ambtenaar doorgestuurd. Die heeft 30 dagen om zelf advies uit te brengen. Daarna komt het dossier terug naar Grimbergen voor de definitieve beslissing.
Geen Anderlecht
Ook al is Anderlecht afgehaakt voor het Eurostadion, Ghelamco doet gewoon voort. De bouwheer hield zaterdag een workshop met de fanclubs van de Rode Duivels, om te brainstormen over fan­beleving. Tien oud-topvoetballers – onder wie Jan Ceulemans, Gilles De Bilde en Wesley Sonck – werden opgetrommeld om te komen helpen.
Toch is Ghelamco ook bezig met een ­scenario voor het geval er helemaal geen stadion komt. Doordat de gemeenteraad van Grimbergen eind januari besliste om de buurtweg op Parking C niet af te schaffen, kan er geen nog geen bouw- en ­milieuvergunning worden afgeleverd. En dus stuurde Ghelamco een formele in­gebrekestelling naar Grimbergen. Het dreigt naar de Raad van State te stappen als het hele project vanwege die buurtweg in het gedrang komt. Het wil dan alle gemaakte kosten verhalen op de gemeente.
Tientallen miljoenen
Concrete bedragen worden niet vermeld. “Maar het gaat om tientallen miljoenen euro’s”, zegt Gerlant van Berlaer, gemeenteraadslid voor oppositiepartij SP.A. “Dit is pure bangmakerij, maar we nemen het toch ernstig, want de claim is voldoende om de gemeente failliet te laten gaan.”
Hij overdrijft niet. Het jaarlijks exploitatiebudget van Grimbergen bedraagt dan wel 44 miljoen euro, Ghelamco heeft al verschrikkelijk zwaar geïnvesteerd. Het vermeldt zelf de kosten voor architecten, vergunningsaanvragen, technische en ­juridische advisering, en schade waarvoor derde partijen Ghelamco aansprakelijk kunnen stellen.
“De reden waarom Ghelamco deze claim gestuurd heeft, is omdat er donderdag ­opnieuw gestemd wordt over die buurtweg. Door deze financiële chantage hoopt het dat enkele gemeenteraadsleden van gedacht veranderen”, zegt Philip Roosen van N-VA. “Ook al heeft Ghelamco ­volgens onze advocaten geen poot om op te staan: dit is ongezien.”
Bij Ghelamco vinden ze de ingebrekestelling niet meer dan logisch. “In september besliste de vrederechter dat de buurtweg moest worden afgeschaft en dat Grimbergen een verzoek tot afschaffing moest sturen naar de provincie. De ­gemeenteraad heeft die uitspraak echter genegeerd”, zegt bestuurder Philip Neyt. “Enkele leden hebben zelfs letterlijk gezegd dat ze tegen stemden omdat ze het Eurostadion willen tegenhouden, terwijl het niet om het Eurostadion draaide. Van financiële chantage is totaal geen sprake. Wij zeggen gewoon dat akkoorden moeten worden nageleefd. Grimbergen had de vrederechter zélf om een uitspraak gevraagd.”
BoterbijdeVis
0
quote:

bartbas schreef op 20 februari 2017 22:01:

[...]

Ik hoop dat er goede cijfers komen. Ga morgen de helft van mijn aandelen verkopen. Helemaal gerust ben ik niet. De cijfers zullen evenals de prognoses wel goed zijn. vraag is echter of aan de uitgesproken verwachtingen van de analisten wordt voldaan. Wanneer de nettowinst 10 miljoen lager uitvalt zijn de cijfers nog steeds goed. Niettemin krijg je dan toch een gevoel van teleurstelling met als gevolg een dalende koers.

bartbas
Die daling, na een verwachte forse stijging, zal best komen. De dagomzet van vandaag was zeer groot. En daar zullen zat "dagjesmensen" tussen zitten die morgen direkt hun winstpakken en rap weer verdwijnen, Ook van dit forum trouwens.
JVDP
0
Ik denk dat de "dagjesmensen" hun winst vandaag hebben genomen en dat we bij redelijk tot goede cijfers morgen gewoon verder omhoog gaan.
Het wordt morgen een spannende dag!

Gr JvdPee
[verwijderd]
0
BoterbijdeVis
0
quote:

Jvdpee schreef op 20 februari 2017 23:03:

Ik denk dat de "dagjesmensen" hun winst vandaag hebben genomen en dat we bij redelijk tot goede cijfers morgen gewoon verder omhoog gaan.
Het wordt morgen een spannende dag!

Gr JvdPee
Dat laatste is zeker. Ik heb er trouwens een beter (voor)gevoel over dan vorig jaar. Mogelijk is de winst misschien wat minder dan de prognose van Bloomberg. Maar een uitstekende outlook kan dat minpuntje prima vereffenen.

[verwijderd]
1
zal niet echt spannend worden. De particulieren zullen met goede cijfers gaan cashen om alleen de reden om die 'spannende' tijd even kwijt te zijn. De grote spelers zullen door drukken en de koers hard laten stijgen. Dan kunnen de particuliere spelers weet praten over die 'mafia' praktijken.. :-)
JVDP
0
Ik heb in ieder geval niets verkocht in aanloop naar de cijfers, evenals alle voorgaande keren die toch redelijk desastreus waren. Het moet gewoon een keer meezitten en wat morgen belangrijk is: de outlook voor geheel 2017, als die al gegeven wordt???!!!!

Gr JvdPee
Frankrijker
0
quote:

Jvdpee schreef op 20 februari 2017 23:33:

Ik heb in ieder geval niets verkocht in aanloop naar de cijfers, evenals alle voorgaande keren die toch redelijk desastreus waren. Het moet gewoon een keer meezitten en wat morgen belangrijk is: de outlook voor geheel 2017, als die al gegeven wordt???!!!!

Gr JvdPee
Ik heb deze keer geen positie durven innemen, afgelopen jaar was het in mijn optiek zo slecht niet en toch fors naar beneden na het eerste kwartier als ik het mij herinner.
Op een of andere manier heeft BAM weinig goodwill onder beleggers.
We zullen het zien straks, succes allen.
[verwijderd]
1
@ €d_Modus Vivendi: wmb zijn jouw bijdragen aan dit forum fenomenaal en bovendien altijd origineel (AB-tje). Daarnaast veelal positief, eigenlijk niets dan complimenten. Ik hoop van harte dat de koers van BAM jouw gewenste richting op gaat; wellicht ga je jouw BAM-positie na positieve resultaten binnenkort afbouwen tot nul, ik heb daar alle begrip voor, vooral gezien jouw achtbaan-rit. Nu al wil ik je zeggen dat ik jouw inbreng de afgelopen periode érg gewaardeerd heb en hopelijk laat je ons eventueel weten op welk forum wij jouw originaliteit, jouw gevatheid en jouw altijd toch wel positieve instelling kunnen blijven volgen. Ook jouw internet-speurwerk én actuele postings zijn (vermoedelijk niet alleen) door mij zeer gewaardeerd! Tx a lot.
Oproep aan iedereen: eens of oneens met €d, grote bijdrage aan dit forum, AB-tje voor €d, absoluut verdiend!
Winstpakker156
0
Mensen die hier nu nog durven te insinueren dat BAM gaat dalen zijn ergens op uit.
Echt niemand die daar nog in stinkt. Alle seinen staan op groen voor verdere stijgingen, de winst verwachtingen, goed gevulde orderportefeuilles, verbeterde marges en hoog conjunctuur. Laat je niet foppen en ja, je kunt nog steeds instappen maar omlaag kletsen gaat nu echt niet meer.
La Raza
1
Goedemorgen en een fijne dag gewenst ;)
Ik ga even een uurtje hardlopen vol energie over goede cijfers en vooruitzichten !! Dit word onze dag jongens .... onze dag hahahaha
[verwijderd]
0
quote:

Winstpakker156 schreef op 21 februari 2017 03:11:

Mensen die hier nu nog durven te insinueren dat BAM gaat dalen zijn ergens op uit.
Echt niemand die daar nog in stinkt. Alle seinen staan op groen voor verdere stijgingen, de winst verwachtingen, goed gevulde orderportefeuilles, verbeterde marges en hoog conjunctuur. Laat je niet foppen en ja, je kunt nog steeds instappen maar omlaag kletsen gaat nu echt niet meer.
U heeft geheel gelijk....en ALS ik zeg met uitdrukking ALS de cijfers van vorig jaar tegen mochten vallen......dan ziet dit jaar / de toekomst er echt veel beter uit.
We zijn UIT de crisis,...het bouwen is begonnen.......en beleggen is vooruit zien. En als er iets groeit,.....is het de bouwsector.
LarryNL
0
BAM rapporteert voor 2016 hoger gecorrigeerd resultaat van € 102,7 miljoen en sterke kasstroom van € 102 miljoen
21 februari 2017 - Koninklijke BAM Groep nv

Implementatie van strategie ‘Building the present, creating the future’ op koers
Bouw en Vastgoed: totale resultaat positief; verlies Duitsland leidt tot gewijzigde focus
Infra: verbeterd resultaat gedreven door de thuismarkten; Internationaal geraakt door olie- en gasmarkten
Pps: stabiele prestatie van bestaande portfolio
Kwaliteit werkvoorraad verbetert door tenderdiscipline; lager niveau door koerseffect en marktomstandigheden
Dividendvoorstel van € 0,09 per aandeel, pay-out van 50% (in contanten of aandelen)
[verwijderd]
0
Ik lees snel bovenstaande en ik huiver
Oh zittenblijvers ik hoop dat het meevalt voor jullie maar ik vrees
Minder omzet in 2017
Verlies in Duitsland nog altijd gaande
2.159 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 ... 104 105 106 107 108 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 26 apr 2024 17:35
Koers 3,896
Verschil -0,004 (-0,10%)
Hoog 3,932
Laag 3,860
Volume 525.331
Volume gemiddeld 1.431.691
Volume gisteren 691.847

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront