Value8 « Terug naar discussie overzicht

Value8 maakt vermogen vrij voor grote overname

12 Posts
Trade2live
0
Mooi bericht op de website van Value8 vanmorgen:

maandag 01 september 2014 07:25

Aantrekkelijk rendement op desinvestering DPS Services

Value8 heeft een aantal desinvesteringen gerealiseerd waarvan de belangrijkste – in financiële zin – de verkoop is van het belang in DPS Services. Met deze desinvesteringen, die passen in de strategie 'Focus 2017' maakt Value8 vermogen vrij voor een grotere acquisitie in een van de groeisectoren. Value8 is op dit moment in onderhandeling om een grote overname te realiseren. Voorts is ook Haak, tot voor kort onderdeel van de Value8 Tech Group, verkocht en is het aandelenbelang in uniQure afgestoten. Op de verkoop van deze belangen wordt een goed rendement gerealiseerd.

Aantrekkelijk rendement op verkoop belang DPS Services
DPS Services, waarin Value8 een 60%-belang houdt, is actief op het gebied van procurement en sourcing dienstverlening waarmee voor klanten aanzienlijke kostenbesparingen kunnen worden gerealiseerd. Value8 nam het belang in DPS Services in september 2013 en het bedrijf droeg daarna direct bij aan het resultaat. Op de verkoop van het belang in DPS Services wordt een aantrekkelijk rendement gemaakt. De verwachting is dat de afronding van de transactie binnen 4 weken zal zijn gerealiseerd.

Synergie Haak weggevallen /Haak verkocht aan oud-eigenaar
Value8 deelt tevens mede dat het belang in technologiebedrijf Haak Group uit Gorredijk is verkocht aan Freddy Haak, voormalig eigenaar en manager van het bedrijf. Value8 heeft een belangrijke rol gespeeld bij de revival van Haak, waarmee een hoogwaardig toeleverancier, de knowhow en de werkgelegenheid voor Friesland behouden konden blijven. Het besluit om Haak in oktober 2012 over te nemen, was mede ingegeven door het feit dat Haak een belangrijke toeleverancier is van Buhrs. Na de verkoop van Buhrs, die op 8 juli jl. werd bekendgemaakt, was het synergetische effect komen te vervallen. De verkoop heeft licht boven de boekwaarde plaatsgevonden.

Tenslotte is het aandelenbelang in uniQure (waarvan de notering begin 2014 is overgegaan van NPEX naar Nasdaq) ter beurze verkocht. Value8 had dit aandelenpakket verkregen uit hoofde van haar oorspronkelijke aandelenpositie in het toen nog aan Euronext Amsterdam genoteerde AMT.

De opbrengst van deze desinvesteringen zal naar verwachting worden aangewend voor een grotere acquisitie. Met deze stappen wordt invulling gegeven aan de eind 2012 gepresenteerde strategie ‘Focus 2017’ die voorziet in een toenemend accent op een beperkt aantal groeisectoren. De verwachting is dat dit transformatieproces – de combinatie van nieuwe acquisities en desinvesteringen – een positief effect zal hebben op het verdienvermogen én de winst per aandeel van Value8.

B...K
0
TN17
0
Het persbericht is al genoeg reden voor een hoog volume. Er komt een grote overname aan. Ik geloof niet dat Value8 zelf overnameprooi wordt.
[verwijderd]
0
Het bericht per 1/9 wekte bij mij bepaalde verwachtingen. Juridisch zal het PB en de diverse uitspraken wel ok zijn maar als er vervolgens een noppes gebeurd, ook geen PB, dan zie wat dat met de koers doet. Ethisch gesproken geen hoofdprijs. In het vervolg maar geen uitspraken doen alvorens de zaak in kannen en kruiken etc etc. Bij mij komt deze handelswijze enigszins amateuristisch over.
[verwijderd]
0
quote:

boek49 schreef op 8 oktober 2014 14:13:

Het bericht per 1/9 wekte bij mij bepaalde verwachtingen. Juridisch zal het PB en de diverse uitspraken wel ok zijn maar als er vervolgens een noppes gebeurd, ook geen PB, dan zie wat dat met de koers doet. Ethisch gesproken geen hoofdprijs. In het vervolg maar geen uitspraken doen alvorens de zaak in kannen en kruiken etc etc. Bij mij komt deze handelswijze enigszins amateuristisch over.
Zolang er niets te melden valt, zal er geen bericht komen. Risico dat de aangekondigde mogelijke aankoop niet doorgaat, is er altijd. Sommige beleggers worden wat ongeduldig. Zie de bestensverkoop van vanmorgen met 1.150 stuks met laagste koers van € 10,55. Sentiment is daarmee voor de rest van de dag bagger. Ik heb er desondanks vertrouwen in dat de koers gaat herstellen.
B...K
0
Veel vermogen vrijgemaakt voor een grote overname.Gaat de deal niet door dan zit Value8 scheef.Veel verkocht en niks gekregen.Dan gaan we weer richting de 10 Euro of lager !!!
Tategoi69
0
quote:

B...K schreef op 9 oktober 2014 15:26:

Veel vermogen vrijgemaakt voor een grote overname.Gaat de deal niet door dan zit Value8 scheef.Veel verkocht en niks gekregen.Dan gaan we weer richting de 10 Euro of lager !!!
er komen nog voldoende kansen om passende investeringen te doen in de bepaalde groeisectoren en hiermee weer een goed rendement te behalen, dat de aangekondigde "grote overname" op zich laat wachten of eventueel niet doorgaat betekend ook dat het management van valu8 investeringen en risico's grondig overwegen, tussentijdse update zou echter wel gepast zijn, maar misschien is dat tactisch niet verstandig...
Tategoi69
0
We worden op onze wenken bediend, overname in Healthcare business is strategisch voor de langere termijn een perfecte Investering !!

PERSBERICHT



Bussum, 10 oktober 2014

Acquisitieproces (Healthcare) verloopt voorspoedig

Value8 rondt verkoop DPS Services af

Value8 deelt mede dat de op 1 september jl. aangekondigde verkoop van het 60% belang in DPS Services deze week wordt geëffectueerd. DPS Services is actief op het gebied van procurement en sourcing dienstverlening waarmee voor klanten aanzienlijke kostenbesparingen kunnen worden gerealiseerd. DPS Services behaalde in 2013 een omzet van ruim 11 miljoen euro en is gezond winstgevend. Op de verkoop van het belang in DPS Services is een aantrekkelijk rendement gerealiseerd.

Aanwending opbrengst desinvesteringen voor grote(re) acquisitie
Op 1 september jl. werd tevens medegedeeld dat de opbrengst van een drietal desinvesteringen, waaronder de verkoop van het belang in DPS Services, naar verwachting zal worden aangewend voor het plegen van een grote(re) acquisitie. Tevens werd gemeld dat Value8 in dit kader in onderhandeling was over deze acquisitie.

Target in healthcare sector
In aanvulling op het bericht van 1 september kan worden meegedeeld dat het een bedrijf betreft in de sector Healthcare, een van de focussectoren in de eind 2012 aangescherpte strategie “Focus 2017”. Tevens kan worden meegedeeld dat het acquisitieproces voorspoedig verloopt. Value8 verwacht nog in de maand oktober 2014 nadere mededelingen te kunnen doen. Daaraan wordt voorzichtigheidshalve toegevoegd dat de realisatie van een dergelijke transactie normaal gesproken met onzekerheden omgeven is en afhankelijk is van de uitkomsten van het due diligence onderzoek.

Tenslotte wordt meegedeeld dat Value8 een uitstekende solvabiliteit kent, over een ruime cashpositie beschikt en tevens een beroep kan doen op de bestaande kredietfaciliteit bij Rabobank.

Value8 NV
effegenoeg
0
quote:

boek49 schreef op 21 oktober 2014 15:16:

In het groene geweld blijft V8 ietwat achter.
Heeft even geduurd.
Bij deze is de wens ingewilligd.
12 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 29 apr 2024 13:27
Koers 5,750
Verschil 0,000 (0,00%)
Hoog 5,750
Laag 5,750
Volume 646
Volume gemiddeld 3.378
Volume gisteren 3.760

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront