Value8 « Terug naar discussie overzicht

Value8 koopt bijna 10% van OIM

3 Posts
DeZwarteRidder
0
do 05 jun 2014, 10:26

Value8 neemt belang in OIM

AMSTERDAM (AFN) -

Value8 heeft een belang genomen in Opportunity Investment Management (OIM). Dat meldde het Belgische beursfonds donderdag.

Value8 bezit bijna 2 miljoen aandelen OIM en heeft daarmee ruim 9,8 procent van het stemrecht per 4 juni. Budeste Maastricht heeft zijn deelneming in OIM teruggebracht tot 3,08 procent, aldus OIM verder. ,,Het belang dat Budeste heeft afgestoten hebben wij overgenomen'', aldus topman Peter Paul de Vries van Value8 in een toelichting tegen AFN.
Financiele details wilde hij desgevraagd niet geven. ,,Dat doen we nooit. Maar we handelen en nemen belangen in beursfondsen in Nederland, België, Duitsland en Frankrijk. Dat is onderdeel van de dagelijkse gang van zaken. Het is een puur financiële transactie'', aldus De Vries.

Conflict
De bestuurder gaf aan ,,op de hoogte te zijn'' van een conflict tussen grootaandeelhouder Mercurius en OIM-topman Marius Ritskes. ,,We zijn geen partij in deze strijd. Ons is een pakket aangeboden en we denken daar een goed rendement mee te maken. Er hangt een bovengemiddeld risicoprofiel aan, We zullen op termijn zien of het een goede investering geweest.''

Bij OIM staat Marius Ritskes aan het roer, de topman van versnellingsbakkenfabrikant Antonov waarvan de beursnotering in Amsterdam enige tijd terug werd geschrapt. Ook oud-Antonovbaas Jos Haag is bestuurder bij OIM. De Vries is voormalig directeur van de Vereniging van Effectenbezitters (VEB).

www.telegraaf.nl/dft/bedrijven/value8...
Trade2live
0
Vandaag de AVA van dit prachtige beursfonds bezocht en opnieuw onder de indruk van de Raad van Bestuur onder aanvoering van Peter-Paul de Vries. Value8 wordt op een verstandige, bescheiden manier geleid. De RvB maakt een op elkaar ingespeelde indruk waarbij er respect is voor ieders mening en specifieke deskundigheid. Alles is gericht op waardegroei op lange termijn. De beoogde verdubbeling in 5 jaar tijd is in de afgelopen 5 jaar ruimschoots gehaald in zeer lastige marktomstandigheden. Petje af. In het begin leek het bedrijf wat zoekende naar een richting maar er is steeds meer focus op groeisectoren en uitstapjes zoals met de voetbalclub van Luik komen niet meer voor. Kortom alle vertrouwen dat dit aandeel de komende jaren het rendementsdoel van 15% per jaar met gemak zal halen....
effegenoeg
0
Aandeelhouders Value8 nemen jubileumdividend aan

BUSSUM (AFN) - Aandeelhouders van Value8 hebben woensdag ingestemd met de uitkering van een eerder voorgesteld jubileumdividend. De aandeelhouders krijgen daardoor per 20 bestaande aandelen A en B één extra aandeel.

Value8 kondigde de extra uitkering op 30 april aan. Ook het op dat moment voorgestelde dividend over 2013 werd woensdag goedgekeurd.

De investeringsmaatschappij gaf verder nogmaals aan 2014 met vertrouwen tegemoet te zien. Zonder onvoorziene omstandigheden zullen er dit jaar nog meer bedrijven aan de groep worden toegevoegd.


(ANP Redactie AFN/Economie, email economie(at)anp.nl, +31 20 560 6070)

Bekijk koersdetails van Value8
3 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 29 apr 2024 13:27
Koers 5,750
Verschil 0,000 (0,00%)
Hoog 5,750
Laag 5,750
Volume 646
Volume gemiddeld 3.395
Volume gisteren 3.760

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront