Fagron « Terug naar discussie overzicht

Nieuws

1.323 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 ... 63 64 65 66 67 » | Laatste
[verwijderd]
0
Ja, inderdaad! Cinven? Of inkoop eigen aandelen gaat gewoon door en wordt Arseus op termijn van de beurs gehaald. De toekomstperspectieven zijn immers uitstekend. Verwacht binnenkort weer overtreffende resultaten 2012, misschien horen we dan meer.
[verwijderd]
0
quote:

Borgerss schreef op 22 januari 2013 20:01:

Ja, inderdaad! Cinven? Of inkoop eigen aandelen gaat gewoon door en wordt Arseus op termijn van de beurs gehaald. De toekomstperspectieven zijn immers uitstekend. Verwacht binnenkort weer overtreffende resultaten 2012, misschien horen we dan meer.
er is natuurlijk eerder een bod geweest maar toen heeft het management van Areseus het tegengehouden. Ik vroeg me af waarom Arseus een aandeleninkoop "programma" heeft terwijl de focus ligt op acquisities. Het kan zijn dat ze door de aandelen inkoop een anti take over positie innemen waarbij ze er van uit gaan dat door het opvoeren van de prijs een overname (vriendelijk of vijandig) minder waarschijnlijk wordt. De stijging is nu al langere tijd aan de gang en dan zou je toch wel AFM meldingen krijgen indien een partij een significant belang neemt .
[verwijderd]
0
nog wat gevonden uit december, ik kende het nog niet

Arseus sees big drug compounding buys after U.S. add-on
(Reuters) - Belgo-Dutch medical supplies company Arseus has lined up big acquisitions early in 2013 to boost its pharmaceutical ingredients business after the latest in a string of smaller bolt-on purchases.

The specialist in supplying ingredients for medical compounding, allowing pharmacists to make their own versions of drugs, announced the relatively small purchase on Thursday of Colorado-based B&B Pharmaceuticals.

It followed three acquisitions last month worth a total of about 16.5 million euros ($21.88 million).

"We are fully involved with numerous other acquisition candidates and there are a small amount of big acquisitions coming up if all our plans succeed at the beginning of next year," Chief Executive Ger van Jeveren told a conference call for analysts.

He said the bigger acquisitions, which could be in the United States, Europe or South America, the main markets where Arseus operates, would be worth significantly more than those it made last month, but declined to elaborate.

Arseus, which also sells dentist chairs and surgical equipment, has 75 million euros to spend on making acquisitions, minus the cost of buying Colorado-based B&B Pharmaceuticals, which was announced on Thursday.

It declined to give a value for the B&B deal, saying only it paid 5.5 times core profit for the company, which it forecast would have turnover of about $6 million in 2012.

[verwijderd]
0
van oktober

Het Belgisch-Nederlandse Arseus blijft de gemoederen bezighouden. Doordat de afzonderlijke divisies zo verschillend presteren wordt er veelvuldig gezinspeeld op een splitsing of overname. Arseus houdt de boot af.

In het derdekwartaalbericht geeft Arseus alleen inzicht in de omzetcijfers en die zijn over het algemeen wat beter dan verwacht.

Cijfers Arseus
Ook in het derde kwartaal zijn de verschillen in prestaties tussen de divisies van Arseus groot. Sterker, de divisies zijn qua omvang alleen maar verder uit elkaar gegroeid.

Sterdivisie
Het veruit grootste en snelst groeiende onderdeel Fagron, met name leverancier van grondstoffen voor klantspecifieke medicijnen, perste er dit keer een autonome groei van liefst 8,7 procent uit.

Dat is ruim meer dan de autonome groei van 5,4 procent voor Arseus als geheel.

Fagron is daardoor inmiddels goed voor 53,7 procent van de concernomzet en hengelt, dankzij de relatief hoge marges, al driekwart van het bedrijfsresultaat van Arseus binnen.

Overige divisies
De overige divisies presteerden gemengd. Arseus Dental (28,6 procent van de omzet), leverancier van apparatuur en diensten aan tandartsen boekte enigszins een verrassende autonome groei van 1,1 procent.

In het tweede kwartaal kampte deze divisie nog met een grote terughoudendheid bij tandartsen te investeren vanwege de ingevoerde vrije tandartstarieven. Nu dit besluit per 1 januari 2013 wordt teruggedraaid herstelde de markt zich weer wat.

Meer over Arseus
Arseus Medical (10,1 procent van de omzet), leverancier van medische producten en diensten aan zieken- en verzorgingshuizen, kromp autonoom met 2,2 procent. Vooral door een bewuste afbouw van laag renderende activiteiten gericht op incontinentie.

IT-divisie Coriles, met 7,5 procent van de omzet het kleinste onderdeel, draaide behoorlijk en groeide autonoom met 10,7 procent.

CEO tevreden
Volgens ceo Ger van Jeveren is er sprake van een solide resultaat . Volgens de voorman en medeoprichter van Fagron is het succes te danken aan "het jarenlang consequent volgen van de innovatiestrategie".

Hoewel er geen winstcijfers worden verstrekt ligt Arseus naar eigen zeggen op koers de eerder uitgesproken jaarverwachting waar te gaan maken.

Dat impliceert een gezonde autonome groei en een rentabiliteit die sneller groeit dan de omzet. Afbouw van minder rendabele omzet, circa 5 procent van totaal, helft daar ook bij.

Arseus van de beurs?
Het feit dat 37 procent van de aandelen in bezit is van private equity partijen Couckinvest en Waterland voedt al langer speculaties over een overname van Arseus.

Dit kreeg extra gewicht toen de twee private investeerders beide in het najaar van vorig jaar Omega Pharma van de Belgische beurs plukten, het oude moederbedrijf van Arseus.

Voor circa 330 miljoen euro kunnen de twee private investeerders de resterende stukken Arseus van de beurs plukken en proberen de minst aantrekkelijke divisies te verkopen.

[verwijderd]
0
Dhr. M. Coucke heeft ook tussen kerst en oud en nieuw 70000 aandelen ingekocht. Toch weer 2% ofzo geloof ik. En een waarde van bijna 1 miljoen euro.

Bron: www.fsma.be

[verwijderd]
0
Interessant artikel uit december! Blijkt dus dat er nog een paar grote overnames in het verschiet liggen, wat veelbelovend is voor het aandeel. Overname door Cinven ligt niet direct voor de hand, al heeft Cinven met de verkoop van Ziggo-belang genoeg geld in kas voor Arseus!
[verwijderd]
0
[verwijderd]
0
quote:

Borgerss schreef op 1 februari 2013 21:06:

Zojuist gelezen op Belgisch forum: Arseus (Corilus) neemt Healthcare over.
excuus, moet zijn: HealthConnect.
Streetbob
0
Het afgelopen jaar boekte Arseus naar verwachting een flinke winst- en omzetgroei. Dat blijkt uit de gemiddelde verwachting van analisten die voor AFN zijn ondervraagd.

De nettowinst ging over het hele jaar met 18 procent omhoog tot 33,2 miljoen euro, terwijl de omzet met 10 procent is gestegen tot 541 miljoen, denken de marktvorsers. In het vierde kwartaal was de omzetgroei echter wat gematigder met 5,6 procent. Het Belgische KBC spreekt van een ,,sterk jaar'' met een solide organische groei en bevestiging van een ,,rijke cashstroom''.

KBC zou bij de presentatie van de cijfers over het jaar en het kwartaal, op woensdag 6 februari, graag wat meer informatie krijgen over de toekomstplannen voor de divisie Dental. Maar de markt zal volgens de bank vooral kijken naar de groei en winstgevendheid van Fagron, het paradepaardje van Arseus dat grondstoffen levert aan apotheken. Fagron deed in 2012 een aantal strategische overnames en wordt volgens analisten van ING ,,klaargestoomd voor groei''.

De prijs van het aandeel van het bedrijf maakte in de afgelopen weken een flinke sprong en Arseus noteert op een stand van 17,31 euro ver boven het koersdoel van KBC (16 euro). De bank zegt dan ook na de publicatie van de cijfers op woensdag het koersdoel te zullen heroverwegen.

www.rtl.nl/components/financien/ ... arseus.xml
[verwijderd]
0
CORILUS NEEMT HEALTHCONNECT OVER

"Graag melden we u dat Corilus het Belgisch bedrijf HealthConnect heeft overgenomen. HealthConnect is gekend voor zijn innovatieve IT-projecten en integratiesoftware in de zorgsector, zoals de communicatiesoftware Hector, Vitalink en eHealth projecten.

Deze acquisitie past in de strategie van Corilus om maximaal te investeren in meerwaarde voor zorgverleners en een efficiënte informatie-uitwisseling tussen alle types van zorgverleners mogelijk te maken. We combineren de technologische know-how en expertise van beide partijen en creëren zo één platform voor innovatie. Door de uitbreiding van het klantenbestand met ziekenhuizen, laboratoria en andere organisaties zijn we zeer goed geplaatst om uw samenwerking met deze partijen te vereenvoudigen.

Voor u als klant biedt deze overname duidelijke voordelen zoals een betere integratie met huidige en toekomstige communicatietools, aansluiting op Vitalink en andere eHealth projecten.

HealthConnect wordt een autonoom bedrijf binnen de Corilus groep onder leiding van het huidige HealthConnect management. Het blijft zich focussen op IT-projecten en software gebaseerd op open standaarden en het Belgische eHealth-platform.

De Belgische gezondheidssector is in beweging en heeft zichzelf ambitieuze doelen gesteld. Corilus en HealthConnect onderschrijven deze initiatieven maximaal en werken mee aan een betere en efficiëntere zorg voor iedereen. Wij zijn ervan overtuigd dat we u op deze manier nog beter kunnen ondersteunen in uw dagelijkse praktijkvoering!"
[verwijderd]
0
[verwijderd]
0
Organische groei bedraagt 6,0%


Kernpunten 2012:

* Omzet stijgt met 11,1% naar EUR 547,0 miljoen
* Organische omzetgroei van 6,0%
* REBITDA stijgt met 19,9% naar EUR 87,4 miljoen
* EBITDA stijgt met 23,9% naar EUR 75,3 miljoen
* EBIT stijgt met 25,5% naar EUR 58,1 miljoen
* Nettowinst stijgt met 55,7% naar EUR 43,8 miljoen
* Operationeel werkkapitaal daalt met 12,1% naar EUR 51,3 miljoen
* Dividendvoorstel 2012: EUR 0,60 per aandeel, een stijging van 20,0% t.o.v.
2011

Ger van Jeveren, CEO van Arseus: "Voor Arseus was 2012 een uitstekend jaar. De
omzet groeide organisch met maar liefst 6,0% terwijl de EBIT met 25,5% groeide
naar EUR 58,1 miljoen. Alle andere indicatoren van winstgevendheid zijn in 2012
eveneens sneller gestegen dan de omzet. Dit is een duidelijke bevestiging dat
onze strategische focus op het ontwikkelen en continu op de markt introduceren
van zelfontwikkelde innovatieve producten en concepten succesvol is. Een
resultaat waar we trots op mogen zijn.
Fagron heeft haar wereldwijde marktleiderschap in 2012 verder uitgebouwd met
overnames in Brazilië, Polen, Colombia, Denemarken en de Verenigde Staten.
Daarnaast is Fagron een partnership aangegaan in Australië. Vanwege het
uitstekende trackrecord en de kwaliteit van de organisatie, is Fagron in staat
om overnames snel en soepel te integreren. Hierdoor leveren de overnames direct
een positieve bijdrage aan de winst per aandeel van Arseus.
De huidige netto financiële schuld/REBITDA-ratio van 2,64 gecombineerd met een
sterke operationele cashflow geeft voldoende ruimte om de goed gevulde
overnamepijplijn te financieren en tevens voor het 5(e) jaar op rij een mooi en
gestaag stijgend dividend aan onze aandeelhouders uit te keren. Voor geheel
2013 verwachten wij wederom een gezonde organische groei en een rentabiliteit
die naar verwachting sneller zal groeien dan de omzet."


Open onderstaande link voor het volledige persbericht:


EBIT stijgt met 25,5% naar EUR 58,1 miljoen:
[verwijderd]
0
AMSTERDAM (Dow Jones)--Arseus (RCUS.BT) heeft woensdag heel sterke omzet- en winstcijfers over 2012 gepresenteerd, zegt Jan de Kerpel van KBC Securities. De cijfers zijn veel beter dan verwacht en met name de prestaties van de Fagron-divisie zijn indrukwekkend, maar de Dental-activiteiten blijven een punt van zorg vindt de KBC-analist. Hij wijst verder op de beheersing van de schuldpositie. De Kerpel gaat op basis van de goede cijfers zijn accumulate-advies en koersdoel van EUR16,00 heroverwegen. Het aandeel is dinsdag gesloten op EUR17,11. (BTK)


Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com


(END) Dow Jones Newswires

February 06, 2013 02:38 ET (07:38 GMT)

Copyright (c) 2013 Dow Jones & Company, Inc.

*Alex is niet aansprakelijk voor informatie verschaft door derden
voda
0
Arseus schuld iets hoger dan verwacht, maar EBIT sterk - Rabo


AMSTERDAM (Dow Jones)--Arseus (RCUS.BT) had aan het eind van 2012 en iets hoger dan verwachte nettoschuld, maar dankzij een heel sterk EBIT-resultaat komt de schuld/EBITDA-ratio uit op een geruststellende 2,6, zegt Philip Scholte van Rabobank Equity Research. De Rabo-analist ziet verder significant hogere rentelasten, maar lagere belastingen, dankzij belastingvoordelen in Brazilie. De outlook is naar verwachting. De analist verwacht zijn hold-advies en koersdoel van EUR12,00 significant te gaan verhogen. Hij tekent daarbij aan dat veel van de huidige goede resultaten al is verwerkt in de koers van het aandeel. Omstreeks 09.15 uur noteert het aandeel 6,6% hoger op EUR18,23, terwijl de ASX met 0,3% stijgt. (BTK)


Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com


voda
0
Arseus koersdoel omhoog naar EUR17 van EUR14 - ABN Amro
Arseus advies ongwijzigd op hold- ABN Amro

(MORE TO FOLLOW) Dow Jones Newswires


voda
0
Arseus advies omhoog naar buy van accumulate - KBC


AMSTERDAM (Dow Jones)--KBC Securities heeft het advies op Arseus (RCUS.BT) verhoogd naar buy van accumulate, en het koersdoel naar EUR20,00 van EUR16,00, vanwege sterke resultaten van het bedrijf over 2012. Die zijn, zoals werd onderstreept tijdens de conference call, het resultaat van duurzame verbeteringen (met betrekking tot bruto marge en operationele kosten en kosten van het werkkapitaal) en niet eenmalige meevallers. Omstreeks 09.40 uur noteert het aandeel 1,0% hoger op EUR18,02. (EVG)


Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com
aextracker
0
Arseus ; Een prachtig fonds om in portefeuille te hebben. Heb in een draad op dit forum eerder in Ger van Jeveren\Arseus, de nieuwe "Jan\Aalberts Holding" te zien.
Dit jaar van het dividend een leuke vakantie boeken. Dat begint er echt op te lijken Ger, Thx !
Prachtige outlook 2013, it ain't over yet......

In dat kader koddige analisten ;

- Rabo-analist Scholte;
De analist verwacht zijn hold-advies en koersdoel van EUR12,00 significant te gaan verhogen. Hij tekent daarbij aan dat veel van de huidige goede resultaten al is verwerkt in de koers van het aandeel.

Looking back , but not watching forward. De kern van de definitie van "analist" ; ze kijken vooral terug.
Ik begrijp dat Scholte zijn advies op euro 17 gaat zetten ?

Met dergelijke winstcijfers en pay outs, blijft er een mooie basis voor de aangekondigde overnames en de omvang van door te voeren overnames, bij bestaande schuldratio's.

Ik zie Arseus einde 2013 als "outperforming fonds opstaan" en verwacht een koersdoel van Euro 24,-;

- Omzet 2013 ; Euro 605 Mln (autonoom).
- Nettowinst ; Euro 65 Mln (autonoom).

Tracker
[verwijderd]
0
ben vooral nieuwsgierig wat er uit die pijplijn komt rollen. het is al enige tijd geleden dat er een "grote" overname is gedaan
1.323 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 ... 63 64 65 66 67 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 15 mei 2024 17:35
Koers 18,880
Verschil -0,120 (-0,63%)
Hoog 19,060
Laag 18,860
Volume 41.990
Volume gemiddeld 58.727
Volume gisteren 99.171

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront