Iep Invest (voorheen Punch International) « Terug naar discussie overzicht

Koersdoel

19 Posts
[verwijderd]
3
Natuurlijk reageren we allemaal op de bewegingen van de markt, of je moet wel een heel erge hard-liner LT'er zijn. Waarom zou je niet een paar centjes meepakken en goedkoper inkopen of duurder verkopen als waartoe je eigenlijk ook wel bereid was?
Maar we hebben als het goed is ook een prijs in ons hoofd waarvan we denken dat die werkelijk redelijk is voor een aandeel, in dit geval Prolion. Waar ik nu benieuwd naar ben is waardoor we ons laten beïnvloeden. Door het jaarverslag, door persberichten, door geruchten, de betrouwbaarheid van het management, of vooral door de stemming op dit forum, hetzij positief als negatief? Of laten we ons in de eerste plaats beïnvloeden door de koersontwikkelingen op de beurs zelf? Gezien de ontwikkelingen na het uitkomen van de jaarcijfers denk ik dat het wel eens zo zou kunnen zijn, dat het grootste deel reageert op wat anderen zeggen, denken en doen en geen eigen oordeel hebben. Op grond van cijfers en jaarverslag kom ik tot de konklusie dat de koers veel te laag is (al heb ik natuurlijk ook gelezen dat anderen tot een andere konklusie komen). Mogen we eens horen hoe ieder van ons tot een eigen oordeel komt?
bearishbull
0
Ik heb ook nog steeds mijn 23K aandelen prolion...Ik heb er al winst op , kan ze zo weg doen, maar hij gaat verder omhoog tijdens de vergadering eind deze maand, daarna verkoop ik pas, er zit op dit moment nog teveel potentie naar boven is mijn mening
GherAhnkAhmon
3
Voor een goed funtioneren Nederlands bedrijf vind ik het aandeel "afgestraft", te laag dus! We moeten niet vergeten dat de afstraffing van Prolion reeds geweest is in de vorm van de(langdurige) MKZ-crisis. En je moet als bedrijf lijdzaam afwachten tot de boeren hun veestapel weer een beetje op orde hebben, en als je daarna nóg weet te overleven, dan hoor je volgens mij tot de "sterken"!!
Dat daar geld voor nodig is, hoef ik toch niemand uit te leggen, hoop ik?
bearishbull
0
en nog even over de emissie, reken er maar op dat te grote jongens de koers zo hoog mogelijk willen hebben op de dagen voor de emissie, en waarom dat snap je zelf wel....

vlak voor de emissie lijkt mij een mooi uitstapmoment, om vervolgens vlak na de emissie weer bij te kopen (of meedoen met de emissie)
[verwijderd]
0
niet meedoen teveel risico want de koers gaat gegarandeerd omlaag daardoor. besluit van het bestuur heeft dan tijdens de vergadering ook een impact op de koers.
[verwijderd]
0
Ik heb nog nooit tijdens een emissie de koers omhoog zien gaan, het gaat er niet om dat ze verkopen, het aandeel verwaterd gewoon, dus de koers gaat daardoor automatisch omlaag, hoe en wanneer en hoeveel dat weet nog niemand precies en je weet ook niet of de koers hierop voorbereid is.
bearishbull
0
ik zeg ook niet dat de koers TIJDENS de emissie omhoog gaat maar ervoor, en na de emissie als de koers is gedaald is weer een goed instapmoment en voor de emissie dus een uitstap moment
Underdog2015
2

Ik baseer mijn koersdoel op alle beschikbare informatie.

Bodem aandeel is als volgt bepaald :
jaarverslag vermeld volgend jaar een pos. EBITA -> 0,20 cent heeft het bedrijf na emissie een waarde van ongeveer 55 mln euro. Dit lijkt me het minimum bij een pos. EBITA van stel 2/3 mln euro.

Mocht er toch nog iets positiefs zijn en is de leiding terughoudend geweest en wordt een EBITA gerealiseerd van 4/5 mln dan kan de koers fors omhoog -> 0,40. Dit is wel een doel voor lt (max 1 jaar) omdat eerst duidelijk moet worden welke kant de omzet opgaat.
Belangrijktste is de omzetontwikkeling, want omzet* winstmarge =winst.

Bodem : 0,20
Plafond : 0,40

Voorwaarde is wel dat Prolion de aandelendrukpers stopzet (we zitten hier niet in zuid amerika!!) zet en stopt met het verwennen van de eemdvermogenverschaffers. Anders volgt verwatering en hebben slechts behangpapier over....

Vrg Geldwolf.
[verwijderd]
0
hoe komt het in hemelsnaam dat de koers een paar jaar geleden boven de 30 euro heeft gestaan. Nu wordt er gepraat over een range van 0.2 en 0.4 eurocent. Het kan toch eigenlijk alleen maar omhoog gaan zou je zeggen. Trouwens de koers van een aandeel is de contante waarde van de toekomstige winsten (dus niet de winstmarge) en die kan veel hoger uitpakken dan het plafond dat je geeft 0.4

groeten linke
Underdog2015
0

2 puntjes

1. Zou eens kijken naar het aantal uitstaande aandelen een paar jaar etrug toen het aandeel 30 noteerde. Dit waren er 13 mln en geen 270/280 mln die wij in het vooruitzicht hebben. Meer dan 20 keer meer aandelen betekent tenminste een 20 keer lagere koers.
-Op dat moment was de winst 5 mln positief , nu moeten we nog maar afwachten wat er gaat gebeuren. Voortbestaan onderneming is ook nog niet 100 %.

2. Ja contante waarde toekomste winsten bla bla bla. Dat is misschien bij een aandeel met redelijke constante winsten. Hier bepalen de laatste jaren zogenaamde eenmalige lasten de winst. Beter gezegd het verlies.
Je kunt niet zeggen dat als volgend jaar de winst 5 mln is , deze het jaar daarop dan wel 10 mln , 15 mln over 2 jaar...etc. Het zijn bijzondere omstandigheden net na de doorstart.
Ik zou eerst maar naar een termijn van 1 jaar kijken i.p.v. 5 jaar in de toekomst. Dat heeft geen zin.

vrg Geldwolf
[verwijderd]
0
Ben je KPN vergeten? Die had ik verkocht voor de emissie en toen gingen ze toch omhoog!
[verwijderd]
1
Je hebt gelijk maar die wist ik niet had het aandeel toen niet gevolgd (dus ik wist het dus niet :P), maar lag de koers ervoor niet dicht bij de 2 euro, maar hier waren zeker van de kant van de overheid geen correcte dingen gebeurd met hun gouden aandeel. Kijk nu eens naar Ahold ik wil ze nu niet hebben hoor, en al helemaal niet speculatief.

Ik ben over het algemeen wel positief over dit fonds hoor, maar heb een deel verkocht omdat er altijd nog iets raars uit de hoed getoverd kan worden. Blijf erbij dat het naar de 1 euro gaat en dat gaat snel.
GherAhnkAhmon
0
Laten er we er vanuitgaan dat onze agrariërs in de toekomst NIET met de hand aan die spenen gaan trekken....
HOE melken we dan een koe als als onze automatiseurs besluiten de die splinternieuwe Hercules aan de wilgen te hangen?
Nou? Misschien iets voor U? na werktijd even de boer op, dnn koejnn melknn, Uw Vaderlandse daad voor die dag....
[verwijderd]
0
Simpel geredeneerd is het als volgt. De koers van € 30 moet je delen door 20 vanwege het hogere aantal aandelen. Kom je uit op een koers van € 1,50 nu. De toekomstige emissie moet ook niet te zwaar meegerekend worden, tenslotte verminderd de schuld daar tegenover - al ben ik het er mee eens dat het zuiniger kan. Dat de koers geen € 1,50 is maar onder de € 0,30 en zelfs minder dan 0,25 is vooral te verklaren uit teleurstelling over het koersverloop en irritatie over het beleid van het management en de angst voor de gevolgen van de voorbije crisis voor de melkveehouders. Met een verlies van 50% is dat natuurlijk al dik afgestraft, maar ontwikkelingen worden altijd overdreven én aandeelhouders geven een overreaktie op de dalende koersen. Een normale koers op dit moment zou zo'n € 0,75 moeten zijn, daaronder liggen de winstkansen. Wanneer iemand instapt is vooral afhankelijk of iemand een KT, MT of LT belegger is en hoeveel winst hij of zij wil boeken of angst heeft deze mis te lopen. De angsten van sommige beleggers op dit forum kunnen koersherstel een tijd lang tegenhouden, maar niet voor altijd. Een ieder succes met het maken van eigen keuzes.
19 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 29 apr 2024 09:00
Koers 5,700
Verschil 0,000 (0,00%)
Hoog 5,700
Laag 5,700
Volume 346
Volume gemiddeld 1.897
Volume gisteren 1.905

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront