BAM Groep « Terug naar discussie overzicht

BAM april 2024

931 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 ... 43 44 45 46 47 » | Laatste
RWR
0
quote:

OnoMatopee schreef op 14 april 2024 09:50:

nieuwspaal.nl/ns-station-assen-krijgt...

het wachten is op een caravanserai bij Ter Apel
Je ziet toch dat ze blijvend werk maken van het verlagen van het risicoprofiel.
voda
0
Sectornieuws:

Heijmans tekent raamcontract met Gasunie
15-apr-2024 08:33

Voor onderhoud en vernieuwing leidingennetwerk.

(ABM FN-Dow Jones) Heijmans tekent maandag samen met vijf partners een raamcontract met Gasunie voor het onderhoud en beheer van het aardgasleidingennetwerk en de aanleg van nieuwe leidingen voor waterstof, groen gas en CO2. Dat maakte het bouwbedrijf maandag voorbeurs bekend.

De overeenkomst met de zes partijen betreft maximaal 4 miljard euro aan investeringen gedurende een periode van tien jaar. Het gaat om een raamovereenkomst en daarom kan Heijmans nog niet zeggen welke omzet het zal realiseren.

Heijmans, dat al eerder soortgelijke samenwerkingen aanging met TenneT op het gebied van hoogspanning en Vitens op het gebied van water, wil een voortrekkersrol spelen in de duurzame transitie.

"Nederland loopt vast op grote maatschappelijke vraagstukken. Deze complexe uitdagingen vragen om regie en verbinding", aldus directievoorzitter Bart Smolders van Heijmans Infra.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
innicksname
2
quote:

OnoMatopee schreef op 12 april 2024 18:31:

[...]
De deadline van 29 oktober voor de voltooiing van het lang uitgestelde nieuwe nationale kinderziekenhuis van 2,2 miljard euro lijkt naar later in het jaar te worden verschoven, zo bleek gisteren. Het einde is echter in zicht, aangezien de bouw zich in de laatste fase van de bouw bevindt en de deadline het vierde kwartaal van dit jaar is, zei minister van Volksgezondheid Stephen Donnelly gisteren. Het is duidelijk dat de aannemers om een voltooiingsdatum van december hebben gevraagd, maar dit wordt betwist door de ziekenhuisontwikkelingsraad. De heer Donnelly zei dat hij verwachtte later dit jaar de volledige eigendom van het ziekenhuis over te nemen en dat hij zich er niet druk over zal maken of het deze week in oktober of deze week in november is. “Wij willen en moeten de volledige controle over dit ziekenhuis krijgen. We kunnen allemaal zien welk verschil dit ziekenhuis zal maken. Dit is transformatief. Ierland zal een van de beste kinderziekenhuisdiensten ter wereld hebben. De aannemer heeft een commitment gegeven voor de volledige oplevering van dit ziekenhuis in het laatste kwartaal van het jaar en ik verwacht dat die ook wordt gehonoreerd.”
Die toon is al drukken prettiger dan het gekissebis dat er tot nu toe vaak in media over te lezen was.
innicksname
1
quote:

HenkdeV schreef op 12 april 2024 19:21:

[...]

Voor Israël en Iran ook niet.
Voor niemand. Gevalletje 'ik heb de grootste', 'nee, ik', etc. Als al die landen nou gewoon eens lekker zouden samenwerken en de bevolking laten profiteren van een stabiele economie, grondstoffen, mooie natuur en voor wie wil af en toe een gebed op gematigde toon...
innicksname
0
quote:

OnoMatopee schreef op 14 april 2024 09:50:

nieuwspaal.nl/ns-station-assen-krijgt...

het wachten is op een caravanserai bij Ter Apel
Duimpje voor dat woord, lang niet gezien.
HenkdeV
0
quote:

innicksname schreef op 15 april 2024 09:56:

[...]
Voor niemand. Gevalletje 'ik heb de grootste', 'nee, ik', etc. Als al die landen nou gewoon eens lekker zouden samenwerken en de bevolking laten profiteren van een stabiele economie, grondstoffen, mooie natuur en voor wie wil af en toe een gebed op gematigde toon...
Dat is een utopie.
HenkdeV
1
quote:

innicksname schreef op 15 april 2024 09:54:

[...]
Die toon is al drukken prettiger dan het gekissebis dat er tot nu toe vaak in media over te lezen was.
Nu nog wat openstaande facturen overmaken.
OnoMatopee
0
quote:

innicksname schreef op 15 april 2024 10:00:

[...]
Duimpje voor dat woord, lang niet gezien.
https://www.youtube.com/watch?v=QS67o4npBuE

ff lp helemaal afluisteren, dan ben je in de sferen. Santana: ouwe gouwe uit de jaren 70
OnoMatopee
2
quote:

HenkdeV schreef op 15 april 2024 10:38:

[...]

Dat is een utopie.
het geloof en de uitleg is het grootste struikelblok voor vrede, helaas altijd al geweest.
OnoMatopee
2
Nieuw hoogspanningsstation voor netversterking in Noordoost-Nederland
In opdracht van Omexom bouwt BAM Infra Nederland mee aan een nieuw 380/110 kV hoogspanningsstation voor TenneT. Het nieuwe station is van essentieel belang om te voorzien in de snelle groei van het elektriciteitsaanbod via wind- en zonne-energie en om te kunnen voldoen aan de verwachte stijgende vraag naar elektriciteit. BAM Infra Nederland verantwoordelijk voor de civiele en bouwkundige werkzaamheden. Het hoogspanningsstation is het eerste station dat TenneT realiseert in de netversterking van Noordoost-Nederland. Op donderdag 11 april werd feestelijk stil gestaan bij de start van de bouw en ging symbolisch de eerste schop de grond in.

Werkzaamheden in volle gang
Voor de uitbreiding van het elektriciteitsstation legt BAM Infra de tijdelijke bouwwegen aan en straks de definitieve wegen. BAM realiseert de funderingen voor de transformatoren, de 380 kV- en 110 kV-velden, de toegangsvoorzieningen en de riolering. Daarnaast bouwt BAM de bedieningsgebouwen. Voor de start van het contract maakte BAM samen met Omexom in een voortraject het terrein al bouwrijp en was BAM betrokken bij het maken van ramingen en ontwerpen. Eind maart 2024 werden de eerste palen geslagen en daarmee het heiwerk gestart. In juni beginnen de bouwwerkzaamheden. Naar verwachting worden de werkzaamheden eind 2025 afgerond. Het plan is dat het nieuwe station in Ter Apelkanaal in 2026 in gebruik wordt genomen.

Henk Post, managing director bij BAM Infra Nederland: ‘We kijken ernaar uit om samen met Omexom en TenneT het hoogspanningsstation te bouwen en bij te dragen aan de energietransitie in Nederland. Deze opdracht belichaamt de kern van de strategie van BAM: samenwerking, duurzaamheid en industrialisatie. We zijn trots op de voortgang die we tot nu toe samen hebben geboekt en om onze gezamenlijke ambities verder uit te rollen. De focus ligt nu op een veilige en hoogwaardige uitvoering.’

Nieuw hoogspanningsstation voor netversterking in Noordoost-Nederland
Duurzame oplossingen
Op het project past BAM Infra verschillende duurzame oplossingen toe. Zo verplaatste BAM in het voortraject tijdens het bouwrijp maken van het terrein meer dan 200.000 kubieke meter zand, waarvan een aanzienlijke hoeveelheid afkomstig was van een nabijgelegen zandwinput van Kremer. Door de nauwe samenwerking met TenneT resulteerde dit in een duurzame oplossing met minimale transportafstanden. Een ander voorbeeld is de toepassing van een innovatieve drainageoplossing tijdens de realisatiefase. Normaliter blijft de drainage achter in de grond na de werkzaamheden. Deze innovatieve drainage breekt zichzelf na vijf jaar af, waardoor er geen schadelijke materialen, zoals pvc-restafval, achterblijven in de grond. Daarnaast onderzoekt BAM Infra momenteel mogelijkheden voor het toepassen van GROENR BETON. Toepassing van dit duurzame beton leidt tot een reductie van 15 tot 20 procent CO2-uitstoot ten opzichte van traditionele mengsels.

Standaardisatie
De samenwerking tussen de verschillende partijen richt zich sterk op standaardisatie binnen het project. Zo is het station op bedrijventerrein Zuid-Groningen het eerste dat wordt gebouwd volgens een nieuw standaard ontwerp voor de 380kV-hoogspanningsstations van TenneT. In het kader van standaardisatie ontwikkelde BAM Infra in samenwerking met partner Hendriksen een stalen kist voor het snel en efficiënt realiseren van gestorte poeren. Het toepassen van een standaardbekisting draagt bij aan een gestroomlijnde aanpak.

Jos Meijer, projectmanager bij Omexom: ‘We hebben samen een ambitieus traject doorlopen, bestaande uit meerdere fases, dat heeft geleid tot innovatie en pilots die nauw aansluiten bij de behoeften van TenneT. Dit succes is te danken aan onze samenwerking, waarbij we de juiste mensen hebben samengebracht en transparant hebben gehandeld met respect voor ieders belangen. Het strategisch plan dat we hebben opgesteld, dient als leidraad voor onze toekomstige stappen en geeft ons vertrouwen in ons gezamenlijk pad. Hoewel er uitdagingen zullen blijven komen, geloof ik er sterk in dat we deze samen zullen overwinnen.’

Elektriciteitsnetversterking Noordoost Nederland
Het hoogspanningsstation is het eerste station dat TenneT realiseert in de netversterking van Noordoost-Nederland. Het is onderdeel van de uitbreiding om meer ruimte te maken op het elektriciteitsnetwerk tussen Groningen en Drenthe met behulp van deelnetten. Elk deelnet heeft een eigen op- en afrit naar de hoogspanningssnelweg. Dit zorgt voor een betere verdeling van de elektriciteit, meer ruimte op het net én een toename in capaciteit op de meeste plekken, vaak verdubbeld of verdrievoudigd.
OnoMatopee
3
Portaal, Hans Geveling Vastgoed en OC Hart van de Waalsprong zetten handtekening voor sociale-huurappartementen en commerciële ruimtes
Woningcorporatie Portaal, Hans Geveling Vastgoed en ontwikkelcombinatie Hart van de Waalsprong hebben 11 april 2024 de koop bevestigd voor 46 sociale-huurappartementen en 1.050 m2 commerciële ruimte in gebouw Grutto in Hart van de Waalsprong in Nijmegen. De ontwikkelcombinatie Hart van de Waalsprong is een samenwerking van gebiedsontwikkelaars AM en VanWonen. Op de begane grond van het appartementengebouw komen vestigingen van HEMA en Kruidvat.

Appartementengebouw Grutto komt aan de zuidkant van het levendige Oranje Marieplein. Het door De Zwarte Hond ontworpen kleinschalige gebouw telt vier woonlagen boven de winkelplint. Met de realisatie van Grutto en het naastgelegen Front is het winkelcentrum in Hart van de Waalsprong compleet.

Portaal, Hans Geveling Vastgoed en OC Hart van de Waalsprong zetten handtekening voor sociale-huurappartementen en commerciële ruimtes
Van links: Marlies Krol (Portaal), Jan Ruitenberg (AM), Hans Geveling (Hans Geveling Vastgoed) en Jan Voorrips (VanWonen).

Duurzaam en betaalbaar wonen
De komst van 46 twee- en driekamerappartementen betekent een uitbreiding van het aanbod betaalbare huurwoningen voor starters en jongeren in Hart van de Waalsprong. Alle appartementen in Grutto worden gasloos en voorzien van vloerverwarming (stadsverwarming). Er is ook aandacht voor een gezonde en groene leefomgeving. Zo zorgen bomen en groen voor verkoeling, zowel in het openbaar gebied als in de daktuin. En wordt droogte tegengegaan door regenwater via wadi’s te filteren en te borgen.

Marlies Krol, directeur vastgoed bij Portaal: ‘In Nijmegen is een groot tekort aan betaalbare woningen voor jongeren, eenpersoonshuishoudens en doorstromers. Gezien de locatie in de nabijheid van voorzieningen willen we hier levensloopgeschikte (rollatordoorgankelijke) appartementen toevoegen voor het huishouden van zowel de starter als oudere op de woningmarkt. Deze 46 energiezuinige sociale huurwoningen zijn daarmee een mooie aanvulling op onze woningportefeuille. Samen met de huurwoningen in gebouw Bliek heeft Portaal zo een mooi en divers aanbod voor onze bewoners in het gewilde, nieuwe stadshart van Nijmegen.’

Sluitstuk nieuwe woon- en winkelhart van Nijmegen
Grutto is het sluitstuk van het nieuwe woon- en winkelhart van Nijmegen-Noord. De bouw van het complex is inmiddels gestart. De verwachting is dat in het voorjaar van 2025 het nieuwe woon- en winkelhart van de Waalsprong in z’n geheel zal zijn opgeleverd aan de nieuwe bewoners en ondernemers. De 1.050 m2 commerciële ruimte op de begane grond van Grutto wordt afgenomen door Hans Geveling Vastgoed. Met de vestiging van zowel een HEMA- als een Kruidvat-filiaal wordt de grote behoefte aan voorzieningen voor de wijk Nijmegen-Noord steeds beter ingevuld. De appartementen in Grutto worden ongeveer een half jaar voor oplevering in verhuur gebracht via Entree.

René Steman, projectdirecteur Hart van de Waalsprong voegt daaraan toe: ‘Wij zijn blij dat we nu starten met de bouw van het laatste blok in de tweede fase van Hart van de Waalsprong. Dit wordt voor onze klanten een zeer aantrekkelijke woon- en winkelomgeving. Met veel aandacht voor bijzondere architectonische details, en met de focus op een gezonde leefomgeving waar vele generaties plezierig gaan wonen.’

Hart van de Waalsprong
Hart van de Waalsprong ligt in de wijk Hof van Holland. De nieuwste wijk van Nijmegen-Noord is gunstig gelegen tussen Spiegelwaal, Graaf Alardsingel en spoorlijn. Hart van de Waalsprong vormt, zoals de naam al aangeeft, hét woon- en winkelhart van de Waalsprong. De bereikbaarheid is goed, zowel met de auto, fiets en het OV (station Lent ligt op loopafstand). Naast het winkelcentrum komen in Hart van de Waalsprong 524 koop- en huurwoningen (waarvan 147 sociale huurappartementen) en ruim dertig winkelunits met diverse gezellige horecagelegenheden. De nieuwe stadswijk heeft een uitgesproken karakter door zichtbare duurzaamheid, door water en groen en spannende stedelijke architectuur.
OnoMatopee
3
BAM start bouw 121 sociale huurappartementen met WoonST-concept in Eindhoven
BAM start bouw 121 sociale huurappartementen met WoonST-concept in Eindhoven
BAM Wonen is in opdracht van Woonstichting ‘thuis gestart met de realisatie van 121 sociale huurappartementen in de wijk ’t Ven in Eindhoven. Op de locatie aan het Hugo de Grootplein zijn 41 grondgebonden woningen gesloopt die nu plaatsmaken voor de nieuwe appartementen. Naar verwachting worden de appartementen in de zomer van 2025 opgeleverd aan de nieuwe bewoners.

De 121 appartementen zijn verdeeld over vier woonblokken, gelegen aan het Hugo de Grootplein, Noord-Brabantlaan en de Joan Melchior Kemperstraat. De woonblokken van 36 appartementen gelegen aan het Hugo de Grootplein en de Joan Melchior Kemperstraat worden drie en vier lagen hoog. De twee woonblokken van 22 en 27 appartementen per blok aan de Noord-Brabantlaan worden vijf lagen hoog. De woningtypes variëren van tweekamerappartementen van ongeveer vijftig vierkante meter tot driekamerappartementen van zeventig vierkante meter. De appartementen zijn gasloos en worden voorzien van een eigen warmtepomp. Dat betekent dat de bewoners elektrisch gaan koken. De warmtepomp zorgt voor de verwarming en warm tapwater.

Het ontwerp komt van VFO Architecten uit Eindhoven. De architectuur van dit project sluit naadloos aan bij de bestaande architectuur in de wijk ’t Ven. Verder zijn de voormalige Philips bedrijfsschool op Strijp en het hoofdkantoor van Philips in het stadscentrum van Eindhoven een inspiratiebron geweest voor het ontwerp van de 121 appartementen.

WoonST
De appartementen zijn ontwikkeld vanuit het WoonST-concept. Dertien woningcorporaties en negen gemeentes in het Stedelijk Gebied Eindhoven hebben afspraken gemaakt over de bouw van appartementen. Het doel van WoonST is om snel hoogwaardige en betaalbare woningen te realiseren voor huurders om daarmee de krapte op de woningmarkt te verminderen. Hierbij is uitgegaan van een gestandaardiseerde woning, waarbij de woningcorporaties nog voldoende keuzemogelijkheden hebben zoals gevelbekleding en kleur stenen. Voor ’thuis zijn dit de eerste WoonST appartementen.

Nadere informatie: BAM Wonen, afdeling Communicatie, (030) 659 89 44 of communicatie.wonen@bam.com
HenkdeV
0
quote:

OnoMatopee schreef op 15 april 2024 10:51:

[...]het geloof en de uitleg is het grootste struikelblok voor vrede, helaas altijd al geweest.
Dat is zeker waar, maar er is nog wel wat meer over te zeggen. En dan denk ik bijvoorbeeld aan de oorlog tussen Rusland en Oekraïne.
OnoMatopee
0
quote:

HenkdeV schreef op 15 april 2024 11:52:

[...]

Dat is zeker waar, maar er is nog wel wat meer over te zeggen. En dan denk ik bijvoorbeeld aan de oorlog tussen Rusland en Oekraïne.
ja, Oekraïne heeft zich afgescheiden van de Russisch-orthodoxe. Een pot of een ander pot nat. Maar, daar is het niet om begonnen. Er heerst in Rusland een apart idee over fascisme en wat moet worden uitgeroeid. Een kruisteken slaand en devote Poetin is de gotspe van de eeuw.
bartbas
0
quote:

OnoMatopee schreef op 15 april 2024 10:51:

[...]het geloof en de uitleg is het grootste struikelblok voor vrede, helaas altijd al geweest.
G
Het is vaak minder het geloof, dan de zucht van macht, die je via geloven vaak makkelijker kunt krijgen. Veel geloven hebben via machthebbers binnen en buiten de kerkhun eenvoudige volgelingen geïndoctrineerd met wat goed en kwaad was en is. Overigens niet alleen geloven. Denk maar aan Hitler.. In feite was ook de tachtigjarige oorlog een oorlog om macht.
HenkdeV
0
quote:

bartbas schreef op 15 april 2024 12:37:

[...]G
Het is vaak minder het geloof, dan de zucht van macht, die je via geloven vaak makkelijker kunt krijgen. Veel geloven hebben via machthebbers binnen en buiten de kerkhun eenvoudige volgelingen geïndoctrineerd met wat goed en kwaad was en is. Overigens niet alleen geloven. Denk maar aan Hitler.. In feite was ook de tachtigjarige oorlog een oorlog om macht.
In de tachtig jarige oorlog ging het ook deels om het geloof Bartbas. De katholieken tegen de protestanten.

Laat ik de tweede wereldoorlog maar even rusten.

Niet zo'n goed forum onderwerp trouwens, ik laat het hierbij.
931 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 ... 43 44 45 46 47 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 2 mei 2024 15:13
Koers 3,380
Verschil -0,454 (-11,84%)
Hoog 3,426
Laag 3,116
Volume 4.537.061
Volume gemiddeld 1.467.196
Volume gisteren 1.085.177

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront