Pharming « Terug naar discussie overzicht

Pharming April 2024

4.624 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 ... 228 229 230 231 232 » | Laatste
Lord Apollyon
1
quote:

MichelH schreef op 8 april 2024 11:58:

Sijmen doet zijn presentatie toch pas om 14:45 uur? Waarom gaat de koers dan al nu zo naar beneden?
De aankondiging alleen is tegenwoordig al voldoende om dat te bewerkstelligen ;)
Natal
0
Arme SDV, hij had er zich zo op verheugd: na aankondiging mega winsten in de toekomst een koersstijging maar het werd een zeperd. En daarna de hoon na zijn opmerkingen over de ongeduldige EU aandeler.
Triple A
3
quote:

DE MONITOR schreef op 8 april 2024 11:36:

[...]

Pharming is niet capabel om een groot onderzoek tot een succes te brengen. Daar is het gewoon te klein voor.
Pre-eclampsie vond ik een zeer mooi onderzoek en ben in het verleden rond dat onderzoek aandeelhouder geweest.
Gelukkig zag ik op tijd in dat het niets zou worden en heb de aandelen voor een hele mooie prijs van de hand gedaan.

Een medicijn dat een ander heeft onderzocht en ontwikkeld en Pharming kan verkopen is misschien nog een optie maar dat is een zeer mager businessmodel, kost veel geld, en is niet de oplossing om aandeelhouderswaarde te creëren.
Ik vind het onbegrijpelijk dat jij op het meest kansloze klinische onderzoek Pre-Eclampsie opeens wel een positie had genomen in Pharming. Dat is naar mijn mening zo'n beetje het slechtste koopargument dat er toentertijd was:

  • De symptomen van pre-eclampsie zijn bekend, maar de oorzaak niet. Dat maakt het een onduidelijke en complexe ziekte. Het was een wilde gok van Pharming om Ruconest daarvoor te testen.
  • Het werven van patiënten voor een klinische studie naar pre-eclampsie is heel lastig omdat maar een klein deel van de zwangere vrouwen pre-eclampsie krijgt en als ze het krijgen het vrij accuut is. Er is maar een heel kort tijdframe om de patiënt te werven (in tegenstelling tot bij een chronische aandoening);
  • Dan is er nog het effect van het medicijn op de ongeboren baby. Dat maakt het testen extra lastig. Je moet eigenlijk de veiligheid bij twee "personen" checken.
  • Bij een andere complexe aandoening met meerdere oorzaken mislukken vrijwel alle klinische studies, te weten Alzheimer. Ik vermoed dat dat bij pre-eclampsie ook zo zal zijn vanwege de complexiteit en de multi causale verbanden.
=========================================

Het businessmodel voor Joenja (inlicensing) is helemaal niet zo mager:

  • Pharming heeft voor marktgoedkeuring nauwelijks een initiële betaling aan Novartis hoeven doen. Per saldo $ 10 miljoen na aftrek van de opbrengst van de PRV.
  • Van iedere dollar Joenja omzet houdt Pharming circa 70% over voor aftrek van overige operationele kosten (omzet-/-cost of goods sold inclusief royalties-/-mijlpalen).
  • Het valt te verwachten dat na het moment dat patiënten eenmaal geautoriseerd zijn door de verzekeraar de overheadkosten voor die patiënten dalen.
  • Als Pharming de APDS populatie kan verbreden (leeftijd, regio, VUS) dan kan de omzet die van Ruconest gaan overtreffen.

-
Minos
0
quote:

voda schreef op 8 april 2024 11:26:

[...]
De Euronext notering gaat niet onder de 1 cent. (Zelfs niet voor fondsen die failliet gaan)
Ik weet het niet, Imtech is wel onder de 1 cent gegaan, maar ik weet niet of die in de euronext zat..
Beur
1
quote:

Natal schreef op 8 april 2024 12:14:

Arme SDV, hij had er zich zo op verheugd: na aankondiging mega winsten in de toekomst een koersstijging maar het werd een zeperd. En daarna de hoon na zijn opmerkingen over de ongeduldige EU aandeler.
Arme SDV? Arme hardcore believers!

Ps Ik stond er als kind bij toen mijn moeder duidelijk getild werd door een handige koopman. Ze wist het dondersgoed maar vond het toch een "leuke man".
Natal
0
quote:

Beur schreef op 8 april 2024 12:23:

[...]Arme SDV? Arme hardcore believers!
Jaaaaa, die zijn ook arm.

Ik kon erop wachten.,:-)
Beur
0
quote:

Natal schreef op 8 april 2024 12:24:

[...]

Jaaaaa, die zijn ook arm.

Ik kon erop wachten.,:-)
O, jij bent uit op voorspelbare reacties dus? ;)
Natal
0
quote:

Beur schreef op 8 april 2024 12:28:

[...]O, jij bent uit op voorspelbare reacties dus? ;)
Begrijp,m niet maar het zal wel goed wezen.
MichelH
0
De koers is gelukkig al weer iets aan het oplopen. Volgens goed ingelichte bronnen heeft Sijmen zich tijdens de lunch verslikt in een bitterbal waardoor het uiterst onzeker is of hij in staat is om zijn presentatie te houden ;-))
Sharen
3
quote:

Triple A schreef op 8 april 2024 10:02:

-

Tegenwoordig hoef je niet meer naar een Algemene Vergadering van Aandeelhouders (AVA) te gaan om je stem uit te brengen op de agenda-items. Veel brokers bieden de mogelijkheid om op afstand te stemmen en tevens kun je via een machtiging stemmen.

Ik vind dat de Board of Directors van Pharming een duidelijk signaal van aandeelhouders moet krijgen over ontevredenheid onder aandeelhouders over de waardecreatie van het bedrijf (geen koerswinst en ook geen dividend).

Het bedrijf lijkt te denken dat ze maar voortdurend de hand kunnen ophouden bij de aandeelhouders. Het bestuur en management wordt riant beloond, maar de lange termijn aandeelhouders komen er bekaaid af. Daarom ………

Ik ga TEGEN stemmen op agendapunt 5 en agendapunt 6 van de Aandeelhoudersvergadering.

Punt 5:
Designation of the Board of Directors as the Company’s body, authorized to: (i) issue shares, (ii) grant option rights and (iii) restrict or exclude pre-emptive rights (voting item)

Pharming bestaat 35 jaar. Tot 2017 heeft de onderneming een uiterst inefficiënt ontwikkelingspad gekend waardoor er voortdurend nieuw geld op de financiële markten moest worden opgehaald. Het gevolg is dat er tot eind 2017 honderden miljoenen aandelen zijn uitgegeven. Het geplaatst kapitaal is eigenlijk veel te groot voor een bedrijf van de omvang van Pharming.

In 2017 hadden beleggers in Pharming een geweldig jaar. De terugkoop van de Amerikaanse verkooprechten van Ruconest eind 2016 bleek een groot succes en leidde tot een koersstijging van 400%. Echter sinds begin 2018 hebben lange termijn aandeelhouders in Pharming weinig rendement van hun aandelen. De koers van het aandeel kent weliswaar grote schommelingen, maar komt over de lange termijn beschouwt nauwelijks van haar plaats. En gezien de gebrekkige winstgevendheid van Pharming is de uitkering van dividend al helemaal niet aan de orde.

In de periode 2018 tot en met 2023 is het geplaatst kapitaal echter wel toegenomen met meer dan 100 miljoen aandelen veroorzaakt door bonusregelingen voor bestuur, management en staf van Pharming.

Het wordt naar mijn mening tijd dat aandeelhouders naar het bestuur van Pharming een signaal afgeven dat - zo lang Pharming niet aantoonbaar waarde creëert voor haar aandeelhouders (in de vorm van duurzame koersstijging of indien daar ruimte voor is dividend) - er geen aandelen meer mogen worden uitgegeven in het kader van beloning van bestuur, management en/of staf.

Daarom stem ik TEGEN punt 5 van de agenda.

Punt 6:
Authorization of the Board of Directors to repurchase shares in the Company (voting item)

Dit agendapunt is zo breed geformuleerd dat Pharming voor ieder doeleinde aandelen zou kunnen inkopen.

Dat zouden ze dus ook kunnen doen om bonusregelingen voor hun bestuur, management en/of staf via een omweg alsnog mogelijk te maken.

Daarom stem ik ook TEGEN punt 6 van de agenda.

============================================

Ik heb niet de illusie dat ik het stemgedrag op een AVA doorslaggevend kan beïnvloeden. Maar mochten er forumleden (tevens aandeelhouder) zijn die het met bovenstaande onderbouwing eens zijn, dan roep ik die op om ook TEGEN punt 5 en punt 6 te stemmen.

-
Ik herhaal deze uitstekende posting nog maar even, want anders verdwijnt hij in de mist van de massa-postings

Overigens, zo doe je dat bij DeGiro, volgens mij de meest gebruikte broker hier:

www.degiro.nl/helpdesk/handelsplatfor...
fanaat
3
Verzet tegen de baas wordt georganiseerd! Maar of dat helpt betwijfel ik. De heer de Vries dient uit zichzelf te bewegen naar de aandeelhouder. De commissarissen van dit bedrijf hebben het ontwerpen van een nieuw beloningssysteem uitbesteed aan een duur bureau. Op deze wijze verschuilen de verantwoordelijken zich achter een dik en heel duur rapport.
De moeilijkheidsgraad in belonen voor een bedrijf met 300 personeelsleden en beursgenoteerd is in feite simpel. Aansluiten bij een cao en voor het management een extra beloning afhankelijk van het resultaat. Geen poeha verder maar boter bij de vis. Bij Pharming wordt weer een aap uit de mouw getoverd om de het falen van het management te maskeren. Geen aandeelhouderswaarde geen extra's. Voor de meeste bedrijven is dit geen issue maar hier wel.
Het mooie is wel dat door het toekennen van opties het aantal aandelen rijkelijk blijft toenemen en bij een dalende koers blijft toch de waarde van het geheel gelijk. Rarapolitiepet.
roon
0
quote:

pitcho schreef op 8 april 2024 13:04:

Toch maar weer 15000. Stuks gekocht
Dat wil ik ook maar denk dat die shorters zonder berichten nog vrij baan hebben.Ik denk dat ik nog wat af kijk wat er gebeurd ik heb er al genoeg maar het moet niet richting de 0,90 cent gaan want dan koop ik zeker bij.Ik ga voor de vrijdag 26 april (EMA)om dan zeker wat te hebben aangeschaft.
voda
0
Leuk weetje, nog een Tesla rijder in ons midden.

quote:

DE MONITOR schreef op 8 april 2024 10:37:

[...]

...
Rijd al 7 jaar met Tesla's en nog steeds zeer tevreden.
VriendjeStokVis
1
quote:

Natal schreef op 8 april 2024 12:14:

Arme SDV, hij had er zich zo op verheugd: na aankondiging mega winsten in de toekomst een koersstijging maar het werd een zeperd. En daarna de hoon na zijn opmerkingen over de ongeduldige EU aandeler.
Hij had zichzelf, wetende geen winst te maken nooit moeten belonen met bonussen. Pure aantoning schijt te hebben aan de aandeelhouders
Winst gevend
0
quote:

G. Hendriks schreef op 8 april 2024 07:10:

www.pharming.com/news/pharming-announ...
Helaas was dit al 5 dagen eerder bekend bij de aandeelhouders. ( 3 april 2024 )

Ouwe meuk, wat opnieuw de traagheid bevestigd binnen dit bedrijf.
De Warhoeft
0
quote:

voda schreef op 8 april 2024 13:27:

Leuk weetje, nog een Tesla rijder in ons midden.

[...]
Yep en die rijden allemaal op hoogspanning.
Kun je nagaan , de vonken vliegen er vanaf.
Gekocht van de aandelenwinst verkregen over de ruggen van die arme gokparticulieren.
Natal
0
quote:

pitcho schreef op 8 april 2024 13:43:

En ik sinds oktober de BYD Atoo 3 geen klagen
Net ff video gekeken : enthousiaste testrijder.
Beur
0
quote:

Triple A schreef op 8 april 2024 10:02:

-

Tegenwoordig hoef je niet meer naar een Algemene Vergadering van Aandeelhouders (AVA) te gaan om je stem uit te brengen op de agenda-items. Veel brokers bieden de mogelijkheid om op afstand te stemmen en tevens kun je via een machtiging stemmen.

Ik vind dat de Board of Directors van Pharming een duidelijk signaal van aandeelhouders moet krijgen over ontevredenheid onder aandeelhouders over de waardecreatie van het bedrijf (geen koerswinst en ook geen dividend).

Het bedrijf lijkt te denken dat ze maar voortdurend de hand kunnen ophouden bij de aandeelhouders. Het bestuur en management wordt riant beloond, maar de lange termijn aandeelhouders komen er bekaaid af. Daarom ………

Ik ga TEGEN stemmen op agendapunt 5 en agendapunt 6 van de Aandeelhoudersvergadering.

Punt 5:
Designation of the Board of Directors as the Company’s body, authorized to: (i) issue shares, (ii) grant option rights and (iii) restrict or exclude pre-emptive rights (voting item)

Pharming bestaat 35 jaar. Tot 2017 heeft de onderneming een uiterst inefficiënt ontwikkelingspad gekend waardoor er voortdurend nieuw geld op de financiële markten moest worden opgehaald. Het gevolg is dat er tot eind 2017 honderden miljoenen aandelen zijn uitgegeven. Het geplaatst kapitaal is eigenlijk veel te groot voor een bedrijf van de omvang van Pharming.

In 2017 hadden beleggers in Pharming een geweldig jaar. De terugkoop van de Amerikaanse verkooprechten van Ruconest eind 2016 bleek een groot succes en leidde tot een koersstijging van 400%. Echter sinds begin 2018 hebben lange termijn aandeelhouders in Pharming weinig rendement van hun aandelen. De koers van het aandeel kent weliswaar grote schommelingen, maar komt over de lange termijn beschouwt nauwelijks van haar plaats. En gezien de gebrekkige winstgevendheid van Pharming is de uitkering van dividend al helemaal niet aan de orde.

In de periode 2018 tot en met 2023 is het geplaatst kapitaal echter wel toegenomen met meer dan 100 miljoen aandelen veroorzaakt door bonusregelingen voor bestuur, management en staf van Pharming.

Het wordt naar mijn mening tijd dat aandeelhouders naar het bestuur van Pharming een signaal afgeven dat - zo lang Pharming niet aantoonbaar waarde creëert voor haar aandeelhouders (in de vorm van duurzame koersstijging of indien daar ruimte voor is dividend) - er geen aandelen meer mogen worden uitgegeven in het kader van beloning van bestuur, management en/of staf.

Daarom stem ik TEGEN punt 5 van de agenda.

Punt 6:
Authorization of the Board of Directors to repurchase shares in the Company (voting item)

Dit agendapunt is zo breed geformuleerd dat Pharming voor ieder doeleinde aandelen zou kunnen inkopen.

Dat zouden ze dus ook kunnen doen om bonusregelingen voor hun bestuur, management en/of staf via een omweg alsnog mogelijk te maken.

Daarom stem ik ook TEGEN punt 6 van de agenda.

============================================

Ik heb niet de illusie dat ik het stemgedrag op een AVA doorslaggevend kan beïnvloeden. Maar mochten er forumleden (tevens aandeelhouder) zijn die het met bovenstaande onderbouwing eens zijn, dan roep ik die op om ook TEGEN punt 5 en punt 6 te stemmen.

-
Triple : als je dat vindt kan je er eventueel beter een apart item/draadje van maken. Veel effectiever en overzichtelijker.

Ps. Aan de anderen: dat aparte draadje moet Triple dus doen met zijn posting en niet AB-tjes-hengelaars.
4.624 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 ... 228 229 230 231 232 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 30 apr 2024 17:36
Koers 0,877
Verschil -0,029 (-3,15%)
Hoog 0,910
Laag 0,875
Volume 3.882.227
Volume gemiddeld 6.637.382
Volume gisteren 4.531.435

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront