AB InBev « Terug naar discussie overzicht

Proost!

5.274 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 256 257 258 259 260 261 262 263 264 » | Laatste
MQ666
0
“Dit is het eerlijkste beurscommentaar van het jaar” (*)

Pierre Huylenbroeck
Gisteren om 03:00

De Brusselse beurs zakte gisteren, omdat beleggers vrezen dat de Amerikaanse centrale bank langer dan gedacht zal wachten om de rente te verlagen. In de dagen voordien steeg de beurs, omdat beleggers op een sneller dan verwachte renteknip hoopten. De daling en eerdere stijging werden ook door China veroorzaakt. En door de monsterwinsten van de Amerikaanse ‘Magnificent 7’, die nu en dan minder monsterlijk waren dan verhoopt.

Maar eigenlijk had het bovenal met Apple te maken, een van die Magnificent 7. De maker van de iPhone is zijn jarenlange status van meest waardevolle onderneming ter wereld kwijt. Microsoft is de meest waardevolle. Vorige week toch nog, deze week al niet meer. Misschien was het dan toch niet zo belangrijk voor het beursnieuws van de dag, maar in elk geval: dat de terugval van gisteren, met 0,5 procent tegenover eergisteren, iets vandoen heeft met tegenvallende Britse inflatiecijfers, dat is prietpraat.

Die verwijzing naar gisteren is trouwens niet echt naar gisteren, dat geef ik toe. Dit artikel moet namelijk tweeëneenhalve dag voor de publicatie bij de eindredactie zijn. Ik heb het dus eigenlijk over vorige maandag of dinsdag.

Die ‘gisterendag’ van vorige week was overigens een sterke dag voor biotech. Sindsdien zwalpt de ganse sector. Morgen wordt zelfs voor een fikse correctie gevreesd, zeker als de koersen fors zakken. Dan zal Donald Trump er iets mee te maken hebben.

Winstnemingen?
Melexis profiteerde naar verluidt van een sterk omzetcijfer van een sectorgenoot uit Peru, terwijl Colruyt hinder ondervond van de adviesverlaging van een analist. Dat had niets met Colruyt zelf te maken, die adviesverlaging, maar het duurde even voor beleggers dat hadden opgemerkt. AB InBev beleefde nog een slechtere beursdag.

“Winstnemingen”, plegen wij beurscommentatoren dan te schrijven, maar vraag ons niet wat dat betekent. Vanochtend herstelde de koers van AB InBev. Dat zullen dan winstteruggaves zijn zeker? Maar welke winst precies? Best niet te veel van dit soort vragen stellen. Een goed beurscommentaar is een helder beurscommentaar.

Gelukkig kunnen wij voor de geschikte bladvulling altijd rekenen op de gouden mijmeringen van de beursgoeroes. Dat geeft ons artikel een cachet van waardigheid. En van geloofwaardigheid, op voorwaarde dat hun tijdingen maar pessimistisch genoeg zijn. Daarom citeer ik graag de vaak geciteerde goeroe Frank Pennyless van het vermaarde beurshuis StoxxRevil. Die was gisteren in zijn nopjes over de beursverliezen: “Ik heb de winsten van de voorbije negen jaar inderdaad gemist, maar dat kwam omdat ik te snel gelijk had. Maar zie nu: de correctie is begonnen! Ik had dat wel voorspeld, hé, in januari 2015.”

Ook Dolly Downward van de investeringsbank UndertheMattress vreest een crash die de crisis van 2008 fors zal overtreffen: “Volgens mijn model waren de beurzen al in 2016 overgewaardeerd. Vandaag, nadat er nog eens 314 procent is bijgekomen, is die overwaardering nog groter dan toen.”

Maar de Japanse goeroe Harry Kiri van de broker Wakiriki Santasake voorspelt een eindejaarsrally, “gezien de vele miljarden aan inzetbare beleggingsgelden aan de zijlijn”. Die zijlijn hebben wij zelf kennelijk gemist. Hoog tijd trouwens dat Kiri zijn mening herziet. Het eindejaar is haast een maand voorbij. Of doelt hij op 2024?

Bpost en Proximus hebben in 2024 een comeback in de benen, wordt in de wandelgangen gefluisterd. In die wandelgangen wordt vaak gefluisterd, maar mijn bron laat me off the record weten dat hij de juiste uitleg voor zijn betalende klanten bewaart.

Tijdloze beurswijsheden
We wijden de laatste alinea’s liever aan een van de talloze tijdloze beurswijsheden van Warren Buffett: “To finish first, you must first finish.” Klinkt goed, zeker in het Engels, ook al snap ik er geen jota van.

Dan maar deze andere quote van Buffett (hij heeft voldoende wise cracks voor alle dagelijkse beurscommentaren tot aan mijn pensioen): “Het basisspel van de beurs is de belegger dusdanig gunstig gezind, dat hij het echt niet complexer moet maken door te gaan kopen of verkopen volgens de trekking der tarotkaarten, de publicatie van een of andere macro-indicator of de voorspelling van een zelfverklaard expert. Het risico om net op het juiste moment niet aan het spelbord te zitten, is veel groter dan het risico om gewoon verder te spelen.”

Tiens, nu snap ik die uitspraak van ‘eerst finishen’ al wat beter, zeker als we hier twee statistieken mogen aan toevoegen. Een eerste, uit de ultralangetermijngegevens van de Amerikaanse professor Jeremy Siegel: 1 dollar in 1802 geïnvesteerd in goud, is vandaag, na inflatie, 5 dollar waard; 1 dollar in 1802 geïnvesteerd in obligaties, is nu circa 2.000 dollar waard; en 1 dollar, door de Amerikaanse grootvader van onze betovergrootvader geïnvesteerd op de Amerikaanse beurs, is vandaag minstens 1 miljoen dollar waard.

Dat is het basisspel waarover Buffett het had: blijf vooral aan het spelbord zitten! Want wat zegt onze tweede statistiek? Van begin 1926 tot eind 2023, dat zijn 1.176 maanden, steeg de Amerikaanse beursindex S&P?500 met gemiddeld 10 procent per jaar. Maar stel dat u de vijftig beste maanden had gemist na pakweg een donderpreek van een goeroe à la Frank Pennyless, dan had u meteen ook alle returns gemist.

Nu is Brussel Wall Street niet, zeker in de voorbije jaren lag het rendement hier significant lager. Maar ook bij ons blijft langetermijnsparen via aandelen een prima idee. Maar dat kan alleen werken als u zich niet te veel laat leiden door beurscommentaren.

Als uitsmijter gun ik u de belangrijkste en eerlijkste boodschap van gelijk welk beurscommentaar: het antwoord “nu, als u er het geld voor hebt!”, op de vraag, gelijk wanneer gesteld: “Wanneer begin ik het best met beleggen in kwaliteitsaandelen?”

(*) Klopt deze bewering wel? Pierre Huylenbroeck zoekt het uit. Hij is de uitgever van Mister Market Magazine (mistermarket.be). Elke maand houdt hij een beursfenomeen tegen het licht.
MQ666
0
Vakbond: staking bij Anheuser-Busch lijkt onvermijdelijk
01 februari 2024 om 16:28 uur

(ABM FN) De Amerikaanse vakbond Teamsters denkt dat een staking bij Anheuser-Busch onvermijdelijk is. Dit liet de vakbond donderdag weten.

"Als het bedrijf niet van koers verandert en een akkoord bereikt over een overeenkomst die werknemers beloont en beschermt, zullen 5.000 werknemers aangesloten bij Teamsters vanaf 1 maart in staking gaan", dreigde de vakbond donderdag.

Anheuser-Busch is gevraagd nog een laatste voorstel in te dienen. "Maar een productiestop bij de brouwerijen van Anheuser-Busch lijkt aanstaande en onvermijdelijk", denkt de vakbond.

"Dit bedrijf moet zijn prioriteiten op orde krijgen", waarschuwde voorzitter Sean O’Brien. "Ik wil heel duidelijk zijn, onze leden werken geen minuut meer na 29 februari, als ons huidige contract afloopt zonder dat een nieuwe overeenkomst is bereikt die recht doet aan hun werkzaamheden."

Halverwege januari zei AB InBev nog tegen ABM Financial News dat er onderhandeld werd, en dat er "goede hoop" was op een akkoord.

© ABM Financial News; info@abmfn.nl; Redactie: +31(0)20 26 28 999; Disclaimer
Donatello
1
Tuurlijk, we zitten er nog volop in, maar zal de eerste maanden toch nog niet te veel bewegen denk ik, niets te melden, dus niet veel discussies, meestal als het slecht gaat of heel goed, wordt het plotseling druk, met mensen die FOMO hebben of klagen dat het altijd slecht is :-) :-) :-) .
Leefloon
1
quote:

Donatello schreef op 4 februari 2024 11:10:

zal de eerste maanden toch nog niet te veel bewegen denk ik, niets te melden
De kleine notering Co.Br.Ha staat YTD met een noemenswaardige -10,19% lager, als voortzetting van een jaren durende trend richting het zuiden.
-- Einde meldingen --
MQ666
0
Vakbond biedt stakers Anheuser-Busch flinke vergoeding
05 februari 2024 om 20:56 uur

ABM FN) Werknemers van Anheuser-Busch die vanaf 1 maart in staking gaan, kunnen een flink hogere stakingsvergoeding tegemoet zien. Dit liet de Amerikaanse vakbond Teamsters maandag weten.

De in totaal 5.000 vakbondsleden kunnen een vergoeding van 1.000 dollar per week tegemoet zien.

Teamster benadrukte maandag dat het meer dan 300 miljoen dollar in kas heeft om de staking te kunnen financieren.

Al wekenlang lopen de spanningen tussen de vakbond en de Amerikaanse brouwer van AB InBev op.

"Als het bedrijf niet van koers verandert en een akkoord bereikt over een overeenkomst die werknemers beloont en beschermt, zullen 5.000 werknemers aangesloten bij Teamsters vanaf 1 maart in staking gaan", dreigde de vakbond afgelopen donderdag.

"Dit bedrijf moet zijn prioriteiten op orde krijgen", waarschuwde voorzitter Sean O'Brien. "Ik wil heel duidelijk zijn, onze leden werken geen minuut meer na 29 februari, als ons huidige contract afloopt zonder dat een nieuwe overeenkomst is bereikt die recht doet aan hun werkzaamheden."

Maandag zei O'Brien dat met een verdubbeling van de stakingsvergoeding, werknemers in staat zijn "om zich te verweren tegen de hebzucht van het bedrijf".

© ABM Financial News; info@abmfn.nl; Redactie: +31(0)20 26 28 999; Disclaimer
zafira tourer
1
(ABM FN) Voormalig president Donald Trump schoot AB InBev woensdag te hulp.

Op Truth Social, het socialmediaplatform dat Trump oprichtte, zei hij dat de brouwer een tweede kans verdient.

Sinds Bud Light een commercial produceerde met transgenderactivist Dylan Mulvaney stond de verkoop van het bier van Anheuser-Busch onder druk.

- Advertentie -

Trump noemde dit "een fout van ongekende omvang" van de brouwer, waar het ook een hoge prijs voor betaalde. "Maar Anheuser-Busch is geen Woke bedrijf", schreef Trump. Hij noemde het bedrijf een echt Amerikaans merk, dat werk biedt aan 65.000 Amerikanen en een grote afnemer is van Amerikaanse boeren. "Misschien verdient het een tweede kans?", aldus Trump.

"Misschien moeten we achter de bedrijven aangaan die proberen Amerika te vernietigen", ging Trump verder.

Het aandeel AB InBev steeg woensdagmiddag met 3,6 procent.
Leefloon
0
quote:

zafira tourer schreef op 7 februari 2024 20:16:

trump zal ze ook wel hebben waarschijnlijk
Ach, ook maar even kort hier. Een waarschijnlijkere politieke, opportunistische, ziekelijke tegenaanval:

www.demorgen.be/nieuws/is-donald-trum...

Bud Light-haat komt in dit artikel niet voor, maar synoniemen wel. Bijvoorbeeld conservatief Amerika, of radicaal Republikeinse kringen. Woke-publiek wordt indirect tegemoet gekomen, want met nationalistisch gezwets mag hun bier weer, na een oproep uit het Biden-kamp aan een woke miljoenenpubliek om zich in meerdere, strategisch belangrijke staten als kiezer te laten registreren.

De man wil opnieuw president worden. Waarbij puur opportunistisch Bud weer eventjes nationalistisch werd omarmd. Als tegenaanval op het woke-kamp, zonder een populaire tegenstander aan te vallen of te noemen. Ben je woke? Drink Bud, stem Trump. Bud is opportunistisch oké, opportunistische Trump is oké.
Leefloon
1
Superdude
0
Wat een zwakte weer, de hele meut stijgt maar bier weer niet. Sta nu op kleine winst, morgen alles verkopen en ander aandeel zoeken. Iemand suggesties want vind de tijd niet om te analyseren.
Superdude
0
Ga het anders zeggen, als iemand mij goeden tips geeft en ik haal winst dan betaal ik daar 10% van aan de tipgever. Kan veel zijn want ik beleg met 350K€.
Leefloon
0
quote:

Superdude schreef op 8 februari 2024 17:30:

Ga het anders zeggen, als iemand mij goeden tips geeft en ik haal winst dan betaal ik daar 10% van aan de tipgever. Kan veel zijn want ik beleg met 350K€.
Tips geven is geen doel van een forum. Daar is o.a. ING Premium voor, lijkt mij. Dus de 10% van een netto-(meer)opbrengst van kortlopende covered calls AB InBev, kortlopende out-of-the-money short puts Engie, of bijvoorbeeld kortlopende out-of-the-money short puts ING mag naar een door jou innig gehaat goed doel of innig gehate, klassieke politieke partij. Mits niet Russisch, zo'n bestemming. Alles t.o.v. de markt, dus eventueel hedgen met een long put AEX zodat iemand die wél een functionerende glazen bol heeft niet voor jou de Derde Wereldoorlog feilloos hoeft te voorspellen.

Tot zover waarzeggerij na iemands blijk van verkoopbereidheid bij AB InBev; terug naar AB InBev zonder een glazen bol. De mijne wordt hersteld, maar toch verwacht ik in 2024 wel een outperformace, onveranderd zonder er wonderen van te verwachten. YTD is die outperformance er toch, ondanks jouw algemene klachten over dit aandeel.
Leefloon
1
quote:

Superdude schreef op 8 februari 2024 17:27:

de hele meut stijgt maar bier weer niet. ... vind de tijd niet om te analyseren.
Nog eentje, alsof een vermogensadviseur gratis zou zijn: ga indexbeleggen. Dat lost beide "problemen" op.
Buschuitje
1
Wat een klapper voor A.B. Inbev .Op festivals als Mysteryland, Defqon.1, Decibel en Awakenings wordt binnenkort geen bier van Heineken of Desperados meer gedronken. Festivalorganisator ID&T ruilt de biermerken in voor Bud en Corona.
JdeFL
1
Heb getwijfeld. Geschreven call, gedekt door Abi's. Boven de 60€, abi's toch verkopen, of niet. Had gekund.
Trump contra Heineken.
Leefloon
1
quote:

JdeFL schreef op 14 februari 2024 14:10:

contra Heineken.
Bij Heineken vind ik het bierenwaarderingsmodel van KBC Securities aan de optimistische kant voor wat betreft de verwachte evolutie van de omzet, een WPA, en de gevolgen op langere termijn van een structureel krimpend volume: www.bolero.be/nl/analyse-en-inzicht/b... (tabel onderaan)
JdeFL
1
quote:

Leefloon schreef op 15 februari 2024 11:13:

[...]
...(tabel onderaan)
Vrij lineair, lijntjes doortrekken, lijken in de leer gegaan te zijn bij uw oude vriend uit een ander inbevforum.... Je zou denken dat ze bij KBC toch wat meer tijd steken in een aandeel van zo'n formaat.
5.274 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 256 257 258 259 260 261 262 263 264 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 26 apr 2024 17:35
Koers 56,120
Verschil +0,060 (+0,11%)
Hoog 56,360
Laag 55,280
Volume 1.175.113
Volume gemiddeld 1.299.552
Volume gisteren 1.405.502

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront