UCB « Terug naar discussie overzicht

Beurskoers UCB

2.259 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 » | Laatste
JdeFL
1
Franse farmareus Sanofi onderuit na winstalarm
Update om 13:51
De koers van het Franse farmabedrijf Sanofi kreeg een tik van ruim 17 procent nu het de winstverwachting voor de komende jaren terugschroeft. Het verloor 20 miljard euro beurswaarde.

Na een mak derdekwartaalrapport, waarin het de winstdoelen voor de komende jaren terugschroeft, nam de koers van het Franse farmabedrijf Sanofi vrijdag een duik van meer dan 17 procent, waardoor het 20 miljard euro beurswaarde verloor.

Sanofi waarschuwt dat een combinatie van hogere investeringen in onderzoek en ontwikkeling van medicijnen en hogere belastingen zullen resulteren in een 'lage eencijferige' daling van de winst in 2024 ten opzichte van dit jaar. Het laat ook zijn doel varen om in 2025 een operationele winstmarge van 32 procent te boeken.

De winstwaarschuwing overschaduwde de belofte van Sanofi om zijn consumententak af te splitsen. Er zijn verschillende scenario's, maar een aparte beursgang van de divisie, die 11.000 werknemers telt, is de meest waarschijnlijke optie. Die operatie zou ten vroegste voor het vierde kwartaal van 2024 zijn. De hoofdzetel van de afgesplitste divisie zou in Frankrijk gehuisvest zijn. Meer details worden pas later gegeven, eerst volgen consultaties met de sociale partners, aldus Sanofi.

Beleggers zijn klassiek een grote voorstander van zo'n afslankingsoperatie, omdat het farmabedrijven toelaat te focussen op de ontwikkeling en verkoop van veel lucratievere innovatieve medicijnen, die hogere marges opleveren. Om die reden splitste de Amerikaanse farmareus Johnson & Johnson eerder dit jaar zijn consumententak Kenvue af via een beursgang. Eerder al deed het Britse farmabedrijf GlaxoSmithKline hetzelfde met zijn consumentendivisie, Haleon gedoopt.

In 2024 en 2025 wil Sanofi 2 miljard euro besparen. Die oefening moet mee ruimte creëren om, gericht op de langetermijngroei, versneld meer uit te geven aan de ontwikkeling van nieuwe medicijnen voor ontstekingsziekten en aandoeningen van het afweersysteem.

De Franse farmagroep is naarstig op zoek naar middelen die het stokje kunnen overnemen van zijn blockbustermedicijn Dupixent, voor de behandeling van astma en eczeem. Dat paradepaardje genereerde de eerste negen maanden van dit jaar een verkoop van 7,7 miljard euro, een groei van 35 procent.

Sanofi herhaalde vrijdag dat het tegen 2030 meer dan 22 miljard euro omzet wil genereren in immunologie en meer dan 10 miljard euro in vaccins. (tijd.be)

Mogelijks collateral damage bij ucb. Laagste jaarkoers net doorbroken.
Brahim_av
1
FDA treft UCB-faciliteit in Zwitserland met formulier 483, noemt kwaliteitscontrole en registreert problemen
Door Joseph Keenan
26 oktober 2023 8:20 uur

UCB Farchim, a unit of Belgian drugmaker UCB, has been hit with a Form 483 from the FDA, with the observations mainly centered around quality control and record-keeping.

The four-observation regulatory slap follows an inspection of the UCB Farchim facility between June 26 and July 4 in Bulle, Switzerland.

Volledige artikel

www.fiercepharma.com/manufacturing/fd...
JdeFL
1
M'n laatste ucb's zijn binnen. Nu mogen ze terug omhoog. 4* limiet gewijzigd. Omhoog, omlaag, nog eens 20 cent omhoog. Dat laatste was eigenlijk niet nodig. 69.36€ betaald.
Ook weer een nieuwe laagste jaarkoers: 69 rond.
Sanofi daarentegen, lijkt dag na dag wat te herstellen.
Hopper58
1
Dit was eigenlijk al bekend. De koersdoelverlaging van Jefferies was er op gebaseerd. In een bijhorend langer artikel schrijft De Tijd dat meerdere analisten hun koersdoelen bijstelden: ? Op de blog van De Tijd:

07:20
Goedkeuring rivaal nieuwe stok in wielen van UCB
Novartis heeft dinsdagavond van de FDA groen licht gekregen om Cosentyx – al jaren de belangrijkste rivaal van Bimzelx UCB op de Amerikaanse markt te lanceren voor de behandeling van de chronische huidziekte hidradenitis suppurativa (HS).

Terwijl de bijsluiter van Bimzelx een waarschuwing bevat over potentiële zelfmoordgedachten, is dat bij Cosentyx niet het geval. En dat kan de komende jaren zwaar doorwegen in de concurrentiestrijd.
Hopper58
0
Uit het bewuste artikel. Klinkt dat niet alsof álle analisten hun prognose bijstelden. Slordig journalisme alweer:
'Analisten gingen er oorspronkelijk van uit dat Bimzelx de grootste blockbuster in de geschiedenis van UCB zou worden, maar die analisten hebben de voorbije weken hun prognoses aanzienlijk bijgesteld.'
Hopper58
0
In mijn mailbox vanmorgen. Let op het detail dat patiënten zilucoplan zelf kunnen toedienen. Een enorm voordeel voor langdurige onderhoudsdosering van gMG.

'Brussels (Belgium), 1st November 2023: 07:00 (CET) UCB (Euronext Brussels: UCB), a global biopharmaceutical company, today announced that it will be presenting results from across its portfolio in generalized myasthenia gravis (gMG) at the American Association of Neuromuscular & Electrodiagnostic Medicine (AANEM) annual meeting and the Myasthenia Gravis Association of America Scientific Session, taking place November 1-4, 2023.

Additional results from the MycarinG and RAISE studies,1,2 and their open-label extension studies, will be presented, investigating UCB’s rozanolixizumab-noli, a subcutaneously (SC)-injected monoclonal antibody targeting the neonatal Fc receptor (FcRn)3,4 and zilucoplan, a self-administered, subcutaneously injected peptide inhibitor of complement component 5 (C5 inhibitor) in adults with gMG.5 These two Phase 3 trials supported U.S., EU, and Japanese regulatory filings of both rozanolixizumab-noli and zilucoplan. '
voda
1
Jefferies herhaalt advies voor UCB
Gepubliceerd door Trivano.com op 1 november 2023 om 09:39

Jefferies heeft de aandelen van UCB woensdag opnieuw neutraal beoordeeld. De analisten van Jefferies herhaalden het advies houden voor de aandelen van UCB.

Ook het koersdoel van 79,00 EUR werd door de analisten herhaald. Dat betekent dat de analisten verwachten dat de aandelen van UCB met 14% kunnen stijgen vanaf de huidige koers van 69,34 EUR. Daarmee is Jefferies heel wat negatiever dan de gemiddelde analist, die de koers van UCB met 43% ziet stijgen tot 99,30 EUR.
Leefloon
1
In HJ2 vandaag nieuwe laagste koersen voor Banimmo, Fluxys, GIMV, Payton Planar Magnetics (zal iets met de eerste 2 karakters van de ISIN-code te maken hebben), Quest for Growth, Sequana Medical, UCB en X-FAB.

Er waren vandaag geen Belgische noteringen met hoogste koersen in HJ2.
JdeFL
2
UCB klopt bij Belgische spaarder aan

Met een nettorendement van 3,3 procent op zesjarig schuldpapier hoopt de farmagroep minstens 100 miljoen op te halen.

UCB klopt bij de Belgische spaarder aan met een obligatielening op zes jaar. Doel is luidens het persbericht minstens 100 miljoen en maximaal 300 miljoen euro op te halen. De biofarmaciegroep schakelt alle Belgische grootbanken, Belfius, BNP Paribas Fortis, ING en KBC, in voor de uitgifte.

De coupon beloopt nominaal 5,2 procent. Na aftrek van de intussen klassieke 1,875 procent kosten - de belegger betaalt nu 1018,75 euro voor elke 1.000 die hij op de vervaldag terugbetaald krijgt - en 30 procent roerende voorheffing beloopt het nettorendement 3,3 procent per jaar. Ter vergelijking: bij de succesvolle staatsbon op één jaar bood de Belgische overheid dankzij een tot 15 procent gehalveerde roerende voorheffing netto 2,8 procent.

De inschrijvingsperiode start donderdag 9 november en loopt behoudens vervroegde afsluiting tot maandag 13 november.

Luidens de Nederlandstalige samenvatting van het prospectus wil UCB de opgehaalde middelen inzetten voor 'algemene bedrijfsdoeleinden', inclusief gedeeltelijke herfinanciering van bankleningen. De nettoschuld van de groep beliep per eind juni 2,44 miljard euro, 2 keer de bedrijfswinst voor afschrijvingen (ebitda) over de jongste 12 maanden.

Bimzelx
De komende jaren staat UCB voor forse investeringen in onder meer marketing om bij stevige concurrentie zijn middel Bimzelx op de Amerikaanse markt te lanceren, in eerste instantie als psoriasismiddel. Bimzelx moet dixit CEO Jean-Christophe Tellier later dit decennium de rol van huidig sterkhouder Cimzia, een reumamiddel, overnemen als belangrijkste groeimotor.

Daarnaast mag UCB van de Amerikaanse poortwachter FDA ook twee rivalen voor Argenx' goudhaantje Vyvgart op de markt lanceren voor de behandeling van myasthenia gravis, Zilbrysq en Rystiggo. UCB verwierf zilucoplan in 2019 via de 2 miljard euro zware overname van Ra Pharma. Het gros van de huidige schuld van het bedrijf is de erfenis van die deal. (Tijd.be)
voda
3
ING verlaagt koersdoel UCB
Gepubliceerd door Trivano.com op 7 november 2023 om 09:35

De analisten van ING hebben zich dinsdag opnieuw positief uitgelaten over UCB. ING herhaalde het advies kopen voor de aandelen van UCB.

Het koersdoel werd verlaagd van 112,00 naar 109,00 EUR. Dat betekent dat de analisten verwachten dat de aandelen van UCB met 58% kunnen stijgen vanaf de huidige koers van 69,06 EUR. Daarmee is ING heel wat positiever dan de gemiddelde analist, die de koers van UCB met 44% ziet stijgen tot 99,30 EUR.
Hopper58
1
Beursblik van De Tijd:

'Bij de dalers in de korf met steraandelen vinden we UCB terug. Het farmabedrijf laat 1,4 procent liggen tot 68,32 euro. UCB lanceert een obligatie-uitgifte die zich op particulieren richt en wil daarmee tussen 100 en 300 miljoen euro ophalen. De obligatie heeft een looptijd van zes jaar en biedt een brutorendement van 5,2 procent.

Los daarvan komt ING met een positief rapport over het bedrijf. De conclusie stoelt vooral op het langetermijnpotentieel van Bimzelx en de verwachting dat het middel piekverkopen van meer dan 4 miljard euro kan realiseren. ‘De huidige koers van het aandeel sluit elke bijdrage van Bimzelx tot de winstgevendheid uit’, zegt analist Maxime Stranart. Elk miljard euro aan Bimzelx-verkoop stemt volgens hem overeen met 12 euro koerswaarde. Hij laat zijn koersdoel licht dalen, van 112 tot 109 euro, wegens hogere kapitaalkosten. Zijn advies blijft ‘kopen’.

www.tijd.be/markten-live/nieuws/algem...
Victoor
1
houdt u wel vast aan de takken van de bomen, want in de us kan die bijsluiter zeeer nare gevolgen hebben voor dit nieuwe voorschrift. dit medicament zal het moeten bewijzen, maar er zijn er andere en betere.
voor mij slechte vooruitzichten en nu nog eens een obligatie uitgeven. We gaan naar een dieptepunt, geloof me.
Kojo
0
5,20% bruto rente voor de nieuwe obligatie die UCB uitgeeft. Voor een looptijd van 6 jaar is dat een hoge financieringskost. Anderzijds moet de belegger 1,875% bijbetalen om de banken te vergoeden om die obligatie aan de man te brengen. Wat maakt dat de belegger flink inlevert op zijn rendement en de banken bij een maximale intekening 5,6 miljoen euro verdienen. Persoonlijk vind ik dat een veel te grote vergoeding voor een klus die praktisch volledig geautomatiseerd verloopt. Op de kap van de kleine belegger. Mij zien ze niet, dan nog liever wat aandelen UCB bijkopen met het risico dat Bimzelx geen blockbuster wordt en de koers blijft sputteren.
Brahim_av
1
Voor mij is het belangerijkste dat de FDA goedkeuring er was voor Bimzelx. De rest zal UCB zelf moeten doen,
Ik heb het volste vertrouwen dat UCB met zijn kennis & netwerk zullen slagen in het aan de man brengen van dit middel via bekende & populaire experts in dit domein van neurologie. Dat is onderdeel van UCB core business, die commerciele machine op gang brengen. Volgens mij zal dit snel duidelijk worden, na een kwartaal of 2, maximum drie kwartalen kunnen we zien wat Bimzelx doet in de VS.
Leefloon
1
quote:

Brahim_av schreef op 8 november 2023 13:07:

Voor mij is het belangerijkste dat de FDA goedkeuring er was voor Bimzelx.
Uiteraard, maar het probleem blijft dat goedkeuring geen binair zwart/wit-verhaal bleek. Toch kan de financiële markt teveel geschrokken zijn van een grijze uitkomst, want uiteindelijk staat bijvoorbeeld suïcide niet vetgedrukt op de voorpagina van een bijsluiter en betreft dat een ... euh ... snel uitstervende minderheid. Desalniettemin bestaat er een risico dat je geneesmiddel een plan B wordt, dus er speelt er wel iets meer dan alleen maar goedkeuring of niet. Het is geen superieur plan A geworden, maar ook geen mislukking.
Brahim_av
1
Waarom de FDA precies Bimzelx heeft gekozen als "proefkonijn" voor het label van "Suicidal Ideation and Behavior" SI/B is onduidelijk, we zullen moeten afwachten wat de FDA doet met toekomstige nieuwe Approvals voor Psoriasis waar het middel of therapie impact heeft op de hersenen.

Blijkbaar heeft Briviact ook zo'n label:

Contraindications Hypersensitivity to the active substance, other pyrrolidone derivatives or any of the excipients. Special warnings and precautions for use Suicidal ideation and behaviour have been reported in patients treated with anti-epileptic drugs (AEDs) in several indications, including BRIVIACT®. Patients should be monitored for signs of suicidal ideation and behaviour and appropriate treatment should be considered. Patients (and caregivers) should be advised to seek medical advice should any signs of suicidal ideation or behaviour emerge.

Suicidal ideation was reported in 0.3 % (3/1099) of BRIVIACT® treated patients and 0.7 % (3/459) of placebo-treated patients.
Kojo
1
@ Leefloon,

Aan de goedkeuring van Bimzelx door de FDA zit inderdaad een grijs kantje, maar het zal vooral de al of niet betere werking t.a.v. de concurrenten zijn die het succes zal bepalen. Voor zover ik tot nog toe heb kunnen lezen zou Bimzelx effectief betere resultaten geven dan concurrentiële medicatie. Als UCB dat voldoende in de verf kan zetten en de sores m.b.t. de overgevoeligheid en mogelijke suïcidale gedachten kan minimaliseren, dan kan het wel een succes worden. En wie weet, dan toch een plan A?

Ik wacht wel op iets meer duidelijkheid en een uitbodeming om volop in te stappen.
Leefloon
1
quote:

Kojo schreef op 8 november 2023 20:28:

Voor zover ik tot nog toe heb kunnen lezen zou Bimzelx effectief betere resultaten geven dan concurrentiële medicatie.
Het verhaal van een verkoper van wasmiddelen, dus het probleem is meer dat velen al een keuze kunnen hebben gemaakt voor een bepaald merk. Bij medicijnen liggen de verhoudingen wel anders, maar ook dan heb je idealiter een voor velen daadwerkelijk superieur middel nodig om klanten voortaan aan je te binden.

Toch kan dat té somber klinken, en m.i. zit er sowieso een beetje herstelpotentieel in een dubbele digitale fout van financiële markten. Eerst een soort ruw verstoorde aanname dat gedroomde goedkeuring binair zwart óf wit is, en vervolgens de binaire fout dat grijs niet wit is. De tegenvaller kan dus meevallen, door teveel aandacht voor bijwerking nummer 71.

En een verschil met al dan niet geparfumeerde wasmiddelen is dat je dezelfde was niet snel 2x zult doen, maar dat bijvoorbeeld een individuele arts bij individuele problemen met plan A enthousiast kan raken over plan B.

Al met al bestaat dus de kans dat de financiële markten té somber zijn, met een overvoorzichtige redenatie dat grijs niet wit is. Maar grijs is ook niet inktzwart.

Algemeen: wees als eventuele farma-belegger wel voorzichtig of de specifieke verkoopcijfers niet teveel een thema worden en blijven. Als KBC het voortaan gaat hebben over het aantal nieuwe zichtrekeningen, dan zit daar waarschijnlijk ergens een groeiprobleem. Het zou bij UCB binnenkort ook meer over Bime moeten gaan, en minder over het grijze voorprogramma.
Leefloon
1
2.259 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 8 mei 2024 14:54
Koers 121,350
Verschil +1,450 (+1,21%)
Hoog 121,900
Laag 119,850
Volume 51.361
Volume gemiddeld 312.805
Volume gisteren 372.920

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront