Pharming « Terug naar discussie overzicht

Pharming November 2023

3.324 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 ... 163 164 165 166 167 » | Laatste
Sharen
2
quote:

roon schreef op 3 november 2023 15:41:

[...]

Sharen,sorry maar er zijn hier grenzen.Koers valt nu toch weer wat terug hopelijk nu wel rond 1,15 sluiten.
Loopt inderdaad weer wat terug.

Maar zag je die mega order om 15:02 van 980k ?

Kennelijk wil een grote partij, ondanks de dunne handel vandaag, nog flink wat (terug-)kopen.
[verwijderd]
1
Ik zie wel aan bepaalde posten dat het schrijven over respect hebben voor een ander veel makkelijker is dan het ook werkelijk tonen.
Zo werd er gisteren vroeg in de ochtend een post geplaatst door een forumlid welke gewoonweg stuitend was qua inhoud. Deze post werd dan ook meteen door de moderator verwijderd. Ik geloof niet dat ik eerder heb gezien dat een post zo snel werd verwijderd.
Ik denk dat de meeste mensen deze post hebben gemist want daar zouden zeker meer reacties op zijn gekomen.
roon
0
quote:

Sharen schreef op 3 november 2023 15:47:

[...]
Loopt inderdaad weer wat terug.

Maar zag je die mega order om 15:02 van 980k ?

Kennelijk wil een grote partij, ondanks de dunne handel vandaag, nog flink wat (terug-)kopen.
Nee,die had ik niet gezien misschien dat voda weer een plaatje kan laten zien.Ik zie dat het weer wat naar 1,15 euro gaat.
voda
3
quote:

roon schreef op 3 november 2023 15:57:

[...]

Nee,die had ik niet gezien misschien dat voda weer een plaatje kan laten zien.Ik zie dat het weer wat naar 1,15 euro gaat.
Zie bijlage:
Bijlage:
[verwijderd]
1
quote:

Pjotr schreef op 3 november 2023 10:55:

[...]

bed rijgingen en pilgebruik of bedoelde je bedreigingen?
Ik las het ook maar wanneer we op schrijf, stijl- en spelfouten gaan letten dan is er nog genoeg om op te reageren op dit forum.
Met name een poster heeft zo te zien wat minder opgelet op school gezien de veelvoud aan fouten in elke post die deze poster plaatst. De kleinkinderen in onze familie zie ik niet zoveel fouten maken. En het zijn geen 'per ongeluk' foutjes want ik zie steeds dezelfde grote taalfouten terugkomen.
lucas D
0
Simon de freeze
0
quote:

voda schreef op 3 november 2023 16:00:

Hier nog die top deal in beeld:
Had je honger Hans?
[verwijderd]
0
quote:

aextracker schreef op 3 november 2023 11:04:

[...]

Mika,

5% inflatie en vorig jaar pieki nflatie t.g.v. energie , looninflaties, tot 10% i.h.a. plaatsen deze opsomming wat mij betreft in geruststellend perspectief.
Weinig verontrustend, paniek om niets.
Heb jij de inflatie van je zorgpremie wel eens goed bekeken over dezelfde jaren ?
Moet je eens doen !

Pharming was "dief van eigen portemonnaie geweest deze op kosten stijging en uniciteit\werkzaamheid gebaseerde waarde premie te vragen. Opname in ziekenhuizen kosten de gemeenschap per dag sowieso > 2000 euri\bed\dag.
Beleid Pharming getuigd van goed koopmanschap & weten hoe de toegevoegde waarde van uniek werkzame medicijnen behouden blijft.
Pluim voor Sijmen !
Merci voor je reactie aextracker.
Ik begrijp waar je op doelt voor wat betreft de gebeurtenissen op mondiaal vlak en welke een grote invloed hebben gehad op de inflatie. Ik heb naast de zorgpremie wel eens vaker een aantal zaken naast elkaar gelegd zoals bijvoorbeeld verzekeringen. Daar ben ik ook van geschrokken hoe hoog men procentueel premies verhoogd zonder daar met uitleg over te communiceren. Dus, dat was mij bekend.
Ik vind het niet raar dat Pharming prijzen verhoogd maar ik vind desondanks de percentages elk jaar(!) aan de hoge kant. Dat zie ik niet elke farmaceut doen. Ook niet omdat de zorgverzekeraar dit niet altijd meer pikt zoals ik eerder al schreef.
Vwb de opname in ziekenhuizen ligt het er aan wat voor 'bed' je neemt. Het bedrag wat jij noemt geldt meer voor een bed op de I.C.
Een bed op een verpleegafdeling kost niet boven de 2000 euro per dag. Dat zijn lagere bedragen.
[verwijderd]
0
quote:

aextracker schreef op 3 november 2023 11:40:

[...]

Dat prijs altijd iets te maken heeft met inflatie is voor ieder weldenkend en ondernemend mens evident.
Je uitspraak is zonder context en totale onzin DPE !

Elke onderneming had afgelopen 5 jaar (remember covid & Oekraine oorlogs effecten op inlfatie) te maken met bovengemiddelde inflatie bij hevig fluctuerende omzet en beperkingen. Omzetgroei is altijd een combinatie van P * Q. Je kan je afvragen of de beperkingen in de Q de grootste zorg zijn, danwel een groei in Q en dalende P (omdat de effectiviteit\concurrentieel vermogen afneemt) een grotere zou zijn geweest.

Cashing the cow is de keuze die Pharming terecht maakt o.b.v. een patent wat in 2026 afloopt.
Met een beetje geluk voor concurrenten zijn er enkelen die in de HAE markt ook gaan proberen een graantje mee te pakken. Vanaf dat moment zou ik als ik CEO bij Pharming was de P omlaag brengen om de Q op te krikken....... maar alleen pas dan........

Moeten al die ontwikkelaars met hoopvolle produkten in de HAE pipeline wel eerst in staat blijken de financiering rond te krijgen en het produkt goedgekeurd door de FDA en of EMA (2-3 jaar later).
M.a.w. omzetgroei laagcijferig lijkt helemaal zo gek nog niet de komende 3-5 jaar.
Staat Pharming eind 2026 solo op RUCONEST op $ 250 Mln omzet.......

Zo is dat.

Duidelijk uitgelegd aextracker.

Bovendien zijn andere geneesmiddelen tegen HAE aanvallen niet zomaar goedgekeurd, want er zijn er m.i. al teveel! Moeten m.i.. ook nog " echte" meerwaarde hebben.

Bovendien is Ruconest vlgs. Deskundigen een van de beste accute HAE geneesmiddelen.
En tot op heden niet na te maken.

Ziet er idd dus nog jarenlang goed uit voor Pharming met Ruconest.
[verwijderd]
0
quote:

Quote-lid schreef op 3 november 2023 11:50:

[...]

klopt. kijkend naar de koersdaling van 250 euro naar 33 euro, valt de koersdaling van Pharming +/- 0,40 nog mee, en de heer Stoffels (passant)is met zijn miljoenen vertrokken ............en hebben ze aan die amerikaanse suikeroom alle data uit handen gegeven (weg alle kennis) en kunnen ze verder met geld verbranden zonder product ,,,,,,,,,,,,,,,,,
Je hebt zeker een punt maar ze hebben nog steeds 3,8 miljard in kas. Galapagos wil het nu over een ander boeg gooien en daar liggen met het geld wat ze hebben zeker kansen. Maar ook zeker risico's want ze zijn inderdaad goed in geld verbranden.
Maar als je koersen met elkaar gaat vergelijken dan kan ik er ook nog wel een in gooien. Kijk eens terug en zie dat de koers van Pharming op 315 heeft gestaan waarbij die nu net boven de euro staat. Ik geef toe, het is een lange tijd geleden maar het is een grotere daling geweest vergeleken met Galapagos.
[verwijderd]
0
quote:

bull in't noorden schreef op 3 november 2023 12:19:

Allemaal leuk die reakties hier op dit moment maar het snijdt totaal geen hout. Nu vandaag ook weer een volume verhandeld van 0.1% van de aandelen. Dat is niets en zo gaat het al weken achtereen. Dus al dat geneuzel is iets in de marge. De echte aandeelhouders wachten gewoon op de goedkeuring van EMA. Daarnaast ook al dat geprevel over de mogelijkheden en daarbij de zogenaamde wijsheden van diverse forumleden is niet relevant, want niemand weet het.
Wat zijn 'echte aandeelhouders'?
Jager63
0
Wie kan mij wat meer vertellen over StateInvestments.co.uk?

Bij voorbaat hartelijk dank.

Jan
[verwijderd]
0
quote:

LL schreef op 3 november 2023 13:29:

[...]

Een gedeelte van de goedkeuring is ingeprijsd, de rest zal volgen wanneer de gegevens binnendruppelen m.b.t. patient aantallen en prijsstelling om maar een voorbeeld te geven.

Hoe de koers gaat reageren is en blijft altijd een raadsel bij Pharming...
Dat denk ik ook. Ik las paar dagen terug nog dat iemand schreef 'dat iedereen hier op dit forum er wel vanuit zou gaan dat de goedkeuring vanuit de EMA zou gaan komen'. Als men dat hier denkt zal de markt dat wellicht ook denken. Met andere woorden, deze goedkeuring zal zeker al voor een deel ingeprijsd zijn.
Persoonlijk denk ik dat er richting het besluit van de EMA een langzame koersstijging zou kunnen optreden. Bij goedkeuring zal er dan een verdere stijging zijn maar ik verwacht helemaal geen percentages van 20% of meer welke ik op dit forum hier meerdere keren voorbij heb zien komen.
De echte stijgingen zullen m.i. pas komen wanneer er een duidelijk verhoogde omzet is en dat gaat nog wel even duren. Mmdeugen schreef als reactie op een post dat we het eind december wel zouden gaan zien maar dan zullen er helemaal geen cijfers zijn. Voor cijfers ben je in 2024 aanbeland, dus paar maanden verder.
En bij meetpunten welke gecommuniceerd gaan worden zal heel belangrijk zijn hoe hoog de kosten zijn opgelopen. Want ondanks alle hoezee geluiden heb ik toch in verschillende commentaren gelezen dat men deze toch wel erg hoog vond.
voda
1
quote:

Simon de freeze schreef op 3 november 2023 16:04:

[...]

Had je honger Hans?
Dat soort bedragen heb ik niet meer. :-)
roon
0
Grappig om te zien.Pharming rond 1,15 euro gaat hij er overheen of niet technisch en de DOW nu 34043 punten ook technisch wel of niet.Kan in beide gevallen boostje geven.
Simon de freeze
1
quote:

voda schreef op 3 november 2023 16:32:

[...]
Dat soort bedragen heb ik niet meer. :-)
Ik verwacht maandag een melding dat Marshall wace als laatste shorter heeft afgebouwd.
Winst gevend
0
,
Dollar van Q3 € 1.021 naar nu € 1,072 = +5 cent per Dollar.
Brengt dik $1 miljoen++ extra omzetwaarde t.o.v. Q3

zelfs zonder de reeks nieuwsberichten.
[verwijderd]
0
Ik heb nog paar vragen aan Mmdeugen waar ik geen antwoord op krijg. We worden steeds met z'n allen naar de site van Pharming verwezen maar ik kan niet vinden wat Mmdeugen hier post.
Kun je hier opheldering over geven Mmdeugen? Want je gaat niet op mijn vragen in welke ik eerder gesteld heb.
[verwijderd]
0
Ik heb hieronder een post van je gezet Mmdeugen en deze informatie kan ik niet vinden op de site van Pharming.
Waar staat deze informatie?
Ik heb wat zaken vet gemarkeerd. '
Commerciële mensen zoeken overigens geen patiënten. Dat is verboden en dat is hun werk niet. Dit zal altijd via artsen gaan.

Er is m.i. " geen probleem" Triple A.
Dat is m.i. jou interpretatie!

Ik leg uit waarom:

Pharming is m.i. nl. Met een heel strategisch ingezet breed commercieel offensief bezig o.a. in Amerika en Europa ( dit heet investeren!), om in een zo kort mogelijke periode zoveel mogelijk patiënten met APDS te vinden. S. de Vries heeft eea een tijd geleden uitgelegd!

Ook de onderzoekskosten voor trials en 2e indicatie en Ruconest-uitbreiding kosten momenteel tijdelijk wat extra geld, maar leveren tzt m.i. veel meer geld op, dat het momenteel aan investeringen kost.
Dat is m.i. erg normaal bij introducering van nieuwe producten!
Dat heet geen " probleem"!

Deze verschillende medewerkers zullen meestal tijdelijk a.h.w. op projectbasis worden aangesteld of ingehuurd ( bijv. Als ZZP-er!) tot er zoveel mogelijk van de verwachte patiënten zijn gevonden. En/of tot de onderzoeken zijn afgerond!
Dit werkt in vele andere sectoren ook zo!

Strategie:
Deze o.a. commerciele strategie om de markt te benaderen is m.i. een zeer terechte keuze, gezien de moeilijkheidsgraad om patiënten te vinden!!.
De kost gaat voor de baat, zoals al vaker is uitgelegd op dit Forum.

Zodra die patiënten ( hopenlijk heel snel!) gevonden zijn, gaat het aantal commerciële medewerkers weer naar beneden en blijft er een beperkt aantal medewerkers over.

Wat als Pharming anders handelt?
Neemt Pharming bijv. Veel te weinig commerciële mensen voor de korte termijn aan, dan duurt het ws vele jaren voordat alle patiënten worden gevonden en is de ziekte APDS bj veel patiënten ws onnodig ver gevorderd!
En duurt het ook nog veel langer voordat er hogere omzetten en daarmee winsten gaan komen.


Dat door de hogere investeringen tbv commercialisering en onderzoekskosten korte tijd minder snel goede winsten wordt gemaakt hoort daar bij!

Vanaf Medio 2024 en daarna als Joenja ook in Europa en elders wordt goedgekeurd, en voldoende patiënten zijn gevonden en worden vermarkt zullen deze investeringskosten ws langzaam verschuiven naar andere gebieden en vervolgens dalen en blijft er steeds meer inkomen over, omdat de omzetten mits goedkeuringen fors toe zullen gaan nemen.

Begrijp je?

De globale berekeningen hiervan kunnen dan pas later geprognotiseerd worden omdat teveel variabelen en goedkeuringen in Europa en elders nog ontbreken!

Hopenlijk weten we over de ws goedkeuring van Joenja in nov. of anders ws. dec. 2023 i.v.m. advies vd CHMP richting het goedkeuringorgaan vd de EMA meer!

Fijne avond.
3.324 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 ... 163 164 165 166 167 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 3 mei 2024 17:35
Koers 0,899
Verschil +0,000 (+0,06%)
Hoog 0,914
Laag 0,898
Volume 4.659.264
Volume gemiddeld 0
Volume gisteren 2.763.190

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront