Cofinimmo « Terug naar discussie overzicht

Forum Cofinimmo geopend

204 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 » | Laatste
voda
0
KBC Securities herhaalt advies voor Cofinimmo
Gepubliceerd door Trivano.com op 26 september 2023 om 12:25

KBC Securities heeft de aandelen van Cofinimmo dinsdag opnieuw positief beoordeeld. De analisten van KBC Securities herhaalden het advies opbouwen voor de aandelen van Cofinimmo.

Ook het koersdoel van 102,00 EUR werd door de analisten herhaald. Dat betekent dat de analisten verwachten dat de aandelen van Cofinimmo met 54% kunnen stijgen vanaf de huidige koers van 66,05 EUR. Daarmee is KBC Securities heel wat positiever dan de gemiddelde analist, die de koers van Cofinimmo met 27% ziet stijgen tot 83,30 EUR.
Alfonz
0
voda
0
KBC Securities herhaalt advies voor Cofinimmo
Gepubliceerd door Trivano.com op 2 oktober 2023 om 12:41

De analisten van KBC Securities waren maandag opnieuw positief over Cofinimmo. KBC Securities herhaalde het advies opbouwen voor de aandelen van Cofinimmo.

Ook het koersdoel van 102,00 EUR werd door de analisten herhaald. Dat betekent dat de analisten verwachten dat de aandelen van Cofinimmo met 55% kunnen stijgen vanaf de huidige koers van 65,65 EUR. Daarmee is KBC Securities heel wat positiever dan de gemiddelde analist, die de koers van Cofinimmo met 27% ziet stijgen tot 83,30 EUR.
voda
0
aossa
0
De vastgoedspeler Cofinimmo wil 170 miljoen euro vers geld ophalen door nieuwe aandelen uit te geven. De kapitaaloperatie richt zich uitsluitend tot institutionele beleggers.

De kapitaalverhoging zal automatisch een marginaal verwaterend effect hebben op het
nettoresultaat van de kernactiviteiten - aandeel groep, met ongeveer 0,10 EUR per aandeel voor het boekjaar 2023. Bij afwezigheid van belangrijke onvoorziene gebeurtenissen bedraagt dus de prognose van het nettoresultaat van kernactiviteiten – aandeel groep 6,85 EUR per aandeel voor het boekjaar 2023.

Dividend
De nieuwe aandelen worden uitgegeven met coupons nr. 39 e.v. aangehecht. De nieuwe aandelen geven derhalve recht op winst vanaf 01.01.2023. De raad van bestuur van Cofinimmo overweegt om een brutodividend van 6,20 EUR per aandeel voor te stellen voor het boekjaar 2023, betaalbaar na de gewone algemene vergadering van 08.05.2024.
Tenko
0
Ik vind het straf dat de aandelen recht geven op dividend vanaf 01.01.2023 voor geld dat pas nu verschaft wordt. Beetje diefstal van de mede aandeelhouders.

Zelf zie ik liever KV's waarin ik zelf kan deelnemen in plaats van "gepasseerd" te worden.

Natuurlijk wel beter kapitaal ophalen dan schuld aan 4% rente. Schuld is duur momenteel. Maar ze hebben wel mooi het dieptepunt qua aandeelkoers afgewacht. Gaat natuurlijk ten koste van de mede aandeelhouders dan. Helaas merk ik bij meerdere bedrijven zulke "zelfverrijking" onder het groepje institutionele beleggers ten koste van piet particulier.
Tenko
0
Ik heb ondanks bovenstaande post nog een plukje bijgekocht gezien ik nu bijna aan hetzelfde tarief kan bijkopen als de institutionele beleggers. Balans is weer iets gezonder en de schuld iets lager.
Kojo
1
Als kleine belegger worden we vaak benadeeld.

Maar nu de koers naar het niveau van de plaatsing bij institutionelen neigt, heb ik ook bijgekocht. Omwille van de koers, de korte periode tot de dividenduitkering en een iets gezondere balans.
Kojo
1
Dit is toch wel een absoluut dieptepunt. Mijn inziens niet alleen te verklaren door de opgelopen rente. Want nog maar pas een geprivilegieerde kapitaalverhoging achter de rug. Resultaten Q3 op komst, dan allicht meer duidelijkheid.

Feit is, als Cofinimmo het dividend handhaaft dit een absolute dividendtopper wordt. Met een koers van minder dan € 57,00 komt men op een netto dividend van € 7,6%. Bijkopen?
Pinophai
1
Volgens mij zelfs zoveel mogelijk bijkopen, zeker met het vooruitzicht op maar 15% belasting.
RonaldB
1
quote:

Pinophai schreef op 16 oktober 2023 09:17:

Volgens mij zelfs zoveel mogelijk bijkopen, zeker met het vooruitzicht op maar 15% belasting.
Je kan die extra 15% ook terugvorderen, zie:

financien.belgium.be/nl/particulieren...

Formulier invullen is wel zo vervelend mogelijk gemaakt, zodat velen het er bij laten.
Juist reden om het toch te doen, zeker omdat de Belgische regering destijds de norm voor GVV per 2022 heeft verhoogt van 60% naar 80%. Afhankelijk van het bedrag kan dat echt wel de moeite waard zijn, denk gewoon na hoeveel uur je kwijt zou zijn om een dergelijk bedrag netto te verdienen.

Het formulier moet je daarna eerst naar de Nederlandse belastingdienst sturen, per post, die moet het een en ander toevoegen waarna het teruggestuurd wordt, daarna kan het per post naar de Belgische autoriteiten gestuurd worden met bijlagen.

Voor adres van de Nederlandse belastingdienst (Let op, digitaal opsturen wordt niet geaccepteerd) zie onderaan de pagina:

www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connec...

Als aanvulling, dit kan tot zo'n 5 jaar terug. Vanaf 1-1 van het jaar waarin is uitgekeerd.
Alfonz
0
quote:

rambo schreef op 19 oktober 2023 11:45:

Toch raar weer zoo laag .
Niets raars aan, kan nog lager gaan maar voor de lange termijn is dit nu al een koopje....Nog eventjes afwachten tot de meeste spanningen in het Midden-oosten zijn afgezwakt en er een geruststelling komt i.v.m. de rente's. De ECB zal waarschijnlijk dit jaar nog éénmaal de rente verhogen....
Ortho2023
4
waarde die ik nu moet nemen..., mijn berekening is als volgt... de laatst gepubliceerde activawaarde per aandeel was ongeveer 99 euro, na verwatering, alleen dat, inclusief schulden... en het is solide + 98% bezettingsgraad, met geïndexeerde huurprijzen....Ik betaalde 55,20 euro per aandeel, terwijl ze aan het begin van de maand een AK maakten van 60 euro per aandeel, gereserveerd voor institutionele beleggers. Het verzekerde dividend volgens de statuten volgens de voorzienbare winst is 4 euro netto, of een ruime 7%....de rente op leningen is op de lange termijn verzekerd.
En dus, zodra de rente daalt, zal het rendement stijgen dankzij de indexering van de huurprijzen, en zullen de aandelen stijgen... beetje bij beetje, het is mechanisch, net zoals de overdreven daling mechanisch was.... mijn rendement zal zou daarom naar mijn mening een paar jaar lang +10% netto op jaarbasis moeten zijn, dankzij het dividend in combinatie met een inhaalslag in de aandelenkoers, als het scenario van dalende rente zich aan het begin van de tweede helft van het jaar zou voordoen... .c Het is gewoon bedachtzaam anticiperen, ik denk dat we het dieptepunt hebben bereikt...als dat niet het geval is, zouden we niet veel lager kunnen gaan...persoonlijke mening!
Zodiac
1
Met dit aandeel zit u op lange termijn zeker goed. Zelf heb ik een beleggingshorizon van meer dan 10 jaar. Als ik dit aandeel in mijn portefeuille hou heb ik op 10 jaar tijd € 62 / aandeel dividend erbij. Als Belgische belegger recupereer ik ook jaarlijks de ingehouden RV via mijn personenbelasting, dus bruto dividend is voor mij ook netto dividend. Zelfs als de koers binnen 10 jaar op maar € 20 staat, heb ik nog altijd winst via het dividend.
Alfonz
0
quote:

Zodiac schreef op 27 oktober 2023 11:57:

Met dit aandeel zit u op lange termijn zeker goed. Zelf heb ik een beleggingshorizon van meer dan 10 jaar. Als ik dit aandeel in mijn portefeuille hou heb ik op 10 jaar tijd € 62 / aandeel dividend erbij. Als Belgische belegger recupereer ik ook jaarlijks de ingehouden RV via mijn personenbelasting, dus bruto dividend is voor mij ook netto dividend. Zelfs als de koers binnen 10 jaar op maar € 20 staat, heb ik nog altijd winst via het dividend.
Eventjes wachten om bij te kopen want de bull trap in de bear markt is voorbij.....Dit kan terug met enkele procenten dalen naar de lage € 50,00 regionen.....
204 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 26 apr 2024 17:35
Koers 62,000
Verschil +0,500 (+0,81%)
Hoog 62,500
Laag 60,650
Volume 83.846
Volume gemiddeld 94.458
Volume gisteren 84.647

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront