Pharming « Terug naar discussie overzicht

Pharming AI Oktober 2023

136 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 » | Laatste
Emmen2019
84
Goedemorgen allen ,

De afgelopen weken heb ik mondjesmaat even hier gekeken wat er gepost werd , 90% schaar ik onder de grootste onzin paraplu, Ik reageer daar nu al geruime tijd niet meer op omdat het geen enkele zin heeft. 10% van wat ik lees is interessant en boeiend. Al geruime tijd ( door schade wis geworden) hanteer ik een strategie als het om Pharming gaat die mij uiteindelijk een zeer mooi rendement op mijn investering gaat opleveren die ik heb gedaan in Pharming. Ja ik ben 1 van de beleggers die eerst alleen maar alles geloofde wat vanuit Pharming werd gecommuniceerd en door analisten werd geroepen. In plaats van mijn belang gekocht ooit op 1,600 euro bij een dalende koers naar uiteindelijk 0,610 koers tussen tijds te Verkopen heb ik het belang aangehouden.

Wel heb ik mijn strategie aangepast ( geleerd van mijn beleggers foutjes als beginnend belegger destijds) De afgelopen jaren heb ik alleen nog Bij gekocht als de koers was gedaald met 10 tot 15% en vervolgens weer Verk0cht als de koers door nieuws weer steeg met 10 tot 15%. vrij recent toen de koers op nieuws van Kempen weer omhoog ging tot de 1,300 heb ik mijn KT stuk in zijn geheel verkocht , op dat moment stond door het behaald rendement mijn hele belang gekocht op rond de 1,600 weer Groen. De afgelopen weken is de koers weer gedaald van 1,300 naar nu 1,090 ruim. welnu afgelopen vrijdag kon ik het niet laten en heb weer een KT stuk gekocht, En ja zo gauw de koers weer de 1,300 aantikt gaat dit stuk weer in de verkoop. en dus staat mijn LT belang straks bij de 1,250 helemaal Groen.

Ja ik ben wel teleurgesteld in de koersontwikkeling na dat Kempen zijn laatste koersdoel van Pharming bekend maakte , echter de wind waait op de beurs zoals hij waait, vanuit dat perspectief lees ik de posts en kom dus tot de conclusie dat 90 tot 95% van wat hier wordt gepost de groots mogelijke onzin is. Dat is dus mijn persoonlijke mening.

Heb het allemaal goed vandaag en de komende weken, geniet van deze herfstachtige zondag.

Met een nuchtere en vriendelijke groet vanuit het mooie Drenthe Emmen
[verwijderd]
83
Goedemiddag

Allereerst wil ik u bedanken voor het delen van uw persoonlijke ervaringen en inzichten met betrekking tot uw beleggingsstrategie in Pharming. Uw openhartigheid over uw vroegere benadering en hoe u daarvan heeft geleerd, is zowel verfrissend als leerzaam.

Het is duidelijk dat u een weloverwogen en adaptieve strategie heeft ontwikkeld door de jaren heen. Uw aanpak van het kopen na een daling van 10-15% en verkopen na een stijging van 10-15% lijkt u goed te hebben gediend, vooral gezien de volatiliteit van de markt en de specifieke uitdagingen rond Pharming.

Uw teleurstelling over de recente koersontwikkeling na de aankondiging van Kempen is begrijpelijk. De financiële markten zijn vaak onvoorspelbaar en worden beïnvloed door een veelheid van factoren, waarvan vele buiten de controle van individuele beleggers liggen.

Wat betreft uw observatie over de posts hier: het is waar dat in veel open forums, de kwaliteit en relevantie van informatie sterk kan variëren. Uw schatting dat 90-95% van de berichten onder de 'onzin paraplu' valt, benadrukt het belang van kritisch denken en het doen van eigen onderzoek alvorens beleggingsbeslissingen te nemen.

Tot slot, uw positieve afsluiting en wens voor iedereen om te genieten van de dag, ondanks uw kritische noten, toont een evenwichtige en positieve houding. Het is altijd verfrissend om dergelijke berichten te lezen die zowel inzichtelijk als opbouwend zijn.

Ik wens u ook een fijne dag toe en succes met uw toekomstige beleggingsbeslissingen vanuit het prachtige Drenthe!
[verwijderd]
64
**Rite Aid vraagt faillissement aan te midden van dalende verkopen en opioïde rechtszaken**

**Samenvatting:**
De drogisterijketen Rite Aid heeft faillissement aangevraagd. Het bedrijf kampt met dalende verkopen, toenemende schulden en een reeks rechtszaken waarin wordt beweerd dat het bedrijf heeft bijgedragen aan de opioïde-epidemie in de VS door het overmatig leveren van pijnstillers. In het meest recente kwartaal, dat eindigde op 3 juni, daalde de omzet naar $5,6 miljard, een daling ten opzichte van $6,01 miljard in dezelfde periode een jaar eerder. Het nettoverlies nam toe tot $306,7 miljoen. Als gevolg hiervan heeft Rite Aid zijn financiële vooruitzichten voor het fiscale jaar 2024 verlaagd en gewaarschuwd dat het verwacht tussen de $650 miljoen en $680 miljoen te verliezen voor het hele jaar. De retailapotheeksegment van Rite Aid was lange tijd een belangrijke groeimotor voor het bedrijf, maar dat was niet voldoende om de toenemende verliezen te compenseren. De vraag naar Covid-vaccins en tests nam af, en het bedrijf zag een afname van het aantal leden in zijn receptgeneesmiddelenplan en verloor klanten van zijn Elixir-apotheekvoordelenbedrijf. Drogisterijen zoals Rite Aid hebben te maken gehad met een existentiële crisis omdat klanten steeds vaker naar retailers zoals Amazon, Target en Walmart gaan voor hun dagelijkse behoeften. Rite Aid heeft ook moeite gehad om bij te blijven met grotere rivalen zoals CVS en Walgreens. Bovendien wordt Rite Aid geconfronteerd met tal van rechtszaken die beweren dat het bedrijf heeft bijgedragen aan de opioïde-epidemie in de VS.

**Belangrijke punten:**
1. Rite Aid heeft te maken met dalende verkopen, toenemende schulden en rechtszaken in verband met de opioïde-epidemie.
2. De concurrentie van grote retailers en de verschuiving van andere drogisterijketens naar gezondheidszorgmodellen hebben de druk op Rite Aid verhoogd.
3. Rite Aid wordt geconfronteerd met rechtszaken die beweren dat het bedrijf opioïde voorschriften heeft ingevuld die niet aan de wettelijke vereisten voldeden.
[verwijderd]
63
**FDA Actie Alert: Merck, Ardelyx, BioMarin en meer**

**Samenvatting:**
De FDA heeft een druk schema met zes doelactiedata in de komende twee weken. Hieronder vallen beslissingen over een baanbrekende kankerbehandeling en een langverwachte therapie voor een zeldzame pediatrische aandoening.

1. **Merck en Keytruda**: De FDA moet vóór 16 oktober beslissen over de goedkeuring van Merck's Keytruda voor de behandeling van resecteerbare stadium II, IIIA of IIIB niet-kleincellige longkanker (NSCLC) vóór en na de operatie. De resultaten van de fase III KEYNOTE-671-studie toonden aan dat Keytruda de algehele overleving aanzienlijk verbeterde.

2. **Ardelyx en tenapanor**: Na een initiële afwijzing in 2021 probeert Ardelyx opnieuw goedkeuring te krijgen voor tenapanor om serumfosfaatniveaus te reguleren bij volwassenen met chronische nierziekte (CKD) op dialyse.

3. **Bausch en Acne Gel**: De FDA zal naar verwachting op 20 oktober een beslissing nemen over Bausch Health's NDA voor zijn onderzoeksgel IDP-126 voor de behandeling van acne vulgaris.

4. **BioMarin en Voxzogo**: De FDA zal vóór 21 oktober beslissen over de goedkeuring van Voxzogo voor de behandeling van kinderen jonger dan vijf jaar met achondroplasie, een zeldzame genetische aandoening die de meest voorkomende vorm van dwerggroei veroorzaakt.

5. **Regeneron en Sanofi met Dupixent**: De FDA zal naar verwachting op 22 oktober een beslissing nemen over Sanofi en Regeneron's sBLA voor hun blockbuster Dupixent als behandeling voor chronische spontane urticaria (CSU) bij volwassenen en adolescenten van 12 jaar en ouder.

6. **Santhera en Vamorolone**: Een van de meest verwachte beslissingen over zeldzame ziekten dit jaar is Santhera's onderzoeksmiddel vamorolone, dat het bedrijf voorstelt als behandeling voor Duchenne spierdystrofie (DMD). De beslissing van de FDA wordt verwacht op of vóór 26 oktober.
[verwijderd]
63
**Pharming Group N.V.: Grafische Technische Analyse**

**Samenvatting:**
De grafische technische analyse van het aandeel Pharming Group N.V. op MarketScreener toont de recente trends en bewegingen van het aandeel. Op basis van de verstrekte informatie:

- Het huidige koersniveau van het aandeel is 1.066 EUR, wat een daling van 2,29% vertegenwoordigt ten opzichte van het begin van het jaar.
- De technische analyse toont trends op korte, middellange en lange termijn. Op korte termijn is de trend dalend, terwijl deze op middellange en lange termijn als neutraal wordt beschouwd.
- Er zijn specifieke weerstands- en steunniveaus geïdentificeerd. De weerstandsniveaus zijn 1,198, 1,283 en 1,323, terwijl de steunniveaus 1,048, 1,012 en 0,9220 zijn.
- De technische rating van Surperformance, evenals andere technische indicatoren zoals RSI, Bollinger Spread en abnormale volumes, worden ook vermeld, maar specifieke waarden worden niet verstrekt.

Het lijkt erop dat de website technische analyses en trends biedt voor beleggers die geïnteresseerd zijn in het volgen van de bewegingen van het aandeel Pharming Group N.V.

**Belangrijke punten:**
1. Het aandeel Pharming Group N.V. heeft recentelijk een dalende trend op korte termijn ervaren.
2. Er zijn specifieke weerstands- en steunniveaus geïdentificeerd die beleggers kunnen helpen bij hun besluitvorming.
3. Technische indicatoren zoals RSI en Bollinger Spread worden ook overwogen in de analyse.
voda
0
quote:

avataartje schreef op 16 oktober 2023 14:40:

Straks na de Q3 zal er een nieuwe uitgebreide IA SWOT gemaakt
Fijn, ik kan nauwelijks wachten.
[verwijderd]
63
**SWOT-analyse van een Beursgenoteerd Bedrijf**

**Inleiding:**
Een SWOT-analyse is een strategisch hulpmiddel dat gebruikt wordt om de interne sterktes (Strengths) en zwaktes (Weaknesses) van een organisatie te identificeren, evenals haar externe kansen (Opportunities) en bedreigingen (Threats). Deze analyse is essentieel voor bedrijven, waaronder beursgenoteerde ondernemingen, om hun positie op de markt te begrijpen en strategische beslissingen te nemen.

**1. Sterktes (Strengths):**
Dit betreft de interne voordelen van een bedrijf ten opzichte van concurrenten. Voor een beursgenoteerd bedrijf kunnen dit zaken zijn als:

- **Financiële stabiliteit:** Door notering op de beurs hebben deze bedrijven vaak betere toegang tot kapitaal.
- **Merkherkenning:** Veel beursgenoteerde bedrijven hebben een sterk merkimago en trouwe klanten.
- **Geavanceerde technologieën:** Investeren in R&D en bezitten van waardevolle patenten.

**2. Zwaktes (Weaknesses):**
Dit zijn de interne beperkingen die een bedrijf kan ondervinden. Voorbeelden zijn:

- **Hoge operationele kosten:** Sommige grote beursgenoteerde bedrijven kunnen inefficiënties hebben die leiden tot hoge kosten.
- **Complexiteit van management:** Door hun omvang kunnen deze bedrijven traag en bureaucratisch zijn.

**3. Kansen (Opportunities):**
Dit zijn externe factoren die het bedrijf kan benutten. Voorbeelden zijn:

- **Uitbreiding naar nieuwe markten:** Als een bepaalde markt groeipotentieel vertoont.
- **Strategische allianties:** Beursgenoteerde bedrijven hebben vaak de mogelijkheid om waardevolle partnerschappen en joint ventures te vormen.

**4. Bedreigingen (Threats):**
Externe uitdagingen waarmee een bedrijf te maken kan krijgen. Voorbeelden zijn:

- **Concurrentiedruk:** Andere bedrijven die soortgelijke producten of diensten aanbieden.
- **Regelgevende veranderingen:** Beursgenoteerde bedrijven staan vaak onder nauwlettend toezicht en kunnen worden getroffen door veranderende regelgeving.

**Conclusie:**
Een SWOT-analyse van een beursgenoteerd bedrijf biedt een helder overzicht van zowel de interne als externe omgeving van het bedrijf. Door dit inzicht kunnen bedrijfsleiders beter geïnformeerde beslissingen nemen en strategieën ontwikkelen die zowel op de korte als lange termijn waarde toevoegen voor stakeholders.
[verwijderd]
53
**Titel:** Novo in $1.3B Deal Buys Late-Stage Hypertension Drug from Singapore Biotech | BioSpace

**Samenvatting:**
Novo Nordisk, een Deens farmaceutisch bedrijf, heeft aangekondigd dat het het onderzoeksgeneesmiddel voor hypertensie, ocedurenone, overneemt van het in Singapore gevestigde biotechbedrijf KBP Biosciences voor een bedrag van maximaal $1,3 miljard. Ocedurenone wordt momenteel geëvalueerd in de Phase III CLARION-CKD-studie, die zich nog in het wervingsproces bevindt en als doel heeft 600 patiënten te werven met gevorderde chronische nierziekte en ongecontroleerde hypertensie. De overname wordt naar verwachting afgerond voor het einde van het jaar, afhankelijk van de nodige regelgevende goedkeuringen. Novo Nordisk heeft aangegeven dat het de overname zal financieren uit zijn financiële reserves. Bovendien heeft het bedrijf zijn winstverwachtingsgroei voor 2023 verhoogd, mede dankzij de toenemende vraag naar zijn diabetesmedicijn Ozempic en het gewichtsverliesmiddel Wegovy.

**Belangrijke Inzichten:**
1. Ocedurenone is een oraal toegediend klein molecuul niet-steroïde geneesmiddel dat wordt ontwikkeld voor ongecontroleerde hypertensie. Het werkt door binding aan en blokkering van de werking van de mineralocorticoïde receptor, waarvan overactiviteit kan leiden tot hypertensie.
2. Volgens de website van KBP heeft ocedurenone een langere halfwaardetijd en een sterkere affiniteit voor mineralocorticoïde receptoren in vergelijking met vergelijkbare geneesmiddelen op de markt.
3. Novo Nordisk is van plan om meer fase III-studies te starten voor andere cardiovasculaire en nierziekten in de komende jaren. De overname van ocedurenone past in Novo's strategie om uit te breiden naar de cardiovasculaire en nierziektegebieden.
[verwijderd]
53
**Titel:** Omeros-aandelen kelderen na mislukking van fase III nierziekteproef | BioSpace

**Samenvatting:**
Het in Seattle gevestigde biotechbedrijf Omeros heeft besloten zijn inspanningen om FDA-goedkeuring te verkrijgen voor narsoplimab, een onderzoeksgeneesmiddel voor nierziekten, te staken. Dit besluit volgde na een tussentijdse analyse waaruit bleek dat het geneesmiddel niet beter presteerde dan een placebo. Narsoplimab werd getest als een mogelijke behandeling voor immunoglobuline A nefropathie (IgAN), een aandoening waarbij het immuunsysteem antilichaam IgA zich ophoopt in de nieren, wat leidt tot ontsteking en schade. Ondanks dat het geneesmiddel over het algemeen goed werd verdragen, zal Omeros geen aanvraag indienen voor regelgevende goedkeuring van narsoplimab vanwege het ontbreken van statistische significantie. De aandelenprijs van Omeros daalde met 47% tot $1,20 per aandeel na de aankondiging.

**Belangrijke Inzichten:**
1. Het primaire eindpunt van de studie was proteinurie, ofwel de hoeveelheid eiwit in de urine, gemeten na 36 weken gebruik van het geneesmiddel. Volgens Omeros was de reductie van proteinurie in de placebogroep aanzienlijk groter dan in andere IgAN klinische proeven.
2. Omeros had eerder in 2020 een aanvraag ingediend bij de FDA voor narsoplimab voor de behandeling van complicaties die voortvloeien uit hematopoëtische stamceltransplantaties. Deze aanvraag werd in 2021 afgewezen.
3. CEO Gregory Demopulos gaf aan dat Omeros meer gedetailleerde analyses van de gegevens zal uitvoeren om het opvallende placebo-effect en de algemene resultaten van de proef beter te begrijpen.
[verwijderd]
52
nb AI bekijkt het nieuwsbericht op de betreffende website / gaat ernaar toe / leest / vertaald naar Nederlands / en maakt vervolgens een inhoudelijk verslag
Arwin
1
quote:

avataartje schreef op 17 oktober 2023 05:07:

**Titel:** Omeros-aandelen kelderen na mislukking van fase III nierziekteproef | BioSpace

**Samenvatting:**
Het in Seattle gevestigde biotechbedrijf Omeros heeft besloten zijn inspanningen om FDA-goedkeuring te verkrijgen voor narsoplimab, een onderzoeksgeneesmiddel voor nierziekten, te staken. Dit besluit volgde na een tussentijdse analyse waaruit bleek dat het geneesmiddel niet beter presteerde dan een placebo. Narsoplimab werd getest als een mogelijke behandeling voor immunoglobuline A nefropathie (IgAN), een aandoening waarbij het immuunsysteem antilichaam IgA zich ophoopt in de nieren, wat leidt tot ontsteking en schade. Ondanks dat het geneesmiddel over het algemeen goed werd verdragen, zal Omeros geen aanvraag indienen voor regelgevende goedkeuring van narsoplimab vanwege het ontbreken van statistische significantie. De aandelenprijs van Omeros daalde met 47% tot $1,20 per aandeel na de aankondiging.

**Belangrijke Inzichten:**
1. Het primaire eindpunt van de studie was proteinurie, ofwel de hoeveelheid eiwit in de urine, gemeten na 36 weken gebruik van het geneesmiddel. Volgens Omeros was de reductie van proteinurie in de placebogroep aanzienlijk groter dan in andere IgAN klinische proeven.
2. Omeros had eerder in 2020 een aanvraag ingediend bij de FDA voor narsoplimab voor de behandeling van complicaties die voortvloeien uit hematopoëtische stamceltransplantaties. Deze aanvraag werd in 2021 afgewezen.
3. CEO Gregory Demopulos gaf aan dat Omeros meer gedetailleerde analyses van de gegevens zal uitvoeren om het opvallende placebo-effect en de algemene resultaten van de proef beter te begrijpen.
Maar het gaat over Omeros en niet Pharming ?
[verwijderd]
52
Joenja US senario’s:

40 Patiënten: Maandelijkse inkomsten = $1,825,000
50 Patiënten: Maandelijkse inkomsten = $2,281,250
60 Patiënten: Maandelijkse inkomsten = $2,737,500
70 Patiënten: Maandelijkse inkomsten = $3,193,750

Dit zijn geschatte bruto-inkomsten en houden geen rekening met eventuele andere kosten of kortingen die van toepassing kunnen zijn.
[verwijderd]
52
De kosten voor de behandeling met Joenja in de VS zijn als volgt:

- De prijs voor Joenja orale tablet 70 mg is ongeveer $47,395 voor een levering van 60 tabletten ([bron](https://www.drugs.com/price-guide/joenja)).
- Pharming heeft de jaarlijkse prijs voor Joenja vastgesteld op $548,000 ([bron](https://www.bioworld.com/articles/695463-pharming-sets-548k-annual-price-for-newly-approved-joenja)).
- Het zal een jaarlijkse lijstprijs hebben van $547,500 ([bron](https://www.formularywatch.com/view/fda-approves-first-treatment-for-rare-immunodeficiency-disease)).
- De groothandelsaankoopprijs bij lancering is $45,000 voor een fles met 60 tabletten (een voorraad voor 30 dagen), wat neerkomt op een jaarlijkse kost van $547,500 ([bron](https://www.drugtopics.com/view/treatment-for-rare-immunodeficiency-disease-gets-fda-approval)).

Dit zijn de gerapporteerde prijzen en kunnen variëren afhankelijk van verschillende factoren zoals verzekeringsdekking, subsidies, en andere kortingen.
[verwijderd]
53
EIGENDOMSRECHT

#### 2.1
Licentieverlening. Onder voorbehoud van de voorwaarden van deze Overeenkomst, verlenen Novartis en haar Gelieerde Ondernemingen hierbij aan Pharming een licentie (met het recht om sublicenties te verlenen in overeenstemming met Artikel 2.2) op, voor en onder het Gelicenseerde IP, om onderzoek te doen, te Ontwikkelen, te maken en te laten maken, te gebruiken en te Commercialiseren van Gelicenseerde Samenstelling en Gelicenseerd Product in het Veld en in het Territorium. Onder voorbehoud van de in Artikel 2.3 behouden rechten, zal de in dit Artikel 2.1 uiteengezette licentie exclusief zijn (zelfs ten opzichte van Novartis en haar Gelieerde Ondernemingen) voor Pharming.

#### 2.2
Rechten op Sublicentie. Pharming mag op elk moment naar eigen goeddunken sublicenties verlenen (via meerdere niveaus) voor de licentie uiteengezet in Artikel 2.1 aan Gelieerde Ondernemingen of Derde Partijen, maar onderworpen aan de toepasselijke voorwaarden van deze Overeenkomst. Pharming zal Novartis binnen [***] dagen na de uitvoering daarvan een kopie van een dergelijke sublicentieovereenkomst verstrekken, op voorwaarde dat een dergelijke kopie onderworpen kan zijn aan redactie zoals vereist of zoals Pharming redelijkerwijs noodzakelijk acht om gevoelige financiële bepalingen te beschermen die niet vereist zijn voor Novartis om naleving van de voorwaarden van deze Overeenkomst te bevestigen. Elke sublicentie van het Gelicenseerde IP moet in overeenstemming zijn met de voorwaarden van deze Overeenkomst (inclusief met betrekking tot Artikel 12.2(c)), en Pharming blijft aansprakelijk voor de handelingen en nalatigheden van haar Sublicentiehouders en Gelieerde Ondernemingen alsof dergelijke Sublicentiehouders en Gelieerde Ondernemingen hieronder Pharming zijn.

#### 2.3
Behouden Rechten; Geen Impliciete Licenties. Behalve voor de licenties die uitdrukkelijk aan Pharming zijn verleend op grond van deze Overeenkomst, verleent Novartis geen andere rechten of licenties, inclusief andere rechten of licenties onder de Gelicenseerde Patenten en de Gelicenseerde Knowhow, of onder enige andere Patentrechten, Knowhow of andere intellectuele eigendomsrechten van Novartis, hetzij impliciet, hetzij anderszins. Zonder de algemeenheid van het voorgaande te beperken, behalve voor de tastbare materialen waarnaar wordt verwezen op Bijlage D of zoals overeengekomen in het Overgangsplan of het Technologieoverdrachtsplan, en de Productietechnologie, hebben noch Novartis noch haar Gelieerde Ondernemingen enige verplichting om enige tastbare materialen over te dragen aan Pharming. Novartis, haar Gelieerde Ondernemingen en haar en hun agenten behouden zich het recht voor om het Gelicenseerde IP te gebruiken (i) om haar verplichtingen na te komen, haar rechten uit te oefenen en te voldoen aan de Toepasselijke Wetgeving onder deze Overeenkomst, en (ii) voor haar interne onderzoeksdoeleinden en onderworpen aan de verplichtingen van Novartis onder Artikel 10.

#### 2.4
Knowhow met betrekking tot andere Samenstellingen. Pharming erkent dat sommige documentatie binnen de Gelicenseerde Knowhow die aan Pharming wordt overgedragen op grond van deze Overeenkomst informatie of gegevens kan bevatten die geen Gelicenseerde Knowhow zijn of die betrekking hebben op een programma of samenstelling anders dan de Gelicenseerde Samenstelling of anderszins buiten de reikwijdte van de licentie vallen die is verleend onder Artikel 2.1, en Novartis zal Commercieel Redelijke Inspanningen leveren om dergelijke informatie en gegevens te redigeren of te verwijderen voordat de Gelicenseerde Knowhow aan Pharming wordt overgedragen onder deze Overeenkomst. Echter, voor zover informatie of gegevens met betrekking tot een programma of samenstelling anders dan de Gelicenseerde Samenstelling of Gelicenseerd Product of anderszins buiten de reikwijdte van de licentie die is verleend onder Artikel 2.1 worden overgedragen aan Pharming of haar Gelieerde Onderneming of hun vertegenwoordiger of gemachtigde, wordt er geen licentie verleend aan Pharming of een dergelijke Persoon om dergelijke informatie of gegevens voor enig doel te gebruiken of dergelijke informatie aan enige Derde Partij bekend te maken, en dergelijke informatie en gegevens worden geacht Vertrouwelijke Informatie van Novartis te zijn en niet onderworpen aan openbaarmaking op grond van Artikel 10.3(b) of anderszins.
[verwijderd]
36
**Titel:** Immunotherapy Nods for Merck, BMS Offer New Options for Patients | BioSpace

**Samenvatting:**
Het artikel bespreekt de recente beslissingen van de FDA (Food and Drug Administration) met betrekking tot de goedkeuring van nieuwe geneesmiddelen en uitbreidingen van bestaande indicaties in de tweede helft van 2023. Enkele hoogtepunten zijn:

1. De FDA zal haar beslissing over patisiran in ATTR-CM uiterlijk op 8 oktober 2023 bekendmaken.
2. Janssen kreeg versnelde goedkeuring van de FDA voor Talvey (talquetamab) als behandeling voor terugkerende of resistente multipel myeloom.
3. Pfizer's samenwerking met OPKO Health voor een menselijk groeihormoon-analoog werd goedgekeurd door de FDA. Het zal op de markt worden gebracht als Ngenla voor kinderen met een verminderde productie van groeihormonen.
4. Er zijn gegevens uit de Fase III FOCUS-studie die aantonen dat een bepaalde geneesmiddelcombinatie een algemeen responspercentage van 36,3% had.
5. Vyvgart (efgartigimod) werd goedgekeurd als injecteerbare behandeling voor gegeneraliseerde myasthenia gravis (gMG), een zeldzame spierverzwakkende auto-immuunziekte.

**Interessante Vragen:**
1. Wat zijn de potentiële voordelen van de versnelde goedkeuring van Talvey voor patiënten met multipel myeloom?
2. Hoe kan de goedkeuring van Ngenla de levenskwaliteit van kinderen met een verminderde productie van groeihormonen verbeteren?
3. Wat zijn de implicaties van de goedkeuring van Vyvgart voor patiënten met gegeneraliseerde myasthenia gravis?
[verwijderd]
36
**Titel:** Merck Pushes Keytruda into Perioperative NSCLC Setting with FDA Approval | BioSpace

**Samenvatting:**
Op maandag heeft de FDA het gebruik van Merck's PD-1 remmer Keytruda (pembrolizumab) in de perioperatieve setting voor niet-kleincellige longkanker goedgekeurd. Volgens het bijgewerkte label kan Keytruda nu worden gegeven als neoadjuvante behandeling in combinatie met op platina gebaseerde chemotherapie en vervolgens worden voortgezet als adjuvante monotherapie na de operatie. Dit is van toepassing op patiënten met verwijderbare tumoren die minstens vier centimeter meten of met knooppunt-positiviteit. De bijgewerkte label toont ook aan dat Keytruda het risico op overlijden met 28% verminderde in vergelijking met een placebo. Dit is de zesde goedkeuring van Keytruda voor niet-kleincellige longkanker. De FDA baseerde haar goedkeuring op gegevens van de fase III KEYNOTE-671-studie, waarbij in totaal 797 patiënten werden ingeschreven.

**Interessante Vragen:**
1. Hoe kan de goedkeuring van Keytruda in de perioperatieve setting de behandeling van niet-kleincellige longkanker veranderen?
2. Welke voordelen biedt de combinatie van Keytruda met op platina gebaseerde chemotherapie voor patiënten?
3. Wat zijn de mogelijke bijwerkingen van Keytruda in combinatie met andere behandelingen?
[verwijderd]
35
**Titel:** Hoe Bedrijven Diversiteit Onder Klinische Proefdeelnemers Verhogen | BioSpace

**Samenvatting:**
Vorig jaar bracht de FDA een concept-richtlijn uit over het verhogen van diversiteit in klinische proeven. Ondanks de toegenomen aandacht voor de behoefte aan diversiteit, blijkt dat klinische proefsponsors moeite hebben met het stellen en halen van realistische diversiteitsdoelen. Een rapport uit 2023 toonde aan dat de inclusie van Zwarte/Afro-Amerikaanse en Hispanic patiënten de afgelopen 5 jaar is afgenomen. Om dit aan te pakken, werden de FDA-richtlijnen opgenomen in de Food and Drug Omnibus Reform Act van 2022, die vereist dat sponsors van klinische proeven diversiteitsactieplannen indienen. Experts zijn het erover eens dat diversiteit en vertegenwoordiging vanaf het begin van een proef moeten worden geprioriteerd. Het kiezen van de juiste studielocatie kan ook mensen uit verschillende groepen in staat stellen deel te nemen. Een goede DEI (Diversiteit, Gelijkheid en Inclusie) strategie wordt uitgevoerd tot het einde van, en zelfs na, een proef. Het opbouwen van relaties met gemeenschappen, vooral die met een geschiedenis van wantrouwen in of uitsluiting door het medische systeem, is een van de meest tijdrovende aspecten van een DEI-plan.

**Interessante Vragen:**
1. Welke strategieën kunnen bedrijven implementeren om de diversiteit in klinische proeven te vergroten?
2. Hoe kunnen strenge deelnamecriteria de diversiteit in klinische proeven beïnvloeden?
3. Welke rol spelen gemeenschapsrelaties bij het bevorderen van diversiteit in klinische proeven?
[verwijderd]
36
**Titel:** J&J’s Christopher Whelan over Hoe en Waarom 13 Bedrijven Samenwerkten om Proteomics aan te Pakken | BioSpace

**Samenvatting:**
Eerder deze maand publiceerde Nature resultaten van een grootschalige studie naar genetische variatie in eiwitten gerelateerd aan de menselijke gezondheid. Deze studie kwam voort uit een consortium van farmaceutische bedrijven. Het Pharma Proteomics Project (PPP) werd in 2020 aangekondigd en wordt door deelnemers omschreven als "een van de grootste industrieconsortia in zijn soort". Farmaceutische bedrijven werkten samen met de UK Biobank en Olink Proteomics om circulerende eiwitten in meer dan 50.000 biomedische monsters te analyseren. Ze keken naar eiwitten gerelateerd aan cardiometabolische functie, ontsteking, neurologie, oncologie en COVID-19 uitkomsten. Christopher Whelan, een directeur van het Data Science en Digital Health team bij Johnson & Johnson Innovative Medicine, sprak over hoe het team tot stand kwam en hun bevindingen. Het consortium bestaat voornamelijk uit genetici en het doel was om de taal van het menselijk genoom te vertalen via proteomics. Proteïnen zijn de eindproducten van genen en vertegenwoordigen het merendeel van onze medicijndoelen.

**Interessante Vragen:**
1. Hoe kan de samenwerking tussen deze bedrijven de toekomst van proteomics-onderzoek beïnvloeden?
2. Welke potentiële voordelen biedt de samenwerking tussen farmaceutische bedrijven en de UK Biobank voor het begrijpen van menselijke gezondheid en ziekte?
3. Hoe kan de informatie uit deze studie bijdragen aan de ontwikkeling van nieuwe geneesmiddelen of diagnostische hulpmiddelen?
[verwijderd]
36
**Titel:** J&J Ziet Bijna 7% Groei in Q3, Verhoogt Jaarprognose | BioSpace

**Samenvatting:**
Johnson & Johnson (J&J) heeft dinsdag zijn resultaten voor het derde kwartaal bekendgemaakt, waaruit blijkt dat het bedrijf een sterke verkoopgroei en inkomsten heeft die de verwachtingen van analisten overtreffen. J&J rapporteerde een omzet van $21,35 miljard in het meest recente kwartaal, wat een groei van 6,8% vertegenwoordigt in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Deze omzet was hoger dan de consensusraming van $21,05 miljard. De aangepaste operationele verkoop van het bedrijf groeide ook met 4,9% in het derde kwartaal in vergelijking met 2022. Dit is het eerste financiële rapport van J&J sinds de afsplitsing van zijn consumentengezondheidsbedrijf Kenvue in augustus 2023. Het grootste deel van de inkomsten van J&J in het derde kwartaal is afkomstig van zijn Innovative Medicines business, die $13,89 miljard opleverde. De psoriasisbehandeling Stelara was J&J's best verkopende product en haalde wereldwijd meer dan $2,8 miljard op in het derde kwartaal. Daarentegen bracht het COVID-19-vaccin van J&J slechts $41 miljoen wereldwijd op, een daling van bijna 98% in operationele verkoop vergeleken met hetzelfde kwartaal in 2022.

**Interessante Vragen:**
1. Hoe heeft de afsplitsing van het consumentengezondheidsbedrijf Kenvue invloed gehad op de financiële prestaties van J&J?
2. Welke factoren hebben bijgedragen aan de sterke verkoopgroei van J&J's Innovative Medicines business?
3. Hoe kan de aanzienlijke daling van de verkoop van het COVID-19-vaccin van J&J worden verklaard in vergelijking met het vorige jaar?
136 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 26 apr 2024 17:35
Koers 0,900
Verschil +0,019 (+2,16%)
Hoog 0,903
Laag 0,883
Volume 3.641.122
Volume gemiddeld 6.805.258
Volume gisteren 4.203.859

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront