Pharming « Terug naar discussie overzicht

Pharming AI Oktober 2023

136 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 » | Laatste
[verwijderd]
166
AI details :
Geautoriseerde aandelen (Authorized Shares):
Dit zijn het maximale aantal aandelen dat een bedrijf mag uitgeven volgens zijn statuten. Het is het totale aantal aandelen dat beschikbaar is voor uitgifte aan aandeelhouders. Dit aantal kan worden gewijzigd met goedkeuring van de aandeelhouders, meestal tijdens een algemene vergadering van aandeelhouders.
Uitstaande aandelen (Outstanding Shares):
Dit zijn de aandelen die momenteel in het bezit zijn van alle aandeelhouders van het bedrijf, inclusief institutionele beleggers en aandelen die worden vastgehouden door de bedrijfsleiders. Uitstaande aandelen zijn aandelen die daadwerkelijk zijn uitgegeven en in omloop zijn, en ze hebben stemrecht en het recht op dividenden.
Verwaterde aandelen (Diluted Shares):
Dit concept heeft betrekking op de totale hoeveelheid aandelen die in omloop zouden zijn als alle mogelijke bronnen van conversie (zoals omzetting van converteerbare obligaties, uitoefening van aandelenopties en andere financiële instrumenten) werden uitgeoefend. Het idee hierachter is om een "worst-case scenario" te tonen waarin alle mogelijke aandelen die kunnen worden gecreëerd, daadwerkelijk worden gecreëerd, wat zou leiden tot verwatering van de winst per aandeel en andere financiële ratio's. Het houdt rekening met alle mogelijke manieren waarop nieuwe aandelen kunnen worden gecreëerd, zoals via aandelenopties die aan werknemers zijn verstrekt of via de conversie van converteerbare obligaties naar aandelen.
Beur
0
quote:

avataartje schreef op 13 oktober 2023 14:52:

[...]

@Beur dank voor uw inhoudelijke berichten :)

Ten eerste hoop ik niet voor de aandeelhouders dat het waar is wat u verteld want dat zou een giga verwatering betekenen als pharming 1.056.000.000 aandelen gaat uitgeven. :)

Geautoriseerde aandelen zijn het maximale aantal aandelen dat een bedrijf kan uitgeven.
Uitstaande aandelen zijn het aantal aandelen dat daadwerkelijk is uitgegeven en momenteel in handen is van aandeelhouders.
Verwaterde aandelen houden rekening met alle mogelijke aandelen die kunnen worden gecreëerd als alle financiële instrumenten die kunnen worden omgezet in aandelen, daadwerkelijk worden omgezet.

maar verder :

die AVA was op 17 mei 23 en uit het document van 3 augustus 2023 blijkt dat het geautoriseerde aandelenkapitaal op June 30, 2023 ==> 880.000.000 aandelen bedroeg . Dus moet toch vermeld worden dan lijkt mij? AI kijkt trouwens naar de door mij ingevoerde data en wat ik ermee wil doen. Ik probeer zo goed mogelijk informatie te vinden / posten. Ik kan bv kritisch analyse laten doen of een positieve etc etc.

Verder is er een nieuwe Non-Executive Director Dr. Richard Peters binnen gewandeld die misschien wel andere plannen / ideeën heeft ?

www.pharming.com/sites/default/files/...

Verder zal het misschien wel in cijfers komen :
Pharming Group to report third quarter 2023 financial results on October 26, 2023 at 07:00 CET.
Pharming will host a presentation for analysts and investors at 13:30 CEST/07:30 EDT on October 26, 2023

fijne dag verder forumposter @Beur
Uw vertrouwen in de onfeilbaarheid van AI lijkt ongebreideld. Het document van 3 augustus 2023 waar u naar verwijst heeft betrekking op de H1-cijfers van dat jaar. Daarin wordt inderdaad gesproken over een
ge-autoriseerd aandelenkapitaal van 880 miljoen stuks.
Op de AVA van 17 mei 2023 is - in tegenstelling tot wat AI en ook u beweert als zou een dergelijke verhoging niet ter stemming zijn gebracht ! - agendapunt 6 aangenomen dat inhoudt dat dit kapitaal uitgebreid kan worden naar 1056 miljoen stuks.
Zullen we het er maar op houden dat in het komende Q3 2023-rapport dan wel in het verderopliggende Jaarverslag 2023 zal zijn opgenomen dat het ge-autoriseerd aandelenkapitaal inmiddels is opgehoogd naar 1056 miljoen stuks?
U verder niet alleen een fijne dag maar zelfs ook nog een fijn weekend!
Beur
1
quote:

avataartje schreef op 13 oktober 2023 17:30:

@Beur heeft 4 blauwe strepen ? Is hij een sergeant-majoor ?
avataartje
13 oktober 2023 10:18
gaarne alleen inhoudelijke berichten plaatsen deze disk is voor search voer voor o.a. AI


Dag Taartje, ik wens je dan een fijn inhoudelijk weekend weekend hoor.
[verwijderd]
139
ai **Vroege Oktober Ziet Hoge Snelheid van Biotech M&A—Zal Dit Doorgaan?**

In de eerste helft van oktober 2023 heeft de biotechnologiesector een opmerkelijke toename gezien in fusies en overnames (M&A). Hier is een samenvatting van het artikel:

- Er waren geruchten over een mogelijke overname van Mirati Therapeutics door Sanofi. Echter, Bristol Myers Squibb kwam uiteindelijk als winnaar uit de bus en kocht Mirati's oncologie-gerichte activa voor $4,8 miljard.

- Na een trage zomer van deals, is er een reeks overnames waargenomen. In de eerste twee weken van oktober waren er vier deals ter waarde van ongeveer $6,7 miljard in totaal. Naast de overname van Mirati door BMS, heeft AbbVie Mitokinin overgenomen voor $110 miljoen, Eli Lilly kocht radiopharmaceutisch bedrijf Point Biopharma voor $1,4 miljard, en Kyowa Kirin verwierf genetherapie-ontwikkelaar Orchard Therapeutics voor $387 miljoen.

- Ondanks de recente toename van deals, is er ook een stijging in faillissementen onder biotechbedrijven. 2023 heeft een recordaantal faillissementen in de biotechsector gezien. Enkele oorzaken zijn de post-COVID economie, een verschuiving naar datagestuurde financieringsactiviteiten en inflatie.

- Novo Nordisk blijft financieel groeien, aangedreven door het diabetesmedicijn Ozempic en het afslankmedicijn Wegovy. Echter, er waren zorgen over Novo's tussentijdse analyse van de nieruitkomstenstudie van semaglutide door DaVita, een van de grootste aanbieders van nierzorgdiensten in de VS.

- Alnylam kreeg een tegenslag toen de FDA hun verzoek afwees om het label van Onpattro uit te breiden naar cardiomyopathie in ATTR amyloïdose.

**Inzichten en Vragen:**

1. **Marktdynamiek:** De recente toename van M&A-activiteiten in de biotechsector kan wijzen op een veranderende marktdynamiek. Wat drijft deze plotselinge interesse in overnames en fusies?

2. **Faillissementsgolf:** Met een recordaantal faillissementen in de biotechsector in 2023, wat zijn de langetermijnimplicaties voor de sector en investeerders?

3. **Regelgevende Uitdagingen:** De afwijzing van Alnylam's labeluitbreidingsverzoek door de FDA benadrukt de regelgevende uitdagingen waarmee biotechbedrijven worden geconfronteerd. Hoe kunnen bedrijven zich beter voorbereiden op dergelijke uitdagingen?
[verwijderd]
139
**FDA keurt Pfizer's medicijn voor ulceratieve colitis goed, aankoop van Arena ter waarde van $6,7 miljard werpt zijn vruchten af**

De FDA heeft het medicijn voor ulceratieve colitis van Pfizer, etrasimod, dat op de markt wordt gebracht als Velsipity, goedgekeurd. Deze goedkeuring is gebaseerd op de resultaten van de fase III-studie die is gepubliceerd in The Lancet. Hier zijn de belangrijkste punten uit het artikel:

- Pfizer's Elevate UC Fase III registratieprogramma, bestaande uit de Elevate UC 52 en Elevate UC 12 klinische proeven, onderzocht de veiligheid en werkzaamheid van een dagelijkse dosis van 2 mg van het orale medicijn voor patiënten die intolerant waren of niet geslaagd waren in proeven van een conventionele, biologische of Janus kinase-remmertherapie.

- Beide studies bereikten alle primaire en belangrijke secundaire werkzaamheidseindpunten, met een gunstig veiligheidsprofiel. In de Elevate 52 UC-proef bereikte 27% van de patiënten klinische remissie, vergeleken met 7% van de patiënten die een placebo kregen in week 12, en in week 52 was dit 32% versus 7%. In de Elevate 12 UC-proef waren de remissiepercentages 26% versus 15% voor patiënten die Velpisity kregen versus een placebo.

- Velsipity is het tweede sphingosine-1-fosfaat (S1P) medicijn dat op de markt komt voor ulceratieve colitis. De FDA keurde Bristol Myers Squibb's Zeposia goed voor de behandeling van volwassenen met matig tot ernstig actieve UC in mei 2021.

- De studie merkte ook op dat bijwerkingen werden gemeld bij 71% van de patiënten die etrasimod kregen versus 56% van de patiënten die een placebo kregen in de 52 UC-proef, en 47% van de patiënten in beide groepen in de 12 UC-proef ondervonden bijwerkingen, hoewel "er geen sterfgevallen of kwaadaardige tumoren werden gemeld".

- Deze goedkeuring markeert een rendement op investering voor Pfizer, dat zijn aankoop van Arena Pharmaceutical ter waarde van $6,7 miljard voltooide in maart 2022. Etrasimod, dat het middelpunt was van Pfizer's overname van Arena in december 2021, werd oorspronkelijk ontwikkeld als onderdeel van zijn portfolio van therapieën voor immuun-inflammatoire ziekten.

**Inzichten en Vragen:**

1. **Succesvolle Investering:** Hoe zal de goedkeuring van Velsipity de toekomstige financiële vooruitzichten van Pfizer beïnvloeden, gezien de aanzienlijke investering in de overname van Arena?

2. **Concurrentie in de Markt:** Met de introductie van Velsipity als het tweede S1P-medicijn voor ulceratieve colitis, hoe zal Pfizer's product zich onderscheiden van concurrenten zoals Zeposia van Bristol Myers Squibb?

3. **Veiligheidsprofiel:** Gezien de bijwerkingen die zijn gemeld in de klinische proeven, hoe zal Pfizer het veiligheidsprofiel van Velsipity beheren en communiceren naar zorgverleners en patiënten?
[verwijderd]
138
ai voorbeeld van Price-to-Sales (P/S) ratio uitgaande van 200 miljoen dollar omzet:

Omzet per Aandeel = Jaarlijkse Omzet / Aantal uitstaande aandelen
Omzet per Aandeel = 200 miljoen dollar / 700 miljoen aandelen = 0.2857 dollar (of ongeveer 28,57 cent)

Als de gemiddelde P/S-verhouding voor de sector 4 is, dan zou de geschatte koers zijn:
Geschatte Koers = Omzet per Aandeel x Gemiddelde P/S
Geschatte Koers = 0.2857 dollar x 4 = 1.1428 dollar (ongeveer 1,14 dollar)

Omrekening naar euro's:
Geschatte Koers in euro's = Geschatte Koers x Wisselkoers
Geschatte Koers in euro's = 1.1428 dollar x 0,9516 = €1,0867 (ongeveer €1,09)

Dus, met een omzet van 200 miljoen dollar en 700 miljoen uitstaande aandelen, en een gemiddelde P/S-verhouding van 4 voor de sector, zou de geschatte koers van het aandeel ongeveer 1,14 dollar in dollars zijn, of ongeveer €1,09 in euro's.
[verwijderd]
139
ai Voorbeeld van Price-to-Sales (P/S) ratio uitgaande van 300 miljoen dollar omzet:

Omzet per Aandeel = Jaarlijkse Omzet / Aantal uitstaande aandelen
Omzet per Aandeel = 300 miljoen dollar / 700 miljoen aandelen = 0.4286 dollar (of ongeveer 42,86 cent)

Als de gemiddelde P/S-verhouding voor de sector 4 is, dan zou de geschatte koers zijn:
Geschatte Koers = Omzet per Aandeel x Gemiddelde P/S
Geschatte Koers = 0.4286 dollar x 4 = 1.7144 dollar (ongeveer 1,71 dollar)

Omrekening naar euro's:
Geschatte Koers in euro's = Geschatte Koers x Wisselkoers
Geschatte Koers in euro's = 1.7144 dollar x 0,9516 = €1,6314 (ongeveer €1,63)

Dus, met een omzet van 300 miljoen dollar en 700 miljoen uitstaande aandelen, en een gemiddelde P/S-verhouding van 4 voor de sector, zou de geschatte koers van het aandeel ongeveer 1,71 dollar in dollars zijn, of ongeveer €1,63 in euro's.
[verwijderd]
138
quote:

voda schreef op 13 oktober 2023 12:14:

[...]

Dat zullen er giga veel meer zijn:

Als we voor het gemak aannemen dat een gemiddeld sterrenstelsel honderd miljard sterren telt, dan zijn er in het waarneembare heelal dus honderd miljard keer honderd miljard sterren. Dat zijn er tien triljard - een één met tweeëntwintig nullen.

Net als de sterren aan de hemel zijn de zandkorrels op aarde onmogelijk stuk voor stuk te tellen. Maar als je een ruwe schatting doet van het aantal zandkorrels op alle stranden en in alle woestijnen op aarde, kom je uit op ongeveer honderd triljoen - een één met twintig nullen. Het aantal sterren in het waarneembare heelal is dus ongeveer honderd keer zo groot als het aantal zandkorrels op aarde. Voor elke zandkorrel op onze planeet stralen er honderd zonnen ergens in de kosmos!

www.astronomie.nl/veelgestelde-vragen...,een%20%C3%A9%C3%A9n%20met%20twee%C3%ABntwintig%20nullen.
Het is best verrassend dat u zoveel AB's heeft, gezien het aantal berichten dat niet echt inhoudelijk lijkt.
[verwijderd]
135
**Meeting highlights van het Committee for Medicinal Products for Human Use (CHMP) 9-12 oktober 2023**

**Nieuwe medicijnen aanbevolen voor goedkeuring:**
1. **Agamree (vamorolone)**: Voor de behandeling van Duchenne spierdystrofie, een genetische aandoening die wordt gekenmerkt door het progressieve verlies van spierfunctie.
2. **Elrexfio (elranatamab)**: Voor de behandeling van volwassen patiënten met terugkerende of refractaire multipel myeloom, een zeldzame vorm van beenmergkanker. Dit medicijn werd ondersteund door het EMA's Priority Medicines (PRIME) schema.
3. **Elucirem (gadopiclenol) en Vueway**: Diagnostische geneesmiddelen om de detectie en visualisatie van laesies in het centrale zenuwstelsel en andere lichaamsdelen te verbeteren.
4. **Loargys (pegzilarginase)**: Behandeling van hyperargininemie, een zeldzame ziekte met neurologische symptomen.
5. **Rezzayo (rezafungin)**: Voor de behandeling van invasieve candidiasis, een ernstige schimmelinfectie veroorzaakt door Candida.
6. **Veoza (fezolinetant)**: Voor de behandeling van matige tot ernstige vasomotorische symptomen geassocieerd met de menopauze.

**Aanbevelingen voor uitbreiding van therapeutische indicaties voor 8 geneesmiddelen**: Brukinsa, Imfinzi, Jemperli, Keytruda, Praluent, Prevymis, Rubraca en Veyvondi.

**Intrekkingen van aanvragen**:
- **Jivadco**: Voor de behandeling van borstkanker.
- **Sugammadex Lorien**: Voor het omkeren van door rocuronium of vecuronium geïnduceerde neuromusculaire blokkade.
- **RoActemra**: Voor de behandeling van interstitiële longziekte geassocieerd met systemische sclerose.

**Start van herbeoordelingen**:
- **Translarna en Blenrep**: De houders van de vergunning voor het in de handel brengen hebben een herbeoordeling aangevraagd van de meningen van EMA van september 2023.

**Uitkomst van herbeoordeling**:
- **Albrioza (sodium phenylbutyrate/ursodoxicoltaurine)**: De CHMP bevestigde zijn oorspronkelijke aanbeveling om de verlening van een vergunning voor het in de handel brengen te weigeren. Dit geneesmiddel was bedoeld voor de behandeling van amyotrofische laterale sclerose.

**Start van doorverwijzing**:
- **Ocaliva (obeticholic acid)**: Een geneesmiddel gebruikt voor de behandeling van volwassenen met primaire biliaire cholangitis.

Deze informatie biedt een overzicht van de belangrijkste beslissingen en aanbevelingen van de CHMP tijdens hun vergadering van 9-12 oktober 2023. Voor meer gedetailleerde informatie en updates wordt aangeraden om de officiële website van het European Medicines Agency te raadplegen.
pico bello
1
quote:

avataartje schreef op 14 oktober 2023 08:11:

[...]

Het is best verrassend dat u zoveel AB's heeft, gezien het aantal berichten dat niet echt inhoudelijk lijkt.
is dit bericht van jou wel inhoudelijk dan?jaloers?
pico bello
2
quote:

DE MONITOR - Dé Pharming Expert schreef op 13 oktober 2023 10:38:

[...]

AB's zijn al lang achterhaald. Op het forum worden goedkope persoonlijke aanvallen gebruikt om AB'tjes te scoren. Waarom altijd weer dat gehunker naar AB's is mij een raadsel.
mijn schoonzoon heet ab
[verwijderd]
135
ai : Ja, het is mogelijk dat een medicijn dat door de FDA (Food and Drug Administration) in de Verenigde Staten is goedgekeurd, wordt afgekeurd door de EMA (European Medicines Agency) in Europa. Beide agentschappen hebben hun eigen regelgevingsprocessen, criteria en methodologieën voor het beoordelen van geneesmiddelen, en hoewel er vaak overeenstemming is, kunnen er verschillen in besluitvorming zijn.

Hier zijn enkele relevante bronnen die dit fenomeen belichten:

1. [EMA and FDA Historically Agree on Just About Every New Drug ...](https://www.raps.org/News-and-Articles/News-Articles/2019/8/EMA-and-FDA-Historically-Agree-on-Just-About-Every): Dit artikel suggereert dat de EMA en de FDA het historisch gezien over bijna elk nieuw medicijn eens zijn. Echter, er waren gevallen waarin de FDA in eerste instantie weigerde een nieuw medicijn goed te keuren, terwijl de EMA dat wel deed.

2. [Study: One-fifth of recent FDA approved drugs not authorized ...](https://www.raps.org/News-and-Articles/News-Articles/2023/2/Study-One-fifth-of-recent-FDA-approved-drugs-not-a): Deze studie toont aan dat de EMA marketingtoestemming heeft geweigerd voor 5 geneesmiddelen die door de FDA zijn goedgekeurd, na een ongunstige beoordeling van de baten-risicoverhouding.

3. [A Comparison of EMA and FDA Decisions for New Drug Marketing ...](https://ascpt.onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1002/cpt.1565): Dit artikel vergelijkt de beslissingen van de EMA en de FDA voor nieuwe geneesmiddelenmarketingtoepassingen.

4. [Availability of New Medicines in the US and Germany From 2004 to ...](https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC9428736/): Dit artikel bespreekt de beschikbaarheid van nieuwe geneesmiddelen in de VS en Duitsland en merkt op dat de FDA enkele geneesmiddelen niet heeft goedgekeurd die de Europese Unie vervolgens heeft afgewezen.

5. [analysis of EMA and FDA approvals 1999–2014 | BMJ Open](https://bmjopen.bmj.com/content/6/6/e011666): Deze analyse onderzoekt het aantal en type goedkeuringen door de EMA en de FDA van 1999 tot 2014.

Het is belangrijk op te merken dat, hoewel er gevallen zijn waarin de beslissingen van de FDA en de EMA uiteenlopen, beide agentschappen streven naar het waarborgen van de veiligheid en werkzaamheid van geneesmiddelen voor hun respectievelijke bevolkingsgroepen.
[verwijderd]
135
Ja, de goedkeuring van de FDA kan worden ingetrokken of herzien op basis van nieuwe informatie of gegevens die de veiligheid of werkzaamheid van een product in twijfel trekken. Hier zijn enkele relevante bronnen die dit fenomeen belichten:

1. [Frequently Asked Questions on the Revocation of the ... - FDA](https://www.fda.gov/media/138946/download): Deze bron bespreekt specifieke vragen over de intrekking van bepaalde goedkeuringen. Hoewel het niet direct ingaat op de algemene procedure, geeft het wel aan dat de FDA de bevoegdheid heeft om goedkeuringen in te trekken.

2. [Q & A: Implications of Two Conflicting Federal Court Rulings on the ...](https://www.kff.org/policy-watch/q-a-implications-of-two-conflicting-federal-court-rulings-on-the-availability-of-medication-abortion-and-the-fdas-authority-to-regulate-drugs/): Deze bron bespreekt de implicaties van tegenstrijdige federale rechtbankuitspraken over de beschikbaarheid van medicamenteuze abortus en het gezag van de FDA om geneesmiddelen te reguleren.

3. [FDA Proposes New Rule to Revise Procedures and Update ...](https://www.fda.gov/food/cfsan-constituent-updates/fda-proposes-new-rule-revise-procedures-and-update-reasons-revoking-authorizations-food-contact): Deze bron geeft aan dat de FDA voorstelt om procedures te herzien en redenen voor het intrekken van autorisaties voor voedselcontact bij te werken.

4. [Legal Challenges to the FDA Approval of Medication Abortion Pills](https://www.kff.org/womens-health-policy/issue-brief/legal-challenges-to-the-fda-approval-of-medication-abortion-pills/): Dit artikel bespreekt juridische uitdagingen voor de FDA-goedkeuring van medicamenteuze abortuspillen.

5. [Abortion Ruling Could Undermine the F.D.A.'s Drug-Approval Authority](https://www.nytimes.com/2023/04/10/health/abortion-pill-fda.html): Deze bron bespreekt hoe een federale rechterlijke uitspraak over de intrekking van de FDA-goedkeuring van de abortuspil mifepristone gevolgen kan hebben voor het gezag van de FDA om geneesmiddelen goed te keuren.

Samenvattend, hoewel de FDA een rigoureus proces heeft voor het goedkeuren van geneesmiddelen, behoudt het zich het recht voor om die goedkeuringen te herzien of in te trekken als er nieuwe informatie beschikbaar komt die de veiligheid of werkzaamheid van een product in twijfel trekt.
[verwijderd]
135
ai kritisch analyse :
Zeker, hier zijn enkele kritische overwegingen met betrekking tot de licentieovereenkomst:

### Exclusiviteit
Hoewel de exclusiviteit van de licentie in het voordeel van Pharming lijkt te zijn, kan dit ook een valkuil zijn. Als Novartis of haar gelieerde ondernemingen bijvoorbeeld een verbeterde versie van het gelicentieerde product ontwikkelen, zou Pharming mogelijk niet het recht hebben om dit te gebruiken of te verkopen, afhankelijk van de exacte bewoordingen van de overeenkomst.

### Sublicentie Rechten
Pharming heeft het recht om sublicenties te verlenen, maar blijft aansprakelijk voor de handelingen en nalatigheden van haar sublicentiehouders en gelieerde ondernemingen. Dit kan een risico vormen als een van deze partijen in strijd handelt met de overeenkomst.

### Behouden Rechten
Novartis behoudt alle rechten die niet uitdrukkelijk zijn verleend. Dit kan beperkend zijn voor Pharming als het bedrijf in de toekomst wil uitbreiden of diversifiëren.

### Vertrouwelijke Informatie
De clausule over vertrouwelijke informatie lijkt strikt te zijn. Dit kan problematisch zijn als Pharming de informatie wil delen met partners of investeerders.

### Overdracht van Knowhow
Pharming erkent dat sommige van de overgedragen documentatie informatie kan bevatten die niet onder de licentie valt. Dit kan problematisch zijn als Pharming deze informatie niet kan scheiden of identificeren, wat kan leiden tot onbedoelde schendingen van de overeenkomst.

### Geen Verplichting tot Overdracht van Materialen
Novartis en haar gelieerde ondernemingen zijn niet verplicht om enige tastbare materialen over te dragen aan Pharming, wat een belemmering kan vormen voor de ontwikkeling of productieprocessen van Pharming.

### Algemene Voorwaarden
Het is ook belangrijk om te kijken naar andere algemene voorwaarden in de overeenkomst, zoals boeteclausules, beëindigingsvoorwaarden en geschillenbeslechting, die allemaal invloed kunnen hebben op de machtsdynamiek tussen de twee partijen.
[verwijderd]
135
De goedkeuring van geneesmiddelen is een complex proces dat wordt uitgevoerd door regelgevende instanties zoals de European Medicines Agency (EMA) en de US Food and Drug Administration (FDA). Beide instanties hebben hun eigen criteria en processen voor het beoordelen van geneesmiddelen.

Uit de beschikbare bronnen kunnen we het volgende opmaken:

1. [EMA and FDA Historically Agree on Just About Every New Drug ...](https://www.raps.org/News-and-Articles/News-Articles/2019/8/EMA-and-FDA-Historically-Agree-on-Just-About-Every): De EMA en de FDA zijn het in meer dan 90% van de gevallen eens over hun beslissingen om geneesmiddelen goed te keuren. Dit suggereert dat er een hoge mate van overeenstemming is tussen de twee instanties.

2. [Medicine evaluation figures](https://www.ema.europa.eu/en/about-us/what-we-do/authorisation-medicines/medicine-evaluation-figures): De EMA publiceert informatie over het volume en de aard van de geneesmiddelen die zij beoordeelt. Dit zou meer gedetailleerde informatie kunnen bieden over het percentage geneesmiddelen dat wordt goedgekeurd en afgewezen.

3. [A Comparison of EMA and FDA Decisions for New Drug Marketing ...](https://ascpt.onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1002/cpt.1565): Dit artikel vergelijkt de beslissingen van de EMA en de FDA voor nieuwe geneesmiddelenmarketingtoepassingen.

4. [analysis of EMA and FDA approvals 1999–2014](https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4932294/): Dit artikel analyseert de goedkeuringen van de EMA en de FDA van 1999 tot 2014.

5. [Availability of New Medicines in the US and Germany From 2004 to ...](https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC9428736/): Dit artikel bespreekt de beschikbaarheid van nieuwe geneesmiddelen in de VS en Duitsland en merkt op dat sommige geneesmiddelen die in Duitsland zijn goedgekeurd, niet in de VS zijn goedgekeurd.

Hoewel de EMA en de FDA vaak vergelijkbare beslissingen nemen over geneesmiddelgoedkeuringen, zijn er gevallen waarin de beslissingen uiteenlopen. Dit kan te wijten zijn aan verschillen in beoordelingscriteria, beschikbare gegevens of andere factoren. Het is echter moeilijk om definitief te zeggen of de EMA kritischer is dan de FDA zonder een diepgaande analyse van specifieke geneesmiddelgoedkeuringen en de redenen voor eventuele verschillen in besluitvorming.
voda
0
quote:

avataartje schreef op 13 oktober 2023 17:30:

@Beur heeft 4 blauwe strepen ? Is hij een sergeant-majoor ?
Het zijn 3 blauwe streepjes. Wél goed kijken natuurlijk. Hier nog wat meer uitleg over de badges:

www.iex.nl/content/infocentrum-badges...
voda
0
Video: wie gelooft in AI belegt in de Nasdaq

Door ABM Financial News op zaterdag 14 oktober 2023
Views: 1.253

(ABM FN-Dow Jones) Wie in kunstmatige intelligentie, ofwel AI, wil investeren, kan het beste kiezen voor een belegging in de Nasdaq. Dit zegt Erik Mauritz van Trade Republic voor de camera van ABM Financial News.

youtu.be/N-aJOyJfeOQ

Kik hier voor: wie gelooft in AI belegt in de Nasdaq

Is AI een hype of niet? "De beurs gelooft er nog wel in", aldus Mauritz, wijzend op de waarderingen van onder meer Nvidia en Arm.

Volgens Mauritz gaat AI wel degelijk veel impact hebben, en hij gebruikt daarvoor de Gartner Cycle.

Maar hoe beleg je daar dan in? Mauritz adviseert een Etf, maar geen AI-Etf. Veel beter is volgens hem om te beleggen in een Nasdaq-etf, met een koerswinstverhouding van circa 20.

Wie toch heel graag specifiek in AI wil beleggen, kan dan het beste kijken naar cybersecurity, volgens Mauritz. "Daar gaat AI heel veel impact op hebben."

Bron: ABM Financial News
[verwijderd]
115
[Modbreak IEX: Gelieve hier geen persoonlijke vetes uit te vechten, een aantal berichten is bij dezen verwijderd.]
[verwijderd]
85
Een converteerbare obligatie is een type schuldbewijs dat kan worden omgezet in een vooraf bepaald aantal aandelen van het uitgevende bedrijf. Dit betekent dat de houder van de obligatie de optie heeft om de obligatie om te zetten in aandelen in plaats van het nominale bedrag van de obligatie terug te krijgen. Hier zijn enkele redenen waarom een beursgenoteerd bedrijf met een aanzienlijke hoeveelheid contant geld toch zou kiezen voor het uitgeven van een converteerbare obligatie:

Lagere Rente: Converteerbare obligaties bieden vaak een lagere rente dan traditionele obligaties omdat ze de houder de mogelijkheid bieden om te profiteren van een stijging van de aandelenkoers van het bedrijf. Voor bedrijven kan dit een goedkopere vorm van financiering zijn.
Verwatering van Aandelen: Hoewel de uitgifte van converteerbare obligaties kan leiden tot verwatering van de aandelen als ze worden omgezet, gebeurt dit niet onmiddellijk. Dit kan aantrekkelijk zijn voor bedrijven die hun huidige aandeelhouders niet onmiddellijk willen verwateren.
Strategische Overwegingen: Het bedrijf kan geloven dat zijn aandelenkoers in de toekomst zal stijgen. Als dit gebeurt, is de kans kleiner dat obligatiehouders hun obligaties converteren, en het bedrijf kan de obligatie terugbetalen zonder aandelen te hoeven uitgeven.
Aantrekken van Investeerders: Converteerbare obligaties kunnen aantrekkelijk zijn voor beleggers die op zoek zijn naar de zekerheid van vaste inkomsten uit een obligatie en het potentieel voor kapitaalgroei als de aandelen van het bedrijf in waarde stijgen.
Behoud van Contanten: Zelfs als een bedrijf over aanzienlijke contanten beschikt, wil het misschien niet al zijn contanten gebruiken voor investeringen of bedrijfsuitgaven. Door een converteerbare obligatie uit te geven, kan het bedrijf kapitaal aantrekken zonder zijn cashpositie te verminderen.
Financiële Flexibiliteit: Het uitgeven van een converteerbare obligatie kan het bedrijf meer financiële flexibiliteit geven, vooral als het verwacht in de nabije toekomst meer kapitaal nodig te hebben.
Het is belangrijk op te merken dat de specifieke redenen voor het uitgeven van een converteerbare obligatie kunnen variëren afhankelijk van de unieke situatie en strategie van elk bedrijf. Het is altijd raadzaam om de specifieke details en voorwaarden van een converteerbare obligatie te bestuderen om een volledig begrip te krijgen van de motivaties van het bedrijf.
136 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 2 mei 2024 17:35
Koers 0,898
Verschil +0,022 (+2,45%)
Hoog 0,898
Laag 0,879
Volume 2.763.190
Volume gemiddeld 6.688.611
Volume gisteren 3.882.227

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront