ageas « Terug naar discussie overzicht

Ageas 2023

245 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 » | Laatste
voda
0
UBS verlaagt beleggingsadvies voor Ageas
Gepubliceerd door Trivano.com op 2 oktober 2023 om 08:50

De analisten van UBS hebben maandag hun beleggingsadvies voor Ageas verlaagd. UBS verlaagde het advies van neutraal naar verkopen.

Het koersdoel werd verlaagd van 37,00 naar 35,50 EUR. Dat betekent dat de analisten verwachten dat de aandelen van Ageas met 9% kunnen dalen vanaf de huidige koers van 39,03 EUR. Daarmee is UBS heel wat negatiever dan de gemiddelde analist, die de koers van Ageas met 16% ziet stijgen tot 45,10 EUR.
jodu
1
'k Geloof dat de analisten van UBS niet goed kunnen rekenen. De korting tov de boekwaarde was nog nooit zo groot...

www.beursduivel.be/nieuws/777110/Beur...
Rowi62
0
Maar de markt reageert als door een adder gestoken.

Nu weten waarom.....de rente stijgt dus obligaties dlaen maar Ageas zal later weer geod rendement maken.
LAastig nu snel te beslissen..
Ortho2023
0
We moeten op onze hoede zijn voor deze 'expert-adviseur'-firma's....ze spelen op meerdere snaren tegelijk, onder een hoedje met fondsen die van tevoren hebben ingezet op de daling van de aandelen...deze experts zijn slechts handlangers van deze malafide fondsen , ze zijn er om de opinie en de markt te manipuleren en ongestraft te profiteren van de verschillen die ze zelf veroorzaken!
Pariss
1
Stephan010
0
quote:

Rowi62 schreef op 2 oktober 2023 11:15:

Bijgekocht weer. Omkeer al bezig en ben het neit met UBS eens.
Je kan er niet mee eens zijn maar Ageas koers denkt daar anders over.
@Swing
1
quote:

Stephan010 schreef op 2 oktober 2023 12:52:

[...]

Je kan er niet mee eens zijn maar Ageas koers denkt daar anders over.
Zoveelste gezwets van een annalist, ik vertrouw geen enkele meer.
Het is een storm in een glas water en een paniekverkoop voor mij zonder reden.
objectief
0
quote:

Pariss schreef op 2 oktober 2023 11:48:

Charlatans zijn het die analisten van UBS en zeker die van KBC SECURITIES .
Schijnbaar heb je ook moeite met je (boek)verlies (net als ik), maar ik ga er wel van uit dat analisten het veel beter weten dan ik.
Louis van Gaaltje
0
Forse daling, bijgekocht, binnenkort EUR. 1,50 dividend, zal best weer herstellen in het vierde kwartaal
Kojo
1
Ik treed de mening van enkele collega's op dit forum, die het advies van UBS nonsens vinden, toch wel bij. UBS beoogt duidelijk een koersdaling door één van de fundamentele redenen om Ageas in portefeuille te hebben, aan te vallen door op een weinig onderbouwde manier te stellen dat het dividend niet houdbaar is. Ok, de Chinese motor sputtert, maar dat betekent nog niet dat Chinezen de premie-inkomsten van Ageas er hard zullen dalen. Nieuwe polissen zullen mogelijk minder verkocht worden, maar de bestaande polissen leveren terugkerende inkomsten op. And so what als de koers naar € 35,00 daalt, het rendement op aankopen tegen die koers wordt er alleen maar groter door.
noordkaap
1
02 okt 2023 20:59

1) De afgenomen waardering voor de Aziatische activiteiten.
=====================================================
De analist werkt met een SOTP-analyse waarbij hij (deels met de natte vinger) een bepaalde risicokorting toepast op de geschatte waarden van de JV's. Ik denk dat hij voor China een risicopremie van 20% toepast op zijn SOTP-model. Tot op heden lijkt de crisis in China weinig impact te hebben op Taiping Life, integendeel, de nieuwe levensverzekeringscontracten (eerste premiebetaling) stegen zelfs met 45% in het eerste kwartaal. Ook de eerste maanden van het derde kwartaal stegen de premie-inkomsten gevoelig.

2) Producten met gegarandeerde rente in Azië.
=========================================
De marge van de totale Ageas groep op producten met gegarandeerde rente bedroeg in H1 116 basispunten. Voor België was de marge 95 basispunten en voor Azië 131 basispunten. Deze 131 basispunten waren wel lager dan vorig jaar. Taiping Life zal dan ook de gegarandeerde rente laten dalen (in overeenstemming met het renteklimaat in China). Voorlopig zie ik daar nog geen probleem. Het lijkt erop dat de Chinezen kiezen voor zekerheid en dat is natuurlijk hun goed recht. Het is aan de verzekeraars om de opbrengsten van de polissen te koppelen aan de verplichtingen. Dat moeten ze trouwens in alle landen doen.

3) De solvabiliteitsratio voor Azië.
==============================
De Solvency ratio voor de Aziatische JV's stond in H1/2023 op 215%, een stijging met 7% YoY. Dat lijkt mij niet slecht.

4) Upstream (dividend) vanuit China.
=================================
TPL is voor de Taiping Insurance Group wat AG insurance is voor Ageas. TPL is goed voor het gross van de winst van de ganse groep. Natuurlijk kan TPL nog niet alle winst uitkeren vermits er nog steeds groei is en groeien kost geld. Maar men heeft het uitkeringspercentage gestaag opgevoerd. Het is wel zo dat deze inkomsten minder stabiel zijn dan die die men uit AG insurance haalt. Dat Taiping Life helemaal geen dividenden meer zou betalen lijkt mij sterk. Dit zou de ganse Taiping Insurance Group in zware problemen brengen. Dat men alleen aan Ageas niets zou betalen zou nog een straffer verhaal zijn (en dus uitgesloten).

5) Dividendbetaling Ageas.
=======================
Het dividend over boekjaar 2023 (+- 3,25 euro) is al volledig gedekt door de upstream, net zoals alle kosten van de holding. Ik zie ook geen problemen voor boekjaar 2024. We volgen het verder wel op.

Besluit.
=======
Zoals ik in mijn vorige post al aanhaalde, kan een analist elk mogelijk koersdoel uit zijn model toveren door te spelen met risicopremies. Zo kan hij voor elk business-segment minwaardes in zijn model opgeven tot hij uiteindelijk tot het gewenste resultaat komt. Ik wil hier niet gezegd hebben dat de analist in kwestie opzettelijk zijn model manipuleerde, maar misschien ziet hij het allemaal wat meer pessimistisch in dan zijn collega's.
jodu
1
De UBS-analist Nasid Ahmed heeft nochtans zelden gelijk als het over voorspellen van beurskoersen gaat... Ongelofelijk eigenlijk dat hij z'n job kan houden. Hij zit er 2/3 keren naast.
Bizar hoe de markt reageert op dergelijke analyses.
Zijn trackrecord : www.tipranks.com/experts/analysts/nas...

:)
Rowi62
0
Het moeilijkste in te schatten of Chinezen meer prive levensverzekeringen gaan afsluiten. Daar heeft UBS het niet over.

Ik ben een pensioenspecialist met veel kennis van Azie. Ze houden daar van geld, van gokken en beleggen maar vooral voor de korte termijn. Het staatspensioen is echter wankel omdat het 100% uit belastingen wordt gefinancierd die 9% moeten toenemen elk jaar om de circa 300 miljoen ouderen uit de urban regios straks te kunnen blijven betalen. De wereldbank schat die kans laag in.

Dus mijn idee is dat de Chinezen meer en meer via het werk en prive moeten gaan sparen en dan hopelijk ook via levensverzekeringsprodukten. En er zijn er een boel dat weten we....
Ortho2023
0
De aandelenkoers van Ageas is dit jaar met 10 procent gedaald en dat heeft vooral te maken met vraagtekens rond het slotdividend 2023. Dit bleek woensdag uit een rapport van de analisten Michael Huttner en Tryfonas Spirou van Berenberg.

De analisten houden het koersdoel voor Ageas ongewijzigd op 54,90 euro met handhaving van het koopadvies.

Dat betekent dat er 40 procent opwaarts potentieel is bij dit aandeel.
Rowi62
0
25 oktober (ex-datum) komt er in ieder geval vast 1,50 EUR voorlopig dividend;
Betaalbaar op 27 oktober onder inhouding van belasting; ik vorderde die vroeger gwoon terug bij de inkomstenbelasting (NL) maar of ik dit nu nog doe met alleen een BE notering weet ik nog niet....
FORT1944
0
quote:

Rowi62 schreef op 5 oktober 2023 14:54:

25 oktober (ex-datum) komt er in ieder geval vast 1,50 EUR voorlopig dividend;
Betaalbaar op 27 oktober onder inhouding van belasting; ik vorderde die vroeger gwoon terug bij de inkomstenbelasting (NL) maar of ik dit nu nog doe met alleen een BE notering weet ik nog niet....
je kunt altijd de dubbele belasting terugvragen via Uw buitenlands adres , dan krijg je 15% TERUGGESTORT op je bankrekening
Uw bank vult Uw EU formulier van terugvordering in met het aantal aandelen DAT IS WEL IN 2024 DAT U DAT BEDRAG GAAT ONTVANGEN
Rowi62
1
Nou als de koers weer snel naar 40 euro gaat hoor jemij niet meer over die belasting over het dividend.
245 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 26 apr 2024 17:35
Koers 43,420
Verschil -0,040 (-0,09%)
Hoog 43,720
Laag 43,420
Volume 235.052
Volume gemiddeld 416.743
Volume gisteren 258.924

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront