Proximus « Terug naar discussie overzicht

Forum Proximus geopend

989 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 » | Laatste
WWWSSS
1
quote:

Leefloon schreef op 9 september 2023 08:36:

[...]
Geen probleem. Ik vond voorzichtigheidshalve meerdere andere dingen vreemd, zodat je het toch zult moeten doen met zo'n reactie in plaats van een gewenst antwoord op een one-liner.
Ik stel een normale vraag, jij begint uit het niks te flippen..
Stofda
2
Ik denk dat Leefloon zich begrijpelijkerwijs niet wil laten vastpinnen op een bepaald koersdoel aangezien er te veel onzeker factoren zijn die een koers kunnen bepalen… wie zou er een jaar bijvoorbeeld geleden voor proximus een koersdoel van 7 euro hebben gesteld?
Small peanuts
3
quote:

Stofda schreef op 10 september 2023 17:13:

Ik denk dat Leefloon zich begrijpelijkerwijs niet wil laten vastpinnen op een bepaald koersdoel aangezien er te veel onzeker factoren zijn die een koers kunnen bepalen… wie zou er een jaar bijvoorbeeld geleden voor proximus een koersdoel van 7 euro hebben gesteld?
In eerder posts gaf hij aan hij de koers op 6/9(7.10) licht overgewaardeerd vond. De persoonlijke waardering van een aandeel correleert natuurlijk met je beleggingshorizon en je persoonlijke voorkeuren, anders was de enige mogelijke correcte waardering de intrinsieke waarde per aandeel. Je zou kunnen stellen dat het bepalen van een koersdoel een vorm van subjectieve financiële alchemie is waar iedereen wanhopig zoekt naar de steen der wijzen.

Persoonlijk probeer ik het beurssentiment zo veel mogelijk te negeren en heb ik een langdurig dividend opzet voor ogen; in die optiek was proximus een buitenkansje en wel hierom:

1. serieuze korting met betrekking tot de intrinsieke waarde per aandeel
2. Dividendpolitiek met een meerderheidsaandeelhouder die dit dividend niet veel verder zal laten zaken dan 0.6 euro per aandeel EN die niet zal overgaan tot delisting (zie telenet)
3. Sectorevolutie buitenland
4. Stabiele inkomsten
5. diversifiëring dienstenaanbod B2B

er zijn natuurlijk ook wel enkele pijnpunten zoals de mogelijke privacyboete, maar die wegen niet op tegen de korting die je bij de aankoop momenteel krijgt
Leefloon
0
Een serie van 18 groene slotkoersen voor Proximus, wat bij de Euronext-beurzen een recent record is. In deze periode steeg de koers met +17,2%, gemiddeld dus inmiddels iets minder dan +1% per dag, maar dat mag de pret niet drukken. Groen is groen.
Leefloon
0
quote:

Stofda schreef op 10 september 2023 17:13:

Ik denk dat Leefloon zich begrijpelijkerwijs niet wil laten vastpinnen op een bepaald koersdoel aangezien er te veel onzeker factoren zijn die een koers kunnen bepalen…
Nogmaals: mijn "koersdoel" is geen koersdoel maar een actuele waarde, met een taxatie die iedereen op dat moment exact kan nagaan. Moet men wel wat moeite voor doen. Wijzigingen "publiceer" ik niet, maar bij Proximus geldt het nog steeds. Het valt inderdaad op dat er alleen achteraf navraag wordt gedaan, o.a. door iemand van wie ik geen enkele drijfveer om te "kopen" deelde, en een koers kan (zeer) ver boven zo'n taxatie staan. Geen probleem.

Veel spannender dan dat aandeelhouders mogen concluderen dat ik de aandelen dan nu niet van hen ga kopen wordt het echt niet, maar dan zijn er nog genoeg anderen die zo'n aandeel dan wel koopwaardig vinden. En ja, als een bandbreedte (o.a. van "houden") tussen ongeveer -10% en +10% normaal is, dan valt Proximus m.i. nu bijna buiten zo'n bandbreedte. Maar zonder op "verkopen" uit te komen, want het is geen "koersdoel" of "advies". Misschien wel een waarschuwing vooraf om er niet teveel voor te gaan betalen, maar van mij mag Proximus dezer dagen doorstijgen tot boven €10. Als ik ze dan maar niet hoef te gaan kopen.

In één geval vermoedde ik heel even een online, honey-baited trap, maar bij nadere beschouwing leek betrokkene mij vooraf daadwerkelijk geïnteresseerd in plaats van een niet aan eerdere debatten deelnemende achteraf-profeet of klager over een "koersdoel" onder de koers van toen.
elibar
3
Proximus men is veel te negatief over dit aandeel, hoort boven de 10 euro te staan is nu wel gestegen, maar onvoldoende: vind ik.
Turtle3
1
Zoveel groene slotkoersen, heb toch juist wat Proximus verkocht. Eerste aankoop op 9, dan op 7,... en dan op 6,5. Waarschijnlijk een beginnersfout om te laten verleiden 'zoveel' Proximus te kopen, maar 6,5 was een mooie koopkans. 7,8 nog altijd, maar ik sta in de plus en wil gewicht afbouwen.
Heb er KBC Ancora mee gekocht. Zijn er nog van jullie die na de rollercoaster omlaag omhoog nu terug wat afbouwen?
Baarsjes
0
quote:

Turtle3 schreef op 20 september 2023 10:15:

Zoveel groene slotkoersen, heb toch juist wat Proximus verkocht. Eerste aankoop op 9, dan op 7,... en dan op 6,5. Waarschijnlijk een beginnersfout om te laten verleiden 'zoveel' Proximus te kopen, maar 6,5 was een mooie koopkans. 7,8 nog altijd, maar ik sta in de plus en wil gewicht afbouwen.
Heb er KBC Ancora mee gekocht. Zijn er nog van jullie die na de rollercoaster omlaag omhoog nu terug wat afbouwen?
Zeker nu niet afbouwen koers gaat echt wel naar hogere regionen.
Denk zelf dat de € 9,00 voor einde jaar gehaald gaat worden.
FarEnd
1
quote:

Baarsjes schreef op 20 september 2023 13:09:

[...]

Zeker nu niet afbouwen koers gaat echt wel naar hogere regionen.
Denk zelf dat de € 9,00 voor einde jaar gehaald gaat worden.
Als je leest wat hij heeft geschreven is het wel degelijk goed dat hij afbouwt.

Hij zegt zelf dat hij een beginnersfout heeft gemaakt en "teveel" heeft geinvesteerd, dan is het goed om dit belang te verkleinen en winst te nemen. hij behoud een deel geinvesteerd in het bedrijf. Valt te zien hoeveel risico je natuurlijk wil nemen.

Alles in 1 keer in 1 aandeel investeren (en niets anders in jouw portefeuille) is gelijk aan veel risico nemen. Gedeeltelijk investeren (in schijven), is wel een verlaging van het risico. Je neemt een paket, indien het verhoogt zoveel te beter, direct winst, indien het verlaagt tot een vooraf bepaalde drempel, tweede paket et je weet op voorhand dat je maximaal 2-3 keer doet voor een aandeel. Je weet hierdoor hoeveel je maximaal in een aandeel steekt en niet hoger gaan als dit bedrag om de risico op één specifiek aandeel te beperken.
Eens het begint te stijgen, en je hebt nog steed vertrouwen in het bedrijf, kan je deeltjes verkopen en niet alles in 1 keer. Indien het verder stijgt, bijkomende winst. Indien het daalt heb je minstens een deel van jouw potentiele winst omgezet.

Je kan altijd ongelooflijk veel geloof hebben in 1 aandeel maar dat er zaken verstopt waren of mismanagement waar je je niet op kan voorbereiden.

Om de zoveel tijd ook weer eens een deftige analyse maken van het bedrijf, indien je er niet meer in gelooft kan je best verkopen, zelf al is het met verlies.
Leefloon
0
quote:

FarEnd schreef op 20 september 2023 13:35:

Gedeeltelijk investeren (in schijven), is wel een verlaging van het risico. Je neemt een paket, indien het verhoogt zoveel te beter, direct winst, indien het verlaagt tot een vooraf bepaalde drempel, tweede paket et
Risico spreiden in gelijke schijven doe je door vooraf te besluiten om te spreiden in tijd. Achteraf een tweede of derde schijf gaan kopen "omdat het aandeel is gedaald" heeft daar niets mee te maken, en is dat wat een beginnersfout werd genoemd.

Bij een aanbevolen deftige analyse kun je je daarbij afvragen of een aandeel dan ook telkens het beste aandeel is om dat verlies mee goed te maken, als je toch telkens bijkoopt "omdat het daalt".

Voor het overige in essentie eens; ik ga de aandelen niet van betrokkene kopen.
Leefloon
0
quote:

Turtle3 schreef op 20 september 2023 10:15:

Zoveel groene slotkoersen
Mogelijk een beetje geholpen door de rugwind van een herschikking binnen Belgische telecom, na het bod op Telenet.
WWWSSS
0
Youri
0
Als de koers boven de SMA50 week eindigt deze week, dan is de volgende 200SMA week. Ik blijf rustig zitten en schuif gewoon mijn stoploss mee op.
Rider
1
Via putopties een redelijk groot pakket aandelen binnengekregen, ondertussen al op mijn GAK zonder de premies bij te rekenen dus eigenlijk al mooi in het groen. Ik denk er niet aan om ze te verkopen, komende jaren zeker van 8% dividend.
Stacked
1
Baarsjes
1
quote:

Stacked schreef op 21 september 2023 15:51:

Is er een verklaring voor deze sterke aanhoudende stijging?
Aandeel was gewoon te veel afgestraft en is nu met een flink herstel bezig lijkt mij.
Vitabarius
1
Uitgelicht: Proximus steeds beter in conditie

Delen met anderen
(ABM FN) Het aandeel Proximus was één van de grootste stijgers afgelopen week in Brussel, en de laatste weken staan ook steeds meer lichten op groen voor het telecombedrijf.

Het aandeel Proximus werd afgelopen week 6,1 procent duurder.

Afgelopen week kreeg de component van de Bel20 index dankzij steun van KBC Securities, dat het advies verhoogde van Houden naar Kopen.

De analisten van KBC Securities vinden de onderwaardering van Proximus "overdreven" en beschouwen de in juli aangekondigde participatie in Route Mobile, het Indiase beursgenoteerde bedrijf dat actief is in CPaaS (Communication Platform as a Service), als "een buitenkans".

De CPaaS-markt is wereldwijd meer dan 50 miljard dollar waard en betreft oplossingen waarmee bedrijven effectief met hun klanten kunnen communiceren. Bedrijven zoals Route Mobile bieden grote bedrijven bijvoorbeeld communicatiekanalen voor hun marketingcampagnes via sms, WhatsApp, e-mail, enz.

Sinds de aankondiging zijn de activiteiten van Route Mobile samengevoegd met die van Telesign van Proximus. De nieuwe combinatie gaat verder onder de naam 'OPAL'.

Volgens Guillaume Boutin, CEO van Proximus, maakt deze deelneming Proximus één van de grootste spelers in digitale communicatie en is het daarmee een top 3 speler wereldwijd.

Logische transactie

De analisten van KBC vinden de deal met Route Mobile zinvol, omwille van schaalgrootte en synergievoordelen in een concurrerende markt.

De transactie bevestigt ook de recordwaardering van Telesign van 1,4 miljard euro, terwijl de kasuitstroom voor Proximus beperkt zal blijven, aldus de analisten van KBC.

KBC meent dat er weliswaar nog enige onzekerheid bestaat over de komst van Citymesh naar de België, maar dat de analisten concluderen dat de 'underperformance' van Proximus in de afgelopen jaren overdreven is.

Op basis van herziene taxaties heeft KBC het advies verhoogd van Houden naar Acumuleren, met een nieuw koersdoel van 8,70 euro. Dat was 9,10 euro.

Het aandeel, dat op 8 augustus een laagste koers van 6,41 euro aantikte, begon aan een herstelrally na de aankondiging van de overeenkomst die eind augustus werd ondertekend met Digi Belgium en Citymesh. Die deal levert een nieuwe bron van inkomsten op.

Deutsche Bank schreef vervolgens begin september dat Proximus een koopopportuniteit op korte termijn is. Analist Roshan Ranjit, die zijn koersdoel voor Proximus verlaagde van 10,00 naar 9,50 euro, bij handhaving van het Houden advies. Volgens Ranjit leverde "Proximus in het tweede kwartaal solide operationele prestaties". Hij verwacht dat dit momentum in het derde kwartaal zal aanhouden.
Alfonz
0
989 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 26 apr 2024 17:35
Koers 7,030
Verschil +0,230 (+3,38%)
Hoog 7,265
Laag 7,005
Volume 568.670
Volume gemiddeld 425.471
Volume gisteren 627.017

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront