C/Tac « Terug naar discussie overzicht

CTAC 2023

186 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » | Laatste
Manu&p
0
G20 Xdrive
0
Koers van 2 jr geleden ( €4.90 ) had allang weer op de borden mogen staan bij steeds meer omzet & winst + dividend.
Ook de 28e zal blijken dat omzet & winst verder toenemen.
G20 Xdrive
0
Langzaam begint het kwartje te vallen dat Ctac weer met meer omzet en winst zal komen, en koers boven €5 gerechtvaardigd is.
Manu&p
0
Kijk dat noem ik manipuleren 3 bieden en 5 laten waar zijn mee bezig. AFM doet er wat aan, maar ze kijken de andere kant want er moet aan verdiend worden.
keffertje
0
quote:

Stephanovic. schreef op 28 juli 2023 08:05:

www.ctac.nl/pers/ctac-zet-omzetgroei-...
Ja omzet stijgt, bij een dalende winstgevendheid (en outlook voor dit jaar negatief aangepast qua resultaat).

Zal de interesse in dit aandeel (helaas) niet stimuelren, vrees ik.
Joshua3
1
Strategieherijking onder nieuw leiderschapsteam verwacht in de tweede helft van 2023 (?)

Net als Ordina laten overnemen door een grotere Europese speler?
G20 Xdrive
0
Q2 Omzet +13.5% sterke bijdrage vanuit projecten en detachering en groei van Cloud service-activiteiten.
EBITA stabiel op 2.4miljoen.
Vooruitzichten 2023 hogere autonome omzetgroei van 9 tot 12%
EBITA marge 8 tot 10%
Gezond bedrijf om over te nemen is mijn mening !!
voda
0
Sterke omzetgroei voor Ctac

Maar eenmalige effecten drukken winstgevendheid.

(ABM FN-Dow Jones) Ctac heeft in de eerste helft van 2023 flink meer omzet behaald, maar eenmalige effecten drukten flink op de winstontwikkeling, wat resulteerde in een aanpassing van de outlook voor heel dit jaar.

Ctac gaf aan dat als gevolg van de eenmalige effecten de verwachting voor 2023 is herzien en aangepast naar een hogere autonome omzetgroei van 9 tot 12 procent, maar tegen een lagere EBITDA-marge van 8 tot 10 procent.

"De sterke omzetgroei ingezet in de eerste drie maanden van het jaar zet door in het tweede kwartaal. Hoewel het activiteitenniveau over de gehele linie stijgt, zien we tegelijkertijd terughoudendheid bij klanten op grote investeringen in digitale transitie, ERP-implementatie en cloudmigratie. De noodzaak tot investeringen in cloudinfrastructuur blijft hoog en wij verwachten dat de vraag naar cloudmigratie-oplossingen in de komende jaren sterk toeneemt", zei CFO Paul de Koning vrijdag in een toelichting op de halfjaarcijfers.

De omzet van Ctac steeg in de eerste jaarhelft met 14,5 procent op jaarbasis, tot 64,9 miljoen euro. De EBITDA daalde daarentegen met 14,0 procent tot 4,9 miljoen euro en het nettoresultaat liep zelfs met een derde terug tot 1,4 miljoen euro. Exclusief eenmalige effecten bleef de nettowinst met 1,9 miljoen euro overigens gelijk aan de winst in de eerste helft van 2022.

In tegenstelling tot de negatieve operationele kasstroom van 3,8 miljoen euro in de eerste zes maanden van 2022, zat Ctac afgelopen halfjaar op 1,9 miljoen euro positief.

Toekomst

Tegen de achtergrond van uitdagende marktomstandigheden, meent Ctac goed gepositioneerd te zijn, "en zien we meer dan voldoende kansen om de komende jaren door te blijven groeien".

Ctac zegt nog druk te zijn met de zoektocht naar een nieuwe CEO. "In navolging daarvan zullen wij in de tweede helft van het jaar onze strategie tegen het licht houden en onze horizon verlengen."

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
trikkie
0
mogelijkheid dat ze zich laten overnemen zullen ze zeker ook meenemen bij hun strategie herijking.
Joshua3
0
Mag het hopen. Wat een waardeloos aandeel. Kijk er maar niet meer en hopelijk krijg ik ooit nog een (ingestelde) koersmelding.
effegenoeg
0
Heb de rit van 2 naar 4,25€ mee gelift.
De berichtgeving sindsdien is een opeenvolging van tegenvallers die de winstgevendheid een sta in de weg blijft.
A. Beets
0
De teleurstellende marge geeft maar weer temeer aan dat dit bedrijf asap moet worden ondergebracht bij een grotere sectorgenoot. Hopelijk wil Peter-Paul de Vries niet het onderste uit de kan en ziet hij ook in dat dit bedrijf geen enkel bestaansrecht heeft op de beurs. Als Peter-Paul de Vries niet tevreden is met een beperkte premie dan raad ik hem aan een constructie a-la Beterbed te doen en te blijven zitten in de nieuwe combinatie cq mee te doen met een VC.
A. Beets
0
Nu "verstapt" het bedrijf zich (voor de zoveelste keer) maar straks struikelt het volledig en zijn we de klos. Het zal niet het eerste voorbeeld zijn. Schaal grootte is enorm belangrijk geworden.
G20 Xdrive
0
quote:

A. Beets schreef op 30 juli 2023 14:47:

Nu "verstapt" het bedrijf zich (voor de zoveelste keer) maar straks struikelt het volledig en zijn we de klos. Het zal niet het eerste voorbeeld zijn. Schaal grootte is enorm belangrijk geworden.
Afgelopen halfjr 1.9 miljoen winst, zijn goed gepositioneerd om goed door te groeien komende jaren.
Op zich gezond bedrijf om in te lijven, niet te vergeten leuk dividend van rond de 3.5%
Hou ze voorlopig vast.
Jagr
0
Ik voorzie dat er komend jaar niet veel spectaculairs gebeurd met de koersontwikkeling van Ctac. Er is te weinig interesse en groeipotentieel. Daarnaast komt er ook geen overname, dit had al gebeurd moeten zijn toen de koers rond de 2 Euro stond
JoopVisser1
1
Als de omzet in de 2e helft van dit jaar net zo stijgt als in de 1e helft. Zal de omzet per aandeel boven de euro 9,50 liggen. Voor iemand die weet wat ze kunnen doen aan de lage winstgevendheid van Ctac is dit bedrijf een interessante prooi. Overnameprijs zou tussen de euro 6 en euro 7 kunnen liggen.
lvs
0
quote:

Jagr schreef op 30 juli 2023 21:27:

Ik voorzie dat er komend jaar niet veel spectaculairs gebeurd met de koersontwikkeling van Ctac. Er is te weinig interesse en groeipotentieel. Daarnaast komt er ook geen overname, dit had al gebeurd moeten zijn toen de koers rond de 2 Euro stond
Ordina was een aantal jaren terug ook voor minder dan 2 Euro op te pikken, maar overname kwam pas bij een koers van rond de 4 Euro.
Dit wil dus niets zeggen.
186 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 3 mei 2024 17:35
Koers 3,030
Verschil -0,030 (-0,98%)
Hoog 3,100
Laag 3,030
Volume 12.178
Volume gemiddeld 0
Volume gisteren 5.720

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront