Corbion « Terug naar discussie overzicht

Corbion 2023

743 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 ... 34 35 36 37 38 » | Laatste
Handel & Wandel
0
quote:

Alrob2 schreef op 28 juni 2023 12:33:

Vandaag weer bijgekocht. Zie herstel wel komen.
Ik niet, ik verwacht een cutureel probleem.
Japeternine 2.0
0
Een woord dat je niet zo vaak hoort.

Bedoelt u cultureel of structureel?
(serieuze vraag, niet om te zeiken. )

En waarom denkt u dat?
Nakennis
1
quote:

Beursprofeet schreef op 27 juni 2023 09:37:

Ban aan boord voor een korte herstelbeweging van 21,30 naar 22,50. Daarna met ruim 5 % winst eruit want ik verwacht dat aandeel op lange termijn richting de 18 afglijdt.

Maar even snel cashuhhhh
jaja u ziet het wederom..

als de profeet aan boord komt dan weet u het wel.. $$$€€€

Op 22,5 heb ik mijn 5 tot 6 % in een dagje weer te pakken. jaja
Nakennis
0
ik ga vandaag in Allfunds. volgt u dat ook even zou ik zeggen :-)

ook dat wordt om te papen
[verwijderd]
0
quote:

Beursprofeet schreef op 29 juni 2023 16:10:

ik ga vandaag in Allfunds. volgt u dat ook even zou ik zeggen :-)

ook dat wordt om te papen
'Papen'
Is dat Nederlands?

Voorlopig doet dat Allfunds nog niet veel zie ik aan de koers. Alleen nog maar verder ingezakt.
voda
0
09:41
*Barclays verlaagt koersdoel Corbion van 37,50 naar 27,50 euro
09:41
*Barclays handhaaft Overwogen advies op Corbion
voda
0
Beursblik: Barclays verlaagt koersdoel Corbion

Naar 27,50 euro.

(ABM FN-Dow Jones) Barclays heeft vrijdag het koersdoel voor het aandeel Corbion verlaagd van 37,50 naar 27,50 euro met handhaving van het advies op Overwogen.

Barclays gaat voor volgend jaar uit van hogere suikerprijzen, die Corbion volgens de bank maar deel kan doorberekenen. Dit kan voor Corbion volgens Barclays een negatieve impact van 18 miljoen euro hebben op het EBIT-resultaat.

Voor dit jaar is de scherpe prijsstijging beheersbaar, omdat Corbion zich tegen prijsfluctuaties indekt, aldus Barclays.

Barclays schat in dat de outlook van Corbion intact blijft, maar wel met lagere volumes, die Barclays voor het tweede kwartaal van dit jaar nu 4,7 procent lager inschat tegen een eerdere verwachting van een daling met 3 procent.

Het aandeel Corbion noteerde vrijdag op een vlak Damrak 0,3 procent lager op 22,10 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
voda
0
Corbion gaat de capaciteit voor gecoate zuurpoeders uitbreiden

Vanwege groeiende vraag naar innovatieve producten.

(ABM FN-Dow Jones) Corbion heeft de productiecapaciteit van zuurpoeders verdrievoudigd dankzij een nieuwe productielijn in Spanje. Dit maakte de producent van biologische voedingsingrediënten en biochemicaliën, woensdagochtend bekend.

Het aanbod van zuurpoeder is in de afgelopen jaren krapper geworden, aldus Corbion. Als reactie hierop zal Corbion nieuwe faciliteiten bouwen voor de productie van ingrediënten op basis van organische zuren.

De nieuwe productielijn in Spanje, met een capaciteit die meer dan twee keer zo groot is als de huidige productie van zuurpoeder van Corbion in Gorinchem, zal worden toegevoegd aan de bestaande locatie van het bedrijf in Montmeló en zal naar verwachting ergens in de tweede helft van 2025 operationeel zijn.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
Joemerino
0
Artikel van website beleggersbelangen van vandaag.

LEZERSVRAGEN Jeroen Boogaard, vandaag 13:40
Corbion | Wat moet ik met het aandeel na de forse koersdaling?

Het aandeel Corbion is dit jaar een opvallende daler. De markt voor bioplastics zit in het slop, maar is dat reden genoeg om het aandeel meteen af te schrijven?

Met een koersdaling van ruim 30% is het aandeel Corbion dit jaar een van de sterkste dalers op het Damrak. Het bedrijf kampt met hoge kosteninflatie en een tegenvallende vraag naar het bioplastic PLA, dat gemaakt wordt met melkzuur uit suikers. Corbion produceert PLA in Thailand in een joint-venture met Total Energies en wilde de capaciteit verdubbelen met de bouw van een nieuwe fabriek in Frankrijk.

Vraag naar PLA
Dat investeringsplan gaat echter niet door, vanwege de sterk gestegen bouwkosten en suikerprijzen. Het deed beleggers begrijpelijkerwijs twijfelen aan het groeipotentieel van PLA. Volgens Corbion staat de vraag onder druk door de economische zwakte in China en doordat klanten overstappen naar goedkopere plastics op oliebasis. Eerder hield het bedrijf rekening met marktherstel in de tweede jaarhelft, vooral dankzij de heropening van de Chinese economie. Dat scenario is nog steeds realistisch.

Het is sowieso te vroeg om de PLA-markt af te schrijven. Het gaat om een relatief jonge markt, die zich verder zal ontwikkelen naarmate de verpakkingsindustrie met nieuwe, op PLA gebaseerde producten op de markt komt. Voor de industrie biedt bioplastics de mogelijkheid om de CO2-voetafdruk te verlagen. Niet voor niets breiden concurrenten NatureWorks en Futerro Group hun productiecapaciteit wel uit. De vraag kan snel herstellen wanneer de olieprijzen en daarmee de prijs voor fossiel plastic sterk stijgen.

Daarnaast is Corbion veel meer dan alleen PLA. De joint-venture is slechts goed voor 9% van de winst voor belasting, al is het indirecte aandeel groter omdat Corbion ook melkzuur levert aan de jont-venture. Defensieve voedselingrediënten vormen ruim de helft van de omzet. Ook maakt het bedrijf visvoer van algen, bedoeld voor kweekvissen. Dit is een interessante groeimarkt. Dit jaar komt de ebitda-groei in het kernbedrijf uit aan de bovenkant van de doelstelling van 15-20% per jaar tot aan 2025.

Aandeel Corbion blijft koopwaardig
Dat Corbion afziet van de tweede PLA-fabriek, heeft geen invloed op dit middellangetermijndoel. Het bedrijf verwacht een verbetering van de volumes in de loop van het jaar. Bij een k/w 17 voor 2024 zijn beleggers al met al te negatief en houden wij voor het aandeel Corbion vast aan het koopadvies.

De auteur (Jeroen Boogaard) heeft een positie in Corbion.
Joemerino
0
Joemerino
1
26/06/2023: Artikel op website Cashcow van Eddy Schekman. Corbion biedt na daling van 10% een potentie van 56%. Een negatief analistenrapport van ING werd aangegrepen voor de forse daling. De website van TradingView geeft aan dat juist buy-adviezen zijn gegeven door analisten.
[verwijderd]
0
Een extra dag om door het putje te gaan. ln een half jaar tijd ongeveer 16 euro van de koers af.
Jan66
1
Het blijft verbazingwekkend dat de markt van bio plastics zo wordt genegeerd door de overheden!!!

De wereld wordt, is overspoeld door plastics die niet of nauwelijks afbreekbaar zijn en eeuwenlang voor (grote) problemen kunnen gaan zorgen.

Het lijkt erop dat de lobbyisten van de olie-industrie en van bv Unilever hun werk blijven doen, en de winst op korte termijn belangrijker vinden en denken na ons de zondvloed.

Ik vind dit misdadige praktijken zowel van de industrie maar zeker ook van de diverse overheden, wij als consument hebben meestal geen keus of slechts zeer beperkt.

Volgens mij kun je met beperkte dwingende maatregelen een enorme milieu/klimaat winst behalen maar blijkbaar denkt Jetten en co daar anders over.

Inmiddels is de regering demissionair het valt te hopen dat er straks een nieuwe regering komt waar het nuchtere verstand gaat zegevieren anders ziet het er zeer somber uit voor de Nederlandse samenleving.

Ik heb op het DSM forum een paar weken geleden hier mijn mening al over geventileerd dit is niet door iedereen in dank aanvaard maar goed ieder z'n mening.
743 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 ... 34 35 36 37 38 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 26 apr 2024 17:35
Koers 19,280
Verschil +0,650 (+3,49%)
Hoog 19,880
Laag 18,990
Volume 214.475
Volume gemiddeld 116.127
Volume gisteren 69.644

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront