Alphabet Inc. « Terug naar discussie overzicht

Forum Alphabet (v.h. Google) geopend

336 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 » | Laatste
nine_inch_nerd
0
quote:

StartendeBelegger schreef op 18 april 2023 12:51:

Ik verwacht niet dat Google het laat gebeuren dat Micorsoft de standaard ingestelde zoekmachine word. Anders gaat Google het nog moeilijk krijgen
Als ze iets naar buiten brengen dan wel eerst goed het huiswerk maken.
Geklungel van enkele maanden geleden in nú zeker niet gewenst.
In zwaar weer momenteel.
nine_inch_nerd
0
*ALPHABET 1Q EARNINGS PER SHARE $1.09, EST. $1.08

*ALPHABET 1Q REV. $69.80B, EST. $68.87B
nine_inch_nerd
0
RBC herhaalt het koopadvies voor Alphabet
woensdag 26 april 2023 - 06:57u -
RBC verlaagt het koersdoel van Alphabet naar $ 130,00 van $ 2.700,00.
nine_inch_nerd
1
Alphabet overtreft verwachtingen dankzij kostenbesparingen

Alphabet, het moederbedrijf boven zoekmachine Google, rapporteerde gisteravond solide resultaten voor het eerste kwartaal. De totale omzet groeide met 3% (6% gecorrigeerd voor valutategenwind) tot 69,8 miljard dollar, wat hoger was dan de gemiddelde analistenverwachting (gav) van 68,9 miljard dollar. De omzet van Google Search bedroeg 40,4 miljard dollar, een stijging met 2%, waarmee het de gav met 3% overtrof. Gecorrigeerd voor wisselkoerstegenwind, groeide Search zelfs met 6%. De groei in Search blijkt opnieuw veerkrachtig dankzij de heropleving van het reisverkeer en de aanhoudende kracht in de detailhandel, ziet KBC Asset Management-analist Kurt Ruts.

Cloud maakt eerste ‘winst’

In het afgelopen kwartaal daalden de advertentie-inkomsten van YouTube met 3% (ze bleven gelijk mochten de wisselkoersen neutraal zijn gebleven) tot 6,7 miljard dollar, beter dan de gav van 6,6 miljard dollar. YouTube wordt nog steeds geconfronteerd met uitdagingen, van bijvoorbeeld toenemende concurrentie.

De omzet in de Clouddivisie groeide met 28% tot USD 7,4 miljard, een vertraging ten opzichte van de groei in het voorgaande kwartaal (32%) en in lijn met de gav. In termen van winstgevendheid boekte Google Cloud een allereerste winst van 191 miljoen dollar.

Hoewel het bemoedigend is, stelt Kurt Ruts vast dat die mijlpaal in winstgevendheid grotendeels werd bereikt dankzij wijzigingen in de rapportage, aangezien Google kosten herverdeelde naar andere bedrijfssegmenten. De groei van de cloudomzet zal naar verwachting verder vertragen naarmate klanten hun uitgaven optimaliseren, gezien de onzekere macro-economische achtergrond.

Nieuw inkoopprogramma voor 70 miljard USD

Het bedrijfsresultaat van de Alphabet-groep bedroeg 17,4 miljard USD, een daling met 13%, maar overtrof de gva (16,4 miljard USD). De operationele marge kwam uit op 24,9%, 110 basispunten boven de gva. Kostenbesparingen werpen hun vruchten af.

De onderliggende winst per aandeel bedroeg 1,14 USD (gva: 1,08 USD). Alphabet zei ook dat het in het eerste kwartaal voor 14,6 miljard dollar aan aandelen had ingekocht. Het bedrijf kondigde ook een nieuw aandeleninkoopprogramma van 70 miljard dollar aan. Daarnaast zullen de investeringsuitgaven voor 2023 'bescheiden hoger' zijn dan in 2022 (gva verwachtte investeringsuitgaven vergelijkbaar met het niveau van 2022), waarbij AI-investeringen worden genoemd als een belangrijke aanjager van de hogere uitgaven.

KBC Asset Management over Alphabet

Al met al zijn dit zeer geruststellende resultaten van Alphabet, vindt Kurt Ruts. De outperformance was grotendeels te danken aan Search en YouTube. Kurt Ruts hield ook van de betere marge omdat het bedrijf zich meer op zijn kostenbasis richt. Hij meent dat het aandeel een goede handelswaarde biedt tegen slechts 16x EPS (earnings per share) voor 2024, gecorrigeerd voor zijn netto cashstapel. Daarom herhaalt hij het ‘Kopen’-advies en koersdoel van 130 USD.

Google Search vs Microsofts Chat GPT

Kurt Ruts keek ook eens naar de strijd voor de inkomsten van onlinezoekmotoren en welke impact artificiële intelligentie (AI) hierop kan hebben.

Volgens hem lijkt de markt te vrezen dat Googles Online Search-inkomsten zullen worden verstoord door generatieve AI (in het bijzonder ChatGPT). ChatGPT - maar ook Googles rivaliserende chatbot Bard - gebruikt zogenaamde grote taalmodellen die woordreeksen voorspellen om menselijke antwoorden op vragen te geven. Microsoft (KBC Asset Management: kopen, koersdoel: 330 USD) zei eerder al dat het marktaandeel in Online Search wil veroveren door ChatGPT te integreren in zijn Bing-product. Als reactie hierop werkt Google aan een geheel nieuwe zoekmachine die met behulp van generatieve AI een 'meer gepersonaliseerde ervaring' biedt. De eventuele teloorgang van Google door AI zou enigszins ironisch zijn aangezien het bedrijf zich sinds 2016 profileert als een 'AI-first company'.

Kurt Ruts wil erop wijzen dat Google een aantal voordelen heeft ten opzichte van Microsoft en andere pretendenten op het gebied van online zoeken en generatieve AI:

Het is de gevestigde exploitant en dat heeft lange tijd sterke voordelen gehad: gewoonten zijn hardnekkig en klanten zijn lui. Bing zou waarschijnlijk een aanzienlijk beter product nodig hebben om marktaandeel van Google in enig zinvol volume weg te kapen.

De echte concurrentiestrijd zit in de gegevens die de bedrijven in het AI-model kunnen invoeren om te trainen. Google heeft verreweg de grootste set zoekgegevens, maar ook gegevens die zijn verzameld via hun webbrowser Chrome en het mobiele besturingssysteem Android geven hen een veel grotere dataset om het model op te trainen.

Google is volledig eigenaar van zijn IP (intellectual property of intellectueel eigendom), terwijl Microsoft deels afhankelijk is van OpenAI. Google kocht negen jaar geleden Deep Mind, zijn generatieve AI-eenheid, en integreert al jaren AI in al zijn producten. Microsoft investeerde pas in 2019 in OpenAI en blijft een minderheidsaandeelhouder in het bedrijf (49% eigendom). Microsoft integreert effectief technologie van een derde partij in zijn kernproducten, zoals Microsoft365, GitHub, Bing Search en andere.

Het trainen van deze taalmodellen is zo duur dat Google zo'n acht jaar geleden besloot eigen TPU (Tensor Processing Unit)-chips te ontwikkelen. Deze TPU's zijn geoptimaliseerd voor het trainen van machinelearning-modellen en doen dat dus tegen lagere kosten. Microsoft blijft daarentegen grotendeels afhankelijk van Nvidia en wil nu pas zijn eigen gepatenteerde Athena-chip gebruiken voor het trainen van grote taalmodellen. Dat suggereert dat Google een flinke voorsprong heeft bij het optimaliseren van zijn modellen voor zijn eigen hardware.

Bovendien stelt Kurt Ruts dat er een reële kans is dat er nieuwe use-cases zullen worden ontwikkeld door het gebruik van AI, zodat dit geen ‘zero-sum game’ (waarbij winst door bijvoorbeeld Microsoft automatisch verlies voor Google betekent) is. Het lijkt inderdaad waarschijnlijk dat generatieve AI nieuwe eindmarkten zal openen en de markt voor onlinezoeken zal uitbreiden.
nine_inch_nerd
0
Goldman Sachs herhaalt het koopadvies voor Alphabet
donderdag 27 april 2023 - 06:48u -
Goldman Sachs verhoogt het koersdoel van Alphabet naar $ 132,00 van $ 128,00.

JPMorgan Research herhaalt het koopadvies voor Alphabet
donderdag 27 april 2023 - 06:18u -
JPMorgan Research verhoogt het koersdoel van Alphabet naar $ 121,00 van $ 118,00.
nine_inch_nerd
0
Google wil zoekmachine aanpassen

Google (Alphabet) is volgens de Wall Street Journal van plan om zijn zoekmachine meer "visueel, snackable, persoonlijk en menselijk" te maken, met een focus op het bedienen van jonge mensen wereldwijd. Daarbij wil het onder meer gebruik maken van AI chat en video. De stap komt op een moment dat toepassingen van kunstmatige intelligentie (AI), zoals ChatGPT, snel aan populariteit winnen.
nine_inch_nerd
0
Sonos en Google vandaag tegenover elkaar in patentzaak

In San Francisco start vandaag de rechtszaak tussen Sonos en Alphabet's Google over beweringen dat Google de gepatenteerde smart-speakertechnologie van Sonos heeft gekopieerd in draadloze audioapparatuur zoals Google Home en Chromecast Audio. Sonos heeft de rechtbank gevraagd om 90 miljoen dollar schadevergoeding van Google in de zaak in San Francisco. Sonos werd eerder teruggefloten voor een claim van 3 miljard dollar.
nine_inch_nerd
0
Google stelde nieuwe versie van zoekmachine voor met AI

Google stelde op zijn jaarlijkse I/O-conferentie een nieuwe versie voor van zijn zoekmachine. Onder de naam Search Generative Experience kan die antwoorden geven op open vragen, terwijl de herkenbare lijst met links naar het web behouden blijft. Google generatieve AI wordt ook geïntegreerd in onder meer Gmail en Google Photos.
Chief P
0
De koers gaat goed zeg. Toch een beetje spijt dat ik ben uitgestapt.
Zit jij er weer in Nine_inch_nerd?
nine_inch_nerd
0
quote:

Chief P schreef op 11 mei 2023 21:34:

De koers gaat goed zeg. Toch een beetje spijt dat ik ben uitgestapt.
Zit jij er weer in Nine_inch_nerd?
Nee, met kleine winst (incl wegspelen verlies EU/USD koers) enige tijd geleden uitgestapt. Daalde iets en na horizontale beweging nu weer in de lift, ja.

Heb alleen nog AMZN.
Maakt ook een rit de laatste weken. Blijf hier even in zitten…
Chief P
1
quote:

nine_inch_nerd schreef op 11 mei 2023 22:01:

[...]
Nee, met kleine winst (incl wegspelen verlies EU/USD koers) enige tijd geleden uitgestapt. Daalde iets en na horizontale beweging nu weer in de lift, ja.

Heb alleen nog AMZN.
Maakt ook een rit de laatste weken. Blijf hier even in zitten…
Dat weet ik nog, dat je was uitgestapt. Maar vroeg me af of je ook weer was ingestapt.
Ik ben zelf uitgestapt toen hij iets daalde, heb dat hier toen ook vermeld. Zag een leuke kans bij DSM, opzich heb ik daar mooi geprofiteerd van de koersstijging van €108 tot €122. Maar nu is het weer afwachten. Als ik dan vandaag zo 8% plus zie op Alphabet krijg ik nog FOMO. ;-)

Fijn dat AMZN het goed doet, gun het je van harte!
Denk je dat het blijft aanhouden? Bij in ieder geval Alphabet kan het volgens mij best nog een tijd doorstijgen.
nine_inch_nerd
0
AMZN: maatregelen genomen en de markt trekt weer aan...
Flink afgestraft afgelopen jaar.
nine_inch_nerd
0
Tjsa. Loopt nog achter.

Loop Capital verlaagt het koopadvies voor Alphabet naar houden
dinsdag 16 mei 2023 - 05:59u -
Loop Capital verlaagthet koersdoel van Alphabet naar $ 125,00 van $ 2.525,00.
De dagkoers
0
quote:

nine_inch_nerd schreef op 16 mei 2023 10:29:

Tjsa. Loopt nog achter.

Loop Capital verlaagt het koopadvies voor Alphabet naar houden
dinsdag 16 mei 2023 - 05:59u -
Loop Capital verlaagthet koersdoel van Alphabet naar $ 125,00 van $ 2.525,00.
Wel opmerkelijk dat je stocksplits niet opmerkt en er kennelijk mensenwerk aan te pas komt. En niet bepaald het kleinste aandeeltje.
nine_inch_nerd
0
Ik denk dat ze de oude situatie pas aanpassen als ze ook een wijziging (onder de tafel) doen...
Afgelopen maanden hebben meerdere Financials 'pas' gewijzigd/gereageerd.
nine_inch_nerd
0
Bill Ackman kocht voor 1,2 miljard dollar in aandelen Alphabet

Pershing Square gaf zijn portfolio vrij en daaruit blijkt dat Bill Ackman een eerste belang ter waarde van 1,2 miljard dollar heeft opgebouwd in Alphabet, goed voor 10,3 miljoen aandelen. De belangen in Chipotle, Lowes en Hilton werden afgebouwd.
Rider
0
quote:

nine_inch_nerd schreef op 16 mei 2023 11:52:

Bill Ackman kocht voor 1,2 miljard dollar in aandelen Alphabet

Pershing Square gaf zijn portfolio vrij en daaruit blijkt dat Bill Ackman een eerste belang ter waarde van 1,2 miljard dollar heeft opgebouwd in Alphabet, goed voor 10,3 miljoen aandelen. De belangen in Chipotle, Lowes en Hilton werden afgebouwd.
Ja Google staat aan een mooie waardering.
336 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 29 apr 2024 22:00
Koers 167,900
Verschil 0,000 (0,00%)
Hoog 0,000
Laag 0,000
Volume 14.477
Volume gemiddeld 23.884.320
Volume gisteren 19.252.925

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront